IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ако не са тези компесаторки посредниците от глад ще умрат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Repoman Разгледай мнение
      На парите на пенсионните се точи много народ, дори и минитър Горанов им е хвърлил око. Аз от една страна съм за да се налеят тези пари на БФБ, но от друга вече съм на годинки и ако трябва после да чакам пенсионните да излизат от БФБ, т.е. да кешират за да ми плащат пенсия, не го виждам. В смисъл, кой аджеба ще им ги купи после акциите за да кешират? Ако търговията се задържи на сегашните си обеми ще е положение чекай малко.
      Отделно за парите на пенсионните няма кой да се точи, щото те са лични средства, което знаеи неприкоснове и целиви - да се ивнестират за да носят доходност! А не да сотят по депозити или ДЦК
      Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от Repoman Разгледай мнение
        На парите на пенсионните се точи много народ, дори и минитър Горанов им е хвърлил око. Аз от една страна съм за да се налеят тези пари на БФБ, но от друга вече съм на годинки и ако трябва после да чакам пенсионните да излизат от БФБ, т.е. да кешират за да ми плащат пенсия, не го виждам. В смисъл, кой аджеба ще им ги купи после акциите за да кешират? Ако търговията се задържи на сегашните си обеми ще е положение чекай малко.
        Пенсиинните сами са виновни за сегашните обеми или липса на ликвидност, защото те с неадекватните си действия гонят участниците, центе са или много високи или много ниски, а тяхната роля трябва да е да продават когато цените са високи (факт не го правят - 2007 г. трябваше да продават, те купуваха, СФИ, Спиййди трябва да продавт, те купуват) и да купуват когато са много евтини което значи да слагат маркер при определена цена, с което създават ликвидност. Така че има нормалност на пазара, доверие, с което и участници
        Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
          Правилно, математиката не излиза и затова сме на това положение без търговия и оборот, засъжаление безвремието се заплаща в БГ и Пенсионните и Договорните са заплатени при безвремие, което е абсурдно да вземаш пари ез да изпълняяваш това за което ти се плаща
          Важното е обаче че математика е аргумент срещу който няма скачане и никой не може да каже нищо, а безвремието се лекува като поотмине време, каквото вече доста мина

Коментар

• Ами пиши - или да купуват акции на БФБ или да не вземат никакви проценти..

Коментар

• Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнение
              И логично математиката не излиза
              Но светът е иновация пред ликвидация и от какви ли не избушеняци се правят пари - "KFC създаде лак за нокти, който има вкус на пържено пиле" - Можем да го предложим на прецаканото, за да се отучи, да си гризе ноктите заради "някакви си там избушеняци на бфб", когато пропадат
              http://profit.bg/news/KFC-suzdade-la...id-150770.html
              Правилно, математиката не излиза и затова сме на това положение без търговия и оборот, засъжаление безвремието се заплаща в БГ и Пенсионните и Договорните са заплатени при безвремие, което е абсурдно да вземаш пари ез да изпълняяваш това за което ти се плаща
              Важното е обаче че математика е аргумент срещу който няма скачане и никой не може да каже нищо, а безвремието се лекува като поотмине време, каквото вече доста мина
              Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                Защо се бавиш , а не напишеш едно писмо до Б.Борисов и Горанов да ги задължи да купуват
                Ами то е в проспектите им - да управляват активисрещу процент, който те вземат независимо от резултата - което е абсурдно при условие, че те не управляват нищо - не правят нищо. За държане на пари на депозит или в ДЦК процентите са нищожни, а техните проценти са за активно управление, което те не правят - защо вземат процент тогава?
                Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
                  Гледам оборта днес и си викам колко съм прав Що не търгувате, нали имате пазар, вярвате, че пазара е цар, че срещу пазара не се пика тем подобни валидни за пазарите сентенции, но не и за БФБ щото БФБ не е пазар, но е време да си го признаете, че нито СФИ струва 5 лв. или пък че Спийдито е 200 милиона колкото целия Химимпорт, и т.н. Та те затова нямаме пазар.

И пак ви го казвам, че БФБ не може да продължи без Пенсионните да инвестират, без Договорните фондове да инвестират, с 10тина балонно скъпи акции (дивидентните балоняци, които са токова скъпи, че по-добре да не ги купуваш), с 30тина безумно евтини акции които да толкова евтини, че да ги продаваш е безмислено - е те затова няма оборот
                  И логично математиката не излиза
                  Но светът е иновация пред ликвидация и от какви ли не избушеняци се правят пари - "KFC създаде лак за нокти, който има вкус на пържено пиле" - Можем да го предложим на прецаканото, за да се отучи, да си гризе ноктите заради "някакви си там избушеняци на бфб", когато пропадат
                  http://profit.bg/news/KFC-suzdade-la...id-150770.html

Коментар

• Защо се бавиш , а не напишеш едно писмо до Б.Борисов и Горанов да ги задължи да купуват

Коментар

• Гледам оборта днес и си викам колко съм прав Що не търгувате, нали имате пазар, вярвате, че пазара е цар, че срещу пазара не се пика тем подобни валидни за пазарите сентенции, но не и за БФБ щото БФБ не е пазар, но е време да си го признаете, че нито СФИ струва 5 лв. или пък че Спийдито е 200 милиона колкото целия Химимпорт, и т.н. Та те затова нямаме пазар.

И пак ви го казвам, че БФБ не може да продължи без Пенсионните да инвестират, без Договорните фондове да инвестират, с 10тина балонно скъпи акции (дивидентните балоняци, които са токова скъпи, че по-добре да не ги купуваш), с 30тина безумно евтини акции които да толкова евтини, че да ги продаваш е безмислено - е те затова няма оборот
                      Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                        Време е за бой на мечки
                        Аз ги разбих днес!!!
                        “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Време е за бой на мечки

Коментар

• Първоначално изпратено от Татко Щърк Разгледай мнение
                            Хаха, Тони, не за пръв път пишеш по повод борсата "тик-так", ама няма ли вече да отброи часовникът кръгъл час или поне някоя кукувичка да се покаже да ни уважи, стига с това тихо, незабележимо, изнурително тиктакане .

Бърза работа нямам, просто се забавлявам с написаното от теб.

Поздрави и на теб
                            Здравей и ти благодаря за краткия пост
                            Нали трябва седмицата да започне с нещо позитивно, радвам се че успявам да намеря още такива примери и да повдигам настроението на цялата банда!

Бъдете здрави и успех, надявам се скоро БФБ да "покаже на тия хора как са мята" в положителна посока!

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                              На нашата борса последните 9 г на пръсти се броят хората с печалба.Предпочитам държавните ценни книжа.БФБ ща става все по жалка.
                              Има си цикли та зависи кога си инвестирал и в кои акции. Аз започнах през 2012 на БФБ и засега имам само една негативна година - 2015. Все още като преоценявам портфейла съм на добра средна доходност. Та сега след добър ръст на икономиката, ниски лихви, и доста ниски цени на борсата ще има все повече новодошли. Инвеститорите търсят доходност и ще рискуват все повече да я постигнат. Дори си мисля че при нашата ликвидност може много бързо да направим подобно на 2007 рали но това времето ще покаже. От друга страна, определени акции може дори да паднат поради ниско доверие. Времето ще покаже кой е прав, но първите на крушата брулят най много

Успех бикове!

Коментар

• Toни, тик-так , ама засега приличаме на часовник с изтощена батерия- уж работи а стрелката стои на едно място и едвам мърда..А идват и месеците на черешите.
                                Успешна седмица

Коментар

Working...
                                X