If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ако това е особен вид извинение, е добре... Но ако не е, аз пак ще ти задам същото въпросче, стараейки се да избегна моментите които твърдиш, че те смущават...
Явно си мислиш, че който постне последен - печели! Нямам претенции и интерес към тази тема, не е нужно да се впрягаш толкова, нямам амбициите да се доказвам пред някой тук, че съм те хванал в некомпетентност.
Не виждам някаква стратегия. Виждам хаос и противоречия...
- Как правиш разлика между покупка "без притеснения" и покупка на "спекулативна компания"?
- Как решаваш кога да "дъпълваш" при падане с 5-10% и кога да закриеш на загуба така че загубата ти да "не е превишавала 10%"? Звездите ли ти говорят?
Без притеснения означава, че ще взема по-голяма доходност от депозит.
Спекулативна за мен е по-рискова компания, от която може да се извлече много, но може и да се позагуби. Не е превишавала, защото чрез допълване средната цена става по-ниска, а при ликвидни компании, каквито са те, винаги можеш да продадеш.
Държиш се от типа "на всяка манджа мерудия"; заливаш форума с едносрични и "еднодумни" коментари; отговаряш на въпроса с въпрос; готов си да коментираш всякакви дреболии; до съвършенство владееш изкуството на троленето - например да пускаш нищо незначещи реплики от сорта на "наистина ли", "така ли мислиш", "защо" и т.н и т.н. С една дума си типичен трол. Поради тази причина преставам да те храня. Основно правило във форумите е не храни трола!. Дотук бях аз.
П.С. В добавък си и неграмотен. В прекия смисъл на думата.
Още един Мастър, този пък по литература, и той ми знае вече образованието, парите и т.н. Това е чат приятелю, в който се пише бързо и не доглеждам - ако въобще имам някакви грешки де! Ако ще те провокирам да кажеш нещо смисленно на икономическа тема, специално към теб ще си проверявам съобщенията! Съгласен ли си?
Мастъре, и аз и ти знаеме истината, дай да оставиме тази тема.
Ако това е особен вид извинение, е добре... Но ако не е, аз пак ще ти задам същото въпросче, стараейки се да избегна моментите които твърдиш, че те смущават...
Защо откакто света влезе в криза, банките рекламират събиране на депозити и даване на кредити, а не рекламират събиране на пари за доверително управление на фондове за покупка на акции на бфб-то? Толкова ли нямат специалисти като теб?
Купил съм без притеснение: Атера - 1,24, Бреф - 0,44, Ланд - 0,64, за колко ти каза, че знаеш и нямаш нужда да знаеш! Печалбата може да си я сметнеш, като прибавиш и дивидентите разбира се! С тези компании не се заигравам, просто много рядко продавам и когато това стане на следващия ден или след малко време си ги възвръщам на по-ниска цена.
Правил съм спекулативни печалби с Алум, Као, ЕМКА и Бенча имоти. Последния имам на 0,13 от скоро.
Само със спекулативните ми компании процедирам, че като паднат с 5-10% си допълвам количество! Имам и губещи компании - губил съм от Софарма, Унифарм и Химимпорт, но загубата ми не е превишавала 10%.
Изкажи мнение, моля
Не виждам някаква стратегия. Виждам хаос и противоречия...
- Как правиш разлика между покупка "без притеснения" и покупка на "спекулативна компания"?
- Как решаваш кога да "дъпълваш" при падане с 5-10% и кога да закриеш на загуба така че загубата ти да "не е превишавала 10%"? Звездите ли ти говорят?
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
BGREIT е секторен индекс, отразяващ измененията в цените на дружествата, инвестиращи в недвижими имоти. Базиран е на пазарната капитализация, коригирана с free-float-a и се състои от акциите на дружества със специална инвестиционна цел за секюритизация на недвижими имоти или земя. Изчислението му започва от септември 2007 г. с базова стойност 100.
Компании, включени в BGREITКод Име Стойност Изменение Оборот
AKTIV Актив Пропъртис АДСИЦ 0,300 - 30,000
ATERA Адванс Терафонд АДСИЦ 1,420 2,16% 9 259,250
BREF Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ 0,627 2,79% 1 728,660
ELARG ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ 0,733 - 5 649,860
ERGC2 И Ар Джи Капитал-2 АДСИЦ 4,500 - 45,000
FPP ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ 0,251 0,40% 850,650
LAND Булленд инвестмънтс АДСИЦ 0,680 0,00% 816,000
Чети или мълчи!
Какво се опитваш да кажеш? Какъв е смисълът от това инфо, което знаеме от вчера?
Нет, кажи кое ме прави идиот, изплюй камъчето. Има ли по-лесно от това да обиждаш без основание.
Ами аз ще кажа тогава - Айнщайн - идиот на физиката?
Държиш се от типа "на всяка манджа мерудия"; заливаш форума с едносрични и "еднодумни" коментари; отговаряш на въпроса с въпрос; готов си да коментираш всякакви дреболии; до съвършенство владееш изкуството на троленето - например да пускаш нищо незначещи реплики от сорта на "наистина ли", "така ли мислиш", "защо" и т.н и т.н. С една дума си типичен трол. Поради тази причина преставам да те храня. Основно правило във форумите е не храни трола!. Дотук бях аз.
П.С. В добавък си и неграмотен. В прекия смисъл на думата.
He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Човек, по-добре затваряй всички позиции и изчезвай от борсата ! Виж как те ебават, а ти кълвеш. Ще се накълвеш така и на некой акцийки и после ще обвиниш другите, че ти дали кофти съвети
Аз наистина ценя съветите, това не ме задължава да ги използвам. Човек от форума ми е помогнал много със съвети и от опит знам, че не всички са гадняри. Да ги чуеме - ако има нещо умно - защо не?
Определено БРЕФ и ЛАНД-а не инвестират само в земя пич - напиши си домашното!
BGREIT е секторен индекс, отразяващ измененията в цените на дружествата, инвестиращи в недвижими имоти. Базиран е на пазарната капитализация, коригирана с free-float-a и се състои от акциите на дружества със специална инвестиционна цел за секюритизация на недвижими имоти или земя. Изчислението му започва от септември 2007 г. с базова стойност 100.
Компании, включени в BGREITКод Име Стойност Изменение Оборот
AKTIV Актив Пропъртис АДСИЦ 0,300 - 30,000
ATERA Адванс Терафонд АДСИЦ 1,420 2,16% 9 259,250
BREF Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ 0,627 2,79% 1 728,660
ELARG ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ 0,733 - 5 649,860
ERGC2 И Ар Джи Капитал-2 АДСИЦ 4,500 - 45,000
FPP ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ 0,251 0,40% 850,650
LAND Булленд инвестмънтс АДСИЦ 0,680 0,00% 816,000
Нет, кажи кое ме прави идиот, изплюй камъчето. Има ли по-лесно от това да обиждаш без основание.
Ами аз ще кажа тогава - Айнщайн - идиот на физиката?
Човек, по-добре затваряй всички позиции и изчезвай от борсата ! Виж как те ебават, а ти кълвеш. Ще се накълвеш така и на некой акцийки и после ще обвиниш другите, че ти дали кофти съвети
Определено БРЕФ и ЛАНД-а не инвестират само в земя пич - напиши си домашното!
Къде съм казал, че не така? Казах, че това не ми е целият портфейл, а само компаниите с които не се заигравам. Остатъка от портфейла ми се мени ежеседмично да кажем и за това не го подлагам на обсъждане
Коментар