Това ли е най-важното?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеЦъфтим и вързваме.Няма страшно на бфб ще дойдат виетнамците.Може и непалците
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеТази прогноза се очакваше, но защо ли не влияе на БФБ и не привлича чуждите инвеститори.Може и непалците
Коментар
� -
http://www.infostock.bg/infostock/co...t-19-septemvri
BGBX40, BGREIT и BGTR30 с променена база от 19 септември
Наближава
Коментар
� -
МВФ по-оптимистичен за БГ икономикатаОчаква се ръстът да е от 3% вместо досегашните 2,3%
Прочети още на: http://www.dnes.bg/business/2016/09/...omikata.315664
Коментар
� -
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеПонеже си споменал името ми ще си позволя да коментирам мнението ти.
Основната цел на инвестирането и спекулирането е печалбата. В борса където няма къси тя се постига когато се закупи нещо на по-ниски цени и се продаде на по-високи. Така погледнато ти си изброил печелившите позиции и си заклеймил тези, които са участвали в тях и са спечелили. Не разбирам защо човек трябва да мрази тези които се справят относително по-добре от него? Тази злоба наистина не я разбирам. Тук следва интересният въпрос. Защо навремето ти не си направил правилният избор за да си купиш неща които са пораснали? Защо в момента не се чудиш къде си сбъркал като не си видял потенциала в тях а обвиняваш пазара и другите инвеститори в грешка, защото това което се е случило не е правилно според теб? След като не се вглеждаш в себе си а търсиш проблема навсякъде около теб, но не и в методологията с която правиш избора на активи как следващият път ще направиш по-добра сделка? Ти по-голям ли си от пазара, че да му даваш оценка дали е прав или крив? Защо изброените спекуланти и пенсионните фондове трябва да ги е грижа за теб? С какво си по-различен от седем милиарда жители на планетата?
Накрая можем да минем и на оптимистичното. Можеш да бъдеш спокоен. Не знам кои са твоите позиции, но съм убеден, че дори и те ще скочат. Възможно е да е с по-малко и по-късно от пазара, но ми е трудно да си представя как някой ще загуби пари в следващите години. Преди време bigbear беше споменал, че движенията на борсата ни са "тектонични". Според мен сме в абсолютното начало на такова възходящо движение и хляб ще има за почти всички. За едни повече, за други по малко, но такъв е живота.
Не го възприемай за препоръка а само за анализ как изглежда от страни. Сигурен съм, че нещата ти ще потръгнат когато осъзнаеш, че никой не ти дължи нищо и трябва да се оправяш сам в живота. Несериозно да да очакваш пенсионните фондове да лягат и стават с мисълта колко струват акциите на BullsonBSE и дали е на печалба.
Хората са казали-
Never argue with an idiot. They will only bring you down to their level and beat you with experience.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Longin Разгледай мнениеДФ Златен Леф стават номер 1 !
инжекция от 47 м
като за 9-Септември
някакво местене от един джоб в друг, явно не с инвестиционни мотиви..."the trend is your friend until the end..."
Коментар
� -
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеИмпе спри се бе човек.... Викаш стана велик западен инвеститУр, удари плювка на БФБту, а то гадното взе да се вдигаи ти взе да си връщаш ХЕС на 3х цена над тая дето ми я продаде
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеКак е гейзери
Знам, че чакате анализа ми, който не съм писал скоро, но да ви попитам - защо оборотеца е 100 хиляди за почти цял ден търговия
Чета от време на време небивалици (от оня платение Тонката) да се пеняви, че Пенсионните били инвестирали на БФБето - абе Алнколо, какъв ти е цвета на паспортада не е жълт
Отговора на въпроса, защо оборота е толкова нисък съм го давал много пъти.
Причината е, че Институционалните инвеститори - Пенсионни и Договорни, бидейки корумпирани и некомпентни купуват винаги скъпо и почти никога в интерес на вложителите в тях, както и незаконни и неморално отказват да инвестират на БФБ. Сега когато активите им са 5 пъти повече спрямо 2007 г. например близо 10 милиарда, е абсурно те да не инвестират на БФБ - иначе каква е ползвата от тях - да вземат само едни % за управление на акции, а да държат депозит и ДЦК на нулева доходност.
Поради тяхното отсъствие цените придобиват ненормални стойсти - от БГ40, 30 компании се разпродаха до цени, които са толкова ниски, че търговия е невъзможна, а останалите 10 т..н. дивиденти шитове със спадаща дивидентна доходност - АТЕРА, СПийди, СФИ, Планианта подобни шитове се надуха като цена до невъзможност и абдусрност - което също убива търговоията и тя става безпредметна на тези цени, НО всеки стиска шита, щото само там има дивидент - димек някаква ликвидност.
Всичко това води до един тотално изкривен пазар на ненормални цени - свръхвисоки цени на шитове като Спийди, СФИ, Атера и т.н. до 10 , бягайте ги докато рам е вълната високо, и останалите 30 акции които са на ненормално ниски цени на 5-10-дори 15 г. дъна!!! Там е истината и хляба - но там входа не е толкова лесен и когато почне да се влиза, там ще е голямата игра х2, х3, х4 и 5 някъде
Така, че си опичайте акъла и правете обратното на това, което троловете - форти, осло, пипбел дддд, бдтрайдър ви казват да правите - те искат да ви вземат кеше като се набутата на балонните цениВнимавайте много, не случайно все едни и същи надценени шита ви рекламират - Спийди, АТЕРА, Агороредит, Сърма, да не забравим шита Свилоза, дето го давали да ставал дивидентна акция след 3 г.
Хахах, те затова няма търговия на БФБ
Нормализация, нормализация и пак нормализация - това е единствения път на БФБ напредНормализиране на цените, нормализиране на ниват акспозиця в акции на БФБ на фондовете, които в момента са прекалено ниски, исторически ниски
Основната цел на инвестирането и спекулирането е печалбата. В борса където няма къси тя се постига когато се закупи нещо на по-ниски цени и се продаде на по-високи. Така погледнато ти си изброил печелившите позиции и си заклеймил тези, които са участвали в тях и са спечелили. Не разбирам защо човек трябва да мрази тези които се справят относително по-добре от него? Тази злоба наистина не я разбирам. Тук следва интересният въпрос. Защо навремето ти не си направил правилният избор за да си купиш неща които са пораснали? Защо в момента не се чудиш къде си сбъркал като не си видял потенциала в тях а обвиняваш пазара и другите инвеститори в грешка, защото това което се е случило не е правилно според теб? След като не се вглеждаш в себе си а търсиш проблема навсякъде около теб, но не и в методологията с която правиш избора на активи как следващият път ще направиш по-добра сделка? Ти по-голям ли си от пазара, че да му даваш оценка дали е прав или крив? Защо изброените спекуланти и пенсионните фондове трябва да ги е грижа за теб? С какво си по-различен от седем милиарда жители на планетата?
Накрая можем да минем и на оптимистичното. Можеш да бъдеш спокоен. Не знам кои са твоите позиции, но съм убеден, че дори и те ще скочат. Възможно е да е с по-малко и по-късно от пазара, но ми е трудно да си представя как някой ще загуби пари в следващите години. Преди време bigbear беше споменал, че движенията на борсата ни са "тектонични". Според мен сме в абсолютното начало на такова възходящо движение и хляб ще има за почти всички. За едни повече, за други по малко, но такъв е живота.
Не го възприемай за препоръка а само за анализ как изглежда от страни. Сигурен съм, че нещата ти ще потръгнат когато осъзнаеш, че никой не ти дължи нищо и трябва да се оправяш сам в живота. Несериозно да да очакваш пенсионните фондове да лягат и стават с мисълта колко струват акциите на BullsonBSE и дали е на печалба.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеКакъв е тоя могъщ ръст на БФБ-то, бе - по половината ми позиции - яко: Яхо-о-о-о-о?
Булсонов: ти съвсем си подлудял. Единственият проблем на БФБ е малкият брой секси компании и нищожната ликвидност. За малък инвеститор дългосрочен с портфейл до 58 Б (напримерно) БФБ си е ок. Наричаш: "шитове" компании, които почтено снасят и носят сгодна дивидентна доходност - и ще продължават да струват това. Само Бръзият мишок - съгласен съм - по е скъпичък - но аз - след като шитнах 1/3 от акциите си по за двама Политици парчето, останалите спокойно си ги държа: нали съм ги взел на 17 кинта?и ти взе да си връщаш ХЕС на 3х цена над тая дето ми я продаде
Коментар
�
Коментар