IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    Според мен при новите членки на ЕС, включително България, най-доброто тепърва предстои. Тоест изобщо не е започнало. Дано да имаме късмет да се сключи и TTIР. Той ще ни даде силен тласък на икономиката, когато улесни достъпа до най-големият пазар на света. Продължавам да си въобразявам, че развойната дейност ще е на запад а производството в ЦИЕ. Освен това си въобразявам, че тепърва ще идва приток на инвестиции насам и накрая всичко ще завърши със скандален балон подобен на този в Бразилия и Китай. Но до тогава има много години. Вероятно доста над десет. Пазара има нужда от мантри и да вярва в нерационални идеи. Според мен недоразумението БРИКС, продукт на конюнктурата при суровините и самосбъдващите се пророчества, ще бъде заместено от ЦИЕ.
    Най-лошото при нас е, че борсата не е създала инфраструктура, която да приеме чуждестранни инвестиции. Дори и да решат в даден момент да дойдат, в което не се съмнявам, ще се огледат и вероятно ще си заминат без да купят. С тази инфраструктура нещата ще се случват бавно и мъчително.
    ЦИЕ просто имат мегдан за развитие, доколкото бяха пресирани и изостанали след 1918 и особено след 1945 г. Запада продължава да разглежда тези държави като непосредствен конкурент, обаче е принуден да ги развива, за да запази собственото си възходящо развитие. Но това се отнася до Вишеградската група, Румъния, Словения, Хърватия и Прибалтика. България е в изтощителен политически захват, който я омаломощава и демографското занижаване ни праща директно сред провалените държави, които се развиват на пулсации. Стимулация с външни капитали, последвана от стагнация поради неподходящите, неблагоприятните условия за реализиране на инвестициите. Докато не се разреши политическата задъненост, а такива изгледи засега няма, ще продължаваме да вегетираме в периферията на Европа и Азия като дупка на съобразителността.

Коментар

• Според мен при новите членки на ЕС, включително България, най-доброто тепърва предстои. Тоест изобщо не е започнало. Дано да имаме късмет да се сключи и TTIР. Той ще ни даде силен тласък на икономиката, когато улесни достъпа до най-големият пазар на света. Продължавам да си въобразявам, че развойната дейност ще е на запад а производството в ЦИЕ. Освен това си въобразявам, че тепърва ще идва приток на инвестиции насам и накрая всичко ще завърши със скандален балон подобен на този в Бразилия и Китай. Но до тогава има много години. Вероятно доста над десет. Пазара има нужда от мантри и да вярва в нерационални идеи. Според мен недоразумението БРИКС, продукт на конюнктурата при суровините и самосбъдващите се пророчества, ще бъде заместено от ЦИЕ.
      Най-лошото при нас е, че борсата не е създала инфраструктура, която да приеме чуждестранни инвестиции. Дори и да решат в даден момент да дойдат, в което не се съмнявам, ще се огледат и вероятно ще си заминат без да купят. С тази инфраструктура нещата ще се случват бавно и мъчително.

Коментар

• http://www.investor.bg/biudjet-i-fin...jishte-216726/

Тази тема доста поолекна, но все пак тук реших да постна този линк от инвестора, не знам попадал ли ви е. Някога тук ставаха нелоши дискусия по темата за очаквания растеж... dddd имаше интересни разсъждения, опоненти от всички посоки както винаги не липсваха. Не знам какво предстои. Акции на БФБ имам. Препоръки нямам. Поздрави на всички!
        Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/...a_sloveniia_v/

България

11 май 2016, 11:49
          Николай Василев става почетен консул на Словения в София

А ние си мислехме, че е на салам
          Ами то и Стефан Райчев е почетен консул на Румъния в Силистра.
          Last edited by Grosss; 12.05.2016, 09:08.

Коментар

• Оптимизма повече приличана отчаяние.Що се отнася до борсата все повече затвърждава мнението че в БГ не сме дорасли за капиталов пазар и всичко както и бфб нищо повече от поредната измамна схема .

Коментар

• http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/...a_sloveniia_v/

България

11 май 2016, 11:49
              Николай Василев става почетен консул на Словения в София

А ние си мислехме, че е на салам

Коментар

• Лупкате ли ги?

Коментар

• Слаба реколта от череши ще държи цените високи тази година

...Причината - над половината от продукцията е унищожена заради ниските температури през последните дни. Сланата е попарила голяма част от дърветата. Тези, които са успели да оцелеят, пък са заплашени от напукване заради обилните дъждове. Такива са наблюденията на Института по овощарство в Кюстендил.
                  Last edited by Longin; 11.05.2016, 12:44.
                  "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    BullsonBSE, ПИШИ ПИСМА ДО БОРИСОВ И ГОРАНОВ ..И ДО МОСКОВ ПИШИ
                    По скоро до следващия кабинет, този показа че във финансово отношение е несъстоятелен: нито влизане в Еврозоната имаме, нито БФБ да е продадена, нито ново КФН, нито един отнет лиценз и предавана на прокуратура на Управлващо Дружество на Пенсионен или Договорен фонд, нито един глобен за търговия с инсайдърска информация и т.н.
                    Bulls on BSE

Коментар

• BullsonBSE, ПИШИ ПИСМА ДО БОРИСОВ И ГОРАНОВ ..И ДО МОСКОВ ПИШИ

Коментар

• Казвам само че насила не става.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                          Стига пък ти с твойте глупости! Не може да караш насила някой да инвестира.
                          Те ограбват спестителите и осигурените лица с % за управление без да извършват управление, а ти говориш че е нормално
                          Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
                            Вместо ден за акции, викам ден за тотална блокада на БФБ да спретнем.
                            Така повече не може хора
                            Не може Пенсионните и Договорните фондове да вземат % за управление, а да не правят нищо и да не носят резултати
                            На това трябва да се сложи край
                            Стига пък ти с твойте глупости! Не може да караш насила някой да инвестира.

Коментар

• Вместо ден за акции, викам ден за тотална блокада на БФБ да спретнем.
                              Така повече не може хора
                              Не може Пенсионните и Договорните фондове да вземат % за управление, а да не правят нищо и да не носят резултати
                              На това трябва да се сложи край
                              Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Ти ще вземеш да ме разсмееш БоЗе..... Прочете ли изобщо каква боза си написал....
                                Такъв тъп пост не съм чел и от Соколов....
                                Ти не се заяждаш ,защото и това не можеш да правиш като хората ,но да дразниш като муха в тъмнината ....
                                Но ти обещавам да не ти обръщам внимание , защото това заслужаваш БоЗе....
                                Надявам се да е така, Ти обичаш като мен да забравяш

Коментар

Working...
                                X