Първоначално изпратено от Императорът
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Докога ще им търпим своеволията??? (архив до 7.03.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от be_googleСега се запитайте къде ще спи рома тази вечер и какво ще прави от утре?
да ходи да работи - да се цани в някое село за овчар примерно - и подслон ще му дадат, и храна. да ходи да работи на нивата - пак подслон ще му дадат. да ходи с чаветата да бере маслини в гърция - ще спестят 5-6к евро за един сезон и заедно ще си купят къща в някое село.
как може такъв въпрос изобщо - кеде щял да спи и какво да прави....
аз като завърших навремето и излязох от общежитието къде спах и какво правих? държавата ли ми даде подслон? тя ли ми даде работа?
да ходи рома да РАБОТИ - дума напълно непозната за него.
време е пак да се научат!
Коментар
-
Първоначално изпратено от badboy333ПРОБЛЕМ :
Първоначално изпратено от ХайърсъзовНие тук не сме заварвали цигани като сме си завоювали териториите както е станало в америка... ние имаме неподчиняваща се на закона популация от пришълци, които ни грабят в собствения дом... може би сега сме ние наред да ни завоюват ...
та в случая ние сме индиянците , а циганите настъпват у нас...
враждебното им поведение е повече от очебийно...
трябва да се защитаваме, не да приобщаваме...
те вече добре приобщават нашите блага.. и това ако не е нападение....
Първоначално изпратено от LUBIMEC 13Още - тотално спиране на всички социални помощи при 3-то дете от мангалка.
Да не ги ръсят повече едно след друго - ето ти хуманна кастрация.
Стимули за социализиращи се мангали - примерно - платено от държавата висше образование, но при критерии за успех - примерно!!!
Обвързване на социалните плащания към мангалите с приоритетно разплащане на битовите им сметки.
За несоциализиращите се индивиди - Импето да каже.
За хамериканеца и друг род европейци - финансови стимули от държавата ни при личното им ангажиране със социализирането на мангалите.
Първоначално изпратено от zahoима различни решения. най доброто е
3 пъти хванато малолетно да проси или краде се отнемат родителски права.
1. да се върнат ТВУтата в по/лека форма. нещо като професионално обучение.
това е скъпо решение, но май и при сегашното положение излиза по скъпо да ги дундуркаме.
2. дават се по улеснена процедура за осиновяване/ толкова чужденци
напират за осиновяване на деца
когато им отнемат децата и няма кои да им краде и проси за да приберът парите
да се напият вечерта може и да им дойде малко акъла.Първоначално изпратено от ИмператорътПетъре - темата заема централно място, защото проблемът е ужасно наболял. На практика България в моментът е под хъхряшко робство, като по-малките населени места често са подложени на терор, непознат от кърджалийските времена насам - и трябва да се вземат крути мерки срещу мангалският паразитизъм и бандитизъм, ако искаме да защитим държавността си и да бъдем европейска държава от 21 век, а не средновековна ориенталска такава.Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...
Коментар
-
Петъре - темата заема централно място, защото проблемът е ужасно наболял. На практика България в моментът е под хъхряшко робство, като по-малките населени места често са подложени на терор, непознат от кърджалийските времена насам - и трябва да се вземат крути мерки срещу мангалският паразитизъм и бандитизъм, ако искаме да защитим държавността си и да бъдем европейска държава от 21 век, а не средновековна ориенталска такава.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Re: Peter(Petar)
Първоначално изпратено от SStoilovАми аз не мисля, че тази акция е наказателмо-репресивна.
Събаряне на незаконни постройки въру чужди имоти . Напълно съгласно закона.
Иначе и аз като теб съм с две ръца ЗА законите да важат за всички . И за цигани и за милиционери . Щото досега за тия две прослойки закона не важи.
Първоначално изпратено от Peter(Petar)Първоначално изпратено от SStoilovАз понеже съм бил в системата ще тикажа как става.
Никакви рушвети и подкупи няма (ти рушвет от циганин да си видял).
Просто се обажда кмета (или от по нагоре) и казва "там да се прекара вода/ток.
Продажните (червени) политици за 200 цигански гласа и майка си биха продали.
Първоначално изпратено от supertraderЩо по лесно е да се дрънкат глупости пък закона да не се спазва. Цигани ли са били тези които са им отваряли партиди за ток и вода при положение че са се настанили в чужд имот ????????? Подкупи и рушвети са вземали и са помагали да се получи такъв проблем. Защото никой няма да ги вкара тях в затвора нали ? А те са си за там !
Не случайно вметнах това за политическата воля. Комбинацията закон + политическа воля действа безотказно. А по отношение на ромския проблем е по-точно да се каже "Политическа воля законите на тази страна да действат и по отношение на ромите".
Наказателно-репресивните акции (колкото и "справедливи" да изглеждат на моменти) биха били истински политически автогол. А пък точно в този момент, когато по всичко изглежда, че отношенията Брюксел-София са на път да се нормализират, подобна репресивна тактика си е чисто безумие.
Имам чувството, че не следиш разговора.
Цялата тема е изпълнена с призиви за наказателно-репресивни акции. Говореше се за нощно време и за бели качулки итн. Акции, които нямат нищо общо със случая в Горно Езерово.
Точно в отговор на всички тези призиви написах, че трябва да се действа в рамките на закона и че до наказания трябва да се стига само в случаите, описани в закона. Неслучайно дадох за пример този случай в Бургас.
Така или иначе цялата тази дискусия е доста измислена, след като всички уж са обединени около идеята, че законите трябва да важат за всички и не трябва да се поставя даден етнос в привилегировано положение спрямо останалите,още повече, че това е абсолютен постулат във всяка една модерна конституция.
Няма никаква идея да изливаме гнева си в инвестиционен форум, затова че досега е липсвало политическа воля от разрешаване на този социален проблем.
Учудвам се на това, че тая тема отнема толкова много внимание във форума, а на моменти дори имам чувството, че уважавани от мен форумци са си посветили едва ли не живота на този проблем.
Коментар
-
Ами аз не мисля, че тази акция е наказателмо-репресивна.
Събаряне на незаконни постройки въру чужди имоти . Напълно съгласно закона.
Иначе и аз като теб съм с две ръца ЗА законите да важат за всички . И за цигани и за милиционери . Щото досега за тия две прослойки закона не важи.
Първоначално изпратено от Peter(Petar)Първоначално изпратено от SStoilovАз понеже съм бил в системата ще тикажа как става.
Първоначално изпратено от supertraderЩо по лесно е да се дрънкат глупости пък закона да не се спазва. Цигани ли са били тези които са им отваряли партиди за ток и вода при положение че са се настанили в чужд имот ????????? Подкупи и рушвети са вземали и са помагали да се получи такъв проблем. Защото никой няма да ги вкара тях в затвора нали ? А те са си за там !
Не случайно вметнах това за политическата воля. Комбинацията закон + политическа воля действа безотказно. А по отношение на ромския проблем е по-точно да се каже "Политическа воля законите на тази страна да действат и по отношение на ромите".
Наказателно-репресивните акции (колкото и "справедливи" да изглеждат на моменти) биха били истински политически автогол. А пък точно в този момент, когато по всичко изглежда, че отношенията Брюксел-София са на път да се нормализират, подобна репресивна тактика си е чисто безумие.
Коментар
-
Гугълов, не говори щуротии, моля ти се. Щом отвратителният хъхряк се е настанил незаконно на чужда земя, без значение общинска, държавна или частна и държавата го е прогонила со сила, какво право има той, че да съди когото и да било? СОБСТВЕНИЦИТЕ на земята (защото в случаят Горно Езерово има и частна земя) би трябвало да съдят държавата, защото не са защитили правата им и са оставили гнусотниците да осират имотът им !!!
А ако хъхрякът се намърда в апартамента ти докато те няма и се настани, а ти, като се върнеш и го прогониш - пак ли мислиш, че ще те осъди, задето си го изгонил, а той няма покрив над кратуната си и по съдебен път ще те принуди да му построиш дом?
Ми аре кажи де живееш, аз ще те издебна и ще се нанеса докато те няма, после ти ме изгони, аз ще те съдя, става ли? ;-)
И защо трябва да ме интересува де ще спи хъхрякът довечера - да не се е самонастанявал в чужд имот, проблемът си е негов - да ходи да спи в гората.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от boogieАбе гугле,
я обясни по какъв параграф държавата ще бъде осъдена?
Нека например аз имам 5 декара някъде, я съм го наследил, я съм 'одил в чужбина, ходя да го видя след 5 години - и оп - на мястото - катун.
Ко прайм?
Съдим ги, викаме полиция и т.н.
Държавата решава някъде да строи блокче - отиват строителите - бум - катун,
Ко праим?
Държавата съди циганетата.
Някъде тия дни писах същото - ай аз да си построя колибка до Бъкингамския дворец, да ми я разтурят, пък после аз ще ходя да ги съдя.
Всеки нормално мислещ се сеща дали и кога ще стане това.
Първоначално изпратено от be_googleИмпе ти поне имаш глава с мозък, стар инвеститор си, един от първите, но акъл не можеш да прелеливаш...
Къде е проблема? Обяснявам! :-)
Дори и колиба, колибата е била дом за тези роми.
Държавата идва и разрушава този едниствен дом със сила.
После ромът осъжда държавата, че след години обитаване му е разрушила дома.
Държавата или плаща купища пари или строи на бездомния жилище, а по новите закони БАРАКИ не се строят... така че ромите печелят нови къщи с PR-кампания на наш гръб!!!! Честито на всички роми, пострадали днес!!!
Държавата, демек ние сме осъдени и унижени и в български или в Евросъда и готово.
Сега се запитайте къде ще спи рома тази вечер и какво ще прави от утре?
Ще търси имоти без собственици, или изоставени вили, ще се самонастани някъде и т.н. защото някой бунак му е разрушил бараката!!!
В Словакия има и нападения и убийства над роми - не мисля, че сте готови за това, защото и Закона не е с вас...
Преди време споменах, че съставът по чл. 329 НК (известен в българската правна наука като "тунеядство") колкото и да е чудно не е отменен (не се прилага , но не е и отменен).
Чл. 329. (Изм. - ДВ, бр. 95 от 1975 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Пълнолетно работоспособно лице, което продължително време не се занимава с общественополезен труд, като получава нетрудови доходи по непозволен или неморален начин, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който системно се занимава с просия, се наказва с пробация за срок до две години.
Коментар
-
Абе гугле,
я обясни по какъв параграф държавата ще бъде осъдена?
Нека например аз имам 5 декара някъде, я съм го наследил, я съм 'одил в чужбина, ходя да го видя след 5 години - и оп - на мястото - катун.
Ко прайм?
Съдим ги, викаме полиция и т.н.
Държавата решава някъде да строи блокче - отиват строителите - бум - катун,
Ко праим?
Държавата съди циганетата.
Някъде тия дни писах същото - ай аз да си построя колибка до Бъкингамския дворец, да ми я разтурят, пък после аз ще ходя да ги съдя.
Всеки нормално мислещ се сеща дали и кога ще стане това.
Първоначално изпратено от be_googleИмпе ти поне имаш глава с мозък, стар инвеститор си, един от първите, но акъл не можеш да прелеливаш...
Държавата или плаща купища пари или строи на бездомния жилище, а по новите закони БАРАКИ не се строят... така че ромите печелят нови къщи с PR-кампания на наш гръб!!!! Честито на всички роми, пострадали днес!!!
Държавата, демек ние сме осъдени и унижени и в български или в Евросъда и готово.
Ще търси имоти без собственици, или изоставени вили, ще се самонастани някъде и т.н. защото някой бунак му е разрушил бараката!!!
В Словакия има и нападения и убийства над роми - не мисля, че сте готови за това, защото и Закона не е с вас...
Коментар
-
Първоначално изпратено от SStoilovАз понеже съм бил в системата ще тикажа как става.
Коментар
-
Импе ти поне имаш глава с мозък, стар инвеститор си, един от първите, но акъл не можеш да прелеливаш...
Първоначално изпратено от ИмператорътИ защо трябва с нашите пари да правим къщи на тия уродливи нечовеци? Ако някой Българин няма дом и се свива под наем, някой строи ли му безвъзмездно? В тая държава законите еднакви ли са за всички или не?
Да се хващат гнусотниците да работят и да се издържат - ако си купят честно земя, извадят си документи и си построят законни домове, ако плащат сметки и данъци, никой няма да ги пипне - ако не щат, да се махат по дяволите, да ходят в Брюксел - там да ги "интегрират" - ние тук не ги искаме !!!
Искам в срок от 18 месеца всички незаконни хъхряшки гета да бъдат сринати и изличени от лицето на България - въобще не ме интересува де ще се дене населяващата ги крастава сган !!!
А от ЕС щом искат да им се строят безплатни къщи - на тия твари, които отказват да работят, да плащат сметки и да спазват законите, да им ги построят те - ама не тук - да си ги вземат в Белгия или Холандия или Германия или Люксембург или Франция - и да си ги настаняват където и както им хареса, да ги обслужват и обгрижват колкото си щат - нашети правителство трябва колективно да тресне с юмрук и да заяви, че в България законите са еднакви за всички, включително и за хъхрещите отрепки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от badboy333ПРОБЛЕМ :
Първоначално изпратено от ХайърсъзовНие тук не сме заварвали цигани като сме си завоювали териториите както е станало в америка... ние имаме неподчиняваща се на закона популация от пришълци, които ни грабят в собствения дом... може би сега сме ние наред да ни завоюват ...
Извадил съм го от цитата, защото най-доброто решение
е като на англичаните в Новия свят.Мнението ми е препоръка за покупка или за продажба на акции.
Коментар
-
може да броите и мене
Първоначално изпратено от badboy333Първоначално изпратено от ФакушкаПървоначално изпратено от ivan61Аз лично, давам 5000 лв за финансиране на народно опълчение срещу циганската инвазия!!! И лично, доброволно и безвъзмездно бих участвал в наказателни акции.) лесно се харчат. :lol:
Иначе браво! И аз бих се включил в тези акции за които говориш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ФакушкаПървоначално изпратено от ivan61Аз лично, давам 5000 лв за финансиране на народно опълчение срещу циганската инвазия!!! И лично, доброволно и безвъзмездно бих участвал в наказателни акции.) лесно се харчат. :lol:
Иначе браво! И аз бих се включил в тези акции за които говориш.Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...
Коментар
-
ПРОБЛЕМ :
Първоначално изпратено от LUBIMEC 13Още - тотално спиране на всички социални помощи при 3-то дете от мангалка.
Да не ги ръсят повече едно след друго - ето ти хуманна кастрация.
Стимули за социализиращи се мангали - примерно - платено от държавата висше образование, но при критерии за успех - примерно!!!
Обвързване на социалните плащания към мангалите с приоритетно разплащане на битовите им сметки.
За несоциализиращите се индивиди - Импето да каже.
За хамериканеца и друг род европейци - финансови стимули от държавата ни при личното им ангажиране със социализирането на мангалите.
Първоначално изпратено от zahoима различни решения. най доброто е
3 пъти хванато малолетно да проси или краде се отнемат родителски права.
1. да се върнат ТВУтата в по/лека форма. нещо като професионално обучение.
това е скъпо решение, но май и при сегашното положение излиза по скъпо да ги дундуркаме.
2. дават се по улеснена процедура за осиновяване/ толкова чужденци
напират за осиновяване на деца
когато им отнемат децата и няма кои да им краде и проси за да приберът парите
да се напият вечерта може и да им дойде малко акъла.Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...
Коментар
Коментар