IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Мартин Петров не го мисли, той има топки да го ритат защитници, да се бори с БФС и с банката да са съди.

Друго нещо е да те е шубе. Шубе да караш кола, че да не катастрофираш. Шубе да ходиш на море в чужбина, че да не се охарчиш. Шубе да имаш кака или частна банкерка, че да не ти обере имането. Едни му викат шубелия, аз му викам п*тьо
    Вилата ми на морето е чудесна и не се налага да ходя по чужбина. Вместо това съм 1 месец на нашето море.

Кола наистина не карам, в София трафикът е труден и има много разправии покрай това, с ремонти и поддръжка. Да не говорим, че карат пияни и дрогирани и има риск.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Знам :-) Затва пак след 6 месеца нема повече да тормозя Олимпийците ....и теб :-)... Исках само леко да ги приземя...новите никове. Еднократно.
      Темата нещо гледам е обедняла... Какви понижители имаше едно време....:-)
      Сегашните понижители са Чакали и то с по 2-3 имота на топ локации по 300 К евра към днешна дата. Но са разочаровани от цените. Ти глей ква мимикрия, къв подтекст във воя на койота, необясними за мен!
      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Колко сте тия, дето ги имате...?!?

Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Липсваше ни толкова време.

Панелното строителство не е лошо. Имаме 2 такива апартамента, след реновиране са просторни и чудесни. В единия блок стана много хубаво след ремонта това лято. Дори асансьора реновираха. Има 100 годишни къщи и апартаменти, които вървят скъпо и има търсене.

На който му е скъпо има къщи в близките до София села и те са на достъпни цени. Едни комшии купиха двустаен панелен апартамент (65 кв.м.) на първи етаж до метро за около 100 000 евро и си го ремонтираха и си го ползват. И са доволни, защото иначе вървят по 120, 130 и дори 140 000 евро на 2-7 етаж. През 2008 г ми направи впечатление, че в квартала ми се продаваха все последни етажи с течащи покриви за около 65 000 евро и лъжеха, че покривът е оправен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Мартин Петров беше вкарал гол на някаква частна банкерка, беше й се доверил и тя го беше обрала. И май не можа да си върне парите, защото транзакциите са съвсем законни по документи.
          Мартин Петров не го мисли, той има топки да го ритат защитници, да се бори с БФС и с банката да са съди.

Друго нещо е да те е шубе. Шубе да караш кола, че да не катастрофираш. Шубе да ходиш на море в чужбина, че да не се охарчиш. Шубе да имаш кака или частна банкерка, че да не ти обере имането. Едни му викат шубелия, аз му викам п*тьо

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

представям си ако не те мързеше
            Знам :-) Затва пак след 6 месеца нема повече да тормозя Олимпийците ....и теб :-)... Исках само леко да ги приземя...новите никове. Еднократно.
            Темата нещо гледам е обедняла... Какви понижители имаше едно време....:-)

Коментар

Мръзи ме да пиша, ...
              ...:-)
              представям си ако не те мързеше
              препоръка е

Коментар

Мръзи ме да пиша, а БДЖ вози все същите стари пасажери ама на утроени цени и те не могат или не искат да проумеят що така. Ама балон било / може/ и да е/ , ама билети се купували с кредитни карти / дребнавост с минорно значение/ , имало други влакове / има фъшки/.
                Реалността е все по-жестока и от това, което поне аз очаквах през годините. Старите сгради освен на някои топ места поради невъзможност да има ново не стават. Няма съвременен човек , който да предпочете 50 годишна нова панелка в Дружба или Люлин спрямо каквото и където да е ново поради хиляди и милиони причини. В същото време собствениците на тези панелки са достигнали макса в материалният си живот с тях и не биха ги ''подарили''. Сигурно цялото им останало движимо и недвижимо имущество е под стойността на панелката в момента..
                Сега да погледнем строителите... чесно чудя се кой купува на тези цени...., но явно не им пука и строят или строят няма закъсали или фалирали с едно изключение доколкото се сещам / ама то там повече на измама прилича/. Може би перат ама много много милиони към милиарди и си свиркат. Въобще дреме ли им дали продават и въобще продават ли.....все тая , но нема промота....
                Сега ората има неколко типа - първо тези които искат да земат за живеене. Требе им или бегат от стар мухъл те нямат много извор....шъ плащат иначе нема, после ракива които имат доходи от които им остава . Ко да ги праят ? След КТБ и инфлационни примери ? Да купуват коне ?! Аре по-добре не ... Никой нема да вложи стойност на 1 апарт във въздух или пък в инвестиция гарантирана до 40К лева или пък на съд в Карибите....Трябва да си ентусиаст разбирач като Бетерчо или малоумен. А тези с повече пари ко да праят ? Некой помни ли ко стана с футбалера Мартин Петров ? Зема ли си мелеоните ? А перачите ? Те какъв избор имат в един все по-дигитален свят ? Свят с Русия, Иран и какви ли не други дето всяка транзакция се следи и остава следи ?Шъ купуват коне примерно, а после тея коне как ще ги направят на нещо материално без да предизвикат вниманието на некоя лампичка?
                И тук без да слагам у кюпа чужденците за които Левчо и Маверик пишат...Не знам как е и има ли ги и перспектива дали има...., но перспектива у нас има... за живот. От няколко години входящите са повече от напускащите , доходите дават почти средноевропейски стандарт на живот в София.
                Защо някой би продавал ''евтино'' и след 10 години чакане дойдем до гоуемото минус 40% мяу ? Какво чудо трябва да се случи , за да стане , като дори Ковид не можа , 2 войни на 500км не могат при лихви надолу и номинални доходи нагоре ? Какво да стане ? Извънземни ли да дойдат ?
                Въобще стойността на парите напоследък има друг смисъл.... Всеки който отиде за някаква услуга го усеща... Изглежда има масово закръгления на десет , на 100 на хиляда... ако искаш. Монетите имат повече маркетингов елемент от стойностен....
                Та това е положението - ще има все по-малък процент собственици след изоставянето през десетилетията на неподдържани и нежелани за обитаване стари сгради например. Собственици ще стават само такива вече със собственост или строящи за себе си инвеститори. Обикновеният човек / над 50%/ от хората няма да има никакъв финансов шанс да купи нещо/ и някой и друг ще нахлузи с ипотека до живот , а и част за децата да изплащат....И така до достигане на Западните стандарти и съотношения. . Има политическа нужда от тях - хората така са много по-лесно контролиреуми. И като политика кой би си помислил, че някой сега в тази световна среда би допуснал да има имотен колапс с последващо завиване на масите на Изток....
                Аре чао шъ се видим пак след 6 месеца :-)

ПП сега се сетих и колко бедни са хората - на улицата на блокчето ми има всеки ден ПОНЕ по 3 паркирани Поршета , а тя не е много дълга. Колко още има по гаражите не знам....Гоцето рулз....:-)
                Мартин Петров беше вкарал гол на някаква частна банкерка, беше й се доверил и тя го беше обрала. И май не можа да си върне парите, защото транзакциите са съвсем законни по документи.

Коментар

Мръзи ме да пиша, а БДЖ вози все същите стари пасажери ама на утроени цени и те не могат или не искат да проумеят що така. Ама балон било / може/ и да е/ , ама билети се купували с кредитни карти / дребнавост с минорно значение/ , имало други влакове / има фъшки/.
                  Реалността е все по-жестока и от това, което поне аз очаквах през годините. Старите сгради освен на някои топ места поради невъзможност да има ново не стават. Няма съвременен човек , който да предпочете 50 годишна нова панелка в Дружба или Люлин спрямо каквото и където да е ново поради хиляди и милиони причини. В същото време собствениците на тези панелки са достигнали макса в материалният си живот с тях и не биха ги ''подарили''. Сигурно цялото им останало движимо и недвижимо имущество е под стойността на панелката в момента..
                  Сега да погледнем строителите... чесно чудя се кой купува на тези цени...., но явно не им пука и строят или строят няма закъсали или фалирали с едно изключение доколкото се сещам / ама то там повече на измама прилича/. Може би перат ама много много милиони към милиарди и си свиркат. Въобще дреме ли им дали продават и въобще продават ли.....все тая , но нема промота....
                  Сега ората има неколко типа - първо тези които искат да земат за живеене. Требе им или бегат от стар мухъл те нямат много извор....шъ плащат иначе нема, после ракива които имат доходи от които им остава . Ко да ги праят ? След КТБ и инфлационни примери ? Да купуват коне ?! Аре по-добре не ... Никой нема да вложи стойност на 1 апарт във въздух или пък в инвестиция гарантирана до 40К лева или пък на съд в Карибите....Трябва да си ентусиаст разбирач като Бетерчо или малоумен. А тези с повече пари ко да праят ? Некой помни ли ко стана с футбалера Мартин Петров ? Зема ли си мелеоните ? А перачите ? Те какъв избор имат в един все по-дигитален свят ? Свят с Русия, Иран и какви ли не други дето всяка транзакция се следи и остава следи ?Шъ купуват коне примерно, а после тея коне как ще ги направят на нещо материално без да предизвикат вниманието на некоя лампичка?
                  И тук без да слагам у кюпа чужденците за които Левчо и Маверик пишат...Не знам как е и има ли ги и перспектива дали има...., но перспектива у нас има... за живот. От няколко години входящите са повече от напускащите , доходите дават почти средноевропейски стандарт на живот в София.
                  Защо някой би продавал ''евтино'' и след 10 години чакане дойдем до гоуемото минус 40% мяу ? Какво чудо трябва да се случи , за да стане , като дори Ковид не можа , 2 войни на 500км не могат при лихви надолу и номинални доходи нагоре ? Какво да стане ? Извънземни ли да дойдат ?
                  Въобще стойността на парите напоследък има друг смисъл.... Всеки който отиде за някаква услуга го усеща... Изглежда има масово закръгления на десет , на 100 на хиляда... ако искаш. Монетите имат повече маркетингов елемент от стойностен....
                  Та това е положението - ще има все по-малък процент собственици след изоставянето през десетилетията на неподдържани и нежелани за обитаване стари сгради например. Собственици ще стават само такива вече със собственост или строящи за себе си инвеститори. Обикновеният човек / над 50%/ от хората няма да има никакъв финансов шанс да купи нещо/ и някой и друг ще нахлузи с ипотека до живот , а и част за децата да изплащат....И така до достигане на Западните стандарти и съотношения. . Има политическа нужда от тях - хората така са много по-лесно контролиреуми. И като политика кой би си помислил, че някой сега в тази световна среда би допуснал да има имотен колапс с последващо завиване на масите на Изток....

ПП сега се сетих и колко бедни са хората - на улицата на блокчето ми има всеки ден ПОНЕ по 3 паркирани Поршета , а тя не е много дълга. Колко още има по гаражите не знам....Гоцето рулз....:-)

Липсваше ни толкова време.

Панелното строителство не е лошо. Имаме 2 такива апартамента, след реновиране са просторни и чудесни. В единия блок стана много хубаво след ремонта това лято. Дори асансьора реновираха. Има 100 годишни къщи и апартаменти, които вървят скъпо и има търсене.

На който му е скъпо има къщи в близките до София села и те са на достъпни цени. Едни комшии купиха двустаен панелен апартамент (65 кв.м.) на първи етаж до метро за около 100 000 евро и си го ремонтираха и си го ползват. И са доволни, защото иначе вървят по 120, 130 и дори 140 000 евро на 2-7 етаж. През 2008 г ми направи впечатление, че в квартала ми се продаваха все последни етажи с течащи покриви за около 65 000 евро и лъжеха, че покривът е оправен.

Коментар

ПП сега се сетих и колко бедни са хората - на улицата на блокчето ми има всеки ден ПОНЕ по 3 паркирани Поршета , а тя не е много дълга. Колко още има по гаражите не знам...
                    Няма кой да ги чете тези чершафи,Песимист

Иначе да,15 годишни поршета паркирани в кал и мръсотия ,на улици с дупки през 1 метър,а наоколо преливащи казани с боклук и цени на имотите като в Ню Йорк Това е държавата на абсурдите
                    Колкото до имотите ,няма да е все така...
                    Опитват да догонват инфлацията,но са много назад от Кокорчово време още
                    Щом има вече хора с по 3 ипотеки и 3 потребителски и с финансовата култура да питат по форумите "как е пазара" лавината е готова,чака се гърмежа
                    Last edited by danetha; 28.11.2024, 10:18.

Коментар

• Мръзи ме да пиша, а БДЖ вози все същите стари пасажери ама на утроени цени и те не могат или не искат да проумеят що така. Ама балон било / може/ и да е/ , ама билети се купували с кредитни карти / дребнавост с минорно значение/ , имало други влакове / има фъшки/.

Last edited by pesimist4o na kvadrat; 28.11.2024, 10:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

печалбите на банките са рекордни именно заради бума с кредитирането. намери някой в счетоводния отдел на банка и го питай как осчетоводяват новоотпуснат заем. ще ти се изяснят много неща.
                        Какво им е рекордното ?!

Примерно ОББ: активи - 32 милиарда; печалба 475 милиона. Печалбата е 1,48% от стойността на активите
                        ДСК: активи - 31 милиарда; печалба 1 милиард. Печалбата е 3,2% от стойността на активите

1,5 или 3 процента рекордни печалби ли са?
                        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
                          Обясни ако знаеш/ти се занимава. На мен ми стана интересно и не знам.
                          всичко опира до това как банката структурира лихвата.
                          при масовия кредит с анюитетни вноски - лихвата(печалбата) се прибира с приоритет, което прави така, че банката започва да реализира хубава печалба веднага след отпускането на кредита. Не казвам, че всичко накуп, но е значително. Резултатът е, че при пазар с много новоотпуснати кредити банковата система започва да отчита големи печалби - което е и на лице в момента. Рекорд след рекорд, който се дължи на бума с ипотеките.
                          Цялата система (строители, банки, перачи, брокери, че ако щеш и бачкери) се вози на каруцата пред която са впрегнати ипотекарите. Това е и причината въпреки предупрежденията на много икономисти (и вносни такива), че залитаме - цялата тази ситема да казва "само напред и нагоре" докато може ще се изцеди до последно.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от COVID-19 Разгледай мнение
                            Кой е тоя николайчо? Да не е ония от батова маала... ?!
                            Преди месец разпитва по чуждестранни форуми,а и тук,коя акция да купел и от тогава голям "инвеститор" стана и не може да му затвориш устата Младо момче,рокерче с леви наколностти.Има и някаква ипотечка.Не го знам в коя махала е
                            Last edited by danetha; 28.11.2024, 07:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

По северното море много германци питат и се оглеждат, много и купуват. Не съм наясно колко са склонни да платят, но това не е глупост, вярно е. Питали са много в района. Лятото. И не само миналото лято.
                              Северното черноморие е пълна катастрофа, директно оставят хората да умират по пътищата! Кой ще иде в тая пустош бре? Приключило е там, закривай.

https://btvnovinite.bg/predavania/ta...astrofira.html
                              Last edited by better; 27.11.2024, 23:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Обясни ако знаеш/ти се занимава. На мен ми стана интересно и не знам.
                                И той не знае. Утре спират водата в Гърдова глава, ти го питаш сложни въпроси ..

Коментар

X