Първоначално изпратено от unimog
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
https://bnr.bg/post/101759526/fed-da...ane-na-lihvite
Фед даде сигнал, че няма да има понижаване на лихвите
публикувано на 04.01.23 в 22:50
според протокола членовете на Фед смятат, че "ще трябва да се запази рестриктивната позиция", докато данните не донесат увереност, че инфлацията трайно се понижава.
Целта е равнище от два процента.
"Никой от участниците не очакваше, че би било уместно да се започне намаляване на целевата ставка по федералните фондове през 2023 г.", се допълва в протокола от заседанието на Фед..
Макар че Фед забави темпа на повишаване на лихвите през декември след няколко резки повишения, протоколът показва, че длъжностните лица са загрижени за всяко "погрешно възприемане" на техните стъпки.
Редица участници в заседанието подчертаха необходимостта от "ясна комуникация", че забавянето на темпа на повишаване на лихвените проценти не е знак за отслабване на решимостта, когато става въпрос за борбата с инфлацията.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
така така
ако беше взел за 10-20К алтерко на 1.9 и злато на 2200лв може би нямаше да си толкова кисел днес
ама тогава ме подигравахте...
за 'пустещите стърнища' (байлора не знае какво е стърнище, но коментира) не ми се коментира чак как се наиграх според вас
Невъзможно към онази дата ,дори и сега вече след ръстовете и покупка на една компания не знам накъде ще се развиват още ?
За златото си прав но физически да купиш толкова много злато си беше пак рисково ,за мен лично най-лекия вариант си е доларовата позиция пак в момента като златото
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
докато се занимаваш с глупости ще влезем в ез
и тогава вече ще видиш кой подготвен и кой спал без гащи последните 6 години
- 1 like
Коментар
� -
начи никаква полза от теб в тоя форум, намекнал, загатнал ама нищо конкретно
а на песимисчо викаш, че е потаен
няма да се очудя ако и супер безрисковата инвестиция не си я споделил с когото трябва
ако беше взел за 10-20К алтерко на 1.9 и злато на 2200лв може би нямаше да си толкова кисел днес
ама тогава ме подигравахте...
за 'пустещите стърнища' (байлора не знае какво е стърнище, но коментира) не ми се коментира чак как се наиграх според вас
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
� -
Явно пак си изпуснал същественото,но трябва и плащачи на кредити да има
Импулсът е хубава акция, но идната година, две ще бъдат трудни и няма да се изненадам ако има спад и там. Въпреки това за мен си струват и ако ги натисне пазарът още ще разбутам други неща от портфейла, че да взема там.
Преди няколко дни ви обърнах внимание, че в момента вече има доходности 6+% при съвсем прилични нива на риск. Жонката е по-ларж и споделя повече поразпитай го.
ПП: Ако влезем в Езоната - левовите кредити дали ще се прекалкулират добавка + euribor 6m ?
а на песимисчо викаш, че е потаен
няма да се очудя ако и супер безрисковата инвестиция не си я споделил с когото трябва
препоръка е
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениенамекна ли им
да не е когато агитираше за импулса
Импулсът е хубава акция, но идната година, две ще бъдат трудни и няма да се изненадам ако има спад и там. Въпреки това за мен си струват и ако ги натисне пазарът още ще разбутам други неща от портфейла, че да взема там.
Преди няколко дни ви обърнах внимание, че в момента вече има доходности 6+% при съвсем прилични нива на риск. Жонката е по-ларж и споделя повече поразпитай го.
ПП: Ако влезем в Езоната - левовите кредити дали ще се прекалкулират добавка + euribor 6m ?
Last edited by bertram; 05.01.2023, 14:45.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.investor.bg/a/572-interv...hveniya-tsikal
Петя Димитрова: Вече започваме да наблюдаваме обръщане на лихвения цикъл
Банковият сектор у нас е сред най-подготвените за пълноправно членство в еврозоната, казва главният изпълнителен директор на "Пощенска банка"
и тогава вече ще видиш кой подготвен и кой спал без гащи последните 6 годинипрепоръка е
Коментар
� -
преди време им намекнах на инвеститорите тук, но те са с 'тули' в главите
да не е когато агитираше за импулса
препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
� -
https://www.investor.bg/a/572-interv...hveniya-tsikal
Петя Димитрова: Вече започваме да наблюдаваме обръщане на лихвения цикъл
Банковият сектор у нас е сред най-подготвените за пълноправно членство в еврозоната, казва главният изпълнителен директор на "Пощенска банка"
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
В момента има отлични корпоративни облигации с доходност около 7% и нагоре, с рейтинг Baa2 и по-добър.
Унгарски ДЦК с доходност над 5%, албански и румънски над 6%.
Депозит в Пошенска на 4%.
Който не му се рискува с акции и фондове, може спокойно да си прибира необлагаеми лихви от ранга на тези, които плащаше КТБ при нисък риск. При това може да си избира срокове каквито иска.
Аз също като теб очаквам от повишителите брокери оферти за такива доходности от имоти под наем в София в добър район.
Но: МЪЛЧАНИЕ
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
� -
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Защоооо? Нали има 20% инфлация?
Унгарски ДЦК с доходност над 5%, албански и румънски над 6%.
Депозит в Пошенска на 4%.
Който не му се рискува с акции и фондове, може спокойно да си прибира необлагаеми лихви от ранга на тези, които плащаше КТБ при нисък риск. При това може да си избира срокове каквито иска.
Аз също като теб очаквам от повишителите брокери оферти за такива доходности от имоти под наем в София в добър район.
Но: МЪЛЧАНИЕ
- 1 like
Коментар
� -
аз заради тоя фед се отказах да взимам в щатско
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.investor.bg/a/538-pazari...i-inflatsiyata
Ратко де си ?
Фед потвърждава решимостта си да пребори инфлацията
Централните банкери се противопоставят на залозите за скорошно намаляване на лихвитепрепоръка е
Коментар
�
Коментар