Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнениеАми те техният нефелен финансов министър го навряха в кучи г@з, нищо че беше от управляващата партия, а този нашия смешник с влажния поглед продължава необезпокояван да си прави глупости.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеЛагард: Целта на Атина за бюджетен излишък от 3,5% през 2018 г. е амбициозна
Международният валутен фонд е скептичен към плановете на Гърция за нови реформи. В писмо до финансовите министри от Еврозоната, управляващият директор на фонда Кристин Лагард определя като твърде амбициозна целта на Атина да постигне първичен бюджетен излишък от 3,5 процента от брутния вътрешен продукт през 2018-та година. Това, според Лагард, може да стане само при по-дълбоки реформи на пенсионната и данъчната система.
В гръцкия парламент започват дебати по спорния проект за пенсионна реформа, изискван от международните кредитори. Законопроектът предизвика стачка, която парализира обществения транспорт в Гърция.
В понеделник Еврогрупата се събира в Брюксел на извънредно заседание, посветено на плановете за нови реформи в Гърция.
A Ние толкова сме боси, че даже не си поставяме подобни цели.Череши по 16 лева
Коментар
-
Лагард: Целта на Атина за бюджетен излишък от 3,5% през 2018 г. е амбициозна
Международният валутен фонд е скептичен към плановете на Гърция за нови реформи. В писмо до финансовите министри от Еврозоната, управляващият директор на фонда Кристин Лагард определя като твърде амбициозна целта на Атина да постигне първичен бюджетен излишък от 3,5 процента от брутния вътрешен продукт през 2018-та година. Това, според Лагард, може да стане само при по-дълбоки реформи на пенсионната и данъчната система.
В гръцкия парламент започват дебати по спорния проект за пенсионна реформа, изискван от международните кредитори. Законопроектът предизвика стачка, която парализира обществения транспорт в Гърция.
В понеделник Еврогрупата се събира в Брюксел на извънредно заседание, посветено на плановете за нови реформи в Гърция.
A Ние толкова сме боси, че даже не си поставяме подобни цели.Череши по 16 лева
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеKiro, нека си припомним дискусията ни. Аз твърдях, е има проблеми но икономиката ще расте въпреки тях с малко по-нискък темп от Румъния някъде между половин и един процент. Ти твърдеше, че поради проблемите в България тук няма да има ръст и може при някакви конюнктурни условия за кратко да стигне максимум 1,5 процента. Аз също искам да се оправят свинщините в България защото това ще добави поне един процент ръст в дългосрочен план. Освен това мен не ме интересува текущото състояние а промяната. Аз не съм бачкатор на заплата от 600 лева. Аз съм спекулант/инвеститор, който печели от измененията, а те очевидно са към подобрение в икономиката въпреки вашите твърдения.
А това със ръста на заемите е грандиозна глупост, която не ти отива. За разлика от монтитата ти си умен човек. Икономиката е в състояние на деливъридж и това се подкрепя от всички статистически данни (брутен външен дълг, нетна инвестиционна позиция и банков сектор). Ако не свивахме драстично дълга растежа щеше да е много по-голям, което ме навява на мисълта да видя как се променя дълга в Румъния.
Коментар
-
Не променило се е положението, преди Румъния бяха последни, а сега сме ние..Тогава сме били посещавани по милост с надежда за промяна от инвеститорите, а сега сме непоправими двойкари, които даже твърдят - правителството, че няма корупция и всичко е наредLast edited by Kiro; 13.05.2016, 16:00.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеKiro, нека си припомним дискусията ни. Аз твърдях, е има проблеми но икономиката ще расте въпреки тях с малко по-нискък темп от Румъния някъде между половин и един процент. Ти твърдеше, че поради проблемите в България тук няма да има ръст и може при някакви конюнктурни условия за кратко да стигне максимум 1,5 процента. Аз също искам да се оправят свинщините в България защото това ще добави поне един процент ръст в дългосрочен план. Освен това мен не ме интересува текущото състояние а промяната. Аз не съм бачкатор на заплата от 600 лева. Аз съм спекулант/инвеститор, който печели от измененията, а те очевидно са към подобрение в икономиката въпреки вашите твърдения.
А това със ръста на заемите е грандиозна глупост, която не ти отива. За разлика от монтитата ти си умен човек. Икономиката е в състояние на деливъридж и това се подкрепя от всички статистически данни (брутен външен дълг, нетна инвестиционна позиция и банков сектор). Ако не свивахме драстично дълга растежа щеше да е много по-голям, което ме навява на мисълта да видя как се променя дълга в Румъния.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
-
Kiro, никога не съм подминавал корупция и свобода на медиите. Там положението не се е променило от 1944 година. Това не ни попречи да растем в периода 1999-2008 година. Няма да ни попречи и сега. Въпроса е с какво темпо. Тест дали бързо или много бързо. Сякаш е безсмислено да си говорим защото няма какво ново да си кажем.
Коментар
-
И каква е целта моля на ръста на заемите и дефицитите.За Румъния никога не сме спорили, а междувременно е видно , че не само те са ни изпреварили по ръст
.Можеш ли обективно да признаеш ., че за миналата година поне 1 процент се дължи на Еврофондовете
.Моята прогноза беше за реален ръст 1,5-2, а те го надуха , но пак няма файда и сме последни
Сега ми кажи ти би ли избрал , ако си външен инвеститор България пред другите, аз не при тези показатели.Ти си умен човек , а подминаваш факторите корупция и свобода на медиите, да припомня ли официалните реакции на чуждите инвеститори..
Само с помпене на БВП не става, особенно когато пак сме последни..
Last edited by Kiro; 13.05.2016, 15:50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеНяма никакъв сантимент, а има сравнение със конкурентите за привличане на инвестиции.Ако може да ми обесните с какво сме по- привлекателни от съседите си или от страните от Източна Европа..А даа първи сме по- корупция и по ниски доходи в ЕС и сме последни по- свобода на медиите
.Да припомням ли колко е голяма във световен мащаб борбата за инвестиции
За мен ръста на БВП в БГ основно се дължи на Еврофондовете и заемите..А да и по ръст на заемите сме водещи
А това със ръста на заемите е грандиозна глупост, която не ти отива. За разлика от монтитата ти си умен човек. Икономиката е в състояние на деливъридж и това се подкрепя от всички статистически данни (брутен външен дълг, нетна инвестиционна позиция и банков сектор). Ако не свивахме драстично дълга растежа щеше да е много по-голям, което ме навява на мисълта да видя как се променя дълга в Румъния.
Коментар
-
Няма никакъв сантимент, а има сравнение със конкурентите за привличане на инвестиции.Ако може да ми обесните с какво сме по- привлекателни от съседите си или от страните от Източна Европа..А даа първи сме по- корупция и по ниски доходи в ЕС и сме последни по- свобода на медиите
.Да припомням ли колко е голяма във световен мащаб борбата за инвестиции
За мен ръста на БВП в БГ основно се дължи на Еврофондовете , заемите и дефицитите..А да и по ръст на заемите сме водещи
Last edited by Kiro; 13.05.2016, 15:25.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Не знам в кой свят живееш ,но в момента над 50 % от банковите гаранции са фалшиви и тези цифри ,който цитираш са на хартия някой хора да получават бонуси ,заплати и охолен живот в Момента....,достатъчно е пак да дуМне нещо голямо или търговска верига или фирма или банка и ще гледаш 3 процента през криФ макарон.....
Коментар
Коментар