If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не думайАма в абсолютно дъно ли са или почти са го стигнали?Сега разбирам защо от сутринта щатските , еропейските и азиатските индекси пропадат бруталноЯвно хората се отървават от боклуците и искат да хванат дъната на БФБ-то
Чак пък брутално.Що не сложиш тука един сктийншот и ние да го видим това брутално падение?Не за друго ама щото ние тука на бфб не ги знаем тея работи.
Има. Ситуацията е дънна. Прекрасен момент за покупки на дивидентни акции. Атера, фниб, elana, стара планина хес мцх корадо софарма софарма имоти софарма трейдинг монбат спиди
Не думайАма в абсолютно дъно ли са или почти са го стигнали?Сега разбирам защо от сутринта щатските , еропейските и азиатските индекси пропадат бруталноЯвно хората се отървават от боклуците и искат да хванат дъната на БФБ-то
пак не съм съгласен със заключението ти .......... акциите не са паднали толкова с колкото ще спаднат печалбите ......... януари и февруари цените на акциите ще се понижат за да могат да настигнат понижението в отчетите , а и ще се калкулират понижените очаквания на инвеститорите
Абе има ли още оптимисти?? Анализирайте ситуацията внимателно после да няма реване.
Има. Ситуацията е дънна. Прекрасен момент за покупки на дивидентни акции. Атера, фниб, elana, стара планина хес мцх корадо софарма софарма имоти софарма трейдинг монбат спиди
Живи и здрави ! Ти от кои си ... /абе сменяй го тоя ник вече бе .../
Ми, да си призная - прескачах и от двата лагера, според индексната "вълноломика" :
Но на финала май се пообучих да опазвам неутралитет )) Все пак не го казвам със 100% сигурност )))
Ако префразираме Костолани - на борсата сигурното е несигурността )) Трябва да се оставя и капчица за други варианти. Съответно почти винаги имам некви хартии, само %-та им се сменя
А ника не успях да сменя сполучливо, не че не опитах , : но засега май това е "дережето" Не е препоръка )))
в началото на октомври пуснах една анкета ........ от 65 отговора на първия въпрос 17 човека (и аз съм между тях) са познали, че годината за Софикс ще завърши в диапазона 575-599 пункта
на позналите - честито ...... дано са успели и да отиграят ситуацията както са прогнозирали...
то не е за хвалене....
На Полки мисля че дадох до 550 пункта на Софикс а на Голямата мечка преди 6,7 месеца на 580 ...Сега мисля ,че ако ме излъже чувството до 620/630 и после до 500 пункта , ще видим и под 500 пункта до 450- 480 може би...ако няма някаква корекция на запад , сега .....
В момента мисля че ще има краткосрочен скок на западните маркети ....до 10-12% на ДАУ и ДАХ..
Гледам аз заглавието на темата (спи ми се, две не видя!), и чета:
„Онанизъм на БФБ (2)”. Чета, и си мисля:
- Каква Откровеност, какво нещо! Пък и точно, да го е*а, близо до истината...
Накак твоите определения не кореспондират с приетите...
ок ......... ще ти дам моето определение за низходящ тренд и ще ти онагледя написаното за да видиш "що е то тренд и има ли почва за него на БФБ"
тренд (или още тенденция - едно и също е като може да ползваш и двете думи ) е явление, при което движението на цените има тенденцията да се задържат в една посока за продължителен период от време....
според дължината на времето тенденцията (или тренда) е три вида:
- дългосрочен - над една година
- средносрочен - от няколко месеца до една година
- краткосрочен - два до три месеца
при пазарите за акции има три посоки на тренда (тенденцията)
- възходяща
- низходяща
- консолидация
на графиката по долу ти посочвам:
- червена стрелка - низходящ тренд
- зелена стрелка - корекция на низходящият тренд ........ по-скоро неуспешен опит за някаква корекция
- зелен овал - консолидация
както виждаш за последния месец (декември) не съм дал никакво определение понеже прилича на консолидация, но като нищо може да се гмурне и да потъне софиксчо ...... по-горе ти посочих, че трябва поне 2-3 месеца за да се определи тенденцията (или тренда - няма значение как ще го наречеш)
общо за годината (гледайки голямата графика обзорно) може да се каже, че тренда за 2018 г. е бил низходящ
Коментар