обратното ОК, ама защо се помпа СФИ?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеСега след като Софарма извънредно и се наложи да похарчи милиони за обратно изкупуване, за двата нови завода няма ли да и се наложи да взема кредити?Не ми се вярва.
За протокола: имам малко тук, не хейтя.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеСега след като Софарма извънредно и се наложи да похарчи милиони за обратно изкупуване, за двата нови завода няма ли да и се наложи да взема кредити?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
какво си писал, защото казаното определено не съм го чул?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
fortiss -надявам се да го прочетеш добре и да ми кажеш да ли бъркам ?
Сега предстои това което съм казал
Коментар
� -
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
как разбра кой купуваше?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Сега предстои това което съм казал
Коментар
� -
Какво се случва при Софарма АД?
Защо Софарма изкупува обратно голяма част от тези книжа?
Това би трябвало да е положителен знак за останалите акционери на дружеството, без това да е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Дори и на запад, когато една компания изкупува собствени акции, това би трябвало да ни покаже, че бъдещето развитие на дружеството може и да доста по-светло. А в случая със Софарма може би говорим именно за това. Защо ли? Само за последните няколко години компанията увеличи дела си в редица компании у нас, а други придоби изцяло под шапката си. Такива са случайте с Българска роза Севтополис, Медика, Унифарм, а отскоро и Аромания. Дъщерната компания Софарма трейдинг пък закупи farma.bg, а също така и аптеките ФармаСтор. Освен това продължават придобиванията и в Сърбия, Молдова, както и развитието в прибалтийските републики. Руският и украйнския пазар, както знаем, са от съществена важност за продажбите на Софарма. Продажбите по всяка вероятност за първи път в историята в края на 2017 г. ще преминат границата от 1 млрд. лв. Наскоро оттам обявиха, че обявиха, че за месец ноември 2017 г. реализират ръст в продажбите си с 11% спрямо същия месец на предходната година, а приходите от продажби за единадесетте месеца на 2017 г. се увеличават с 12% спрямо същия период на 2016 г., благодарение на 21% ръст на продажбите за износ и 1% спад на продажбите за вътрешен пазар. Едно е ясно – до края на годината предстоят изключително интересни търговски сесии, в които може би ще видим и прехвърлянето на останалия дял на Ромфарм компани. От началото на 2017 г. книжата на Софарма са поскъпнали с над 46%.
https://profit.bg/kompanii/kakvo-se-...ri-sofarma-ad/
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
Е, сега ме накара сериозно да си ревизирам оценката за това, как аз съм си свършил работата. Мислих си, че 35% YTD при под 14% за Софикс е добро постижение, но явно не е.
Иначе YTD ми е 84% и мисля че е страхотно постижение и се дължи и на това че купувам точно когато някой голям си продава пакета
- 5 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеПрез последните дни на активна търговия са минали 12,2 мил акции по 4,27 лв броя, т.е. обем от 52,1 мил лева !!!
Last edited by margen; 10.12.2017, 14:24.Мненията ми не са препоръка за търговия.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Просто вместо 350% доходност съм направил 250.Мненията ми не са препоръка за търговия.
- 2 Харесвания
Коментар
�
Коментар