If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Така е,щото тук темите са по-"широки"...Не е ,като да сме във форум Наука ,в тема "Вярна ли е теорията на относителността" и някой да изцепи нещо от рода - "Ама ,какво ще правим сега пакта "Молотов-Рибентроп".....
И въпреки по-тесния профил на темите,имам чувството ,че тамошните модератори проявват една идея повече толератност от тукашните....
От тукашните най-толерантен ми изглежда Х_И....Ама появят ли се Анди и Мибова - отидЕ коня в рЯката....
Ееее, стига де. 1600 нето са приличен доход за член и не би трябвало да водят до разпад на семейство и т.н. Познавам хора, които имат по 2, та и по 3 деца, живеещи с 2000 общо.
На член да, само че рядко жените на куриерите изкарват по толкова. В моят приятелски кръг от 7 души с деца има 5 разведени, 3 от които по финансови причини, а от двата оцелели брака в единия случай парите вкъщи носи жената, а мъжът не работи и гледа децата, в другия човекът изкарва няколко пъти по 1600. Реалността е, че всяко тричленно семейство, в което доходите са под 3000 лв месечно, е на косъм от разпад.
Ами всеки вижда каквото иска..Първо се е върнал с пари и няма финансови проблеми, второ една година е много малко време за оценка, трето на него може да му харесва да живее в балон, но не е нормално..Как да живея в балон, когато около мен има хора , които мизерстват и страдат..а всеки ден виждам да просят деца и да се рови по кофите за смет..То е въпрос и светоглед и възпитание..ТО ИМА ХОРА , КОИТО И В ЗАТВОРА СА ЩАСТЛИВИ.. Мен ме впечатли , че оценява мрънкането като позитивно нещо, ами народите с най много социални права са много мрънкащи.. Интересно интервю, но много субективно за да може да е показателно за всички българи навън..той на практика се е пенсионирал и се е върнал да си почива и да се пробва да направи нещо свое..
С няколко спечелени милиона всеки може да си позволи да се поддаде на носталгия..А Ретро
Навремето Пътищата, сега хазарта, КТБ всички знаеме, колко ли бизнеси в Б-я са под същия натиск? А вие търгувайте банки в Молдова (все едно там е различно).
Груев, ти ме знаеш, щоТ сме пили заедно, хвалили сме се, но и сме се ритали. Както се случва в шарения свят!
Не съм много активен и мнозина вероятно нямат представа за мен, за вижданията и вярванията ми. За тези колеги ще споделя, че изказаните от теб съждения за родните реалности, са в голяма степен и мои виждания. Заради приличието няма да влизам в подробности.
Едновременно с това, без да влизам в спор, но пък противно на очакванията, поне що се отнася до възгледите на остро критично настроен индивид, редно е да имаме сетива и да регистрираме и позитивни явления. Също и чужди позитивни оценки, като направим усилие да схванем чуждата гледна точка. Нещата винаги са богати, цветни, многообразни. Погледът отстрани винаги е много важен.
Във връзка с това, искам да предложа на вниманието на форума историята на един българин, който се е завърнал у нас преди година и нещо. Не става дума з а просто някакъв емигрант, който се е завърнал тук по неясни причини. Бях чувал за него поради някакви лични обстоятелства и се изненадах когато чух историята му, която беше разказана в неделя, 19.01. в сутрешния блок на НОВА - ""Събуди се". Антони Христов е прекарал 37 години в Холивуд и последните 18 от тях е бил артистичен директор на студио Пиксар. Това вече значи много. Имал е един осигурен и успешен живот в САЩ. Женен е за американка, но нейната история не се разкрива във видеото. Има две деца (момче и момиче), който са изключително позитивно настроени към България, дори имат българско гражданство, но дълбоко се съмнявам, че знаят български.
Разказът му е доста интересен и си заслужава да с е чуе.
Изглежда почти невероятно, но може би, подчертавам "може би" - при определени задължителни и неотменими условия, надеждата и оптимизмът все още са някакъв теоретично възможен сценарий. Последното са просто субективно неангажиращи приказки.
За притежаващите time shift функция на тв програмите, предаването започна в неделя 09.10 и трае 20 минути.
Предаването е качено и на страницата на НОВА https://play.nova.bg/video/sybudi-se...-se-2020-01-19
Започва в минута 54.00
Начев,страхотно интервю....
Само една вметка...Жена му най-вероятно е американка,но със сигурност е от сръбски ,или някакъв " югославски" произход("Вие бугарите" - цитат от интервюто),от което можем да предположим ,че децата му поназнайват нещо като българо-сръбски.....
Много ме изкефи репликата "...Има българи,които като чуят някаква добра новина за България и го приемат като лична обида..."
Кире,а?!
Коментар