IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от PapilloN* Разгледай мнение
    Колега,това което казваш е правилно,но защо ли усещам,че го казваш с нотка на раздразненост......недей така........ ако това е логиката,която следваш при инвестирането,а именно да търсиш добри компании в момента лично според мен е много правилна,защотото точно тези "спекуланти" докарват цените на ниски нива ..... така,че дерзай
    Точно така ! Той и Костолани го е казал че на борсата се печели от глупостта на другите Господин Караиванов, като сте толкова умен КЪДЕ СА ВИ ПАРИТЕ ??? Като смятате че софикса ще отиде на 80, защо не скъсявате ? Има си начини и да се скъсява на БФБ. Вместо да киснете по цял ден във форума защо не печелите от знанията и далновидноста си ??? Поне пишете в собственият си форум, че от там може да изкарате някой лев
    Първи стъпки, почти си стигнал до истината. Просто тя ти изглежда толкова невероятна, че имаш чувството че нещо не е наред. Относно това защо някои хора са толкова нервни ти пожелавам никога да не усетиш. Просто фалита не е приятна емоция ако ме разбираш
    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
      Благодаря Алън, дай моля те коефициенти на БФБ и други борси - Дакс, 500, Румъния, Русия, Япония... Това нещо никой да не оценява компаниите е нереално и глупаво - все пак като си купуваш каквото и да е друго те интересува качеството му. Не може да отидеш в супера, да си купиш кренвирши и да не те интересува в тях какво има - месо ли, нокти ли и да го направиш само защото някой по-богат си купува??? Точно това "инвеститорско качество" според мен е глобалния проблем на света, но аз съм последния човек, който ще тръгне да оправя света - първо себе си трябва да оправя.
      Виж аз съм спекулант и никакви Р/Е не ме интересуват. Единствените неща които ме интересуват са слухове, сентимент и да си огранича риска/стоп в случай, че нещата не се развият според очакванията и прогнозите ми.

А колкото до примера ти за кренвиршите, вЕрвай ми 95% от хората купуват без да се интересуват от какво са направени и не искат да знаят. Просто ги купуват защото са най-евтини , а хората в БГ са много бедни.

Коментар

• Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнение
        Така, е, прав си, но все пак се предполага че има дългосрочни инвеститори, които не търсят спекулативна печалба, а чакат компаниите у нас някой ден да раздадат добри дивиденти. Тези инвеститори не чакат промени в цените за да излизат на печалба, а печелят от добрите дивиденти на компаниите.
        Кеде са тези инвеститори у нас?
        Еми точно това е проблема - всички мислят като Алън и на практика са едно стадо! Голямата мечка тръгва нанякъде и всички след нея. Моята идея е различна - да си направя нещо като личен пенсионен фонд и да осребрявам от време на време чрез дивиденти или при възходящ пазар. Да осреднявам, но дългосрочно да имам що-годе еднакъв брой акции. Проблемът е, че има прекалено малко такива участници, а и аз специално съм прекалено микро и си мисля, че ако има други такива, те също са подобни на мен. Кофти ми е в такива времена, не отричам, но единственото, което ме вълнува е печалбата на дружеството и преспективите му - въобще не ме е еня, че някой немски фонд е закъсал за кеш и разпродава хубави кренвирши по 0,03 лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alan10 Разгледай мнение
          На борсата няма филантропи. Нито естети, които да оценяват "вътрешната" красота на дадена компания или мениджмънт. На борсата се търси профит и никой не го вълнуват подробностите. Приеми думите ми като безплатен урок към "първите ти стъпки"!
          И докато тия кашпировчета упражняват ограничените си познания и бленуват за прекрасно време,не е лошо отвреме навреме да поглеждат през прозореца дали не е заваляло.И да си го обясняват както намерят за добре.А точно в момента има какво да се види.И да не забравя,продължавам да мисля,че за мен няма да е здравословно да се освободя от кеша си в тоя привидно удачен момент.

Коментар

Точно това е сбъркано, ама много сбъркано! Всеки се интересува от спекула - да купи нещо на 1лв и да го продаде на 2! Никой вече не гледа компании, печалби! Може ли дадена компания, барабар с активите си да струва колкото и е печалбата за 3г? И при това хората да продават акциите си оттам, само защото някой по-голям има нужда от пари??? Абсолютно съм доволен, че на БФБ практически не може да се окъсяват позиции, защото това е рай за спекулантите, а те създават балони. Тези балони обаче за никого, освен за тях не са нещо добро! Идеята на борсата е да станеш "съдружник" на някой, който мислиш, че ще се развива добре, и то с толкова пари, колкото намериш за добре. Борсите се превръщат в комар - ще продават ли ПФ, УФ, чужденци.

Колега,това което казваш е правилно,но защо ли усещам,че го казваш с нотка на раздразненост......недей така........ ако това е логиката,която следваш при инвестирането,а именно да търсиш добри компании в момента лично според мен е много правилна,защотото точно тези "спекуланти" докарват цените на ниски нива ..... така,че дерзай

Коментар

• Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнение
              Така, е, прав си, но все пак се предполага че има дългосрочни инвеститори, които не търсят спекулативна печалба, а чакат компаниите у нас някой ден да раздадат добри дивиденти. Тези инвеститори не чакат промени в цените за да излизат на печалба, а печелят от добрите дивиденти на компаниите.
              Няма дългосрочни инвеститори на борсата. Това е измислен израз за тези които са се нашили в позиции които трябва дълго да чакат да излязат на печалба или поне на 0.
              Обикновенно това са индивидуални играчи физически лица, които купуват на база - компанията ми харесва или така ми каза един дето е много светнат.
              При фондовете не е така. Там интереса може да е просто да се държи определен % за да могат да си вкарат я изп.директор в борда, я за някоя обществена поръчка или друга далаверка.
              Освен това ти пишеш общо за борсите и принципа на тяхното функциониране, но предполагам виждаш, че БФБ не е такава и всичко на нея е тотална, пълна скръб. След като бе въведен валутният борд нямаше как да се правят врътки с курсови разлики с валути и за това съвсем целенасочено бе опорочена формата и начина за търговия на БФБ.

Коментар

На борсата няма филантропи. Нито естети, които да оценяват "вътрешната" красота на дадена компания или мениджмънт. На борсата се търси профит и никой не го вълнуват подробностите. Приеми думите ми като безплатен урок към "първите ти стъпки"!
                Благодаря Алън, дай моля те коефициенти на БФБ и други борси - Дакс, 500, Румъния, Русия, Япония... Това нещо никой да не оценява компаниите е нереално и глупаво - все пак като си купуваш каквото и да е друго те интересува качеството му. Не може да отидеш в супера, да си купиш кренвирши и да не те интересува в тях какво има - месо ли, нокти ли и да го направиш само защото някой по-богат си купува??? Точно това "инвеститорско качество" според мен е глобалния проблем на света, но аз съм последния човек, който ще тръгне да оправя света - първо себе си трябва да оправя.
                Last edited by първи стъпки; 25.11.2011, 12:06.

Коментар

Коментар

Точно това е сбъркано, ама много сбъркано! Всеки се интересува от спекула - да купи нещо на 1лв и да го продаде на 2! Никой вече не гледа компании, печалби! Може ли дадена компания, барабар с активите си да струва колкото и е печалбата за 3г? И при това хората да продават акциите си оттам, само защото някой по-голям има нужда от пари??? Абсолютно съм доволен, че на БФБ практически не може да се окъсяват позиции, защото това е рай за спекулантите, а те създават балони. Тези балони обаче за никого, освен за тях не са нещо добро! Идеята на борсата е да станеш "съдружник" на някой, който мислиш, че ще се развива добре, и то с толкова пари, колкото намериш за добре. Борсите се превръщат в комар - ще продават ли ПФ, УФ, чужденци.

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                      Добре,взимам си прякора назад!!!Ти много си се вързал!!!
                      Няма проблеми Кефал, не съм се вързал, това да ни е проблема в тези времена!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                        В момента няма стари или млади участници......Борсата е капитулирала от 20 дни и сега всичко се движи по инерция. Какви коефиценти търсиш при положение че Софарма,Стара планина ,ХИМ падат с по 10 % и с над 20 К бройки а след това някой купува с 10 бройки на горно ценово и позициите излизат на плюс.....Чакаме ЕС да се оправи и тогава ще мислим.Имам възможност да изтегля малко кеш от ДАХ но вече се опарих и се ослушвам като другите....

Коментар

И аз не харесвам подобни мнения за Софикс 80, но всеки има право на такова. Искам да се аргументират, за да има тежест това тяхно мнение. За съжаление всеки път, когато се стигне до конкретни факти и числа липсва отговор, но ако сега обидя някой ще ме залеят с такива! За прякора не се връзвай - мене ме кръстиха "проходилков", но това е техен проблем, не мой. Ясно е на всеки, че и аз мога да им лепна по някой /още повече при доказани техни слабости, за които съм чувал тук/, но това е въпрос на възпитание. Все пак може да се окажат прави и ние можем само да спечелим от техен съвет - стига да е подкрепен от факти и числа!
                          Добре,взимам си прякора назад!!!Ти много си се вързал!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от SoKoLoV Разгледай мнение
                            А бе първи стъпки.Невиждаш ли че се опитвам да прочистя форума от троловете с прогнози 50-60-80 пункта на Софикс.
                            Добре правиш, но аз все повече започвам да си мисля че не е редно да се заключава къде нивата са реално достижими и къде не. Преди 3-4г. никой не мислеше нива под 1000 за достижими, после под 500, така че при нашата реалност бих се учудил ако стигнем под 100, но не бих казал че е нещо невъзможно. Затова, по-добре не определяй кое е реално и кое не.

Коментар

Защо така бе хора, какво правите? Имате толкова много постове, с които се гордеете, а в тях само обиди, простотии и в най-добрият случай някоя картинка ни в клин, ни в ръкав. Дайте нещо смислено: да сравниме коефициенти на Софикс с тези на Дакс, 500, румънци, японци и т.н. Дайте някакви аргументи за тезите си! То така всеки може "Софикс ще стане 80", "Софикс ще стане 800"?? Точно като отчаяни комарджии - следващото ще е четно, следващото ще е червено........
                              Има анализатори тук, заслужили инвеститори - дайте коефициенти!
                              В момента няма стари или млади участници......Борсата е капитулирала от 20 дни и сега всичко се движи по инерция. Какви коефиценти търсиш при положение че Софарма,Стара планина ,ХИМ падат с по 10 % и с над 20 К бройки а след това някой купува с 10 бройки на горно ценово и позициите излизат на плюс.....Чакаме ЕС да се оправи и тогава ще мислим.Имам възможност да изтегля малко кеш от ДАХ но вече се опарих и се ослушвам като другите....

Коментар

• Първоначално изпратено от SoKoLoV Разгледай мнение
                                А бе първи стъпки.Невиждаш ли че се опитвам да прочистя форума от троловете с прогнози 50-60-80 пункта на Софикс.

А като начало предлагам да анализираме колко процента корекция ще имаме на движението от 260пункта до към 520пункта.И или ще тестваме дъното...
                                Или пък ще рекошира в някои от универсалните пропорциите 1/3, 1/2, 2/3
                                :
                                И аз не харесвам подобни мнения за Софикс 80, но всеки има право на такова. Искам да се аргументират, за да има тежест това тяхно мнение. За съжаление всеки път, когато се стигне до конкретни факти и числа липсва отговор, но ако сега обидя някой ще ме залеят с такива! За прякора не се връзвай - мене ме кръстиха "проходилков", но това е техен проблем, не мой. Ясно е на всеки, че и аз мога да им лепна по някой /още повече при доказани техни слабости, за които съм чувал тук/, но това е въпрос на възпитание. Все пак може да се окажат прави и ние можем само да спечелим от техен съвет - стига да е подкрепен от факти и числа!

Коментар

Working...
                                X