Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Продавачи, колкото и да се пънете никой няма да ви купи кофторите, те остават винаги ВАШИ!
Според статистиките, които вие давахте, цените са с 4% надолу, като сложим, че инфлацията е 16% = - (минус) 20% ЗАГУБА.
Признайте най-накрая, че сте подлъгали хората да купят имоти, които освен че не бият инфлацията ами са паднали с 4%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Всъщност продукта не е толкова лош колкото го изкарвате за който харесва депозити в сегашната среда. Че е под инфлацията е ясно, че наслагали такси за прекратяване до небето е ясно защото имат такива към фонда и т.н. Банката няма да го направи така че да не печели от него :-)
Алтернативата към момента е 2% за 5 години. Този продукт бие другите банки яко.
Обаче е в минало време....Не е актуален....освен това се отнася за ограничена сума. Например не могат да поемат 100 милиона ...има много условности....
https://www.boerse-frankfurt.de/bond...publik-5-22-27
По-добро е от депозит - държавата Унгария е предполагам по-надежден платец от Пощенска Банка и можеш да ги продадеш когато си поискаш преди падеж. А лихвите по ДЦК са необлагаем доход (надявам се го знаеш) за разлика от наемчетата.
Това, че масовият българин е финансово неграмотен и е чувал само за имоти не означава, че финансово грамотните трябва да правим същото, нали?
- 1 like
Коментар
-
Гледам, а ти четеш ли ?
Първи период - Набиране на средства и краткосрочно депозиране – до 12.01.2023 г. вкл.
Този ''депозит'' е история. Имало е нещо ЛИМИТИРАНО като сума / знам го/ вече го няма и като време.
Та ако си чел няма как да си пропуснал, че това не е стандартен депозит , а инвестиция в дивидентен фонд / иначе куц ама дава дивиденти/
Браво на банката направили са интересен продукт който НЕ Е точно депозит,, а инвестиция в акции но гарантирано от ФГВБ. Не знам дали банката има юридическо право въобще да представя подобни продукти с името депозит в тях след като средствата вложени от клиентите не се използват за продажби / демек кредити/, а се влагат на друго място макар и предварително определено.
Утре някоя банка може да предложи депозит Унгарски ДЦК. Ще си направи отчисленията към БНБ, сложи малко печалба и хайде....4.3% лихва по ''депозита'' :-) Тук дали не им дадох идея за нов депозит :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнение
Основна фиксирана годишна лихва: 2.67% за 3 години
Неустойка при предсрочно прекратяване – 6%
Кумулативната инфлация за същия период със сигурност ще е ПОНЕ 30-40%покрай еврозоната може и повече, кой знае... а общ ROI на депозита 8% за 3 години, като парите са ти заключени. Е това е сделка!
Както казах по-рано, слушайте ги какво говорят и правете ТОЧНО обратното. Доказан метод с гарантиран успех. Ако почнат да говорят добре за имотния пазар и да купуват ще се притесня.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Леле, сега го погледнах и аз, че лихвата е 2,67 % за три години без да можеш да внасяш и теглиш. Изтеглиш ли те чака 6% неустойка. Разби сърцето ми този депозит ама как го изпуснах хахаха
Получавате 2.67% основна фиксирана годишна лихва за 3-годишния и 4.00% за 5-годишния депозит която се дължи в края на периода на дългосрочното депозиране
Коментар
-
Хайде открий си един да го видим на практика примерно в Понеделник ?
Коментар
-
Да, отскоро съм във форума, но бързо се ориентирамАз съм и доста по-млад от повечето пишещи и не съм обременен от късния соц и предишните кризи. Ако научих нещо от родителите си, то е да бъда адаптивен. И те хората чакаха колапс още 2012-та, когато беше абсолютното дъно на цените... как така на строителя му струва 200-300 евро да го построи, а ми го продава на 600. Наглеци, ще падат още!!! Или поне им се искаше да е така... очаквания != реалност
Като повечето българи от провинцията, имаха едни скътани пари, заделяни от всеки залък от мизерната заплата десетки години наред, за да има жилище в столицата за детето. Така и никога не събраха кураж да купят, а 2012-та имаха за скромен двустаен НС на шпакловка. И по-добре, че така стана. Човек трябва сам да си заработи и заслужи имотите. Споделям този личен пример, защото начинът на мислене е до болка познат в едни драги съфорумници.
Все пак, родителите ти не са си загубили парите (има лихви) и днес можете да купите старо строителство за ремонт + кредит.
Баба ми и дядо ми така кътаха от 1950 до 1998 г. и част от парите им (частта останала по книжки, вероятно за една гарсионера) ги изяде инфлацията.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
Периодът за набиране на средства и краткосрочно депозиране по условията на Структуриран Депозит Index ESG Leaders изтече на 12.01.2023 г. След тази дата приключи приемането на средства и откриването на депозити по условията на Структуриран Депозит Index ESG Leaders.:
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
Невероятна оферта позволяваща ти наказателна лихва от 6% и разни други благинки като да не можеш да внасяш или теглиш. И пак е по-добра оферта от крипто
А за криптото ако ми пратите адрес, ще ви изпратя очила:
https://prnt.sc/1ltVaRCvZuU6
Коментар
-
Когато Пол Волкър стана 12-ият председател на Федералния резерв през август 1979 г., той незабавно започна борба срещу необузданата инфлация, която тормозеше икономиката десетилетието преди назначаването му, като в крайна сметка повиши лихвените проценти до почти 20%. Бързото повишаване на лихвите на Волкър забавя икономиката толкова бързо, че през януари 1980 г. започва рецесия и безработицата ще достигне своя връх от 10,8% през декември 1982 г.
През изминалата година настоящият председател на Фед, Джеръм Пауъл, повиши лихвените проценти по-агресивно от всеки друг след Волкър – и той даде да се разбере, че е готов да приложи известна икономическа „болка“, за да овладее инфлацията, точно като негов предшественик. Анализаторите на Jefferies казват, че действията му предизвикват у тях дежавю.
Ако настоящата икономическа ера е сравнима с годините на Волкър, това може да е рецепта за трудни времена за инвеститорите. По време на дезинфлацията на Volcker Fed, последната печалба на акция на S&P 500 спадна с 19%. И това е често срещано по време на „значителни периоди на дезинфлация“ в цялата история на САЩ, според анализаторите на Jefferies.
Jefferies не е единствената инвестиционна банка, която предупреждава за широк спад в корпоративните печалби през последните седмици. ИТ директорът на Morgan Stanley Майк Уилсън многократно е твърдял, че прогнозите за корпоративните печалби са твърде високи и в крайна сметка ще паднат, като поемат акциите със себе си.
Ерата на дезинфлацията от 1980-83 г. има силна прилика с настоящия цикъл, като се има предвид толерантността към по-високи лихвени проценти дори за сметка на нарастващата безработица и рецесията. Освен това тенденцията на дезинфлация беше подпомогната от облекчаване на натиска от страна на предлагането на петрол, точно както сега“, пишат те.
Jefferies смята, че американците - и особено американските инвеститори - изобщо не трябва да се притесняват от инфлацията. Дезинфлацията като това, което се наблюдаваше в началото на 80-те години на миналия век, е истинската заплаха и вероятно ще дойде с намаляващи корпоративни печалби и рецесия в САЩ до втората половина на 2023 г.
Коментар
-
До 2016 година не съм имал депозит под 8%.... в среда на дефлация повечето време....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнениеНачии, продаваш имотя, слагаш на 3 процента в банката, останалото в койни и те обявяват за идиот на десетелиетието, хахах. Ти не знаеш ама тука имотите ги громят със 70 процента надолу от 2017 та, чакаме мяу бау уау и нищо не ставаАз съм и доста по-млад от повечето пишещи и не съм обременен от късния соц и предишните кризи. Ако научих нещо от родителите си, то е да бъда адаптивен. И те хората чакаха колапс още 2012-та, когато беше абсолютното дъно на цените... как така на строителя му струва 200-300 евро да го построи, а ми го продава на 600. Наглеци, ще падат още!!! Или поне им се искаше да е така... очаквания != реалност
Като повечето българи от провинцията, имаха едни скътани пари, заделяни от всеки залък от мизерната заплата десетки години наред, за да има жилище в столицата за детето. Така и никога не събраха кураж да купят, а 2012-та имаха за скромен двустаен НС на шпакловка. И по-добре, че така стана. Човек трябва сам да си заработи и заслужи имотите. Споделям този личен пример, защото начинът на мислене е до болка познат в едни драги съфорумници.Last edited by ivanvg93; 20.01.2023, 17:44.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Само да добавя, че по-време на предната криза имах малък депозит с прогресивно растяща лихва на всяко тримесечие, без ограничения в тегленето и наказателни такси. Това, че лихвата гонеше 10%, мисля е излишно да го споменавам. Та пак се сравняват ябълки с круши, и се чертаят апокалиптични картинки.
- 1 like
Коментар
-
Основна фиксирана годишна лихва: 2.67% за 3 години
Неустойка при предсрочно прекратяване – 6%
Кумулативната инфлация за същия период със сигурност ще е ПОНЕ 30-40%покрай еврозоната може и повече, кой знае... а общ ROI на депозита 8% за 3 години, като парите са ти заключени. Е това е сделка!
Както казах по-рано, слушайте ги какво говорят и правете ТОЧНО обратното. Доказан метод с гарантиран успех. Ако почнат да говорят добре за имотния пазар и да купуват ще се притесня.
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар