Първоначално изпратено от SubZero
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнениеБългария ВИНАГИ е била най-бедната страна от ЕС! Въпросът е с колко е най-бедна.Ма вероятно вече нема да имате интернет, че да споделите впечатленията си
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Не знам как ти идват толкова ,толкава много щуротии да изпишеш в ден като днешният.
Нещо не виждам да пишеш за явната и скритата безработица. Нещо не пишеш за иконимиката с Дянковите експерименти. Нещо за монопола на ЧЕЗ ,МЕЦ и АЕЦ.
и за БТК ,Мобилтел и Глобул.Нещо за мажоритарите с техните номера Нещо за Топлофикациите начело с Софииската ,за Софииска вода ....
Нещо за туризма и обслужването сравнено с гръцкото и турското ...
А за нашите фирми ТИМ ,Цветето и приватизацията на Бултартабак.
Вярно борсата е цъфнала Ако е предвестник на бъдещото развитие на страната след шест месеца последният ще тури кепенците и ще тегли една на великият днешен вожд....
Така че недей да пишеш глупости.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеЕто само 2 цитата от вчерашната преса:
и т.н. и т.н.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от GeorgiBB Разгледай мнениеПърво добър ден на всички, и лек работен ден на работещите.
Минимума за резерва е 4,5 млрд. И за каво по дяволите е този резерв, ако не се харчи в трудни години ?
Абсолютно съм саглесен, че няма ПЧИ, но това е по-скоро добре, от колкото зле. Обяснявам защо, с два цитата на други двама форумци:
georgi_shum - Добре е защото в случая, отрицателното салдо по финансовата сметка показва, че харчим реално изкарани пари (основно от повишения износ и добрия туристически сезон), за да изпащаме заеми натрупани основно през периода 2005-2009. Под натрупани заеми имам предвид освно ПЧИ под формата на заеми от банките - майки към поделенията у нас. Или с други думи казано сега с яко бачкане и добър износ, плащаме вересиите от времето, когато помпахме икономиката със заеми за потребление.
първи стъпки - А и нищо положително не виждам някоя банка майка да превежда в тукашното си поделение за да може Пешо да си купи немска кола или китайски телевизор с ЧУЖДИ пари, а огромния % от тези "ПЧИ" баха такива. След това Пешо ще върне към майката много повече. ПЧИ имат смисъл само ако са насочени към сектори, генериращи голям БВП - производство, земеделие и малко туризъм. Наистина ли си мислите, че дадена страна може да съществува дълго време с "ПЧИ"? Мислите, че тези вложения няма да се върнат в пъти? Или просто те постоянно ще наливат пари и никога няма да искат нищо?
Здравната система определно куца. Но тя е нито по-лоша, нито по-хубва спрямо последните 20 години. И точно затова думичката "крах" е силно преувеличена.
Предположение в стил Форекс Мастър. Ако имаше доказателства, че оттам се пълни партийна каса на ГЕРБ - ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР на прокуратура на Република България 1061 София, бул. "Витоша" №2
Шенген е политическо решение, не икономическо. Надявам се да правиш разлика между двата термина.
Две изречения и две колосални лъжи.
1-во - Валутният борд е система, при която дадена парична единица е конвертируема при фиксиран курс спрямо друга парична единица.
2-ро - по отношение на второто ти изречение, че нямаме експорт......извинявай пич, ама не помня от кога по-голяма простотия не съм чувал.
Има ли други ентусиасти да се опитат да успорят възхода на България под управлението на политическа партия ГЕРБ ? И да има, няма да спра да ги громя с факти и да изобличвам гнусните им Костовистко-Станишевски лъжи !
Не знам как ти идват толкова ,толкава много щуротии да изпишеш в ден като днешният.
Нещо не виждам да пишеш за явната и скритата безработица. Нещо не пишеш за иконимиката с Дянковите експерименти. Нещо за монопола на ЧЕЗ ,МЕЦ и АЕЦ.
и за БТК ,Мобилтел и Глобул.Нещо за мажоритарите с техните номера Нещо за Топлофикациите начело с Софииската ,за Софииска вода ....
Нещо за туризма и обслужването сравнено с гръцкото и турското ...
А за нашите фирми ТИМ ,Цветето и приватизацията на Бултартабак.
Вярно борсата е цъфнала Ако е предвестник на бъдещото развитие на страната след шест месеца последният ще тури кепенците и ще тегли една на великият днешен вожд....
Така че недей да пишеш глупости.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от SubZero Разгледай мнениеОсвен пожеланията за добър ден, нищо съществено не казваш.
И ти, и двамата, които цитираш нямате никаква идея какво означава ПЧИ, но това явно не ви спира да пишете.
И все пак, за да не ви подхване някой с лошото, имайте предвид, че заемите НЕ са ПЧИ, пък било то и към дъщерни дружества.
Умната!
Ма имам 500 декара кукуруз, с който ще си раним говедата
А вие нямате !
Коментар
� -
Първоначално изпратено от GeorgiBB Разгледай мнение...........
Абсолютно съм саглесен, че няма ПЧИ, но това е по-скоро добре, от колкото зле. Обяснявам защо, с два цитата на други двама форумци:
georgi_shum - [I][U]............. Под натрупани заеми имам предвид освно ПЧИ под формата на заеми от банките - майки към поделенията у нас........
първи стъпки - А и нищо положително не виждам някоя банка майка да превежда в тукашното си поделение за да може Пешо да си купи немска кола или китайски телевизор с ЧУЖДИ пари, а огромния % от тези "ПЧИ" баха такива. .............
...............
И ти, и двамата, които цитираш нямате никаква идея какво означава ПЧИ, но това явно не ви спира да пишете.
И все пак, за да не ви подхване някой с лошото, имайте предвид, че заемите НЕ са ПЧИ, пък било то и към дъщерни дружества.
Умната!
Коментар
� -
Ето само 2 цитата от вчерашната преса:
България оглави поредната класация за бедност в ЕС, сочи изследване на германският застраховател Алианц. Това е класация отразяваща стойността на финансовите активи на човек от населението. От тази година най-бедната страна в ЕС вече не е Румъния, а България отбелязва доклада на Алианц.76,3 на сто спад на преките инвестиции... Преките инвестиции в страната са се свили с 76,3% от началото на годината до Юли в сравнение със същия период за миналата година. От статистиката на БНБ става ясно, че се запазват темповете от предходните месеци...Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
� -
Първо добър ден на всички, и лек работен ден на работещите.
Първоначално изпратено от know how Разгледай мнениеЩе добява още :
- Фискален резерв практически няма. Подържа се изкуствено нещо около 4.9 милиарда лева но с парите от национализираният "Сребърен Фонд" и парите от ППФ за които Конституционният съд се произнесе, че е НЕЗАКОННО !
Първоначално изпратено от know how Разгледай мнение- Не спад а липса на ПЧИ - чети и и мисли/анализирай
georgi_shum - Добре е защото в случая, отрицателното салдо по финансовата сметка показва, че харчим реално изкарани пари (основно от повишения износ и добрия туристически сезон), за да изпащаме заеми натрупани основно през периода 2005-2009. Под натрупани заеми имам предвид освно ПЧИ под формата на заеми от банките - майки към поделенията у нас. Или с други думи казано сега с яко бачкане и добър износ, плащаме вересиите от времето, когато помпахме икономиката със заеми за потребление.
първи стъпки - А и нищо положително не виждам някоя банка майка да превежда в тукашното си поделение за да може Пешо да си купи немска кола или китайски телевизор с ЧУЖДИ пари, а огромния % от тези "ПЧИ" баха такива. След това Пешо ще върне към майката много повече. ПЧИ имат смисъл само ако са насочени към сектори, генериращи голям БВП - производство, земеделие и малко туризъм. Наистина ли си мислите, че дадена страна може да съществува дълго време с "ПЧИ"? Мислите, че тези вложения няма да се върнат в пъти? Или просто те постоянно ще наливат пари и никога няма да искат нищо?
Първоначално изпратено от know how Разгледай мнение-Крах в здравната система - за 1г. се изнизаха 3 министъра от които едната премиера я взе от Околовръстното на В.Търново (усмихващата се )
Първоначално изпратено от know how Разгледай мнение- Тотален батак в митниците и зверски тъст на контрабандата с акцизни стоки (по този начин се пълни и финансира партийната каса на ГЕРБ). Ако имаше доказателства, че оттам се пълни партийна каса на ГЕРБ - ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР на прокуратура на Република България 1061 София, бул. "Витоша" №2
Първоначално изпратено от know how Разгледай мнение- Категоричен отказ да ни приемат в Шенген зарада висока КОРУПЦИЯ и липса на осъдителни присъди и напредък в борбата. Но то напредък няма как да има след като шайката от ГЕРБ е основният организатор на цялата тази игра.Но от мутра премиер какво да очакваш друго?
Първоначално изпратено от know how Разгледай мнение- Искуствено подържан висок курс на местната валута лев спрямо еврото, което задушава експорта. То и за това хич го няма де
1-во - Валутният борд е система, при която дадена парична единица е конвертируема при фиксиран курс спрямо друга парична единица.
2-ро - по отношение на второто ти изречение, че нямаме експорт......извинявай пич, ама не помня от кога по-голяма простотия не съм чувал.
Има ли други ентусиасти да се опитат да успорят възхода на България под управлението на политическа партия ГЕРБ ? И да има, няма да спра да ги громя с факти и да изобличвам гнусните им Костовистко-Станишевски лъжи !
Коментар
� -
Работен съботен отработващ се ден и ден на София. Малко недоразумение.
Но като всичко в тази държава.
Не съм активен на БФБ от няколко седмици въпреки че имах няколко позиции , като тютюните.Сега се осъзнах че последните месеци с който от старите колеги съм си писал е било за чужди акции и за ДАХ и НУСЕ.По данни на ПФ и ДФ те се насочиха трайно навън и последните спадове ако не са били умни тези пари никога няма да се върнат у нас Попрочетох последните постове по компании ,няма нито един който да пише че купува освен мен в ЗХБГ и то само с цел да раздвижа акционерите там че цари тотално объркване и депресия навсякъде...е има бодряшки постове че утре ще се качим с по три процента но не пишещият качва. .
Какво ще я правим борсичката ,да вкараме ли малко кеш и има ли смисъл при ситуацията , защото чуждите маркети падат но и се качват а при нас само надолу с по малко и постоянно,защо няма свежи пари а банките се пълнят с депозити ,защо изгонихме чужденците а гърците сами си отидоха.......Защо тази теми имаше по стотици постове на ден а сега през три дни по пост...
Такива работи.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение4% от населението са богати ??? и тъпи !!! да си държат парите в БГ бамки !!! Вярваш ли ? Защото , са алчни и вярват че нези предрешени гръцки банки имат печалба 10% от гръцките ДСК , и Меркел въобще не знае кои балъци държат тия книги - "ценни".Аз лично съм виждал как БГ пенсионери с големи пенсии 700лв си оставят по 400лв. от пенсиите на депозит и си теглят по 300 , а в БГ данъците трябва да СКАЧАТ до небето , да се събират тези пари..които поемат по пътя за..Вече ни омръзна да слушаме как ще фалират Гърция и на другия ден "Великите " европейски сили решили да им се даде пак "заем " , който разбира се и на децата е ясно , че те не могат да върнат никога...Красота ! За капак когато се случи неизбижното с гръцките дългове остава да ни качат данъците до небето , за да изплати българската държава влоговете на заспите в банките..те си внасят парите за фантасмагорични лихви обаче - 6-7 % при умряла икономика са жива фантазия. Никой не се пита банките откъде ще вземат тези пари..лихви и печалби ?Така че, като имаш пари, що да не си ги държиш на депозит, вместо да си ги потрошиш на бфб примерно, дет никой нищо не ти гарантира , а и доходността е с минусов знак така или иначе
Коментар
� -
4% от населението са богати ??? и тъпи !!! да си държат парите в БГ бамки !!! Вярваш ли ? Защото , са алчни и вярват че нези предрешени гръцки банки имат печалба 10% от гръцките ДСК , и Меркел въобще не знае кои балъци държат тия книги - "ценни".Аз лично съм виждал как БГ пенсионери с големи пенсии 700лв си оставят по 400лв. от пенсиите на депозит и си теглят по 300 , а в БГ данъците трябва да СКАЧАТ до небето , да се събират тези пари..които поемат по пътя за..Вече ни омръзна да слушаме как ще фалират Гърция и на другия ден "Великите " европейски сили решили да им се даде пак "заем " , който разбира се и на децата е ясно , че те не могат да върнат никога...Красота ! За капак когато се случи неизбижното с гръцките дългове остава да ни качат данъците до небето , за да изплати българската държава влоговете на заспите в банките..те си внасят парите за фантасмагорични лихви обаче - 6-7 % при умряла икономика са жива фантазия. Никой не се пита банките откъде ще вземат тези пари..лихви и печалби ?D.Y.F-091066
Коментар
� -
Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнениеE тука грешиш, не си прав. Ще изгорят първо кинтите на кътащите в банките спестовни българи, дето дори не си купуват качествена храна и живеят скотски.
Едно време спестили по милиони, а накрая хилядарка и една студена вода.
Сега има доста депозити, ще качат от следващият месец почти всички стоки и услуги, ще гръмне някоя банчица, с по-големи депозитчета и ще съберат част от кеша на хорицата.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнениеMaй си пропуснал един знак "-" пред 50те процента
Коментар
�
Коментар