IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение

Тезата ми е следната. Мелвин Капитал стана жертва на пазара защото беше заел прекалено агресивна и прекалено дълбока къса позиция спрямо GME. Към сегашния момент те може да са решили проблема с късата си позиция. Тя не ме интересува. Но аз не вярвам, че те са се променили и вече не са толкова агресивни. А щом са били агресивни в късите си позиции те вероятно са агресивни и в дългите си позиции. Затова позициите в които са дълги - в мен създават тревожност. Според 13f филинга им - те са вложили 4,37% процента от капитала си във FISV

След това проверявам друг фонд, който стана известен покрай събитието GME.
    https://whalewisdom.com/filer/maplel...dings_tab_link
    Каква изненада! FISV и там е четвърта позиция по концентация на капитал 3,55%. Вложили са и допълнително 2,24% процента в колове.
    Отново правим асоциацията между агресивен фонд и FISV.

Тук вече започва да изкристализира тезата, че група хеджфондове мислят по един и същ начин....или, че си намерил 4-тата най-добра акция на американския пазар.
    Това е!
    Или си намерил 4-тата най-яка акция на пазара или се готвиш за храна на фондовете. 50/50 не ме устройва.
    Стана ли долу горе ясно?
    Разбрах те още първият път,но благодаря за пояснението.Гледам,че Мелвин са взели и кол опции,ако не греша

П.П.Мисълта ми беше,че въз основа на това,че Мелвин са сгрешили преди,не означава,че пак ще сгрешат.Но както и да е пазара има последен думата.
    Click image for larger version

Name:	Screenshot_3.jpg
Views:	1
Size:	25.0 КБ
ID:	3725711
    Last edited by bokogega; 02.03.2021, 01:27.
    "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

• Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение
      От Аматьорският състав
      Тезата ми е следната. Мелвин Капитал стана жертва на пазара защото беше заел прекалено агресивна и прекалено дълбока къса позиция спрямо GME. Към сегашния момент те може да са решили проблема с късата си позиция. Тя не ме интересува. Но аз не вярвам, че те са се променили и вече не са толкова агресивни. А щом са били агресивни в късите си позиции те вероятно са агресивни и в дългите си позиции. Затова позициите в които са дълги - в мен създават тревожност. Според 13f филинга им - те са вложили 4,37% процента от капитала си във FISV

След това проверявам друг фонд, който стана известен покрай събитието GME.
      https://whalewisdom.com/filer/maplel...dings_tab_link
      Каква изненада! FISV и там е четвърта позиция по концентация на капитал 3,55%. Вложили са и допълнително 2,24% процента в колове.
      Отново правим асоциацията между агресивен фонд и FISV.

Тук вече започва да изкристализира тезата, че група хеджфондове мислят по един и същ начин....или, че си намерил 4-тата най-добра акция на американския пазар.
      Това е!
      Или си намерил 4-тата най-яка акция на пазара или се готвиш за храна на фондовете. 50/50 не ме устройва.
      Стана ли долу горе ясно?

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

отчетът излезе и почна да пада. След кола ще падне още сигурно. И NIO ще ме прецака както Intel. Всичко (и всички) в което вярвам ме прецаква
        Intc сега е на 62 от ~45, ма ти АМД шитнята на 80+ гледаше.

за нио те светнах на 6!

Баси как те прецакаха гадовете.

Xom те чакаше на 30, ти не. Като стане 80, ще питаш дали да купуваш.

__

А отчетът на нио е невероятен. Натискат цената по този начин всеки път
        Last edited by terziеv; 02.03.2021, 00:59.

Коментар

Не съм съгласен, че имат съществена част от MSFT, AMZN, BABA и Googl. Може би имаш предвид, че са съществена част от портфолиото на фонда.
          И кои за бога сте Вие?
          От Аматьорският състав

П.П.Нали това гледаме?

Name:	Screenshot_2.jpg
Size:	48.2 КБ
ID:	3725703
          Last edited by bokogega; 02.03.2021, 00:58.

Коментар

Ми те имат и съществени части и от Майкрософт,Амазон,Али Баба,Гугъл и др.Само заради това ли не ти харесва или има и нещо друго което не знаем?
            Не съм съгласен, че имат съществена част от MSFT, AMZN, BABA и Googl. Може би имаш предвид, че са съществена част от портфолиото на фонда.
            И кои за бога сте Вие?

Послепис: Кликни върху колонката "Market Value" за да ти се подредят активите във фонда по низходящ ред.
            Last edited by Tkilata; 02.03.2021, 00:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение

Утре сутринта ще го видим. Ако ти се чака - 9 ч. пекинско време, 2 ч. датско.
              отчетът излезе и почна да пада. След кола ще падне още сигурно. И NIO ще ме прецака както Intel. Всичко (и всички) в което вярвам ме прецаква

Коментар

Не ми харесва, че е съществена част от портфолиото на
                https://whalewisdom.com/filer/melvin-capital-management-lp#tabholdings_tab_link

Това може да донесе лош късмет.
                Разбира се, ако не беше това, щеше да е друго.
                Ми те имат и съществени части и от Майкрософт,Амазон,Али Баба,Гугъл и др.Само заради това ли не ти харесва или има и нещо друго което не знаем?

Коментар

Някакви мнения за тази акция.И технически и фундаментално ми изглежда добре.Някой с мнение.

[ATTACH=CONFIG]n3725646[/ATTACH]
                  Не ми харесва, че е съществена част от портфолиото на
                  https://whalewisdom.com/filer/melvin-capital-management-lp#tabholdings_tab_link

Това може да донесе лош късмет.
                  Разбира се, ако не беше това, щеше да е друго.

Коментар

• Някакви мнения за тази акция.И технически и фундаментално ми изглежда добре.Някой с мнение.

Name:	image_16191.jpg
Size:	95.0 КБ
ID:	3725646
                    Last edited by bokogega; 09.03.2021, 18:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение

Нали доста често споменават ... "Buy the Rumor, Sell the News" . Според мен ако чакате на отчетите ... не е на добре работата и още повече с този воатилен пазар.
                      Имам 100 акции от 13$, а не 10 000 от 1,3$. Каквото и да обявят, нито милионер ще стана, нито ще загубя стотици хиляди. Ще си остана същия микро, клонящ към нано инвеститор.

Коментар

• Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение

Нали доста често споменават ... "Buy the Rumor, Sell the News" . Според мен ако чакате на отчетите ... не е на добре работата и още повече с този воатилен пазар.

Коментар

Мернах го миналата седмица и не съм планирала да го пиша тук, иначе щях да запазя линка. Па дали и на мейла не ми го писаха. Отчетът ще е ОК, но очакванията за следващия триместър май не бяха големи, некво такова сякаш...

Коментар

Викаш да се моля на Господ - друго ми не остава
                            Консервативно управление на капитала и здрава психика на първо място, а след това молитви към Всевишния

Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                            Според вас нагоре ли е битака или лек пик по пътя надолу?
                            Този въпрос ясно показва, че тоя бизнес не е за теб. Погледни месечна графика на Наско и прецени на къде е битакът.... Всъщност е накъдето Мафията реши

Last edited by forexboy; 01.03.2021, 23:09.

Коментар

• Мернах го миналата седмица и не съм планирала да го пиша тук, иначе щях да запазя линка. Па дали и на мейла не ми го писаха. Отчетът ще е ОК, но очакванията за следващия триместър май не бяха големи, некво такова сякаш...

Коментар

Не знам кой беше, но писаха някъде.
                                Това, което чета аз, е очаквана загуба за тримесечието между 2 и 7 стинки на акция, което изобщо не е лошо. Ако те интересува, мога и източници да дам, а не като теб: очаква се инфлация, очаква се лош отчет, очакват се извънземни да съществуват...

Коментар

Working...
                                X