IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    Момче, ти не знаеш явно какво значи търговия в обеми, печалба, истинска борса , а си тръгнал акъл да даваш..Колко опит имаш, колко акции си купил досега и колко си спечелил..
    Кирчо, не става въпрос за моите умения а за твоите. Моите нямат корелация с пазара или с боклуците, дето искаш да ги метеш. Ако при теб има някаква зависимост, това означава единствено, че уменията са доста... хм, доста волатилни.

П.С. И акъл не давам, а търся. Явно, на погрешно място.
    Last edited by Ender; 23.01.2020, 00:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Знаеш ли, темата за семейството и децата ми е болна и съм я анализирал безкрайно дълго. Дотолкова, че е много повече, отколкото съм анализирал къде да си дам парите например. Може и да греша, но корелацията между парите и семейството е безкрайно преувеличена според мен. Всички знаем, че този спор няма да доведе до нищо градивно и нека го спрем. Наистина ценя личността ти във форума и въпреки безбройните примери, които мога да дам, осъзнавам, че просто няма смисъл.
      Съгласен съм, още повече, че в личен план съм на твоите позиции, просто виждам какво става наоколо..

Коментар

• Ами като се знаело, какво да се направи защо 11г. не го правите, а чакате Моравенов сега..Значи аз съм бил виновен..Много смешно..СИГУРНО АЗ НАРЕКОХ НАЦИОНАЛНАТА НИ БОРСА ЧЕРЕШОВА..Стига глупости..ЦАРЯ е гол и без мен и теб..МОЖЕ ЛИ ВЕЧЕ ДА ТЕ ПИТАМЕ КОЕ Е НОРМАЛНО И КОЕ НЕ ЗА БОРСИТЕ, ЗАЩОТО ЯВНО ТИ ЗНАЕШ.. Може ли да докажеш печалбите си за последните5-10г., защото другото са празни приказки, а някои могат да ги нарекат и лъжи...Може ли като имаш такива специални умения да ни информираш, кога купуваш някоя акция и кога я продаваш и колко си спечелил..Според мен така ще докажеш най добре, че може много да се печели..
        Last edited by Kiro; 22.01.2020, 23:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Знаеш ли, темата за семейството и децата ми е болна и съм я анализирал безкрайно дълго. Дотолкова, че е много повече, отколкото съм анализирал къде да си дам парите например. Може и да греша, но корелацията между парите и семейството е безкрайно преувеличена според мен. Всички знаем, че този спор няма да доведе до нищо градивно и нека го спрем. Наистина ценя личността ти във форума и въпреки безбройните примери, които мога да дам, осъзнавам, че просто няма смисъл.
          Има обратна корелация между. броя на разводите и пазара на акции както. пък демографията пряко колелира с пазара.

Коментар

• Защото, регулацията остана там където беше през 2000 г. Защото изтървахме уникален шанс от добро стечение на обстоятелствата. През 2000 г. тръгнахме от много ниско ниво защото нямаше никаква правна защита за акционерите. Можеха да ти увеличат капитала под условие и да ти се обезценят активите за минути. При това законно. Защото тогава намалиха данък печалба и това в дългосрочен план наду пазара с около 80% по мои сметки. Защото тогава хората нямаха достъп до западните пазари и инвестираха тук. Това създаде балон без прецедент. Тогава имаше оборот, но някъде през 2007 г. изтървахме златен шанс да въведем къси и деривати. Тогава имаше ликвидност и можеше да стане лесно. Имахме невероятен късмет по случайно стечение на обстоятелствата да имаме пазар, който мяза на нещо без да има инфраструктура и правила. След лятото на 2008 вече много трудно можеше да стане нещо. При липса на къси спекулантите могат да печелят само по пътя нагоре. Това ги гони за дълъг период от време. Периодично при бичи пазар се връщат за малко и пак си ходят. Така остават само дългосрочни инвеститори. Когато всички са с еднаква мотивация няма насрещна страна за сделка. Това бавно и системно сваля ликвидността и отказва още хора. Така пазара бавно гасне. Ясно е какво трябва да се направи за да има пазар. Да има участници с различна мотивация, които да вярват, че могат да спечелят. Първо инфраструктурата и правилата не позволява това и второ такива като теб правят всичко възможно да убедят хората, че не могат да спечелят. Да кажем, че г-н Моравенов е читав. Ще му трябват около две години докато успее да сработи нещата. Аз нямам власт за да мога да променя нещо. Аз нямам контакти с хора с власт за да им кажа какво да правят, следователно не мога да окажа влияние върху инфраструктура, правила за търговия и така нататък. Мога само да се опитам да разсея твърдението, че на БФБ не може да се печели. Защото за да имаме такава трябват само две неща. Техническа възможност да участват участници с различна мотивация и те да вярват, че могат да спечелят. Мога да направя само едно нещо за БФБ. Да се опитам да разсея умишлено разпространяваните неверни твърдения, че на тази борса не може да се печели. Не е вярно. На нея може да се печели, може и да се губи зависи от уменията на участниците.

Коментар

• Момче, ти не знаеш явно какво значи търговия в обеми, печалба, истинска борса , а си тръгнал акъл да даваш..Колко опит имаш, колко акции си купил досега и колко си спечелил..КОГАТО ВИЕ С 4Д ДОКАЖЕТЕ ГОЛЕМИТЕ СИ ПЕЧАЛБИ ЩЕ ПОВЯРВАМЕ..ЗАСЕГА Е САМО БЛА-БЛА ЗА ГОЛЕМИ ЛИЧНИ УМЕНИЯ..

Коментар

• Ако 4д печели, пък аз губя... не бих ревал, като ощипана мома, а щях да поработя върху финансовите си умения. Бих търсил причината в себе си, а не в кривогъзия свят. ИП и пенсиите, вероятно имат по-изгодни опции от БФБ /както и повечето от нас/. И за протокола - не си прав, търгуват.

Коментар

• 4д, искам първо да обясниш кое е нормално и после да пишеш дългите си постове..Нормално ли е една борса да се национализира и 11години да стои на 30процента от нивото си преди кризата..Примерите за поскъпването на няколко дружества са глупави и смешни.. Защо няма чужди инвеститори на БФБ, защо не търгуват банките, ип и пенсиите, защото е нормално ли..Стига си пробутвал пак паралелния си свят..ТО Е КАТО СТАБИЛНАТА ВИ ДЪРЖАВА..СМЕШНО Е И СПОРА С ТЕБ Е БЕЗПРЕДМЕТЕН..ЛЕКА НОЩ..Абе какво стана с прогнозата ти за 1000пунка , те ли са нормални или сега е нормално.. Троловете вече всички разбраха кои са , но не защото печелят, а защото лъжат , че всичко е нормално..
                  ЗНАЧИ БАНКИТЕ , ИП И ПЕНСИИТЕ НЯМАТ ЛИЧНИ УМЕНИЯ И НЕ ТЪРГУВАТ ДАЖЕ НА БФБ, А 4Д И ЕДИН НЕГОВ ПРИЯТЕЛ ИМАТ ОГРОМНИ ЛИЧНИ УМЕНИЯ И ПЕЧЕЛЯ СТРАШНО МНОГО..
                  Last edited by Kiro; 22.01.2020, 23:22.

Коментар

• Отговора е много прост- защото искам България да е нормална , а не последна в ЕС,БОРСАТА, ДА Е НОРМАЛНА, КАКВАТО Е БИЛА..Това не значи , че не трябва да се играе на други борси..С такива въпроси комунистите прогониха 2 милиона българи..

Коментар

• Киро, всички знаем недостатъците на нашият пазар. Малък, нисколиквиден, дялов пазар, където за по-голям обем се минава през пакети и телефонни сделки. Лисва дълбочина. Мога да продължавам доста. Но въпреки това на него може и да се печели. От години рекламираш България и БФБ като сделка с гарантирана загуба. Всеки път когато посоча печалба примерно тази в Доверие, а тя беше голяма, изпадаш в ярост. Чуждият успех е направо непростим. Това не знам защо. Не знам дали осъзнаваш колко вреди на пазара презентирането му като "Сделка с гарантирана загуба". Всичко, което правя е, че посочвам, че на него може да се печели, може и да се губи. Това зависи от личните умения на участниците, защото поне на теория сме равнопоставени. На моменти забравям, че всеки който печели е герберски трол, но това е друга тема. Другото, което съм забелязал е, че въпреки рекламата ти на пазара като сделка с гарантирана загуба си на него а не там на запад, където го представяш като реки от мед и масло. Както там така и тук може и да се печели може и да се губи. Зависи главно от личните умения защото средата е еднаква за всички участници. Лека и утре да откриеш най-печелившата акция в която да инвестираш пари. Пожелавам ти да си във следващото Доверие и с обем. А то е зад ъгъла, въпрос на умения да бъде открито.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                        Да за тебе се отнася..ти какво ме питаш и какво ми обесняваш..прочети пак аз какво съм ти отговорил..тук е икономически форум смята се, че пишат хора с подготовка за пазара.. ПИТАШ МЕ НЕЩА, КОИТО ТРЯБВА ДА СА ТИ ЯСНИ..ПРОБЛЕМА Е УВАЖАЕМИ, ЧЕ ПОСЛЕДНИТЕ 2 ГОДИНИ ПЕЧАЛБИТЕ БЯХА МНОГО МАЛКО И МАЛКИ И Е ГЛУПАВО ДА МЕ ПИТАШ..
                        Въпроса беше съвсем ясен. Ако на този пазар не правиш печалби, защо смяташ че на различен би правил повече? Настояваш да ти сменят условията на пазара, но те ще се променят и за останалите играчи. Струва ми се по-логично, да смениш пазара с гръцки или румънски, или пакистански /ако условията там ти изнасят/. Но за едно си прав - признавам, че е глупаво да те питам.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

На член да, само че рядко жените на куриерите изкарват по толкова. В моят приятелски кръг от 7 души с деца има 5 разведени, 3 от които по финансови причини, а от двата оцелели брака в единия случай парите вкъщи носи жената, а мъжът не работи и гледа децата, в другия човекът изкарва няколко пъти по 1600. Реалността е, че всяко тричленно семейство, в което доходите са под 3000 лв месечно, е на косъм от разпад.
                          Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Лалке, те не го мислят, те са длъжни да го твърдят..Така си пазят службата и привилегиите.. Голям смях с тази нормалност..Значи рекордите на борсите в САЩ и ГЕРМАНИЯ не са НОРМАЛНИ, а Черешовата борса е най- нормална, защото 11г. спи..

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                              Киро, всички искаме балон като през 2006-2007 г. но е добре да се научим да печелим и на нормален пазар....
                              Не бе, не сме всички. Аз предпочитам индекса да е на 950, а не на 1950, колкото беше при балона от 2007... само че до 950 са още 100% кажи-речи. Ами кога ще станат 100? Америка оттогава направи 400%.
                              Явно сме най-избушената борса, А да се хвалим точно с това - абсурдно е
                              Last edited by lalka 75; 22.01.2020, 23:00.

Коментар

• 4д, ТОВА НЕ Е НОРМАЛЕН ПАЗАР..Нормален е пазара в РУМЪНИЯ И ДАЖЕ В ГЪРЦИЯ.. Ти пак забравяш да сравняваш с конкурентите ни..Хаа не било нормално..Значи пазара в САЩ и ГЕМАНИЯ не са нормални защото растат с години и са на рекордни нива..Я пак помисли..
                                Last edited by Kiro; 22.01.2020, 22:52.

Коментар

Working...
                                X