IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
    Нямам нищо общо с този ник.
    онзи ден като те четох ми заприлича на 4и4ко-пари4ко и те питах дали си ти ............. ти каза, че си същия

Коментар

• Не

Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
      нали те питах дали ти си ника "4и4ко пари4ко" който преди години пишеше тук и ти потвърди...

ИП е инвестиционен посредник ............... навярно си забравил --- все пак минаха няколко години от последното ти пребиваване тук във форума
      Нямам нищо общо с този ник.
      Не ползвам инвестиционен посредник и никога не съм ползвал. Търгувам с Интеракитив.

Коментар

• Възможно е

Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение
        Съпругата наследява половината от имуществото на починалия . Останалата половина се дели на 4 части - по една за нея и синовете .

Това е в случай че починалия няма изрично завещание .

Това което си написал по долу ми прилича на преразказ от роман .
        Възможно е...но мисля че тя е нямала брак с човека или нещо такова. Това няма принципно никакво значение, идеята ми беше да ви кажа случай в който зареади съдебната ни система го прецакаха човека. Случая е много по дълъг и аз го знам като страничен човек не съм адвокат за да съм се занимавал подробно.
        Исках да ви дам само пример.

Коментар

• Релаксирайте и си гледайте кефа. Важното е да има кеш парасъ и алъш вериш
          Custodite sortem vestram

Коментар

Ако изключим факта че ме бъркаш с някой друг, никой наистина не може да ме прецака ако не се прецакам аз сам.
            .И..да те питам какво е това ИП?

А по принцип си говоря с някой трейдъри от щатите и виена но никой не ме съветва какво да правя.
            нали те питах дали ти си ника "4и4ко пари4ко" който преди години пишеше тук и ти потвърди...

ИП е инвестиционен посредник ............... навярно си забравил --- все пак минаха няколко години от последното ти пребиваване тук във форума

Коментар

• Естествено че не съм напълно наясно

възможно е 4и4ката да е чувал за подобен случай и като не е наясно с детайлите сега да си ги нагажда нещата

на подобен случай аз съм свидетел ..................... мой съсед с две дъщери от първи брак (едната живее в чужбина) се жени повторно и има син от втората си жена ............. след десетина години внезапно заболява и след месец си "заминава" от този свят ............... фирмата му е ЕТ от 1990 година и на нея се водят всички активи които има ............ не е оставил завещание, но на двете си дъщери построи по един етаж в къща и им ги обзаведе година-две преди да почине .......... както и да е --- минават няколко месеца и наследниците решават да уредят документално наследството като разделят активите на ЕТ-то които по документи са около 2 млн. .................... решават, че няма да делят активите като разпродадат всичко градено в продължение на 20 години и след консултация с адвокат взимат решение ЕТ-то да го преобразуват в ООД ................... за да се случи това обаче трябва всички наследници да се откажат от наследството на ЕТ-то , а един от тях да го наследи и после този който наследи ЕТ-то да влезе с него в ООД-то ................ след това в ООД-то ще си разделят дяловете ................... решават, че едната дъщеря ще е човека на който ще се даде ЕТ-то и тя ще влезне с актива в ООД-то ................... правят ООД, а втората жена с непълнолетния син който представлява и дъщерята от чужбина се отказват от наследство на ЕТ-то .................. но следва изненада .............. дъщерята която получава ЕТ-то отказва да влезне в ООД-то въпреки, че е подписала документ който я задължава в 30 дневен срок след като са подписали отказа от наследство на ЕТ-то да влезне със всички описани активи в ООД-то ................. и така вече 4-5 години никой не може да принуди едната дъщеря да вкара ЕТ-то (с активите му) в ООД-то където всички наследници имат дялове ................... тя се разпорежда с цялото имущество на ЕТ-то както намери за добре, а другите наследници пият по една чаша вода
              Естествено че не съм напълно наясно, нито съм адвокат нито става въпрос за мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнение
                vankel - не е вярно. Тя е съсобственик с 1/2.
                точно така ................... жената притежава пловината от общото семейно имущество без значение дали мъжа е жив или починал

при настъпване на летален край за единия съпруг, живата "половинка" продължава да е собственик на половината семейно имущество

другата половина (бивша собственост на починалия) се разделя между наследниците по равни части .................. съпругата му и децата делят по равно всичко което е оставил

всичко това е валидно, ако няма някакво завещание на починалия с други условия за наследството му

Коментар

• Пак се бъркаш

така е, чичка .................... всички на бфб сме прекарани, но ти понеже ползваш услугите на 2-ма ИП и 3 банки тебе никой не може да те прецака...

само да те питам ................. как беше ......................... 2-ма ИП и 3 банки ли бяха или бяха 3-ма ИП и 2 банки които ползваше за съветници за борсите

че минаха доста години от предното ти появяване и съм ти забравил историята...
                  Ако изключим факта че ме бъркаш с някой друг, никой наистина не може да ме прецака ако не се прецакам аз сам.
                  .И..да те питам какво е това ИП?

А по принцип си говоря с някой трейдъри от щатите и виена но никой не ме съветва какво да правя.

Коментар

• vankel -
                    Съпругата наследява половината от имуществото на починалия
                    не е вярно. Тя е съсобственик с 1/2.

Коментар

• Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение
                      Съпругата наследява половината от имуществото на починалия . Останалата половина се дели на 4 части - по една за нея и синовете .

възможно е 4и4ката да е чувал за подобен случай и като не е наясно с детайлите сега да си ги нагажда нещата

на подобен случай аз съм свидетел ..................... мой съсед с две дъщери от първи брак (едната живее в чужбина) се жени повторно и има син от втората си жена ............. след десетина години внезапно заболява и след месец си "заминава" от този свят ............... фирмата му е ЕТ от 1990 година и на нея се водят всички активи които има ............ не е оставил завещание, но на двете си дъщери построи по един етаж в къща и им ги обзаведе година-две преди да почине .......... както и да е --- минават няколко месеца и наследниците решават да уредят документално наследството като разделят активите на ЕТ-то които по документи са около 2 млн. .................... решават, че няма да делят активите като разпродадат всичко градено в продължение на 20 години и след консултация с адвокат взимат решение ЕТ-то да го преобразуват в ООД ................... за да се случи това обаче трябва всички наследници да се откажат от наследството на ЕТ-то , а един от тях да го наследи и после този който наследи ЕТ-то да влезе с него в ООД-то ................ след това в ООД-то ще си разделят дяловете ................... решават, че едната дъщеря ще е човека на който ще се даде ЕТ-то и тя ще влезне с актива в ООД-то ................... правят ООД, а втората жена с непълнолетния син който представлява и дъщерята от чужбина се отказват от наследство на ЕТ-то .................. но следва изненада .............. дъщерята която получава ЕТ-то отказва да влезне в ООД-то въпреки, че е подписала документ който я задължава в 30 дневен срок след като са подписали отказа от наследство на ЕТ-то да влезне със всички описани активи в ООД-то ................. и така вече 4-5 години никой не може да принуди едната дъщеря да вкара ЕТ-то (с активите му) в ООД-то където всички наследници имат дялове ................... тя се разпорежда с цялото имущество на ЕТ-то както намери за добре, а другите наследници пият по една чаша вода

Коментар

В какъв смисъл. ?

Случая разбира се е много по сложен и нямам представа до къде е стигнал но нещата не са в тяхна полза.

Та какво имаш пред вид?

Коментар

А сега като ви прецкават всички без изключение фирми на борсата и като не ви дават истинската печалба ...вие пак сте инвеститори нали?
                          така е, чичка .................... всички на бфб сме прекарани, но ти понеже ползваш услугите на 2-ма ИП и 3 банки тебе никой не може да те прецака...

само да те питам ................. как беше ......................... 2-ма ИП и 3 банки ли бяха или бяха 3-ма ИП и 2 банки които ползваше за съветници за борсите

че минаха доста години от предното ти появяване и съм ти забравил историята...

Коментар

• В смисъл

Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение
                            Това което си написал не кореспондира със текстовете от закона за наследството .
                            В какъв смисъл. ?

Случая разбира се е много по сложен и нямам представа до къде е стигнал но нещата не са в тяхна полза.

Та какво имаш пред вид?

Коментар

• Не съм юрист и аз

Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                              Не съм юрист и не съм запознат как стои въпроса в немското законодателство но при нас си е такава практиката.
                              Това е като идеалните части при имотите. Всеки наследник получава примерно по 1/2 идеална част и могат да продадат имота само ако са заедно или всеки да си продаде идеалната част по отделно. Съдията по принцип няма как да им раздели имота на реални части освен ако те сами не го направят.
                              По принцип презумпцията е че като им върне идеални части от акциите, ще са принудени да решават съдбата на наследството си с пълно единодушие. Ако бяха реални акции можеше да се случи същото но наобратно. Твоят човек и брат му можеха да прекарат третият наследник, защото акциите им щяха да са достатъчни да вземат решения и съответно можеха да продадат имотите на символична цена, като вземат "на джоб" истинската цена
                              Вече за тези останали 3% не знам какъв е случая и доколко е било справедливо отсъждането да се върнат обратно
                              Но покрай този случай преди години бях много се ангажирал. За имот си прав...защото той е неделим и това е така. Според закона идеани части се дават на неделемо наследство. Акциите обаче са делими. Ако починалия остави пари и от тях ли иделана част трябва всеки да вземе? Съдията трябва да отсъди за акциите че те са делими но на първа инстанция - подкупен съдия казва че са неделими. Мотива е че са 101 а не 100...... Което е абсолютно тенденциозно да не говорим че не е правилно. . За статистиката ще кажа че на във ВАС нашия човек печели делото а онези го обжалват. Но докотато тече целия случай въпреки че има много молби да се назначи синдик който да е отговорен за имуществото това не се случва защото съдията казва че управителя си вършел работата.
                              Сега това е класическа измама и ти искаш да кажеш че не е така ли....? Казваш двамата братя можели да прецакат по малкия - принципно да.
                              Ти като си купиш акции от ПИБ да кажем и имаш 0.000001 % и ПИБ решат да си продадат централата за 1 милион а тя струва 10 милиона....прецакват ли те тебе? Разбира се но като искаш да имаш прави си купи 30 % и ти ще казваш какво ще става.
                              Ами как според теб ще се почуства Цеко Минев...ако неговите акции и на всички останали се окаже че не могат да гласуват с тях и ти с твоите 1000 им продадеш централата на брат си за 500 хиляди?

А сега като ви прецкават всички без изключение фирми на борсата и като не ви дават истинската печалба ...вие пак сте инвеститори нали?
                              Last edited by Iv_max; 29.05.2015, 01:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                                Тъй де, най-добре си беше при Царя. Ама явно трябва да минат много години докато червено-сините тъпанари го разберат.
                                Има нещо ......тогава крайните агитки и на двата отбора бяха в ъгъла и гледаха ококорено с невярващи очи.

А царчето определено беше най-балансирания и възпитания премиер които сме имали след 1990г.
                                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Working...
                                X