Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Апелирам да не занимаваме аудиторията с ненужни лични обяснения, а да се върнем към генезиса на темата, а именно с колко очаквате да се покачат цените на жилищата през 2023? Да бързам ли да купувам или да стискам кеша?
Коментар
-
И този път непозна (а ми се искаше този път да си прав). Това, че от 18 годишен не живея с родители и не съм бил под наем не означава, че съм имал собствено жилище. Собствено жилище имам от 2011 г., тогава бях на 31 г. И да ти спестя поредните неточни предположения ще добавя, че съм го купил с 0 лв. помощ от роднини/близки.
Апелирам да не занимаваме аудиторията с ненужни лични обяснения, а да се върнем към генезиса на темата, а именно с колко очаквате да се покачат цените на жилищата през 2023? Да бързам ли да купувам или да стискам кеша?
стискай кеша.препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от sky05 Разгледай мнениеЗдравейте момчета и момичета!
Как сте? Сдобихте ли се с някой нов имот?През май.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнениеЧудя се в Щатите като направят предвидената рецесия догодина и после пуснат печатницата. С колко точно ще се отрази в отрицателно изражение поевтиняването на тухлата. Досега повече от 20% на година не сме виждали, но да предположим, че стигнем 25% от текущите нива. Отчитайки инфлацията и всичко останало, това ще е по-скоро индексация, отколкото спад. За тези които ще оспорват заложените 25% от мен, само ще кажа, че паричната маса, която циркулира в момента е само с 5% по-ниска от пиковите си нива евър.
не казвам, че няма да печатят - знаете, че жълтото ми е в кръвта, но си мисля, че ще опитат да отложат следващото печатане - поне засега такива индикации дават с рязкото обръщане в монетарната политика.
пример за неразумно печатане беше ковид 'помоща' в резултат на това инфлацията се върна и ни изплющя яко - не си мисли, че при едно бързо крашване ще се повтори. Даже и да свалят лихвите при един флаш-краш това не значи, че ще си раздуват балансите като изкупуват дълг.
ПП и ако все пак си мислиш, че при следващия маркет краш ще има печатница .. дебни златото. При ликвидни кризи то има неприятния навик да хлътва яко, че го разпродават, за да покриват липси по сметки. (за справка виж 2020 и 2008) - и да 'хлътне' ако пуснат печатницата ще отскочи по 2 по 3 и тогава си вземи 2 имота на цената на 1
Last edited by bertram; 03.12.2022, 14:05.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
ее трайчо, кой като теб, едва 18 годишен и вече в собствено жилище
- 2 Харесвания
Коментар
-
Колега, айде по-леко с иронията. Относно цените, колкото и да не ви се иска продажбите зациклиха и цените вече тръгнаха надолу, който иска да продава сваля от цената, вече и с немислимите до преди няколко месеца 10%.
Отново ще те разочаровам, но от 18 годишен не живея с родители (сега съм на 42). Иначе си прав, за режийните съм отделил повечко пари за зимата, както предполагам и ти...препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Чудя се в Щатите като направят предвидената рецесия догодина и после пуснат печатницата. С колко точно ще се отрази в отрицателно изражение поевтиняването на тухлата. Досега повече от 20% на година не сме виждали, но да предположим, че стигнем 25% от текущите нива. Отчитайки инфлацията и всичко останало, това ще е по-скоро индексация, отколкото спад. За тези които ще оспорват заложените 25% от мен, само ще кажа, че паричната маса, която циркулира в момента е само с 5% по-ниска от пиковите си нива евър.
П.С.
И сега чета:
Никола Стоянов: България ще избегне рецесия, ще отчете рязко забавяне на инфлацията
https://www.investor.bg/a/516-politi...a-inflatsiyataLast edited by Bad_Bear; 03.12.2022, 13:34.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от sky05 Разгледай мнениеЗдравейте момчета и момичета!
Как сте? Сдобихте ли се с някой нов имот?
През м. май си купих втора къща в Созопол. За гаража и малкият апартамент сигурно знаеш.
Доволна ли си от покупката на апартамента си , Скай ?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrCurious Разгледай мнение
Задели някой лев за режийните тогава, родителите ти не са длъжни да плащат за всичко.
А за цените, трай Трайчо, може да коригират с 5-10% тази година, но не изпускай момента, че от 2024 - нов ръст.
Отново ще те разочаровам, но от 18 годишен не живея с родители (сега съм на 42). Иначе си прав, за режийните съм отделил повечко пари за зимата, както предполагам и ти...
Коментар
-
За пореден път се в тотална заблуда. Никога не съм живял под наем.
А за цените, трай Трайчо, може да коригират с 5-10% тази година, но не изпускай момента, че от 2024 - нов ръст.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнениеhttps://www.standartnews.com/biznes/...-m-510841.html
30 процента скок на сделки за наем.
Хахаха. Честито на наемателите. Добре дошле.
на нашия пазар на НИ има дефицит на рационално мислене,което не е същото
ще бъде нужно време, но нещата ще се регулират на пазарен принцип - за да се случи това е нужно да се изпука кеш събран от хора без ясна идея какво да го правят...(евтините кредити ги слагам в тази категория)
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
трайчо, предвиди си едни 20% върху наема от януари, за всеки случай,
Коментар
-
Повръща ми се от подобни статии, но лошото е, че повечето хора, като я прочетат и вярват на такива платени писания, явно ножа е опрял до кокъл и брокерите яко плащат на подобни псевдо журналисти, като автора. Абе другарю Кючуков, защо не споменеш конкретно кой точно експерти смятат така?
препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар