wallstreetbets пак срутиха пазарите
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Ръкавици, маски...много прозаично бе, аз вече разкарах 3М...а, забравих, ти си по хард асетс
А какво по яко хард от НИ - вземи си Z + OPEN, i двете, за по сигурно, ще разкажат играта на брокерите и лобито им, гроуф до небесата има няма 1% маркет шеър, къде е 10% до броени години..после повече, гарантирано от милениумите.
Същата работа са и банките ( макар и не толкоз хард) - капут до края на декадата. SQ + paypal e май играта. Ще струват пъти х JPM сега, всяка поотделно.
Само чакам ипото и на мравката да вляза и там....мама и да ....на ККП
За банките изобщо не съм съгласен, че са капут. Не гледай Бюфет и ко - ези тура да бяха хвърляли, нямаше да продадат на абсолютното дъно. Просто финовете поскъпнаха прекалено и не са вече на примоция. DFS и WASH на ~30 няма да се повтори в този живот. Това не значи, че SQ няма да струва > JPM. Той и UBER струва майце си, ама си остава шит. Paypal не струва. Има прекалено много директна конкуренция, която е обиколки напред като технология.
ККП показа нагледно какво означава пазарна регулация. Можеш само да им благодариш, че запазиха конкурентната среда. Частен монопол не бива да бъде допускан. Китай не бива да се превърне в копие на САЩ и да се различава само по по-добрата инфраструктура и по-развитите технологии.
... добавка - в 3м има още мръвка. Не че няма по-добри варианти, но ако имах позиция, щях да държа. Все някоя по-стабилна котва си трябва.
... добавка 2 - аз съм по прозаичното. Още не мога съвсем да свикна с ракети, които правят по 50% нагоре за ден и гледам да взимам неща, които ми се струват полезни. Но определено работя върху този си дефицит. Ето, сега съм напазарил по стотина варънта от няколко спака. Даже не се занимавах да ги гледам подробно.Last edited by terziеv; 11.02.2021, 22:00.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеГледах кои по-малки компании се занимават с ковидиотщини и TGLVY изглежда много интересно. Ръкавици и маски, а се продава на цена бонбон. Няма я директно на NYSE, но все пай. Ако някой има поглед към Азия.
А какво по яко хард от НИ - вземи си Z + OPEN, i двете, за по сигурно, ще разкажат играта на брокерите и лобито им, гроуф до небесата има няма 1% маркет шеър, къде е 10% до броени години..после повече, гарантирано от милениумите.
Същата работа са и банките ( макар и не толкоз хард) - капут до края на декадата. SQ + paypal e май играта. Ще струват пъти х JPM сега, всяка поотделно.
Само чакам ипото и на мравката да вляза и там....мама и да ....на ККП
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Купуваш микрокаповете по техника??? Баси, да дойде някой чичко с милион два и подкрепа съпротива отиват на кино.
IvelinaJensen То при ганджата всичко си е било винаги балон. Но сега сектора е супер горещ и не съм притеснен ни най-малко. Пък и хич не смятам да ги държа до пенсия.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение
Току що купих 10К хартишки на $0.1260 щото нещо не иска да пада, доста бързо намери подкрепа. Иначе я чаках на $0.10 = Фибо 61.8% корекция на последния скок, обикновено там се спират срутванията. Евентуално ще добавя още два пъти за по $1200, освободил съм $15К и не ме бърка. Комисионните са супер дебели обаче, $36.60 ми взеха сега.
Коментар
� -
Току що купих 10К хартишки на $0.1260 щото нещо не иска да пада, доста бързо намери подкрепа. Иначе я чаках на $0.10 = Фибо 61.8% корекция на последния скок, обикновено там се спират срутванията. Евентуално ще добавя още два пъти за по $1200, освободил съм $15К и не ме бърка. Комисионните са супер дебели обаче, $36.60 ми взеха сега.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
на колко я дебнеш да вземеш?
- 1 like
Коментар
� -
И аз вчера разкарах последната порция MJNA(Medical Marijuana Inc), чист късмет, просто прекалено голям ход направи вече и затова затворих. Дебна я пак да ги купя.
Ivetka Подкрепям напълно за Лъкин, откакто ги изгониха от борсата и се сринаха, поне 5 пъти съм ги купувал и удряха таргета. Има още много хляб у тях.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениемале мале разкатаха канабиса. Добре че разкарах Tilray вчера.
Иначе NOVN добре върви. Май писах и за него преди време ама нещо не го намирам - сигурно са го счели за ненужно и са го замели.
Ivetka Подкрепям напълно за Лъкин, откакто ги изгониха от борсата и се сринаха, поне 5 пъти съм ги купувал и удряха таргета. Има още много хляб у тях.
- 1 like
Коментар
� -
Ташунко, що не каза за канабиса по-рано да се възползваме и ние, а сега след дъжд качулка ни съобщаваш, че си се опаричил. На плажа сигурно няма на кой да се похвалиш и тук ти е идеалноЦелта е да си останем бедни и завиждащи или.... Канабиса почват да го халтват, а може и да забранят купуването му и много бързо ще го затрият както затриха GME. Сега се излиза, не се влиза според мен. Ама де да видим...
Иначе ALB са на промоция. Предполагам очакват лош отчет тия дни. Но дългосрочно съм оптимист.
За FUTU вече потретвам - височко са и може да има корекция скоро, но китайците са много и трейдват сигурно като бесни и там очаквам само растеж.
Коментар
� -
Стартирах позиция в Luckin Coffee. Тикърът в US е LKNCY, а в Европа (където аз инвестирах) е LC0A.
Историята накратко:
Основателят с няколко други служители манипулираха финансовите отчети. Хванаха ги, избухна скандала и делистнаха компанията.Взетите оттогава мерки са:
1. Изгониха основателя и неговите хора
2. Нов Борд на директорите
3. Разбраха се със SEC за $180млн глоба
4. Имат $700млн в касата
5. Сключиха няколко важни сделки за бъдещото развитие
https://www.ldc.com/press-releases/l...ture-in-china/
https://www.chinadaily.com.cn/a/2021...d0baa133b.html
6. Имат нов employee stock share incentive program.
7. Стремят се да удвоят магазините до 2023 предлагайки no fee franchise model
8.Starbucks stores (има 31 000 ) са оценени на $4млн. всеки- 116млрд маркет кап/31300
9. LKNCY магазините са оценени на около $530к всеки
10.Предишния мениджмънт лъжеше за приходите( бяха около $300млн) а репортваха $500млн. Цената на акцията беше $50.
11. Днешните приходи се оценяват на около $600млн. Прочетете отново точка 10
12. LKNCY расте доста по-бързо от SBUX и ако се прибавят growth multiples..
Наскоро акцията се разпродаде защото компанията file-на Chapter 15. Не съм експерт в bankruptcy procedures но аз както го разбирам е че shareholder's equity не е застрашено
" The Joint Provisional Liquidators do not expect the filing will have any impact on the daily operations of the Company in China. The Company continues to meet its trade obligations in the ordinary course of business, including paying suppliers, vendors and employees.
The Chapter 15 filling is a routine filling in the context of Cayman restructuring involving international jurisdictions and should not be confused with a terminal bankruptcy process involving the winding down, sale or liquidation of the Company"
Заключение: Смятам че Компанията се стреми да се листне отново на NASDAQ. МИнават през Chapter 15 за да избегнат US liquidator attack. Уредили са си отношението със SEC (кой плаща 180млн ако Компанията ще фалира??). Изглежда че правят каквото могат, за да върнат увереността на инвеститорите.
Допълнителна увереност ми дава факта, че след като обявиха Chapter 15 акцията се разпродаде до около $6, спря и дори малко нарастна. Ако застрашаваше акционерите нямам съмнение че цената щеше да е центове.
Инвестицията е рискова и нямам пълната увереност както имах с GME на $6, така че засега съм алокирала само 1% от портфейла. Вероятно ще увеличавам при допълнителна яснота. Виждам потенциал за цена на акция над $70 до няколко години или доходност от 1000%
Не препоръчвам на никого да купува или продава ценни книжа на база на този пост. Това е само лично мнение с информативен характерLast edited by Ivetka; 11.02.2021, 12:39.
- 9 Харесвания
Коментар
�
Коментар