If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
това е една от малкото акции на БФБ, които съм набелязал за покупка при следващата по-сериозна криза (световна/европейска/бг)
винаги ще има нужда от лекарства, а софарма прави 'бюджетни' такива, които ще се харчат особено в и веднага след трудни времена.
поздрави
Мда, добре е че си поставил бюджетни в кавички, щото може да е бюджетно за навън де изнасят, ама тук се дерат кожи.
Лично съм наблюдавал как на жена ми се увеличи доставната цена на аналгина към 40% последните няколко години.
Сега на пазара трудно ще го намериш под 2лв, ама русия местния е 3пъти по евтин.
Ма това е нищо в сравнение с измамата аналгин хин, където в пълнежа има броени молекулки хинин и дори и чрез софармаси не можеш го намери под 5.60лв за 20таб, а всъщност си е пак аналгин (метамизол) само че на почти 3-на цена. Кой шаран се хване - хване...
В същото време си пласират оригиналния аналгин хинин в Русия ( там не е забранен като ЕС) за 90рубли - 2.30лв, 2.5 пъти по евтино.
Това е само малка част от това което можеш да намериш като фрапиращи разлики у нас и из бившия ссср, полша, косово, турция и т.н.
Ма не се съмнявай че чичката винаги с медно гласче ще ти даде приемливи извинения за всичко - за големите пазари ще ти рече че така се прави щото се печелело от оборот, а за малките - пак същото щото трябвало да се утвърждават позиции. Пък у нас - колкото (понесат) - толкова.
това е една от малкото акции на БФБ, които съм набелязал за покупка при следващата по-сериозна криза (световна/европейска/бг)
винаги ще има нужда от лекарства, а софарма прави 'бюджетни' такива, които ще се харчат особено в и веднага след трудни времена.
поздрави
На 2.50. Отново. All in. !!
с нетърпение го чакам!
поздрави
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Вие така се надъхвахе и на 4.27 - колко вярвал чичо, каква брилянтна операция, велик и тн.... резултат е, че вървим към 3лв Кога ще станете песимисти, тъй като чак там ще е дъното?
Тези брокерски оптимизъм по позиция също е много негативен сигнал.
Ти пък, за брокерите си донейде прав, ама сякаш го не знаеш Тонито, той акцията като се сгъне двойно на 1.7-8 даже двойно по голям оптимист ке стане, че и репа ще има...
Неспирните покупки на инсайдъри и хвърлянето на милиони по насаждения и подготовката за строеж на завод ме карат да мисля, че мениджмънта, който има много повече информация от мен, е уверен че нещата ще станат
Тони ала бала е това.
Ще ме убедиш че чичката ти е оптимист за табекса ако вземе мажо дял от 51% на ачив ( 3/4 е фри флоут), нали ще спечели х 5-10, какво са за него 7-8млн... лева.
Така е прав си...аз всъщност продължавам да вярвам, че нещата ще се подобрят. Дори само с оплитането на Сърбия от СФТРД би трябвало да има значим ръст в продажбите на собствена продукция. Ако станат нещата с Табекс само ще е черешката на тортата. Неспирните покупки на инсайдъри и хвърлянето на милиони по насаждения и подготовката за строеж на завод ме карат да мисля, че мениджмънта, който има много повече информация от мен, е уверен че нещата ще станат. И СФИ и СФТРД се справиха блестящо и възнаградиха дарилите ги с доверие акционери. Вярвам че и другото "С" - СФАРМ ще донесе радост за инвеститорите.
Ок, но за доброто на котировките - свали малко розовите очила
Сега да се върнем в реалноста - падат продажбите в Русия и не виждам кой продукт може да върне този пазар?
Вие така се надъхвахе и на 4.27 - колко вярвал чичо, каква брилянтна операция, велик и тн.... резултат е, че вървим към 3лв
Кога ще станете песимисти, тъй като чак там ще е дъното?
Така е прав си...аз всъщност продължавам да вярвам, че нещата ще се подобрят. Дори само с оплитането на Сърбия от СФТРД би трябвало да има значим ръст в продажбите на собствена продукция. Ако станат нещата с Табекс само ще е черешката на тортата. Неспирните покупки на инсайдъри и хвърлянето на милиони по насаждения и подготовката за строеж на завод ме карат да мисля, че мениджмънта, който има много повече информация от мен, е уверен че нещата ще станат. И СФИ и СФТРД се справиха блестящо и възнаградиха дарилите ги с доверие акционери. Вярвам че и другото "С" - СФАРМ ще донесе радост за инвеститорите.
Вие така се надъхвахе и на 4.27 - колко вярвал чичо, каква брилянтна операция, велик и тн.... резултат е, че вървим към 3лв
Кога ще станете песимисти, тъй като чак там ще е дъното?
Коментар