Хубави думи, Начев. Ще добавя, че при боравенето с риска в даден момент се включва егото с голяма сила и ако човек не може да го удържи се случват случки като на въпросния човек. Много от инвестиращите се съсредоточават върху потенциалната печалба, а това според мен е грешен подход. Това, което гледа един риск мениджър е възможната загуба. Ако тя се държи под контрол всичко е наред. Просто понякога идва моментът, в който егото надделява и човек започва да си мисли, че е по-голям от Риска и тогава разбира се идва приземяването...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнениехайде пак почна хваленето!
а защо не кажете по колко губехте на ден, когато пазарът тръгна надолу???
защо не кажете как се налапахте с репа, които после се чудехте как да плащате?
защо не кажете как си ипотекирахте жилищата, а парите набивахте на борсата?
ама нещо не ви отърва да говорите за тия неща, нали?! Нека дам и аз един личен пример, преди големия спад стойността на портфейла ми беше над 500 000лв, а след това отиде на около 125 000лв. Като мен ме спаси това, че нямах никакви кредити и репа, така че преживяхме го и това
!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнениехайде пак почна хваленето!
ама нещо не ви отърва да говорите за тия неща, нали?
Иначе, човекът не беше от много изявяващите се, възможно е да не съм го чел въобще преди това - един от онези тихи и дискретни инвеститори, които не занимават публиката със своята личност.
Разбираше се от пестеливите думи, че в резултат на гръмване на репа е загубил всичко. Ставаше ясно, че е ползвал допълнително и някакъв банков кредит срещу ипотека.
Спомням си, че спонтанно в мен възникна въпрос, какво точно значи "всичко", но после малко ми стана дискомфортно, че се опитвам да "споря" индиректно с пострадал човек, след като житейският ми опит ме е научил, че животът може да е невъобразимо шарен и опитът да търсим обяснение без да познаваме подробно обстоятелствата, е обречен на провал.
Реакциите на този постинг бях доста малобройни и разнопосочни, от смутено мълчание, през вяла подкрепа, до откровена подигравка. Няма да кажа кой беше главният герой в последния сюжет.
Та така, колега, знайно е, че пишещите тук тогава при краха или вече са били продали или са били къси. Късият инвеститор на бфб и до ден днешен си остава една относително имагинерна фигура, но през онези смутни времена се случваха чудеса.
Почнах да пиша и се залових, че загубих малко и смисъл и мотив.
За да не трия, нека поне остане за прохождащите сега.
Вече знаете, че колчем стане дума за инвестиции, винаги сте били предупреждавани с едни студени и бездушни думи за някакво съществуващо, но крайно невероятно да ви споходи чудовище. Риск му било името.
Повярвайте, нещата са сериозни.
Без назидание, без стряскане, без препоръки.
- 2 Харесвания
Коментар
-
БВП расте с 3.6% през второто тримесечие на годината
http://www.capital.bg/politika_i_iko...a_ikonomikata/
Коментар
-
хайде пак почна хваленето!
ама нещо не ви отърва да говорите за тия неща, нали?
Събитията не винаги отговарят на очакванията!
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
Минимум!
златно време беше
- 1 like
Коментар
-
Основно ръководство за работа успешно със свещи Heiken Ashi
https://www.tradingunited.es/guia-ba...-exitosamente/
Коментар