Първоначално изпратено от Татко Щърк
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеАбе... къде бяхте вие когато ние (оптимистите) купувахме евтини акции? Защо не видите с колко се качиха ALUM, HES, SFI, BREF, SFTRD и т.н. Защо не си отворите очите, за да ги видите тези неща? Или ги виждате, но се правите на луди
Айде много ви здраве!Last edited by precakanoto; 17.09.2016, 12:38.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеКое расте бе Тони,разни шитове дето с счетоводни хватки и чалъми гледат да покажат мускули?Всичко останало едвам крета на дъното и това заветно 480 да не стане пак
440 другата седмица ,мен на такова ми прилича.
С това не твърдя, че описвам нашия пазар. Пиша си една метафора, валидна за алчността и страха, владеещи всеки един пазар, за който се сещам (не че следя много пазари). Аз съм от оптимистите за пазара ни, сред най-големите оптимисти съм, но нямам кристална топка. Не твърдя, че пазарът ни е потеглил влак, не твърдя, че все така ще се отдалечава от гарата, не твърдя, че следва голям ентусиазъм, не твърдя, че скоро или по-натам ще дочакаме пак огромния ентусиазъм. Оптимизмът, ако не е реален, може да доведе до сериозни финансови загуби.
Както многократно съм посочвал, пиша не за да кажа какво смятам, че ще се случи, а само гледна точка, целя да провокирам повече комнтари, за да науча нещо ново – аз самият съм лаик и никого на нищо не мога да науча.
Притежавам акции на БФБ, включително споменатите Монбат и Стара планина холд. Възможно е да греша за нещо или за всичко от написаното. Търговията с акции нови висок финансов риск. Препоръки нямам никакви.Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеАбе никой не е спрял да пълни, ама трябва и средата да се подобри..Свършва 8мата година от кризата, а сме на СОФИКС 480, а някои пишат глупости, че всичко било цветущо..Аз на тези лъжи се дразня..
Не е препоръка... !!!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеКъде сте се забързали?!?!?Пълнете си тихичко ако искате или продавайте без да се вайкате и да вдигате патърдия ...... От приказките полза няма. Минаха времената, в които форма влияеше на акциите. Сега е говорилня.
P.S.Вече и аз почнах да се дразня, баси ..... вие с пари ли играете тука или с ваучери от Лафка?!?!?(да се радва прасчо - ще има и за него)
Не е препоръка... !!!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеНе разбирам среднощния ви разговор.
Че ние от четири месеца не спираме да растем!!!
Какво трябва да стане три дни по +20%???
....
Последната седмица на септември идват дивидентите на Мбат, октомври чакаме СФИ и ХИМ.....
А Мбат тръгна нагоре, ХЕС е на невиждани цени, СФАРМ и ХИМ дори не са тръгнали още.
да го балонират (играчите, a не някой друг "трол" или "коснпиратор")Last edited by precakanoto; 17.09.2016, 12:18.Не е препоръка... !!!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеДано поне през 2018-2020 започне бавен непрестанен разтеж..Да се махат черешарите и тиквите- всичко скапаха..Това ми е оптимистичната прогназа 2018-20г. начало на разтежа.Дотогава още пълнеж
“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеМного смела прогноза...Но не е това начина и едва ли..
Е няма как всички.Ще има и такива, които ще станат чисти акции
.... надявам се не и моите
Life won't wait for you.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение..Представи си за 5-6 години всички акции да ти се покачат по 3-4-5 пъти..Това е било и това трябва да искаме..Life won't wait for you.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеКое расте бе Тони,разни шитове дето с счетоводни хватки и чалъми гледат да покажат мускули?Всичко останало едвам крета на дъното и това заветно 480 да не стане пак
440 другата седмица ,мен на такова ми прилича.
Коментар
� -
Тук не си прав..С няколко компании и временно покачване не става.То и на мен за седмица ми се покачи порфейла с 12 хилки и какво от това..Говорим за сериозни ръстове , както преди - на годишна база по 15-20-30%.С участие на чужди инвеститори и банки .СОФИКС 1000-1500- 2000, всички достигнаха предкризисните си нива, а ние къде сме..Другото е кокошкарска работа..Представи си за 5-6 години всички акции да ти се покачат по 3-4-5 пъти..Това е било и това трябва да искаме..
Слабостите се знаят и сочат от ЕС и световните институции, но инвестиционната общност не е активна, а пък индустриалците са в партер..
Коментар
� -
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениев този случай не е ли по-добре да купуваш добри акции с ок мажоритари и да разчиташ на развитието на компанията - колкото постигнат в рамките на 10-15-20 години?? не продаваш, не търгуваш, само допълваш
Коментар
� -
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеЗащо си толкова сигурен, че ще можеш да шортиш този ЕТФ? Кой ще ти даде на заем акции? Кой ще ти уреди сделката?
П.П. Последното място, на което бих шортил е БФБ! Не за друго, а защото целия индекс зависи от индивидуалното решение на 5-10-ма човека! Кеф им е + 5%, тегаво им е -5%. Какви графики, какви ТА, какви 5 лв.
Коментар
�
Коментар