Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Имах предвид, че към момента цената не е свалена нито цент :-)
Дали е добра.... не съм сигурен защото площта е поне толкова лоша както Бота написа. Аз мисля, че е повече дори защото има и ПОКРИВНА тераса в площта :-) Този имот е някъде между 4 и 5К на квадрат може и 6К да са по немските стандарти :-)
Не съм сигурен че е евтино....Има да го продават дъъъълго време и финалната цена ще е под 500К.... може и под 400К....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Цената не е лоша ама е височка и за милионерите във форума търсещи такъв имотПри това може да се направи опит да се свали още ,но трябва да имаш готови пари за сделка. Каквото и да пишем апартамента си го бива за човек търсещ имот за себе си.
Дали е добра.... не съм сигурен защото площта е поне толкова лоша както Бота написа. Аз мисля, че е повече дори защото има и ПОКРИВНА тераса в площта :-) Този имот е някъде между 4 и 5К на квадрат може и 6К да са по немските стандарти :-)
Не съм сигурен че е евтино....Има да го продават дъъъълго време и финалната цена ще е под 500К.... може и под 400К....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 20.01.2023, 21:10.
Коментар
-
Сигурно е така , когато у нас се появи посредник и държавен фонд който да гарантира гътване на посредниците да речем до 1 мЕлеон / цената на добър тристаен нал тъй/ ще се замисля.
Разбира се е задължителна и ДАНЪЧНА яснота. В момента е пълна мътилка с трактовките кое се търгува на ЕС борси и кое не, съответно се дължи 10% или не се дължи...Данъчните могат във всеки момент да се заядат при желание за кафе и не можеш нищо да им кажеш..... Е може да се съдиш с тях 10 години примерно.....
Понякога е по-добре да си финансово некомпетентен :-)
А за посредника - той е само посредник, всичко се пази на сметка в някой депозитар. Ако стане ядрена война може и да ги загубиш, но тогава едва ли ще ти е до тях.
Вземи се разходи до някоя бяла държава в ЕС (България не е такава), открий си една сметка там и не се излагай.
Коментар
-
Сигурен ли си че цената е намалена ? Или гледаш справката с падащи цени и брокитата са те метнали ? :-)При това може да се направи опит да се свали още ,но трябва да имаш готови пари за сделка. Каквото и да пишем апартамента си го бива за човек търсещ имот за себе си.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
СПЕШНО, НАМАЛЕНА ЦЕНА, ПРЕДЛОЖЕНИЕ БЕЗ АНАЛОГ
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...67394854913368
Така ще сте повечето повишители до 1-2 години, ще се молите някой да ви купи боклуците на половин цена (не важи за теб, в това село Шоумен и на цена нула да обявиш, едва ли някой ще го вземе).
От друга страна сега няма да мога спра пръстите на Бетерчо защото края на Ливадите са посочени като ЦЕНТЪР на София..... Уникална оферта !Last edited by pesimist4o na kvadrat; 20.01.2023, 21:03.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнениеНямало спад, а? 70к намаление днес, 2000 Евро в Лозенец.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...66805131487019
Горното само потвърждава, че големите имоти са абсолютно непродаваеми при тези цени, защото няма луди, които да извадят толкова пари. Тук идва и въпросът дали някой би платил 400к за легендарния имот в Изток или ще са максимум 250к при повечко късмет?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Кой е казал, че е супер оферта? Тук само казваме, че инвестицията в имот не е оферта, защото не може да докара дори тези 4%. На какъв език да го повторим?Я, сподели ,ти сложи ли 5000 € на този депозит ?
ПП : прочетох ,че и ти нищо не си направил с прехваленият ти депозит ,та може да не ми отговаряш хахахаLast edited by Дюри; 20.01.2023, 20:44.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Унгарското ДЦК в Евро го забрави. В Долари има и над 5% доходност и по-голям избор.
https://www.boerse-frankfurt.de/bond...publik-5-22-27
По-добро е от депозит - държавата Унгария е предполагам по-надежден платец от Пощенска Банка и можеш да ги продадеш когато си поискаш преди падеж. А лихвите по ДЦК са необлагаем доход (надявам се го знаеш) за разлика от наемчетата.
Това, че масовият българин е финансово неграмотен и е чувал само за имоти не означава, че финансово грамотните трябва да правим същото, нали?
Разбира се е задължителна и ДАНЪЧНА яснота. В момента е пълна мътилка с трактовките кое се търгува на ЕС борси и кое не, съответно се дължи 10% или не се дължи...Данъчните могат във всеки момент да се заядат при желание за кафе и не можеш нищо да им кажеш..... Е може да се съдиш с тях 10 години примерно.....
Понякога е по-добре да си финансово некомпетентен :-)
Коментар
-
Минавам да видя какво става след няколко месеца и ето я равносметката:
- Хора без работа разтягат едни и същи локуми мислейки си, че ще понижат цените.
- Реално понижение все още няма, но (според мен) се очаква лека корекция (максимум 10%) до новия ръст.
- След средата на годината ще се заговори за понижаване на лихвите (мое мнение).
- Активите ще стават все по-трудно достъпни за хората с ниски и средни доходи.
- И след 10 години Кавръков ще пише от бюро оразмерено за по-малки хора.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Хммм тва не е лошо, 2000 евра/кв. Ако се чупи към 15-20% от цената е добра сделка, при условие, че не е на булевард.
П.С тоз бойлер в банята като въшка на чело, ганьовска работа.
- 1 like
Коментар
-
Защо да си откривам? Нали казах, че мен не ме устройва. Моят актив е направил 37% за 2 месеца, от къв зор да давам на някой за 4%? Я кажи за тези двам месеца колко качиха имотите?
И ТБИ имаха 3% при 5 години, ама вече са 2%, аз пък до 2016 имах депозит на 8% ама вече го няма.....:-)
Има 1 милион различни депозити които са били НЯКОГА на поне 4%, в момента от депозит може най-много 2% при 5 години срок.....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Джони, ама това е като за теб ! Защо не го прекупиш ? Апартамента е хубав и евтин, има и два гаража, направо е супер и само за теб !!!
Моите апартаменти не ги мисли ,аз не ги продавам
А тези които си мислят че цената на м2 при жилище от 50 и 300 м2 е съпоставима, явно не са купували нищо.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
малиии тез люксове нали нямаше да падат, а щели да изчезват от пазара.
Ама и малоумници да продават "безценното".
Тез квадрати са со гаражите гаранция - 150кв чиста площ + 100 общи части/тераси + 50 гаражи
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнениеНямало спад, а? 70к намаление днес, 2000 Евро в Лозенец.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...66805131487019
Горното само потвърждава, че големите имоти са абсолютно непродаваеми при тези цени, защото няма луди, които да извадят толкова пари. Тук идва и въпросът дали някой би платил 400к за легендарния имот в Изток или ще са максимум 250к при повечко късмет?
П.С тоз бойлер в банята като въшка на чело, ганьовска работа.Last edited by better; 20.01.2023, 19:54.
Коментар
Коментар