Първоначално изпратено от polki
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеВ крайна сметка, печалбата по-голяма ли е или по-малка спрямо 2017-та? Забелязал съм че ако нещо е по-малко, то се спестява като информация, което си е глупаво, откъдето и да го погледнеш. И не съм съгласен че 2018-та е била трудна година, най-малкото не беше по-лоша от 2017-та със сигурност.
И тия % са си само имитация някаква на прозрачност.
Друго си е да даваха поне инфо по опаковки продажби та долу горе да видим как се движат маржовете. Поне за вътрешния и външните пазари, то е ясно че по групи няма начин да дадат.
Аз примерно съм сигурен че тия 3% плюс за Бг всъщност са от надуване на цените и всъщност са от по малко продадена продукция като бройки.
Но имам усещането че и на цените им идват лимитите вече и няма могат продължават дълго по тоя начин, примерно аналгина стана прекалено скъп замо за 2-3 години, парацетамола им е 10-15% по скъп от актависткия парацетамакс и съответно вече не върви и т.н.Last edited by pipbel; 11.01.2019, 17:17.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Говоря за печалба, а не за приходи от продажби.Пътека се прави камък по камък!
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от TheSkorpion Разгледай мнение
"През 2018 година приходите от продажби на продукция намаляват с 3% спрямо 2017 година в т.ч. 3% ръст на продажбите за вътрешен пазар и 7% спад на продажбите за износ."
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеВ крайна сметка, печалбата по-голяма ли е или по-малка спрямо 2017-та? Забелязал съм че ако нещо е по-малко, то се спестява като информация, което си е глупаво, откъдето и да го погледнеш. И не съм съгласен че 2018-та е била трудна година, най-малкото не беше по-лоша от 2017-та със сигурност.Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.
- 1 like
Коментар
� -
В крайна сметка, печалбата по-голяма ли е или по-малка спрямо 2017-та? Забелязал съм че ако нещо е по-малко, то се спестява като информация, което си е глупаво, откъдето и да го погледнеш. И не съм съгласен че 2018-та е била трудна година, най-малкото не беше по-лоша от 2017-та със сигурност.
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Най сме!
Това новогодишното слово на Пророка ли е, или е месечен бюлетин, че нещо се обърках?
Аз се радвам за резултата, че мисля за първи път забавят инфото за месеца и се бях притеснил
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от psa Разгледай мнениеСофарма“ АД уведомява, че за месец декември 2018 година “Софарма” АД реализира ръст в продажбите си с 26% спрямо същия месец на предходната година в т.ч. 75% ръст на продажбите за вътрешен пазар и 1% спад на продажбите за износ.
През 2018 година приходите от продажби на продукция намаляват с 3% спрямо 2017 година в т.ч. 3% ръст на продажбите за вътрешен пазар и 7% спад на продажбите за износ.
„Измина една година на равносметка – в навечерието на 85 годишнината си погледнахме назад, за да се радваме на успехите си, да благодарим на хората, с които ги постигнахме и да празнуваме с всички, с които искаме да делим и своето бъдеще. Благодаря и на вас, нашите акционери, за всичко споделено! Горди сме, че отново бяхме сред пионерите с две знакови инициативи – разпределихме акции сред всичките си служители според техния стаж и съответно принос към успехите на компанията и раздадохме за първи път междинен дивидент. Получихме подкрепа от акционерите си и за двете инициативи, а това винаги е било важно за нас потвърждение, че правим правилните стъпки.”, коментира д.и.н. Огнян Донев, изпълнителен директор и председател на Съвета на директорите на „Софарма“ АД.
това е моята компания
в работата ми виждам, че на клиентите ми е трудно, на всички
тежка година премихаме
надявам се перз 2019г на всички да е по-леко, но ще видим, все пак съм си го пожелал !!!
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Най сме!
Това новогодишното слово на Пророка ли е, или е месечен бюлетин, че нещо се обърках?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от psa Разгледай мнениеСофарма“ АД уведомява, че за месец декември 2018 година “Софарма” АД реализира ръст в продажбите си с 26% спрямо същия месец на предходната година в т.ч. 75% ръст на продажбите за вътрешен пазар и 1% спад на продажбите за износ.
През 2018 година приходите от продажби на продукция намаляват с 3% спрямо 2017 година в т.ч. 3% ръст на продажбите за вътрешен пазар и 7% спад на продажбите за износ.
„Измина една година на равносметка – в навечерието на 85 годишнината си погледнахме назад, за да се радваме на успехите си, да благодарим на хората, с които ги постигнахме и да празнуваме с всички, с които искаме да делим и своето бъдеще. Благодаря и на вас, нашите акционери, за всичко споделено! Горди сме, че отново бяхме сред пионерите с две знакови инициативи – разпределихме акции сред всичките си служители според техния стаж и съответно принос към успехите на компанията и раздадохме за първи път междинен дивидент. Получихме подкрепа от акционерите си и за двете инициативи, а това винаги е било важно за нас потвърждение, че правим правилните стъпки.”, коментира д.и.н. Огнян Донев, изпълнителен директор и председател на Съвета на директорите на „Софарма“ АД.
Това новогодишното слово на Пророка ли е, или е месечен бюлетин, че нещо се обърках?Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Коментар
� -
Софарма“ АД уведомява, че за месец декември 2018 година “Софарма” АД реализира ръст в продажбите си с 26% спрямо същия месец на предходната година в т.ч. 75% ръст на продажбите за вътрешен пазар и 1% спад на продажбите за износ.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от econo_miss Разгледай мнениеОхо, 4 коментара ми изтриха. Причина - "заяждания". А всъщност ме нарекоха "трол". Ех, модераторе, модераторе,мародераторе.
така е ........ трябва да се научиш на толерантно отношение......... трябва да подпишеш истанбулската конвенция
fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
� -
Първоначално изпратено от econo_miss Разгледай мнение
Сърбия? Ами там печалбата веке е почти на "0". При 30% малцинствено участие виж колко е печалбата на немалцинственото и от там си направи извода за общата на Сърбия. А придобиха при доста по-голяма такава и очаквания за около 500 хил месечна печалба. 8 EBITDA беше любимата фраза на тогавашния Финансов директор.
септември месец акцията се търгува на 4,25 и обявяват отчет в който печалбата намалява с 20% ......... пиша им, че очаквам цената да падне с 20% и пак така ме посрещнаха ........... сега искам да попитам с колко % се търгува акцията спрямо септември
няма нищо, де ...... на 2,50 акцията ще получи подкрепа според графикатаfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
�
Коментар