IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Ами миналата година хванах 2К на 2,55-60 по памет и ги шитнах веднага с малък профит на василев при обратното действие в рамките на седмица ,две..
    Тони един въпрос Защо купи днес ,какво се промени от вчера..?
    ти не си от вчера и си доста начетен и не обичаш да рискуваш ..?
    е тогава и аз купувах, и за това сега средната ми е 3,2лв.
    Ами не знам инстинкт някакъв. Е имам още оферти в ляво, ама...ще видим

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

е той пазара беше на 4,95 като почнаха да сипят пакета - до тук дисконт -20%
      аз гледам средната за трите месеца преди да почнат разпродажбите, тя идва към 4.7

Коментар

щом казваш...хвана ли?
        Ами миналата година хванах 2К на 2,55-60 по памет и ги шитнах веднага с малък профит на василев при обратното действие в рамките на седмица ,две..
        Тони един въпрос Защо купи днес ,какво се промени от вчера..?
        ти не си от вчера и си доста начетен и не обичаш да рискуваш ..?

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Тони истината е че Доверието във мажи извън феновете е нулево...
          За това сте толкова закрито дружество и не се разраствате....
          Иначе всеки има акции, ами и аз почнах да слагам дребни поръчки под 3,50 с цел да хвана изсипване на вътрешнярите ....който знаят договорката на основния пакет...
          щом казваш...хвана ли?

Коментар

съгласен съм, клати цялото БФБ този пакет и е важно да минава, ако ли пък не им харесват цените да се прибират и да оставят цената да си мине 5лв, както си е реда и към 5,5 да излязат - тогава! Големите мислят по друг начин и за това са станали големи всъщност. Ще гледаме мача!
            Тони истината е че Доверието във мажи извън феновете е нулево...
            За това сте толкова закрито дружество и не се разраствате....
            Иначе всеки има акции, ами и аз почнах да слагам дребни поръчки под 3,50 с цел да хвана изсипване на вътрешнярите ....който знаят договорката на основния пакет...

Коментар

• Първоначално изпратено от Intern-trader Разгледай мнение
              Margen, поздрави отново за таблицата, аз също си следя промените във ФФ, но твоята засечка е определено много по-добра заради информацията и за движението на цените. Само, мисля, че нещо формулата ти за сумата на увеличението на ФФ (продажбите на Ромфарм) не хваща последните продажби на 27504 акции. При мен общите им продажби са на 877 724 акции. Напълно съм съгласен с всички твои констатации за техните предпочитание за цени, аз също стигам до изводи, че цени под 4.10 не им харесват определено. Само че, определено трябва да решат какво искат, пълно излизане (при създадената психоза явно трябва да стане на по-ниски цени) или оставане с частични продажби. Вече определено си мисля, че интересите на БФБ са за бърза и незабавна продажба на пакета, защото дори и да се откажат, сянката от предполагаемото им излизане ще продължи да предизвиква катаклизми.
              съгласен съм, клати цялото БФБ този пакет и е важно да минава, ако ли пък не им харесват цените да се прибират и да оставят цената да си мине 5лв, както си е реда и към 5,5 да излязат - тогава! Големите мислят по друг начин и за това са станали големи всъщност. Ще гледаме мача!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Такъв пакет ако мине само на 10 -12 % дисконт ще е чудо. Или пък борсата ни вече може и да е нормална
                купувачите търсят 2,50-2,70 лв...
                Това показва смилянския ми боб...
                Прегледа на продажбите при Грамърси ,любо пъпката и сертификатите на Амро , както и продажбата преди година ..
                Цената от 2,50 става възможна в близкото бъдеще .
                Кой купуваше днес ами труден въпрос , не искам да обиждам никой ,но някой скаран с реалността ...
                Същата работа е при БТХ а там няма изцепки да мислят за 50-60 , когато още не е минал пакета на КОРП вече две години........
                Аз бих продавал на цените над 4-4,1 при фармата ... ама кой съм аз при толкова нобелови нобелисти в Тази позиция....
                А това че Ромите не са продавали под 4,2 е по скоро лоша новина ,акциите ще им стоят като Дамоклиев меч в бъдещето ....

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  Такъв пакет ако мине само на 10 -12 % дисконт ще е чудо. Или пък борсата ни вече може и да е нормална
                  е той пазара беше на 4,95 като почнаха да сипят пакета - до тук дисконт -20%

Коментар

• Такъв пакет ако мине само на 10 -12 % дисконт ще е чудо. Или пък борсата ни вече може и да е нормална

Коментар

• Първоначално изпратено от Intern-trader Разгледай мнение
                      Само, мисля, че нещо формулата ти за сумата на увеличението на ФФ (продажбите на Ромфарм) не хваща последните продажби на 27504 акции. При мен общите им продажби са на 877 724 акции.
                      Така е. Не съм ъпдейтнал рейнджа на формулата. Мерси.

Всъщност, Ромфарм са продали повече акции, отколкото е отразено в промяната на ФФ. Предполагам около милион. За да се стигне до точната цифра трябва да се мине през уведомленията за покупки на ДИ. Не ми се занимава, не е толкова важно, а и тези дни ще стане ясно в отчета.

Допълнение...

Ако цифрите за структурата от сайта на Софарма са коректни, към края на септември са продали 485 хил., през октомври (през промяната на ФФ) още 463 хил., или общо малко под 950 хил. акции. Не бях много далече, като предположих милион.
                      Last edited by margen; 27.10.2017, 22:55.
                      Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

Днес хубаво рали стана, участвах с покупки тук-там по 100 бройки

хайде давайте отчети да четем, моля!
                        Седмицата приключи само с три печеливши компании в SOFIX От общия изтъргуван обем около половината е генериран от търговия с акции от състава на SOFIX

Снимка: Архив Ройтерс
                        В последния ден от търговската седмица индексите на Българската фондова борса (БФБ-София) направиха по-категорична крачка нагоре, приключвайки изцяло на зелена територия.
                        Основният индекс SOFIX прибави 1,5% към стойността си до 665,73 пункта. За седмицата обаче индексът изтри 0,3%. По-широкият BGBX40 нарасна с 1,29%, но за седмицата отчете понижение от 0,6%.
                        Секторният BGREIT записа по-лек ръст от 0,04% до 113,69 пункта. И за него седмицата донесе спад от 0,6%. Равнопретегленият BGTR30 се повиши с 1,25% до 544,33 пункта, но през последните пет сесии отписа 0,5% от стойността си.
                        Оборотът на регулиран пазар възлезе на 4,913 млн. лв. след общо 1881 сделки. От общия изтъргуван обем около половината е генериран от търговия с акции от състава на SOFIX (2,7 млн. лв).
                        От 15-те най-ликвидни компании само три повишиха цената на акциите си от понеделник насам – Химимпорт (3,47%), Централна кооперативна банка (2,87%) и Албена (0,4%). M+С Хидравлик остана без промяна в цената, а останалите компании от индекса записаха спадове. Най-голям бе той при Неохим – 5,16%.
                        Лидер по оборот е Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ с 854,6 хил.лв. Следват Софарма с 841,6 хил. лв. и Сирма Груп Холдинг с 229,4 хил. лв.
                        По брой сделки води Софарма – с 394 сделки, Химимпорт със 177 сделки и Централна кооперативна банка със 107 сделки.

Тони това е истината......
                        А седящия бик ни кваща за кананрчета и то виртуални....

Last edited by Монти; 27.10.2017, 22:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение

Сам си я правя... Реших, че стана ясно.
                          Margen, поздрави отново за таблицата, аз също си следя промените във ФФ, но твоята засечка е определено много по-добра заради информацията и за движението на цените. Само, мисля, че нещо формулата ти за сумата на увеличението на ФФ (продажбите на Ромфарм) не хваща последните продажби на 27504 акции. При мен общите им продажби са на 877 724 акции. Напълно съм съгласен с всички твои констатации за техните предпочитание за цени, аз също стигам до изводи, че цени под 4.10 не им харесват определено. Само че, определено трябва да решат какво искат, пълно излизане (при създадената психоза явно трябва да стане на по-ниски цени) или оставане с частични продажби. Вече определено си мисля, че интересите на БФБ са за бърза и незабавна продажба на пакета, защото дори и да се откажат, сянката от предполагаемото им излизане ще продължи да предизвиква катаклизми.

Коментар

• Днес хубаво рали стана, участвах с покупки тук-там по 100 бройки

хайде давайте отчети да четем, моля!

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                              днес купих малко на 4,1
                              Ааааа, ясно..., Що не си взе вчера... - беше 4,01... ?

Коментар

• днес купих малко на 4,1

Коментар

X