IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Момци, стига с тези американски акции, много са скъпи нещо. Без нефта и златото
    Никой ли не купува нищо в Европа?
    INDY, INDA, MCHI и FXI как ви се струват?
    Last edited by andy2000; 09.03.2015, 16:06.

    Коментар


    • ссега едно жокерче и от мен..днес дау е с цел 18 000 и след това бой по късата идея

      Коментар


      • ОК приятелю

        Отново се връщам от заведение...и съм леко...не в кондиция...) но не мога да не ти отговоря. ))

        Ок приятелю, от къде да започна))

        Да започна от тук.,...да кажа отновно приказката на Крамър която споделям напълно и вече не знам за кой път я казвам, от това да се похваля с резултатите си които не са съемзирими със просттата търговия - стой и чакай, от това да кажа че когато казвам че съм готов за мечи пазар - наистина съм готов и да ти обясня защо, от това да кажа че никаква загуба не може да ми повлияе психически защото през последните години съм спечелил изключително много пари, да започна от това да те убедя и да ти кажа чистосърдечно и изключително искренно че за мен парите нямат такова значение като за повечето хора дали защото ги имам или съм осъзнал отдавна че всичко е една игра и парите са само цифрички които се променят в портфейла ми - колкото и странно да се стори това твърдение на 90 % от хората, да кажа че това последното което написъх съм убеден че е в основата на успеха ( спокойствието и това да не ти пука ) наистина незнам от къде да започна.

        От една страна се осъзнавам че това което за мен е игра за другите може да означава оцеляване и може би не съм прав да ръся ъкъл наляво надясно от моята позиция....от друга страна смятам че в крайна сметка е важно да вървиш по веритикалата от колкото по хоризонталата и всичко което кажа може пък да помогне на някой...и ако кажа нещо полезно...и все пак и някой се възползва от това не съм живял съвсем напразно...кое е вярното? И кое правилното? да замълча...да си гледам бизнеса, да печеля или губя и това да не го правя общественно достояние или да псоделя каквото мисля и всеки да прецени дали това го приема или не. Всъщност...всичко което казвам аз искренно го мисля и единственната увереност която ми дава да го споделя е факта че по някакъв начин постигам значителни успехи и то с елементарни действия на пазара. Някой беше ми казал...че понеже не съм работил в условията на мечи пазар сега съм на вълна " аз съм БОГ" и инвестирането е "супер лесно" ,Първото е безкрайно невярно твърдение а второто е почти вярно.
        Наистина не мога да разбера ВАС които сте работили в условията на мечи пазар поради каква причина по дяволите не сте печелили и тогава за да се страхувате от мечи пазар? И наистина не мога да разбера кое точно ви страхува...особенно при положение че явно имате по голям опит от мен и би трябвало да сте се поучили от грешките които тогава вероятно сте направили или сте избегнали? Аз съм стоял и мислил дълго време какво би се слчило ако пазара тръгне надулу и какви действия би трябвало да предприема при определени ситуации на пазара. Още повече че аз се замислям за това не от вчера...а от много време с оглед очевадната ситуация в която се намираме.. И всякао действие което правя през последните години е причупено през призмата на моите мисли относно евентуално подобно развитие на пазара. Някой беше ме попитал в лично собщение и аз му обясних подробно стратегията си ако това може да се нарече стратегия при взимане на решение и всъщност какво правя аз. Ако наистина някой го интересува аз мога да обясня и тук точно какво правя на пазара и защо го правя по този начин във всеки конкретен момент и всеки може да си извади извод - дали това е правилно или не...дали това съответства на неговото виждане на нещата и ще бъда щаслив ако някой аргументирано ме убеди че аз бъркам някъде в това което правя.

        Да се върна на коментара ти.

        Накратко не разбирам Руския и Бразилския пазар...затова не съм там. Това е единствената причина. Аз не обичам да правя нещо което не разбирам. Колкото и странно да ти звучи аз съм много консервативен и искам всичко да е сведено до прости решения. Когато нещо ми стане сложно...аз го забравям за момента и се концентрирам върху друго просто. А пазара дал БОГ дава толкова много прости възможностти че няма никакъв смисъл да се впускаш във сложното като непрекъснато има нещо просто. Не казам че разбирам напълно или знам какво ще се случи на пазара който твърдя че разбирам но казвам че аз си мисля че го разбирам....важното е че знам защо го разбирам и смятам мога да разбера кога ще спра да го разбирам. Това е важното. Когато занеш защо си там можеш лесно да прецениш защо не трябва да си там. И без значение дали си прав или не. Всеки е прав за себе си. Аз честно казано не вярвам във възможността който и да е от играчите на пазара да е абсолютно прав за което и да е. Всеки си има собствена истина и извършва действията си спрямо нея.
        Коментара ти защо инвестирам в момента ( въпреки че аз точно в момента реално не инвестирам никъде а стоя в над 70 % кеш ) в американския пазар е абсолютно неверен относно мен. Ясно че не ме познаваш, ясно е че няма как да знаеш всичко което правя от малкото което казвам, ако нещо те интересува относно това което правя - попитай ме.
        Относно техническия анализ - съм повече от категоричен - това е порочна търговия която освен че не се вписва в моя начин на работа смятам че е пагубна върху възможността да се развиваш дългосрочно.

        Чуствам се уверен единственно в моите възможности да реагирам адекватно на променяща се пазарана ситуация и по никакъв начин не съм уверен че знам всичко за кое да е а камо ли за пазара било то Американския или Европейския.

        Да държиш - и да изкарваш пари е повече от погрешно твърдение за моя начин на работа. Разбирам че ако ти си мислиш така за мен - е нормално да коментираш по този начин. И аз бих изкоментирал подобно нещо ако някой каже че прави това.

        Анализатори, таргет цени и т.н са нещо което ако ме познаваш - никога не можеш да кажеш за мен че слушам или действам спрямо това. За това би трябвало да те убеждавам аз а не ти. Не казвам че не се съобразявам...с анализаторите...с емоциите и т.н напротив...чета и се съобразявам с това и го взимам пред вид винаги при вземане на решенията си но се съобразявам точно както със стадото...не защото е право а защото е като океан.

        "Сам ще правиш фундаментален анализ - абсурд. " - това казваш ти....за мен обаче не е абсурд. Първо - разпространеното схващане в областта на консипрациите че някой играе някаква игра на пазара непрекъснато с цел да ти вземе точно твоите пари е типична за хората които се опитват да оправдаят собствената си неспособност да взимат адекватни решения. Второ - анализ на ситуацията прави или трябва да прави всеки и малък и голям ако иска да е в този бизнес. С малко или много информация ( количеството информация с която можеш да разполагаш е пряко свързана с желанието ти да отделиш достатъчно време, пари и труд да се сдобиеш с нея ) всеки прави собствени преценки за пазара както аз така и големите инвеститори така и малките, така и анализаторите, така и чистите спекуланти.На база на този анализ всеки има различни мотиви за взимане на решения. Те зависят от достъпа ти до информация, интерпретацията и, парите които имаш, степента на риска който си готов да поемеш както и степента да мислиш с главата си независимо кой какво казва. Най хубавото е че пазара се определя от всички тези играчи които имат собственни мотиви. В крайна сметка резултата е че пазара тръгва на някъде и възможността някой да е прав и друг не толкова е вероятна както за малките така и за големите играчи. както казах 100 пъти може би....най важното е не да си прав на 100 % а да знаеш защо вземаш дадено решение и в момента в който разбереш че не си съвсем прав да действаш адекватно и ако се наложи да го коригираш спрямо ситуацията. Но за тази цел...е необходимо да мислиш бързо и да си мислил преди да вземеш решение. Това са качества които не всеки притежава и както в живота някой изпозлват възможностите които той им предоставя а други ги проускат непрекъснато и после същия живот казват че е несправедлив към тях. Не само че всеки може да прави фундаментален анализ - а всеки ТРЯБВА да прави такъв независимо до колко той ще се окаже верен.

        Всички тези мисли които си споделил относно страха когато всичко пада......нали не смяташ серизозно че всеки си ги мисли? Страха приятелю - идва когато не знаеш какво става т.е не разбираш ситуацията и най вече когато не очакваш нещото да се случи. замисли се в живота е по същия начин. Страха....е може би най- големия враг...защото той води до паника. Паниката на някой е единствения начин за печалба на друг. И да не бъркаме страха с предпазливостта.

        Ако ти мислиш за мен че аз действам на принципа...всичко се вдига ...как така сега пада...значи не само ме подценяваш ами дори обиждаш...но тъй като не ме познаваш ще приема че не ме разбираш.

        Пазара дава безкрайно много възможности да правиш пари при мечи пазар дори повече от колкото при бичи...и според мен енергията на всеки трябва да се пренасочи от страха че всичко ще падне до мислите как от тази работа да изкараме възможно най много пари.

        И последно...всичко което мисля и казвам...го казвам от позицията на факта че аз управлявам прилично много пари дори не само за представите в България за много пари...т.е съм като малък хедж фонд. Може на някой това да му се струва невероятно и зашо аджеба аз стоя тук и пиша разни глупости като имам толква пари....Мога само да кажа че парите отдавна не ме интересуват по такъв начин по който може някой да си представя и това да споделя мнението си което може да е полезно за някой ми доставя удоволстиве при все че имам доста свободно време. Не казвам че ще го правя дълго...но поне до като ми доставя удоволствие. И аз мога да си позволя да загубя дори и милиони защото това е част от играта.
        Въпреки че до момента аз не съм губил почти никакви пари но нали играя смо при бичи пазар........

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
          Как го чакам този мечи пазар ако знаеш. Всеки ден.
          Прав си...няма какво да ти звуча. Занимавам се от 5 години с това....не съм попадал на силно мечи пазар. И затова го чакам с нетърпение. Психически, фиически и финансово съм готов за него.
          Дай боже да дойде сега...няма по голямо удоволствие да загубя от сегашните ми дълги позиции и мога да обясня много подробно защо ако се интересуваш. Мисля че това ще е най големия шанс на живота ми. И след този пазар мога спокойно да се пенсионирам...въпреки че аз вече психически и финансово съм го направил отдавана.
          Ок Ето ти сега европа ама не ти се инвестирав нея. Имаш мечи пазар в Бразилия и Русия. Но ме съмнява да ти се инвестира и там. Човек лесно си намира причини защо инвестира на върхове и много трудно защо да купува на дъна. Като се случи мечи пазар в САЩ той пак ще бъде с причина. Както сега си мислиш че ще вкарваш на евтино съвсем друго ще мислиш като падне и пада и пада и пада месеци ако не и години наред.

          Изказваш се кофти за технически анализ защото си мислиш че ти е ясно какво се случва в САЩ. Чувстваш се уверен че ги разбираш там нещата. И ти се струва тъпо да се играят на някакви малки трендчета при положение че има 5 годишен тренд нагоре. Е да ама по някое време тренда нагоре свършва. Спокойствието че просто като държиш и изкарваш пари се изпарява. Всичко започва да играе нагоре надолу, нямаш идея до кога ще расте, нямаш идея до кога ще пада. Цялата несигурност на пазара ти се стоварва отгоре. И какво правиш тогава - продължаваш да четеш простотии на анализатори дето ти дават едни таргет цени, след седмица друг ти дава цена 20% под първата, след това друг дава 20% нагоре, някой се изцепи 50% надолу или нагоре. Та отпадат анализаторите. Те по презумпция дават цени +-20% спрямо настоящата пазарна цена. Сам ще правиш фундаментален анализ - абсурд.

          Същите коефициенти които 5 години само растят ще почнат със същите темпове да намаляват. Както си си мислил че ПЕ 17 е ниско, така пазара ще почне да приема че 15 е ниско, след това 12 след това 10. Ми то това е над 50% спад в цените. Баси тези здрави нерви, аз не бих държал нещо дето пада като пирон в вода.

          През акъла ти почва да се върти - дали да се откажа - дали да продам всичко. Нищо не разбирам вече, как така нещо е работило 5 години пък вече не работи. И ако не се откажеш то това до което ще стигнеш са тези мамбо джбамбо, разни технически анализи.

          Коментар


          • как го чакам този мечи пазар ако знаеш.

            Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Iv Max сори ама говориш като човек който не е участвал на мечи пазар през живота си. И от предишни твои постове това ми прави впечатление. А без мечи пазар, е малко на кухо дрънчи това което приказваш.
            Как го чакам този мечи пазар ако знаеш. Всеки ден.
            Прав си...няма какво да ти звуча. Занимавам се от 5 години с това....не съм попадал на силно мечи пазар. И затова го чакам с нетърпение. Психически, фиически и финансово съм готов за него.
            Дай боже да дойде сега...няма по голямо удоволствие да загубя от сегашните ми дълги позиции и мога да обясня много подробно защо ако се интересуваш. Мисля че това ще е най големия шанс на живота ми. И след този пазар мога спокойно да се пенсионирам...въпреки че аз вече психически и финансово съм го направил отдавана.

            Коментар


            • ...тъче Донка престилки,през гъза и хварчат костилки...xixixi

              Коментар


              • Iv Max сори ама говориш като човек който не е участвал на мечи пазар през живота си. И от предишни твои постове това ми прави впечатление. А без мечи пазар, е малко на кухо дрънчи това което приказваш.

                Коментар


                • ......

                  Благодаря ти за комплимента. Съжелявам те не защото си глупав или не разбираш от това което правиш. Съжелявам те точно защото най=вероятно си добър в това което правиш. Защото до като постигаш успехи...не виждаш голямата картина според мен а виждаш "малката" печалба и след време това започва да ти носи удовлетворение и спира развитието ти и възможността да надскочиш това ниво. . Имаше една мисъл...че " "Никой не е преуспял с това с което е успял"

                  ...Технически Анализ прятели не се чете от книги или в нета ...помисли четеш Фиббо,Еллиот лъченя,умопомраченя и ставаш миллионер-----не е това пътя..... никога не си имал допир до добар технически поглед !!!

                  Това е абсолютно вярно. Техническия анализ не се учи в книга както и всичко останало.И никога не бих имал претенции че мога да знам колкото теб. Същественото за мен е че аз се радвам че не съм добър колкото теб. Защото смятам това че ще ме ограничи в развитието ми. Има два факта които никой не може да отрече. Първия е че с технически анализ може да станеш милионер но не можеш да станеш милиярдер или поне мултимилионер. А да си милионер не е чак такова постижение принципно. И втория факт е че с технически анализ може да управляваш принципно малко пари но не можеш да управляваш големи пари. Всичкки знаем че малко пари се управляват значително по лесно от големи пари, и всички би трябвало да занем е че ако със 100 К можеш да направиш 50 или 100 % печалба на година със 10М не можеш а да не говрим за истински пари. Когато се развиваме...в живота си е добре да поставим цели които не са толкова лесно постижими за да можем да избягаме от изключително опасното чуство да се примерим със успеха.

                  ......няма друг начин да направиш стратегя на пазара без добро техническо познание,виjдам че си харесал мнението на Fiscalist, Ок е, но как правим пари от подобни тълкуваня ???

                  Тук вобще не си прав. И точно за това пиша всичко. Не за да те обидя а да те подтикна да се замислиш ако разбира се искаш. Това е най същественното - когато човек се впусне в науката да прогнозира пазара на база графики - той автоматично и то без да иска и без да го осъзнава пренебрегва разбирането на цялата картина и пропуска възможностите които пазара му дава почти ежедневно. Разбира се няма човек който занимавайли се с технически анализ да признае че не се интересува от фундаментални причини но реално вниамнието което той отделя е главно върху кракосрочните движения които му носят и печалби и загуби и ако е добър наистина повече печалби. Но истинските пари винаги ще му убягват и следвоателно възможността да стане наистина успешен. Само въпроса как да правим пари от подобни тълувания....че си го задаваш показва всичко това за което говоря. Пак казвам без да искам да те обидя.

                  ... да говоря политика да си мисля че виjдам двиjеня на световно ниво,да обсъjдам големи компании,лихви,задалjеня абе същото като дядовците на ъгала запенели уста с ефтина бира в ръка,говрят запалено за задколисна България

                  Ето ти сам си отговори - защо пиша това и доказваш всчко което искам аз да ти кажа. Ти се интересуваш как да направиш 5 лв от някакво движение на цената....а кога ще направиш 5 милиона?

                  ....за сега Пазара е Бог !!! и е винаги прав и тея които го следват!!! а го следват тея които го познават!!! ....другото е дран дран та пляс

                  И тук е разликата с която се сблъсквам като с товарен влак в различията си с теб.
                  Историята как започнах пред време да се занимвам с този бизнес е интересна но не е за тук, Важното е че години след като започнах да се занимавам за първи път погледах в България кой какво пише какво се предлага и т.н в тази област. И какво прочетох....съвети за начинаещи трейдъри. Следвай пазара . Никога не добавяй към губеща позиция. Винаги слагай стоп позции и т.н .
                  Бога ми...БОГ ме опази да не прочета това когато започнах да се занимавам. Всяко едно от тези неща щеше да ме осакати психически и финансово ако бях наистина следвал. И абсолютно никога нямаше да стигна до момента в който се намирам в сега. Мисля че никъде другъде по света не съм прочел подобни глупости извинявайте за което. Най хубавото нещо в този бизнес е че инвестициите и споекулациите на пазара са чисто изкуство както казва Бъфет. Човек има невероятни възможности да избира...кое да търгува, как да търгува, кога да търгува или не търгува.. Пазара дава невероятни възможности и адски голямо разнообразие. И поради тази причина и всечки инвеститори са различни - и начина по който работиш е пряко отражение на характера ти.
                  Кой е прав? Ти ли аз? Може би гледайки от собствената си камбанария всеки може да мисли че е прав. И може и да е прав за себе си. Важно е да кажа в заключение моята теза...отнонво. Аз знам че много хора могат да правят пари от технически анализ и го правят. така както и във всяка област в която даден човек е добър и притежава качества. Но аз смятам че не можеш да правиш много пари от това в дългосрочен план и не можеш никога да станеш истински богат. И смятам също така че този начин на търговия те ограничава в даден момент. Ако човек може да надскочи текущото си ниво в даден момент всичко е ок но това е мнго трудно ако влезеш в това русло.
                  Нищо лично. Пожелавам Успех.[/QUOTE]

                  Коментар


                  • http://www.investor.bg/forum/attachm...1&d=1425823866

                    Коментар


                    • http://www.investor.bg/forum/attachm...1&d=1425823560
                      Attached Files

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от jays Разгледай мнение
                        ....It is nice to be important, but it's more important to be nice....John Templeton

                        ...xixixi cheers Hemilio mate
                        Наздраве Джейс,дерзай!!!
                        Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                          Стига се пъчи,някои си имат идея какво говориш!
                          ....It is nice to be important, but it's more important to be nice....John Templeton

                          ...xixixi cheers Hemilio mate

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                            Имам особенна нетрърпимост към техническия анализ и особенно към хора които вярват в него.
                            Би трбявало да ги уважавам че са положили не малко труд но аз по скоро ги съжелявам искренно.
                            Според мен всеки който се е занимавал малко по надълбоко с този начин на търговия остава обременен цял живот с него и шанса да стане сериозен търговец,инвеститор или спекулант е повече от минимален. Съответно и да печели сериозни пари.
                            Ако трябва да направя сравнение...все едно е да учиш английски от българин и да не общуваш с английскоговорящи. Възможно е да научиш английски но никога няма да те приемат за равен английскоговорящи относно езика.

                            Аз мога да разбера какво говориш но едва ли ти ще можеш да разбереш защо говоря аз така. А ако разбереш трябва да преосмислиш начина си на търговия.

                            И преди да кажеш че аз нищо не разбирам и т.н те уверявам че за щастие след първите книги които прочетох в твоята област реших че това е глупаво и безмисленно ако си си поставил големи цели в този бизнес което идва да покаже че имам прилична представа за какво говориш и точно за това и имам такава нетърпимост към това.

                            Всъшност най много може би в дългосрочен план ще спечелишп от курсовете от колкото от търговията....в крага на шегата.
                            ...харесвам изказа ти наи вероятно си качествен !!!...благодаря ти че ме съjаляваш,застото за славянската душа е форма на разбиране ...хихиих

                            ...Технически Анализ прятели не се чете от книги или в нета ...помисли четеш Фиббо,Еллиот лъченя,умопомраченя и ставаш миллионер-----не е това пътя..... никога не си имал допир до добар технически поглед !!!

                            ......няма друг начин да направиш стратегя на пазара без добро техническо познание,виjдам че си харесал мнението на Fiscalist, Ок е, но как правим пари от подобни тълкуваня ???

                            ... да говоря политика да си мисля че виjдам двиjеня на световно ниво,да обсъjдам големи компании,лихви,задалjеня абе същото като дядовците на ъгала запенели уста с ефтина бира в ръка,говрят запалено за задколисна България

                            ...... Ho

                            ....за сега Пазара е Бог !!! и е винаги прав и тея които го следват!!! а го следват тея които го познават!!! ....другото е дран дран та пляс

                            Коментар


                            • ....

                              Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                              Според мен ако ще има рейт хайк, то той ще е минимален, но вероятно по-скоро от очакваното. 3 довода:

                              1) Американската икономика продължава да се представя много силно, и вече е видимо и за непросветените, че експанзията набира скорост.

                              2) Изборите са през ноември 2016. Проучванията показват, че негативният макро ефект от рейт хайк достига своя максимум 2 тримесечия след решението. В рамките на 1 година той преминава.

                              3) Ако ФЕД забави твърде много покачването, то може да се получи така, че негативите да съвпаднат с най-ожесточените части от предизборната кампания. От друга страна да има покачване е добра идея само по себе си, защото е ясен знак за инвеститори и избиратели, че кризата е останала за учебниците по история. И не на последно място, покачването на лихвите докато нещата са ок е майсторлък, който дава на ФЕД повече място за действие, когато дойде следваща криза.

                              На базата на всичко очаквам малък но от сърце хайк - май - юни, и голяма пауза до изборите, или малко преди тях

                              Няма препоръка.

                              Много рядко може човек да прочете някакви смислени изказвания.
                              Аз споделям мнението ти до голяма степен.

                              Коментар


                              • Имам

                                Първоначално изпратено от jays Разгледай мнение
                                ...целувка 2067.50 бум UP

                                ....15мин графика марубозо реверс

                                ...мечата свещ докосва 2067.50 следва Doji и чук 50%

                                .....знам че тея които четат няма и идея какво говоря но няма проблеми сте знаят ако доидат на моя курс

                                ...cheers its friday
                                Имам особенна нетрърпимост към техническия анализ и особенно към хора които вярват в него.
                                Би трбявало да ги уважавам че са положили не малко труд но аз по скоро ги съжелявам искренно.
                                Според мен всеки който се е занимавал малко по надълбоко с този начин на търговия остава обременен цял живот с него и шанса да стане сериозен търговец,инвеститор или спекулант е повече от минимален. Съответно и да печели сериозни пари.
                                Ако трябва да направя сравнение...все едно е да учиш английски от българин и да не общуваш с английскоговорящи. Възможно е да научиш английски но никога няма да те приемат за равен английскоговорящи относно езика.

                                Аз мога да разбера какво говориш но едва ли ти ще можеш да разбереш защо говоря аз така. А ако разбереш трябва да преосмислиш начина си на търговия.

                                И преди да кажеш че аз нищо не разбирам и т.н те уверявам че за щастие след първите книги които прочетох в твоята област реших че това е глупаво и безмисленно ако си си поставил големи цели в този бизнес което идва да покаже че имам прилична представа за какво говориш и точно за това и имам такава нетърпимост към това.

                                Всъшност най много може би в дългосрочен план ще спечелишп от курсовете от колкото от търговията....в крага на шегата.

                                Коментар

                                Working...
                                X