IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    Не ви ли омръзна да говорите глупости? Може би е добре човек първо да чете а после да пише. Брутният външен дълг към 28.02.2015 е бил 38 856 милиона евро а в края на февруари 2016 година е 33 867 милиона евро. Или икономиката е върнала нетно около пет милиарда евро чуждестранен дълг. Растежа не е се случва поради трупане на дълг а въпреки деливъриджа.
    http://www.bnb.bg/bnbweb/groups/publ...k_sec_m_bg.xls
    Точно поради тази причина растежа е здравословен и няма нищо общо с периода 2005-2008, когато брутният външен дълг растеше с бясно темпо за да постигнем съвсем малко по-голям растеж.

Не знам в кой свят живееш ,но в момента над 50 % от банковите гаранции са фалшиви и тези цифри ,който цитираш са на хартия някой хора да получават бонуси ,заплати и охолен живот в Момента....,достатъчно е пак да дуМне нещо голямо или търговска верига или фирма или банка и ще гледаш 3 процента през криФ макарон.....

Коментар

Не ви ли омръзна да говорите глупости? Може би е добре човек първо да чете а после да пише. Брутният външен дълг към 28.02.2015 е бил 38 856 милиона евро а в края на февруари 2016 година е 33 867 милиона евро. Или икономиката е върнала нетно около пет милиарда евро чуждестранен дълг. Растежа не е се случва поради трупане на дълг а въпреки деливъриджа.
      Точно поради тази причина растежа е здравословен и няма нищо общо с периода 2005-2008, когато брутният външен дълг растеше с бясно темпо за да постигнем съвсем малко по-голям растеж.
      Да. Вижда се от демографската картинка и от натоварването на "Терминал 2".
      Освен това 3% Румънски растеж никак не се равнява на 3% у нас.
      Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
        При тия милиарди заеми дето ги опъваме всяка година една нормална икономика би отчела поне 4 - 5 % ръст.

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
          При тия милиарди заеми дето ги опъваме всяка година една нормална икономика би отчела поне 4 - 5 % ръст.
          изпитваш нормални очаквания от НЕнормална държава.
          държавата няма да прокопса... предначертано е! темпа на залеза е променлив.

жалко за прекрасната страна и някои хора.

Коментар

Как се променя сентимента с времето. Преди година и нещо като прогнозирах ръст от не по-малко от 2,5 процента ми твърдяхте, че е невъзможно а сега 2,9 процента ви идва твърде малко.
            Мен повече ме притеснява дефлацията отколкото ръста на БВП.
            Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Как се променя сентимента с времето. Преди година и нещо като прогнозирах ръст от не по-малко от 2,5 процента ми твърдяхте, че е невъзможно а сега 2,9 процента ви идва твърде малко.
              Мен повече ме притеснява дефлацията отколкото ръста на БВП.

Коментар

• Икономиката ни нарасна с 2.9% през първото тримесечие. За сравнение, в Румъния е 3.9%, в Сърбия- 3.5%, по-късно следобяд излизат Полша и Унгария.
                Слабичко. Пак изоставаме, а имаме да наваксваме...

http://www.dnevnik.bg/biznes/2016/05...e_tri_meseca/]

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                  Докато сам мога да изкарам доходност на инвестирания капитал значително по-висока от тази, която някое чуждо дружество ми дава, това не е опция за мен.
                  Съгласен съм.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                    Гетов, забравяш, че може да се печели и от дивиденти.
                    Докато сам мога да изкарам доходност на инвестирания капитал значително по-висока от тази, която някое чуждо дружество ми дава, това не е опция за мен.

Коментар

Такива като теб са малко на БФБ. Ако имаше повече щеше да е доста по-ликвидна борсата. Дай Боже скоро повече, за да си струва да се включа и аз. Сега от кого да спечеля, от Софикс ли?
                      Верно е като мен са малко
                      Като теб са много и затова на БФБ няма участници За твое съжаление когато такива като теб се включат на входа става много много тясно, и знаеме в една позиция като влезе 1-2 милиона какво става в цената, стой си настрани засега, ръси по някоя акцийка ако имащ въпбще нещо останало, че да може после да си ги търсиш на двойни и тройни цени
                      Сега ти е гот и спокойно, но то е измамно като решиш ти и другите като теб да си купуте ще видиш за какво става на въпрос
                      Bulls on BSE

Коментар

• дянков:
                        В икономическото министерство реално реформи не са се случили в първата година и половина на това правителство и едва ли ще се случат от тук нататък, смята Дянков.

..... Той даде пример с Румъния, която ни изпреварва по темп на развитие, като е обърнала показателите си между 2013 и 2015 г. "Там бизнесът получава добри кредити от банковата система, за разлика от България, в която банковата система реално не работи за икономиката на страната и не дава кредити на бизнеса", допълни той.
                        "the trend is your friend until the end..."

Коментар

Такива като теб са малко на БФБ. Ако имаше повече щеше да е доста по-ликвидна борсата. Дай Боже скоро повече, за да си струва да се включа и аз. Сега от кого да спечеля, от Софикс ли?
                          Гетов, забравяш, че може да се печели и от дивиденти.

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
                            Естествено, че членството ни е ЕС още не е дало плодовете си за икономиката, и хубавото те първа предстои, стига да има готовност и човешки капитал

За БФБ е ясно

Днес може да обявим ден без сделки на БФБ - Петък 13ти е и без това

Пълна блокада на тая пародия, която не знам защо още наричате пазар

Коментар

• Естествено, че членството ни е ЕС още не е дало плодовете си за икономиката, и хубавото те първа предстои, стига да има готовност и човешки капитал

За БФБ е ясно

Днес може да обявим ден без сделки на БФБ - Петък 13ти е и без това

Пълна блокада на тая пародия, която не знам защо още наричате пазар
                              Bulls on BSE

Коментар

Според мен при новите членки на ЕС, включително България, най-доброто тепърва предстои. Тоест изобщо не е започнало. Дано да имаме късмет да се сключи и TTIР. Той ще ни даде силен тласък на икономиката, когато улесни достъпа до най-големият пазар на света. Продължавам да си въобразявам, че развойната дейност ще е на запад а производството в ЦИЕ. Освен това си въобразявам, че тепърва ще идва приток на инвестиции насам и накрая всичко ще завърши със скандален балон подобен на този в Бразилия и Китай. Но до тогава има много години. Вероятно доста над десет. Пазара има нужда от мантри и да вярва в нерационални идеи. Според мен недоразумението БРИКС, продукт на конюнктурата при суровините и самосбъдващите се пророчества, ще бъде заместено от ЦИЕ.
                                Най-лошото при нас е, че борсата не е създала инфраструктура, която да приеме чуждестранни инвестиции. Дори и да решат в даден момент да дойдат, в което не се съмнявам, ще се огледат и вероятно ще си заминат без да купят. С тази инфраструктура нещата ще се случват бавно и мъчително.
                                Огромен потенциал е региона! Новите членки на ЕС и Балканите са с ръстове на БВП от по над 3% а при не малко над 4% с изключение на Балтийските (там около 2%). Прогнозите за България продължават да се подобряват и вече се говори за 3.5%-4% за 2016 и 2017.

Мисля че идеята за SEE-Link е много добра и при създаване на повече индекси ще привлекат доста ресурс! Щом и Румъния и Гърция се включват вече говорим за доста голям общ пазар.

И аз мисля че БРИКС е вече бита карта и ние имаме огромен потенциал да си вдигнем по бързо стандарта на живот в следващите години.

Коментар

Working...
                                X