IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Г-н Донев, бих искал да предложа да направите информационен бюлетин (newsletter) на сайта на Софарма. (не успях да намеря такъв)
    Това ще улесни желаещите да получават регулярна информация за компанията. Така няма да има нужда човек да се рови в различни медии за да набави необходимата информация, било то излизането на отчет или друга корпоративна новина.

Повечето големи компании в Европа и САЩ предлагат тази услуга.
    Сайта Investor.bg също я предлага.

Коментар

• сори дубъл

Коментар

• Първоначално изпратено от Огнян Донев Разгледай мнение
        Сократе, мисля че ни е добро ДВИ. Подсилихме с още хора, особено във връзка с Варшава. Предлага се от СД, където от 5 - 2 са отвън, независими. Всички смятат, че сме избрали добри хора, не са "роднини"
        Благодаря за отговора, но малка реплика.

ДВИ-то Ви Пелагия е с юридическо образование. Огромния процент от информацията която ни интересува нас миноритарите е в счетоводсвото, в счетоводната база данни.
        Пелагия ни представя инфо само каквото и даде главния счетоводител. Тя не може да провери дали има липсващи елементи от информацията която трябва да се представи пред инвеститорите. Та, в тая връзка ДВИ-то трябва да е много на ти със счетоводството. Не случайно когато въведоха ДВИ 2002 година имаше коментари - сега доста главни счетоводители ще станат ДВИ-та.
        Ако се позволи миноритарите да избират ДВИ-то мисля, че Пелагия нама никакъв шанс да стане ДВИ на Софарма.
        Лично мнение.

Коментар

Грахам, все си мисля, че нямам право да ви спамвам с мечтите си ...
          Това не трябва да са мечти а цели
          Life won't wait for you.

Коментар

Батя, блатодаря, научих нещо с "цитатите". Нямаме намерение да сме мажоритар в Доверие ... а по-долу написах, че ни бяха необходими близо 5 години да подредим донякъде нещата и всяка фирма да докаже потенциала си. Икономическият резултат да не се прелива от печеливши в губещи дейности и т.н.
            Разбирам че сте продавали за да свалите участието си под 50% след увеличението на капитала. На доста хора ще им се стори странно да се записват акции на 1,50 и няколко месеца по-късно да се продават на 80 ст. Разбира се логиката на спекуланта (или иначе казано миноритаря) е доста различна от тази на стратегическия инвеститор, но все пак... математиката си е точна наука

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
              Г-н Донев, мой познат колега твърди, че вие лично или свързани с вас лица сте продавали акции на Доверие холдинг при последните по-сериозни разпродажби на цени между 76 и 82 ст. Вярно ли е това? И ако да, каква точно е логиката на подобни продажби? Не мисля ме смятате цената за добра или пък не вярвате в бъдещето на холдинга, та каква тогава е причината?

*една приятелска препоръка за по-лесната ни комуникация - когато отговаряте на въпроси на определен участник можете да кликвате на поленцето "Цитат", долу в дясно на постинга му. Така неговите въпроси ще се появят като цитат във вашия постинг и така лесно ще виждаме на какво точно отговаряте.
              Батя, блатодаря, научих нещо с "цитатите". Нямаме намерение да сме мажоритар в Доверие ... а по-долу написах, че ни бяха необходими близо 5 години да подредим донякъде нещата и всяка фирма да докаже потенциала си. Икономическият резултат да не се прелива от печеливши в губещи дейности и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                г-н Донев,
                Как бихте коментирали структурата на аптеки Марешки и модела по който работят. Дъмпинговата им политика качи сериозно пазарния им дял, но как седи въпросът със задълженията им към Софарма дружествата, Актавис и тн големи производители и търговци на лекарства. Едно толериране на подобен модел не е ли опасно в смисъл, че в даден момент една такава верига държи голяма част от пазара, а по този начин може да 'ужили' доставчиците си и има ли реално някакво обезпечени срещу задълженията , защото модела с аптеки всяка с различно оод и под наем е леко сложен при едно ударно събиран на вземянията.

Само да уточня, че не знам реално колко и дали дължи Марешки на Софарма дружествата, но бях чел някъде за сериозен дълг към Актавис та да питам.

Поздрави
                Бертрам, по закон в БГ една фирма може да притежава до 4 аптеки ... Марешки дължеше пари на Хигия, тогава собственост на Актавис, имаше и съдебни дела ... За конкуренцията или добро или нищо. Затова - нямаме вземания от М.

Коментар

• Г-н Донев, мой познат колега твърди, че вие лично или свързани с вас лица сте продавали акции на Доверие холдинг при последните по-сериозни разпродажби на цени между 76 и 82 ст. Вярно ли е това? И ако да, каква точно е логиката на подобни продажби? Не мисля ме смятате цената за добра или пък не вярвате в бъдещето на холдинга, та каква тогава е причината?

*една приятелска препоръка за по-лесната ни комуникация - когато отговаряте на въпроси на определен участник можете да кликвате на поленцето "Цитат", долу в дясно на постинга му. Така неговите въпроси ще се появят като цитат във вашия постинг и така лесно ще виждаме на какво точно отговаряте.

Коментар

• г-н Донев,
                    Как бихте коментирали структурата на аптеки Марешки и модела по който работят. Дъмпинговата им политика качи сериозно пазарния им дял, но как седи въпросът със задълженията им към Софарма дружествата, Актавис и тн големи производители и търговци на лекарства. Едно толериране на подобен модел не е ли опасно в смисъл, че в даден момент една такава верига държи голяма част от пазара, а по този начин може да 'ужили' доставчиците си и има ли реално някакво обезпечени срещу задълженията , защото модела с аптеки всяка с различно оод и под наем е леко сложен при едно ударно събиран на вземянията.

Само да уточня, че не знам реално колко и дали дължи Марешки на Софарма дружествата, но бях чел някъде за сериозен дълг към Актавис та да питам.

Поздрави
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• за търговските марки си права

Коментар

• Съни, след откриване на новия завод за твърди лекарствени форми, няма да има нито една производствена мощност, която да е съществувала 2000-2001 г. А износа беше 7 млн. долара годишно, не месечно

Коментар

• Пипбел, по никакъв начин не искам и не пога да ти влияя, камо ли да изпълнявам условия За информация дълга е много по-малък от този при други компании в региона. Но ще спадне след приключване на строителството и предвид спада на продажбите в БГ. Други фирми обявиха амбиции ти да доставят на болниците ...
                          По втория ти въпрос - и сега горе-долу се получава така - нашите служители влагат според възможностите си, без да са задължени ...

Коментар

• УНСС, според мен на практика няма влияние ...

Коментар

• 4:40, нямам амбиции в Тодоров, просто бяха евтини ... Покрай Доверие - два производителя има ...

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                                ...
                                Мисля че всички виждат как от една ръждясала фабричка на края на града(както казва онзи с червения меч), чичо Оги направи нещо голямо!!! Мисля че няма сравнение между 2003 и сега нито в икономически, нито в какъвто и да е план и само да те поправя ако не греша 40млн в момента е само печалбата на фармата, ами 6млн СФТРД, ами Севто, ами Медика, ами Момата, ами Иванич, ами Унифарм и много други - просто няма място за сравнение!!!

Тъй като явно чичо Оги му е приятно да бъбри със съмишленици, като мен ,
                                ...
                                Тони, дано бъбренето не премине в надлъгване ...пример, но не само този...
                                малката ръждясала фабрика е най-модерната в България към момента на приватизацията й, с десетки милиони печалба и най-важното със стотици търговски марки и патенти.
                                Исках да погледна нещо за цеховете - ампулен и таблетен но за съжаление, на сайта на фармата историята е кратка и с бяло петно между '53та - 2003

Коментар

Working...
                                X