IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
    Ама защо да излиза бе човек? Вярваш, че Бриколаж ще си преместят магазините ли? Или НР, или пък, че земята ще падне? Кажи кое ще се случи, защото ако нищо не се случи, човека ще си взима около и над 10% годишно БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ЦЕНАТА НА АКЦИЯТА
    А имотите по черноморието, дето за по замръзнали и от капитала на инвестиралите на бфб ? Там колко парички са набълбукани. А кредити нещо нема ли да плащат ? Имат ли парички да си ги плащат ? Нещо да не би да са се рефинансирали (първия признак на започналото набълбукване) ? И в заключение, не бих инвестирал и една стотинка в нещо, дето има сайт, който изглежда все едно направен от 10 годишно хлапе

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
      ОК, те са прецакани, че не са им дали оферта, но все пак те ли са по-важни или всички зависещи от БТН? Все пак всяка цена е за количество - аз ако имам 10мл. кока кола мога ли да и взема цена като на 500? И трябва ли да се сърдя като не мога!
      На натрапващия с въпроса му отговарям 3ти път, ама той едно си знае и грам няма усет и интелект да се сети за намеците ми!
      Как да ти го кажа по просто ....с тиква можеш ли да спориш ами тя не знае дали е зелена или жълта ,дали е кръгла или кратуна.. Прочети малко ,поосмисли го и ела пак да искаш да водиш спорове ,диалози или каквото и да е то..
      Даже не си направи труда да прочетеш условието на търговото ,как се прави ,кога от кой и защо.Има наредби ,има указания но ти не....но ти продължаваш с идиотизма защо държавата да не продава само свойте акции ами защото искам държавата да е собственик и ако продава да ми се дадт същите условия и това е залегнало в наредби и правилник на борсата. Само че може да се използва една хитрост акциите да не минат през борсата при приватизация
      въпреки че е публично дружество и това се нарича не етичност и подлост на държавата . Оттук нататък никой акционер на БТН няма да види 80 % дивидент .
      Също се отказвам да коментирам каквото и да е с теб. Много е трудно и безсмислено. за мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнение
        Браво халал да са ти Само дето като гледам, с тея дневни обороти от 1700лв, дано да успееш да излезеш като набълбукването започне
        Ама защо да излиза бе човек? Вярваш, че Бриколаж ще си преместят магазините ли? Или НР, или пък, че земята ще падне? Кажи кое ще се случи, защото ако нищо не се случи, човека ще си взима около и над 10% годишно БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ЦЕНАТА НА АКЦИЯТА

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
          ами да ти кажа и аз съм в позицията от цена0.33 - 0.34ст(то може да се види и по коментарите ми в темите) и за две години си прибирам сладки дивиденти и почти 100% капиталова така че не се оплаквам от касетки - гледах и четох преди да купя.
          Браво халал да са ти Само дето като гледам, с тея дневни обороти от 1700лв, дано да успееш да излезеш като набълбукването започне

Коментар

• Доверие ОХ са с доста добри компании в портфейла - там май опасността е пак от същия човек О.Д. който ще измъкне черешките от тортата.

За хима имам малко от привилегированите, но както казва един съфорумец - не им вярвам и скоро може да ги разменя иначе са голяма и много мощна група. Може да се каже че със всичките си свързани фондове те държат борсата и могат да влиаят доста ч.з ПОК Съгласие, ПОК ЦКБ-Сила, ВФ ЦКБ, ВФ РЕАЛ, ВФ КД и други знайни и незнайни
            .

Коментар

• Чакам лекция за ПЧИ от Зеро
              Чакам коментар от Мастъра за портфейла ми.......
              .................
              .....................

Коментар

• Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнение
                Да не се окаже, че тея пари влизат пак в банкови касетки, които са пропуснали да упоменат в отчетите си, както стана с Холдинг Пътища и горките набълбукали се разбраха тоя факт, чак след като ги запорираха
                ами да ти кажа и аз съм в позицията от цена0.33 - 0.34ст(то може да се види и по коментарите ми в темите) и за две години си прибирам сладки дивиденти и почти 100% капиталова така че не се оплаквам от касетки - гледах и четох преди да купя.

Коментар

• Първоначално изпратено от know how Разгледай мнение
                  Ти дори не си цял идиот. Ти си полуидиот.
                  Много мъдро, никой не може като теб! Вместо да си говориме какво ще става, защо - ти имаш 5 думи и си ги въртиш! Много градивно!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                    Ето това е приказка, благодаря за поясненията цвети.
                    На който и да му свършат парите за БРЕФ-а там се очакват добри новини а и от наеми влизат сосни суми така че ако падне само ще донапълним
                    Да не се окаже, че тея пари влизат пак в банкови касетки, които са пропуснали да упоменат в отчетите си, както стана с Холдинг Пътища и горките набълбукали се разбраха тоя факт, чак след като ги запорираха

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнение
                      За сега се котират добре на борсата ,но за сведение купувал съм БРЕФ на 32 стотинки. Всичките са в една пазарна ниша и ако се смени конюктурата ще се върнат на предишните цени и ИХБГ , ССВ имат ПФ който крепиха цените и бяха ракети но сега са под номинала а ССВ и ХИМ са напълнили едни фондове но цените не очароват повечето инвеститори.Един портфеил съставен от дружества със специална инвестиционна цел е подложен на натиск когато натиска при другите отслабне.Да не мислите че само чуждите акции ще падат..
                      Можеш ли да сметнеш колко % е дивидента на тези компани? Ако паднат просто ще си взимам дивидента и това е много по-добре от депозит! А ако мислиш, че няма да имаме нужда от храни и няма да има дивиденти - кажи! Не мога да разбера какво ще се случи според теб - хората ще престанат да ядат ли, субсидиите ще се намалят ли, земята ли ще падне?
                      Просто кажи кой отговор си избираш

Коментар

Вместо да задаваш въпрос отговори конкретно,...Какво става когато публична компания продаде над 50 % на борсата.. Някога първо няколко години четох какво пишеха по опитните и след това аз започнах по малко да пиша а ти дирекно почна акъл дадаваш на целия форум.
                        Приятелю, отговорих ти 3 пъти на въпроса, но няма кой да проима интелект, та да се сети! Това че имаш 6000 поста те прави по-вещ ли, и ако е така дай акъл, но не заяждане и парадиране с това, че знаеш какво става, когато се продаде............................ това го знаят и хора с 1 пост.
                        Наистина, кажи какво ще стане с борсата ни и защо, някакви мисли.....
                        Кажи какво имаш против портфейла ми и защо? Не отричам, че знаете повече от мен, но това трябва да се докаже, а това не става само с обиди, криене зад 6000 поста и т.н. За това трябват прогнози, подкрпени от факти и сериозни мисли. Докажи, че постовете имат значение - дай акъл на незрящия - мен

Коментар

ИХБГ- купуваше активно Алианц. Направиха две увеличение на капитала,много продавачи и отчетите не много добри и цената от 2лв и нещо на 70 стинки.Колко и да подпира не може да смогне на продавачите.
                          Доверие същото . Един купувач /Донев/ увеличиние на капитала и продавачи бол никой не дава кеш в днешно време. Изкараха то от индекса и в понеделник се търси купувач на 150 К ....така от 4 лв отива към леФче...
                          ССВ - тимаджииски история. Купуваха фондовете с цел 1,7 но ги удари кризата гърчетата и почнаха да излизат и мина път на увеличението от 1,7 . Там има една немска банка която се мъчи да направи същото вече две години и пак на 90 стинки...
                          Хим и ЗХБГ ...като ССВ.само без увеличението за сега.
                          Синергон- бате Бедо беше цар и ДСК вдигаше цената докато почнаха да да излизат от фондовете с милиони и те му теглиха ножа на акцията и там 90 ст.
                          Та и БРЕФ има купувач но малко почна с по 100 бройки да се занимава да не му свършват силиците и на него.
                          Не е препоръка.
                          Ето това е приказка, благодаря за поясненията цвети.
                          На който и да му свършат парите за БРЕФ-а там се очакват добри новини а и от наеми влизат сосни суми така че ако падне само ще донапълним

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                            Извинявай, но да прави са да искат и на тях да им оферират! Те са собственици точно толкова колкото и държавата и трябва да имат право при смяна на собствеността да могат да излязат от инвестицията си, ако не ги кефи новия мажоритар примерно. Да оставим настрана че не е ясно кой е той и е трудно да се вземе решение. Ако беше през борсата или закона не позволяваше заобикалянето на добрите практики, щяха да са с 25% по-напред към днешна дата, малко ли е ?
                            Е то и аз може да искам Бентли ма на - несправедлив е живота ДЪржавата си е намерила за нейната част купувач и си е продала, това дет е имала и е искала. Бойка му требва кеш да си строи магистралите - е намери си го. Миноритарите ще пасат тутун

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                              Това от ИП-то ли ти го казаха, че тези акции можеш да купуваш "без притеснения"? Не подписа ли някакъв договор там? Там в този договор нямаше ли някаква точка в която пише че това е дейност от която можеш да си изгубиш всичките пари? Да не би да си подписвал 2 вида договори, един за търговия "без притеснения" и един за търговия със "спекулативни компании"?
                              Не ми го е казало ИП, помогнаха ми хора, различни от теб, както и аз се интересувах доста.За договорите въобще не говори, защото те нямат никакво отношение, а и във всеки договор има презастраховане - същите договори са се подписвали и през 2005-2008г.

А, ясноооо... Ако се губи ще се загуби малко но ако се спечели ще се печели яко... Това пишеше ли го в договора, който подписа с ИП-то? Или пък някой ти го е обещал не в писмена форма?
                              Еми практиката го доказва. Алум - 5.91 - 6.50 някъде, не помня точно!
                              Емка - 3.98 - 4.60 и т.н. и т.н.
                              ти ги сметни дали са повече от 10 %

1. Тоест... как винаги да продадеш? Имаш предвид да продадеш на загуба или в този случай употребяваш думата "ликвиден" като синоним на това че винаги можеш да продадеш на печалба?
                              2. Доколкото разбирам от последните ти думи, ти никога не продаваш на загуба, а ако падне цената с над 10% допълваш с нови покупки за да намалиш този %?
                              Да, имам предвид да продам на загуба, след като поне веднъж съм допълнил и цената ми е паднала. Всичко е строго индивидуално и няма да мога да те убедя, че земята е кръгла

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                                Извинявай, но да прави са да искат и на тях да им оферират! Те са собственици точно толкова колкото и държавата и трябва да имат право при смяна на собствеността да могат да излязат от инвестицията си, ако не ги кефи новия мажоритар примерно. Да оставим настрана че не е ясно кой е той и е трудно да се вземе решение. Ако беше през борсата или закона не позволяваше заобикалянето на добрите практики, щяха да са с 25% по-напред към днешна дата, малко ли е ?
                                ОК, те са прецакани, че не са им дали оферта, но все пак те ли са по-важни или всички зависещи от БТН? Все пак всяка цена е за количество - аз ако имам 10мл. кока кола мога ли да и взема цена като на 500? И трябва ли да се сърдя като не мога!
                                На натрапващия с въпроса му отговарям 3ти път, ама той едно си знае и грам няма усет и интелект да се сети за намеците ми!

Коментар

Working...
                                X