IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще им търпим своеволията??? (архив до 7.03.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът
    Гугълов, не говори щуротии, моля ти се. Щом отвратителният хъхряк се е настанил незаконно на чужда земя, без значение общинска, държавна или частна и държавата го е прогонила со сила, какво право има той, че да съди когото и да било? СОБСТВЕНИЦИТЕ на земята (защото в случаят Горно Езерово има и частна земя) би трябвало да съдят държавата, защото не са защитили правата им и са оставили гнусотниците да осират имотът им !!!
    А ако хъхрякът се намърда в апартамента ти докато те няма и се настани, а ти, като се върнеш и го прогониш - пак ли мислиш, че ще те осъди, задето си го изгонил, а той няма покрив над кратуната си и по съдебен път ще те принуди да му построиш дом?

Ми аре кажи де живееш, аз ще те издебна и ще се нанеса докато те няма, после ти ме изгони, аз ще те съдя, става ли? ;-)
    И защо трябва да ме интересува де ще спи хъхрякът довечера - да не се е самонастанявал в чужд имот, проблемът си е негов - да ходи да спи в гората.
    be_google,Импе е изперкал,не му се връзвай човеко!!!
    Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Първоначално изпратено от be_google
      Сега се запитайте къде ще спи рома тази вечер и какво ще прави от утре?
      как така къде ще спи и какво ще прави?
      да ходи да работи - да се цани в някое село за овчар примерно - и подслон ще му дадат, и храна. да ходи да работи на нивата - пак подслон ще му дадат. да ходи с чаветата да бере маслини в гърция - ще спестят 5-6к евро за един сезон и заедно ще си купят къща в някое село.
      как може такъв въпрос изобщо - кеде щял да спи и какво да прави....
      аз като завърших навремето и излязох от общежитието къде спах и какво правих? държавата ли ми даде подслон? тя ли ми даде работа?
      да ходи рома да РАБОТИ - дума напълно непозната за него.
      време е пак да се научат!

Коментар

• Първоначално изпратено от badboy333
        ПРОБЛЕМ :

Първоначално изпратено от Хайърсъзов
        Ние тук не сме заварвали цигани като сме си завоювали териториите както е станало в америка... ние имаме неподчиняваща се на закона популация от пришълци, които ни грабят в собствения дом... може би сега сме ние наред да ни завоюват ...
        та в случая ние сме индиянците , а циганите настъпват у нас...
        враждебното им поведение е повече от очебийно...
        трябва да се защитаваме, не да приобщаваме...
        те вече добре приобщават нашите блага.. и това ако не е нападение....
        НАЧИНИ ЗА РЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМА:

Първоначално изпратено от LUBIMEC 13
        Още - тотално спиране на всички социални помощи при 3-то дете от мангалка.
        Да не ги ръсят повече едно след друго - ето ти хуманна кастрация.
        Стимули за социализиращи се мангали - примерно - платено от държавата висше образование, но при критерии за успех - примерно!!!
        Обвързване на социалните плащания към мангалите с приоритетно разплащане на битовите им сметки.
        За несоциализиращите се индивиди - Импето да каже.
        За хамериканеца и друг род европейци - финансови стимули от държавата ни при личното им ангажиране със социализирането на мангалите.

Първоначално изпратено от zaho
        има различни решения. най доброто е
        3 пъти хванато малолетно да проси или краде се отнемат родителски права.
        1. да се върнат ТВУтата в по/лека форма. нещо като професионално обучение.
        това е скъпо решение, но май и при сегашното положение излиза по скъпо да ги дундуркаме.
        2. дават се по улеснена процедура за осиновяване/ толкова чужденци
        напират за осиновяване на деца

когато им отнемат децата и няма кои да им краде и проси за да приберът парите
        да се напият вечерта може и да им дойде малко акъла.
        Първоначално изпратено от Императорът
        Петъре - темата заема централно място, защото проблемът е ужасно наболял. На практика България в моментът е под хъхряшко робство, като по-малките населени места често са подложени на терор, непознат от кърджалийските времена насам - и трябва да се вземат крути мерки срещу мангалският паразитизъм и бандитизъм, ако искаме да защитим държавността си и да бъдем европейска държава от 21 век, а не средновековна ориенталска такава.
        Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Петъре - темата заема централно място, защото проблемът е ужасно наболял. На практика България в моментът е под хъхряшко робство, като по-малките населени места често са подложени на терор, непознат от кърджалийските времена насам - и трябва да се вземат крути мерки срещу мангалският паразитизъм и бандитизъм, ако искаме да защитим държавността си и да бъдем европейска държава от 21 век, а не средновековна ориенталска такава.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Re: Peter(Petar)

Първоначално изпратено от SStoilov
            Ами аз не мисля, че тази акция е наказателмо-репресивна.

Събаряне на незаконни постройки въру чужди имоти . Напълно съгласно закона.

Иначе и аз като теб съм с две ръца ЗА законите да важат за всички . И за цигани и за милиционери . Щото досега за тия две прослойки закона не важи.

Първоначално изпратено от Peter(Petar)
            Аз понеже съм бил в системата ще тикажа как става.

Никакви рушвети и подкупи няма (ти рушвет от циганин да си видял).

Просто се обажда кмета (или от по нагоре) и казва "там да се прекара вода/ток.

Продажните (червени) политици за 200 цигански гласа и майка си биха продали.

Първоначално изпратено от supertrader
            Що по лесно е да се дрънкат глупости пък закона да не се спазва. Цигани ли са били тези които са им отваряли партиди за ток и вода при положение че са се настанили в чужд имот ????????? Подкупи и рушвети са вземали и са помагали да се получи такъв проблем. Защото никой няма да ги вкара тях в затвора нали ? А те са си за там !
            Стоилов,

Не случайно вметнах това за политическата воля. Комбинацията закон + политическа воля действа безотказно. А по отношение на ромския проблем е по-точно да се каже "Политическа воля законите на тази страна да действат и по отношение на ромите".
            Наказателно-репресивните акции (колкото и "справедливи" да изглеждат на моменти) биха били истински политически автогол. А пък точно в този момент, когато по всичко изглежда, че отношенията Брюксел-София са на път да се нормализират, подобна репресивна тактика си е чисто безумие.
            Стоилов,

Имам чувството, че не следиш разговора.
            Цялата тема е изпълнена с призиви за наказателно-репресивни акции. Говореше се за нощно време и за бели качулки итн. Акции, които нямат нищо общо със случая в Горно Езерово.
            Точно в отговор на всички тези призиви написах, че трябва да се действа в рамките на закона и че до наказания трябва да се стига само в случаите, описани в закона. Неслучайно дадох за пример този случай в Бургас.

Така или иначе цялата тази дискусия е доста измислена, след като всички уж са обединени около идеята, че законите трябва да важат за всички и не трябва да се поставя даден етнос в привилегировано положение спрямо останалите,още повече, че това е абсолютен постулат във всяка една модерна конституция.

Няма никаква идея да изливаме гнева си в инвестиционен форум, затова че досега е липсвало политическа воля от разрешаване на този социален проблем.
            Учудвам се на това, че тая тема отнема толкова много внимание във форума, а на моменти дори имам чувството, че уважавани от мен форумци са си посветили едва ли не живота на този проблем.

Коментар

Ами аз не мисля, че тази акция е наказателмо-репресивна.

Събаряне на незаконни постройки въру чужди имоти . Напълно съгласно закона.

Иначе и аз като теб съм с две ръца ЗА законите да важат за всички . И за цигани и за милиционери . Щото досега за тия две прослойки закона не важи.

Първоначално изпратено от Peter(Petar)

Що по лесно е да се дрънкат глупости пък закона да не се спазва. Цигани ли са били тези които са им отваряли партиди за ток и вода при положение че са се настанили в чужд имот ????????? Подкупи и рушвети са вземали и са помагали да се получи такъв проблем. Защото никой няма да ги вкара тях в затвора нали ? А те са си за там !
              Стоилов,

Не случайно вметнах това за политическата воля. Комбинацията закон + политическа воля действа безотказно. А по отношение на ромския проблем е по-точно да се каже "Политическа воля законите на тази страна да действат и по отношение на ромите".
              Наказателно-репресивните акции (колкото и "справедливи" да изглеждат на моменти) биха били истински политически автогол. А пък точно в този момент, когато по всичко изглежда, че отношенията Брюксел-София са на път да се нормализират, подобна репресивна тактика си е чисто безумие.

Коментар

• Гугълов, не говори щуротии, моля ти се. Щом отвратителният хъхряк се е настанил незаконно на чужда земя, без значение общинска, държавна или частна и държавата го е прогонила со сила, какво право има той, че да съди когото и да било? СОБСТВЕНИЦИТЕ на земята (защото в случаят Горно Езерово има и частна земя) би трябвало да съдят държавата, защото не са защитили правата им и са оставили гнусотниците да осират имотът им !!!
                А ако хъхрякът се намърда в апартамента ти докато те няма и се настани, а ти, като се върнеш и го прогониш - пак ли мислиш, че ще те осъди, задето си го изгонил, а той няма покрив над кратуната си и по съдебен път ще те принуди да му построиш дом?

Ми аре кажи де живееш, аз ще те издебна и ще се нанеса докато те няма, после ти ме изгони, аз ще те съдя, става ли? ;-)
                И защо трябва да ме интересува де ще спи хъхрякът довечера - да не се е самонастанявал в чужд имот, проблемът си е негов - да ходи да спи в гората.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от boogie
                  Абе гугле,
                  я обясни по какъв параграф държавата ще бъде осъдена?

Нека например аз имам 5 декара някъде, я съм го наследил, я съм 'одил в чужбина, ходя да го видя след 5 години - и оп - на мястото - катун.
                  Ко прайм?
                  Съдим ги, викаме полиция и т.н.
                  Държавата решава някъде да строи блокче - отиват строителите - бум - катун,
                  Ко праим?
                  Държавата съди циганетата.

Някъде тия дни писах същото - ай аз да си построя колибка до Бъкингамския дворец, да ми я разтурят, пък после аз ще ходя да ги съдя.
                  Всеки нормално мислещ се сеща дали и кога ще стане това.

Първоначално изпратено от be_google
                  Импе ти поне имаш глава с мозък, стар инвеститор си, един от първите, но акъл не можеш да прелеливаш...
                  Къде е проблема? Обяснявам! :-)

Дори и колиба, колибата е била дом за тези роми.
                  Държавата идва и разрушава този едниствен дом със сила.
                  После ромът осъжда държавата, че след години обитаване му е разрушила дома.
                  Държавата или плаща купища пари или строи на бездомния жилище, а по новите закони БАРАКИ не се строят... така че ромите печелят нови къщи с PR-кампания на наш гръб!!!! Честито на всички роми, пострадали днес!!!
                  Държавата, демек ние сме осъдени и унижени и в български или в Евросъда и готово.

Ще търси имоти без собственици, или изоставени вили, ще се самонастани някъде и т.н. защото някой бунак му е разрушил бараката!!!

В Словакия има и нападения и убийства над роми - не мисля, че сте готови за това, защото и Закона не е с вас...
                  Лицето "Би" само така си ги коментира нещата, колкото да се намира на работа и той. Нито познава казуса, нито има идея, дали имаме хипотеза на придобивна давност, нито дали е имало/ има съдебни дела, за кои имоти итн.

Преди време споменах, че съставът по чл. 329 НК (известен в българската правна наука като "тунеядство") колкото и да е чудно не е отменен (не се прилага , но не е и отменен).

Чл. 329. (Изм. - ДВ, бр. 95 от 1975 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Пълнолетно работоспособно лице, което продължително време не се занимава с общественополезен труд, като получава нетрудови доходи по непозволен или неморален начин, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който системно се занимава с просия, се наказва с пробация за срок до две години.
                  Правиш "акция" на тарторите по този член и няма как следващият поред във веригата (йерархията) да не клекне. Но затова, както вече споменах, е необходима политическа воля, тоест на власт трябва да е дошла такава партия, която да не е обвързана с гласовете им. По всичко личи, че точно такава партия е дошла на власт, колкото и мъчно да му е на лицето "Би".

Коментар

• Абе гугле,
                    я обясни по какъв параграф държавата ще бъде осъдена?

Нека например аз имам 5 декара някъде, я съм го наследил, я съм 'одил в чужбина, ходя да го видя след 5 години - и оп - на мястото - катун.
                    Ко прайм?
                    Съдим ги, викаме полиция и т.н.
                    Държавата решава някъде да строи блокче - отиват строителите - бум - катун,
                    Ко праим?
                    Държавата съди циганетата.

Някъде тия дни писах същото - ай аз да си построя колибка до Бъкингамския дворец, да ми я разтурят, пък после аз ще ходя да ги съдя.
                    Всеки нормално мислещ се сеща дали и кога ще стане това.

Първоначално изпратено от be_google
                    Импе ти поне имаш глава с мозък, стар инвеститор си, един от първите, но акъл не можеш да прелеливаш...

Държавата или плаща купища пари или строи на бездомния жилище, а по новите закони БАРАКИ не се строят... така че ромите печелят нови къщи с PR-кампания на наш гръб!!!! Честито на всички роми, пострадали днес!!!
                    Държавата, демек ние сме осъдени и унижени и в български или в Евросъда и готово.

Ще търси имоти без собственици, или изоставени вили, ще се самонастани някъде и т.н. защото някой бунак му е разрушил бараката!!!

В Словакия има и нападения и убийства над роми - не мисля, че сте готови за това, защото и Закона не е с вас...

Коментар

Стоилов,

Коментар

• Импе ти поне имаш глава с мозък, стар инвеститор си, един от първите, но акъл не можеш да прелеливаш...

Първоначално изпратено от Императорът
                        И защо трябва с нашите пари да правим къщи на тия уродливи нечовеци? Ако някой Българин няма дом и се свива под наем, някой строи ли му безвъзмездно? В тая държава законите еднакви ли са за всички или не?

Да се хващат гнусотниците да работят и да се издържат - ако си купят честно земя, извадят си документи и си построят законни домове, ако плащат сметки и данъци, никой няма да ги пипне - ако не щат, да се махат по дяволите, да ходят в Брюксел - там да ги "интегрират" - ние тук не ги искаме !!!

Искам в срок от 18 месеца всички незаконни хъхряшки гета да бъдат сринати и изличени от лицето на България - въобще не ме интересува де ще се дене населяващата ги крастава сган !!!

А от ЕС щом искат да им се строят безплатни къщи - на тия твари, които отказват да работят, да плащат сметки и да спазват законите, да им ги построят те - ама не тук - да си ги вземат в Белгия или Холандия или Германия или Люксембург или Франция - и да си ги настаняват където и както им хареса, да ги обслужват и обгрижват колкото си щат - нашети правителство трябва колективно да тресне с юмрук и да заяви, че в България законите са еднакви за всички, включително и за хъхрещите отрепки.

Коментар

• Първоначално изпратено от badboy333
                          ПРОБЛЕМ :

Ние тук не сме заварвали цигани като сме си завоювали териториите както е станало в америка... ние имаме неподчиняваща се на закона популация от пришълци, които ни грабят в собствения дом... може би сега сме ние наред да ни завоюват ...

Извадил съм го от цитата, защото най-доброто решение
                          е като на англичаните в Новия свят.
                          Мнението ми е препоръка за покупка или за продажба на акции.

Коментар

• може да броите и мене

Първоначално изпратено от badboy333
                            Първоначално изпратено от Факушка
                            Първоначално изпратено от ivan61
                            Аз лично, давам 5000 лв за финансиране на народно опълчение срещу циганската инвазия!!! И лично, доброволно и безвъзмездно бих участвал в наказателни акции.
                            Лесно спечелени пари (по мой скромен съвет ) лесно се харчат. :lol:

Иначе браво! И аз бих се включил в тези акции за които говориш.
                            Станахме за сега трима - играта загрубява :lol: !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушка
                              Първоначално изпратено от ivan61
                              Аз лично, давам 5000 лв за финансиране на народно опълчение срещу циганската инвазия!!! И лично, доброволно и безвъзмездно бих участвал в наказателни акции.
                              Лесно спечелени пари (по мой скромен съвет ) лесно се харчат. :lol:

Иначе браво! И аз бих се включил в тези акции за които говориш.
                              Станахме засега трима - играта загрубява :lol: !!!

Коментар

• ПРОБЛЕМ :

Първоначално изпратено от LUBIMEC 13
                                Още - тотално спиране на всички социални помощи при 3-то дете от мангалка.
                                Да не ги ръсят повече едно след друго - ето ти хуманна кастрация.
                                Стимули за социализиращи се мангали - примерно - платено от държавата висше образование, но при критерии за успех - примерно!!!
                                Обвързване на социалните плащания към мангалите с приоритетно разплащане на битовите им сметки.
                                За несоциализиращите се индивиди - Импето да каже.
                                За хамериканеца и друг род европейци - финансови стимули от държавата ни при личното им ангажиране със социализирането на мангалите.

Първоначално изпратено от zaho
                                има различни решения. най доброто е
                                3 пъти хванато малолетно да проси или краде се отнемат родителски права.
                                1. да се върнат ТВУтата в по/лека форма. нещо като професионално обучение.
                                това е скъпо решение, но май и при сегашното положение излиза по скъпо да ги дундуркаме.
                                2. дават се по улеснена процедура за осиновяване/ толкова чужденци
                                напират за осиновяване на деца

когато им отнемат децата и няма кои да им краде и проси за да приберът парите
                                да се напият вечерта може и да им дойде малко акъла.

Коментар

Working...
                                X