If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Хармонизираният индекс на потребителските цени е сравнима мярка на инфлацията на държавите от ЕС. Той е един от критериите за ценовата стабилност и за присъединяването на България към еврозоната.
Ако това е истина,освобождавай се веднага
Аз бих наел нов,да огледа в момента и на база неговата оценка ще взема информирано решение.
Откъде пари ? Съседите са възрастни и се правят на луди. То само сградите в центъра да бяха. Като учех в София се събирахме в един състудент в панелка в Дружба. Една от стените на апартамента му се мърдаше като се подпреш на нея. Все едно беше закачена с пружини.
Аха, това е друга бира. Продавай бързо.
Сградите в центъра наистина са много зле. Изтърбушени отдолу заради направа на магазини.
Дори и при средно земетресение ще има много леш.
Ние нямаме магазини и не са правени промени. Тези приказки за магазините са градски легенди. Има само по оживените улици и то рядко. Мисля че даже ако има магазин помещенията ще се поддържат и няма да се наводняват и да си стои водата с месеци та всичко да изгние. Жилищата си искат поддръжка. В Цюрих има сгради на по 300-400 години, но хората тук си имат протоколи за поддръжка. Скъпо е, но сградите стоят.
Имаш предвид ако фалира компанията и съм продал апартамента ли ? Не е казано че трябва да купя същите акции. Съседната сграда до нашата е удряна от бомба през войната. Основите и са като сирене и се наводняват постоянно. Имам състудент там и според него за последните 30-40 години са дали повече пари за укрепване и ремонти от цената на апартамента. Сигурно преувеличава, но е вярно че жилищата не са вечни или поне не са вечни безплатно. Преди години имаше силно земетресение в София. Мисля че беше 2011 или 2012. Имахме съсед строителен инженер. Според него нашата кооперация също е имала повреди през войната и земетресението било влошило състоянието и трябва да се укрепи. Обикаля известно време и искаше да събираме пари, накрая се отказа и се премести. Дано няма друго силно земетресение и да не разбираме дали е бил прав.
Ако това е истина,освобождавай се веднага
Аз бих наел нов,да огледа в момента и на база неговата оценка ще взема информирано решение.
Не знам къде и изобщо бил ли си,но в Индия на повечето места трафика е ужасен и няма ни знаци,ни нищо.ПЪЛЕН хаос.
Кой превари,той свари.
Което е добре.
В БГ тея шофъори трафика,затворените с години главни булеварди,дупките и маймунити в движението няма да им правят никакво впчеатление !
Те даже ще си почиват на нашия трафик
Мисля,че идеята е прекрасна.
Отделно ще спират на спирките,а няма да подминават деца които чакат реис за у-ще,няма да пушат вътре ,ще пускат климатиците,а не пестят дизел,който после да крадат и т.н
Всякакви чужди работници,макар и са по- добре от БГ .
Проблема единствено е да не се "побългарят" и те с времето
Имаше си знаци но никой не им обръщаше внимание. Пълен хаос.Тия са превъртели играта. Имаше един местен с нас, каза че е нормално да ти одерат колата докато караш. Като им гледаш колите , все едно ги е била градушка от всички страни.
Имаш предвид ако фалира компанията и съм продал апартамента ли ? Не е казано че трябва да купя същите акции. Съседната сграда до нашата е удряна от бомба през войната. Основите и са като сирене и се наводняват постоянно. Имам състудент там и според него за последните 30-40 години са дали повече пари за укрепване и ремонти от цената на апартамента. Сигурно преувеличава, но е вярно че жилищата не са вечни или поне не са вечни безплатно. Преди години имаше силно земетресение в София. Мисля че беше 2011 или 2012. Имахме съсед строителен инженер. Според него нашата кооперация също е имала повреди през войната и земетресението било влошило състоянието и трябва да се укрепи. Обикаля известно време и искаше да събираме пари, накрая се отказа и се премести. Дано няма друго силно земетресение и да не разбираме дали е бил прав.
Аха, това е друга бира. Продавай бързо.
Сградите в центъра наистина са много зле. Изтърбушени отдолу заради направа на магазини.
Дори и при средно земетресение ще има много леш.
Ти си знаеш, но има вариант след 10 години да нямаш нито акции, нито апартамент.
През Април бях в Индия за 5 дни. Шофьор от Индия вече ми звучи като заплаха.
Как ще вземат книжки като не знаят езика ?
Не знам къде и изобщо бил ли си,но в Индия на повечето места трафика е ужасен и няма ни знаци,ни нищо.ПЪЛЕН хаос.
Кой превари,той свари.
Което е добре.
В БГ тея шофъори трафика,затворените с години главни булеварди,дупките и маймунити в движението няма да им правят никакво впчеатление !
Те даже ще си почиват на нашия трафик
Мисля,че идеята е прекрасна.
Отделно ще спират на спирките,а няма да подминават деца които чакат реис за у-ще,няма да пушат вътре ,ще пускат климатиците,а не пестят дизел,който после да крадат и т.н
Всякакви чужди работници,макар и са по- добре от БГ .
Проблема единствено е да не се "побългарят" и те с времето
Какво ти пречи да продаваш по малко от акциите, колкото да си покриваш финансовата дупка?
Ще се лишавам от доход в бъдеще. Сега имам 200,000 в акции и 300,000 в апартамент. Ако продавам акции сумата ще пада , ще пада и прихода.След 10 години ще остана само с апартамент. Ако продам апартамента мога да купя още акции, сумата ще стои същата и ще живея само от дивидента защото новите акции ще носят към 20,000 дивидент. Акциите носят повече пари от апартамента. Освен това и цената им се е качила повече от тази на апартамента,
Май си понатиснал копчето на нулата в повече:-)
Баба ти и дядо ти ако са живи много ще се зарадват ако разберът, че ще продаваш това което са ти оставили.
Ако не са живи има една приказка в гроба ще се обърнат.
Какво да го правя този апартамент ? Не мога да го ползвам през голяма част от времето защото въздуха е мръсен и ми е противопоказно. Когато са го купували в София е била по-малка и с по-чист въздух. Сега мога да го давам само под наем и това е към 8500-9000 франка на година. По Ковид стоя 6 месеца празен и нямаше и толкова. Баба ми и дядо ми бяха умни и работливи хора. Това не е първият им апартамент. Имаше и друг, който продадоха за да пратят братовчед ми да учи в Лондон.
Бравос, ем стартъп, ем дава 15 хиляди франка дивидент на нископлатените. Магнит е тая тема, магнит! Абе, верно ли имаш акции за 2 млн франка, а бичиш нощни смени?
200,000 са , объркал съм нулите. На телефона не се вижда добре. Беше стартъп когато работех там. Бяхме 10 човека, заплатите бяха ниски но даваха акции. Аз и без това не можех да си намеря друга работа и бях съгласен на каквото и да е. После ги купиха, излязоха на борсата и стана друга картинката. Сега трябва да продам апартамента или акциите за да не бича нощна, да си подобря резултатите и да мога после да си намеря добра работа. Ако продължавам както досега, ще трябва да продължавам с нощните и след като завърша , ако въобще завърша.
Е какво да е, апартамента или акциите ?
Коментар