IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
    Да, ако махнеш 40к евро за гаража, цената се връзва точно на 2500/кв. - явно така са я смятали.
    Мястото е от хубаво, спор няма, цената е съобразена според сградата, но не е под средната за квартала!
    Не знам ти къде я гледаш, но по данни на същия сайт е 2200, даже вече е обърнала поглед на ЮГ !
    Демек - по темата сме! Има повишение, ама отрицателно!

п.п.
    50-годишното Епк за 3k/кв.м. направо кърти! - само за Бисери & Вицове е!
    Тази графика на imot.bg e тотално грешна. И аз съм се чудел как и защо. Но в справката за 3-стайни за Изток ми дава 110 обяви, средна цена 2705. Пробвай и ще видиш. На цена 2100 обяви няма (само 1 панелка май), какво остава за средна цена.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Дребния инвеститор с ипотека не умее да пресмята риска. Затова оставя тази сложна задача на банката. А щом банката дава, значи цената е ОК. Така, че се сърди на законодателството, а не на дребните инвеститори за високите цени. Ако банката си поемаше сама риска, а не кредитополучателя, надали щеше да раздава колосални кредити на куцо и сакато.
      Банката дава щото има "инвеститори" да вземат. После инвеститорите плащат докато могат, а след това ЧСи продава о банката е на +, а инвеститора в киреча.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
        Интересна е от друг аспект - щом тук имаме цена от 2500-2600, а средната за Изток според imot.bg е 2700, значи имаме нещо много гнило в ценообразуването (нарича се балон).

Ето ти прмер - този чичак сигурно мисли, че пордава злато, не бетон (а цената не се коментирала, хахаха):
        https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...kev&f1=1&fe7=1
        Да, ако махнеш 40к евро за гаража, цената се връзва точно на 2500/кв. - явно така са я смятали.
        Мястото е от хубаво, спор няма, цената е съобразена според сградата, но не е под средната за квартала!
        Не знам ти къде я гледаш, но по данни на същия сайт е 2200, даже вече е обърнала поглед на ЮГ !
        Демек - по темата сме! Има повишение, ама отрицателно!

п.п.
        50-годишното Епк за 3k/кв.м. направо кърти! - само за Бисери & Вицове е!

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

балон ще бъде ако се реализират достатъчно на брой сделки на цитираните цени, но реалността е друга - висят на обяви, прибират ги после ги вадят после пак ги прибират и се слага цена като за топ в района - самоподържаща се система. Междувременно строителите продават на картинка на по-ниска цена, но с ясна себестойност и без да им пука ама това ама онова - чисто производство и докато има шарани и може се строи и продава.

Балонът е в очакванията на хората. Уточнявам не на строители и банкери, а на крайните получатели на стоката ака 'дребни инвеститори' и спасители от инфлацията. Те си мислят, че този пазар може да понесе безгранично количество оптимизъм граничещ с лудост... може ама не може. Строителите си прибират своето и започват нови и нови обекти,брокерите си прибират комисонната, а банкерите закачат на кукичката на 'хубав кредит' за 20+ години напред....
          Дребния инвеститор с ипотека не умее да пресмята риска. Затова оставя тази сложна задача на банката. А щом банката дава, значи цената е ОК. Така, че се сърди на законодателството, а не на дребните инвеститори за високите цени. Ако банката си поемаше сама риска, а не кредитополучателя, надали щеше да раздава колосални кредити на куцо и сакато.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Уловката е, че с изповядването и брокера ще излезе към 405к-410к+20к за освежаване и мебели, а такава сума да извадиш кеш не е по джоба на всеки и едва ли има опашка от купувачи. Обявата стои поне от 3 месеца, аз съм я пускал тук и преди.

Интересна е от друг аспект - щом тук имаме цена от 2500-2600, а средната за Изток според imot.bg е 2700, значи имаме нещо много гнило в ценообразуването (нарича се балон).

Ето ти прмер - този чичак сигурно мисли, че пордава злато, не бетон:

На това горното цената трябва да е наполовина, но не е. Затова и среден спад от 50% няма да е спад в истинския смисъл, просто ще имаме изглаждане на безумните оферти като тази.
            балон ще бъде ако се реализират достатъчно на брой сделки на цитираните цени, но реалността е друга - висят на обяви, прибират ги после ги вадят после пак ги прибират и се слага цена като за топ в района - самоподържаща се система. Междувременно строителите продават на картинка на по-ниска цена, но с ясна себестойност и без да им пука ама това ама онова - чисто производство и докато има шарани и може се строи и продава.

Балонът е в очакванията на хората. Уточнявам не на строители и банкери, а на крайните получатели на стоката ака 'дребни инвеститори' и спасители от инфлацията. Те си мислят, че този пазар може да понесе безгранично количество оптимизъм граничещ с лудост... може ама не може. Строителите си прибират своето и започват нови и нови обекти,брокерите си прибират комисонната, а банкерите закачат на кукичката на 'хубав кредит' за 20+ години напред....
            Last edited by bertram; 28.01.2023, 13:34.
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

Освен, че ще сте съседи с Цветан Цветанов, друга не се сещам. Топ адрес, топ сграда, топ квартал, топ парк... да продължавам ли?
              Уловката е, че с изповядването и брокера ще излезе към 405к-410к+20к за освежаване и мебели, а такава сума да извадиш кеш не е по джоба на всеки и едва ли има опашка от купувачи. Обявата стои поне от 3 месеца, аз съм я пускал тук и преди.

Ето ти прмер - този чичак сигурно мисли, че пордава злато, не бетон (а цената не се коментирала, хахаха):

На това горното цената трябва да е наполовина, но не е. Затова и среден спад от 50% няма да е спад в истинския смисъл, просто ще имаме изглаждане на безумните оферти като тази.
              Last edited by ejonny2376; 28.01.2023, 13:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Офертата е добра ,но чак пък трудна за вярване не е. Сградата е хубава, апартамента също, по спомен тази сграда се продаваше на 1200 € в началото. Това е "уловката" според мен

ПП : ооо, ама то има и парко място в цената. Офертата, наистина е повече от добра и така дори и на мен ми влиза в интереса
                Било на 1200е... То и аз бях млад, ама остарях. Хайде да не сравняваме кое какво било, когато още имахме по 32 зъба.

Сравнете тази оферта с недоразуменията в Ливадите, Гоце Делчев, Дружба или друг работнически квартал. Изводите къде са надценени са очевАдни. Мислете като купувате.

Коментар

• Първоначално изпратено от MrCurious Разгледай мнение

Благодаря!

В такъв случай офертата е повече от добра, дори трудна за вярване.

Чудя се къде ли е уловката..
                  Освен, че ще сте съседи с Цветан Цветанов, друга не се сещам. Топ адрес, топ сграда, топ квартал, топ парк... да продължавам ли?

Коментар

Благодаря!

Офертата е добра ,но чак пък трудна за вярване не е. Сградата е хубава, апартамента също, по спомен тази сграда се продаваше на 1200 € в началото. Това е "уловката" според мен

ПП : ооо, ама то има и парко място в цената. Офертата, наистина е повече от добра и така дори и на мен ми влиза в интереса
                    Last edited by Дюри; 28.01.2023, 12:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Това е сграда на Артекс, в най-хубавата част на Изток. Не помня как се казваше улицата ,но по спомен е под Ф.Ж.Кюри ,някъде около Чехов и Кюри ,към парка. Мога да погледна на картата как се казва улицата ако искаш.

ПП на ул. Латинка ,след училището
                      Благодаря!

Коментар

Някой знае ли къде е тази сграда?
                        Това е сграда на Артекс, в най-хубавата част на Изток. Не помня как се казваше улицата ,но по спомен е под Ф.Ж.Кюри ,някъде около Чехов и Кюри ,към парка. Мога да погледна на картата как се казва улицата ако искаш.

ПП на ул. Латинка ,след училището
                        Last edited by Дюри; 28.01.2023, 12:28.

Коментар

Рядка възможност за подходящия купувач да се вклини в номенклатурата:
                          https://m.imot.bg/details/1c167163600491968
                          Някой знае ли къде е тази сграда?

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Хммм, нали според форумните "експерти" "хубавите" нямало да излизат на пазара.
                            Защо да не излизат ? Днес, все още няма намаление на цените, а дали ще има и с колко само бъдещето ще покаже.

Коментар

Рядка възможност за подходящия купувач да се вклини в номенклатурата:
                              https://m.imot.bg/details/1c167163600491968
                              Хммм, нали според форумните "експерти" "хубавите" нямало да излизат на пазара.

Коментар

• https://www.investor.bg/a/459-hardue...iya-na-giganta

Кошмарната прогноза на Intel изтри 8 млрд. долара от пазарната капитализация на гигантаАнализатори смятат, че може би е време компанията да намали дивидента си

Коментар

Working...
                                X