IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Да, бях дошъл във форума миналата година да набирам инфо за София , но се отказах и купихме в Кан .. още Септември. Какъв акъл давам, аз гледам да задавам въпроси.
    Браво , честито Задаваш погрешни въпроси ,но това е разбираемо защото никога не си се занимавал с отдаване под наем. Например мислиш ,че когато си наемодател ти трябва счетоводител , не ти трябва или ,че тичаш да правиш нещо по тези апартаменти , не го правиш ако имота се управлява добре. Колкото до застраховките или данъците това го има навсякъде и всички собственици го правят. Колкото до това дали има сметка от отдаването под наем ,има ама зависи кога е купен имота и колко можеш да чакаш. Чакането не е страшно защото винаги в течение на времето ,хем получаваш наем , хем цената се качва. Например, аз живея на 2500 км. от там където отдавам и досега не съм имала проблеми с това.
    Какво ще правиш имота в Кан, когато не го ползваш ?

Коментар

Е аз затова попитах зашо не купувате примерно чинии а апартаменти. Какви пари ше спасите от инфлацията ? Ако апартаментите стоят празни и единствената цел е да се продадат на по-висока цена за да се избие инфлацията, това е аналогично на да дадеш на някой едни пари и да чакаш следващия да ти даде повече на теб ... това е дефиницията на пирамида. Колко човека си видял да си спасят парите с пирамида ?
      Изглежда не правиш разлика между движимо и недвижимо имущество. Едното се движи и може да хукне нанякъде, а другото стои и не мърда - можеш да отидеш на почивка, то ще те чака. Колкото до празните апартаменти - това е твърде обобщаващо. Има много жилища, които са за зачеркване - за жалост на притежателите им. Няма непродаваем или празен апартамент, който има своята стойност - локация, вид и прочие. Ако има един цял панелен блок в Обеля, който стои празен - това не е показател за празни жилища. Там и за курник не става. Може да има празни и необитаеми курници, но това е друго нещо. Трябва да се прави разлика между курници, апартаменти, чинии и изобразително изкуство

Коментар

Е аз затова попитах зашо не купувате примерно чинии а апартаменти. Какви пари ше спасите от инфлацията ? Ако апартаментите стоят празни и единствената цел е да се продадат на по-висока цена за да се избие инфлацията, това е аналогично на да дадеш на някой едни пари и да чакаш следващия да ти даде повече на теб ... това е дефиницията на пирамида. Колко човека си видял да си спасят парите с пирамида ?
        И аз си го задавам тоя въпрос от години и нямам отговор какво кара хората да купуват жилища, в които няма да живеят или отдават под наем, в държавата с най-бързо намаляващото население в света и огромен брой новопостроени жилища.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Бъркаш малко в изводите. Хората не инвестират, а си спасяват парите. Разликата е съществена. Инвеститори и умници са 2-3 % от населението - тези, които движат всяка една икономика. Инфлацията е 20% по официални данни. По неофициални я умножи по 2. Обикновеният човек предпочита да гледа разтоварен камион с тухли на двора пред гледката на бял дим от изгорели от инфлацията пари. А и ние сме яли дървото два пъти за последните 30 години - клетките помнят.

Коментар

• Първоначално изпратено от corner Разгледай мнение

1,5 милиона , ако са 10 х150к . Накрая половината празни , и дори повече - едва ли ще докараш 1-2к месечно . Статистиките показват 300 000 празни в София . Ако знаеш колко са наетите ще стане по- ясно какъв % ще са заетите . Съвсем отделен е въпросът с окрупняването на бизнеса за управление на наеми . А трети е идващата безработица покрай AI , икономическа криза и тн. За демография няма да се повтаряме .
            Да , 10x150к евро за да изкараш по 500 лева на апарамент или 5000 лева на месец. Затваряш 3 милиона лева и слугуваш на 10 човека за по 500 лева на месец. Звучи ми абсурдно някой да го направи. Сигурно бъркам някъде.

Коментар

Чудно ми е защо избрахте да си фантазирате , че "инвестирате" в имоти а не например в коли или чинии под наем ? При повече от 80% население живеещо в собствено жилище в България, кой Ви вкара в главите, че бизнеса с имоти е печеливш ?
              Бъркаш малко в изводите. Хората не инвестират, а си спасяват парите. Разликата е съществена. Инвеститори и умници са 2-3 % от населението - тези, които движат всяка една икономика. Инфлацията е 20% по официални данни. По неофициални я умножи по 2. Обикновеният човек предпочита да гледа разтоварен камион с тухли на двора пред гледката на бял дим от изгорели от инфлацията пари. А и ние сме яли дървото два пъти за последните 30 години - клетките помнят.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Аз същата сметка правих за АИРБНБ за Атина. Имах предложение за малък хотел - 4 етажа по 4 2-ни на етаж. Беше 200к€ (орташка работа - 50/50) ама ги и нямах парите а и 4-5к€ доход с 2-ма души занимаващи се не ми се видя много.
                При сегашната ситуация щях да изрина света да се набутам. аз питах дали банка ще ме финансира и като ме отрязаха и веднага се отказах.
                Няма как да финансираш инвестиция в чужбина от БГ банка, не и за простосмъртни
                Нямам идея за пазара в Гърция. Аз лично почнах да избягвам AirBnb. Съвсем се побъркаха, такси , почистване, това не работи , онова не работи ... накрая ти излиза на цената на хотел и переш сам..

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Не търсеше ли да купиш нещо в София и се чудеше дали да не купиш в Италия или Франция ? Може и да ви бъркам, че много минавате тук да давате акъл ако е така се извинявам
                  Да, бях дошъл във форума миналата година да набирам инфо за София , но се отказах и купихме в Кан .. още Септември. Какъв акъл давам, аз гледам да задавам въпроси.

Коментар

Няма да излязат, че ще умре прането. Ма за частни лица не го разбирам. , Счетоводители, майстори , подръжка, застраховки, търсиш наематели, слагаш примерно 150к или се разправяш с банки и накрая .. 400-500 лева наем ... ми то си е като работа на пълно работно време бе. Кой работи за 500 кинта ? Или трябва да затвориш 1.5 милиона за да изкараш 5000 лева, който май не осигуряваят някакъв шеметен стандарт.
                    1,5 милиона , ако са 10 х150к . Накрая половината празни , и дори повече - едва ли ще докараш 1-2к месечно . Статистиките показват 300 000 празни в София . Ако знаеш колко са наетите ще стане по- ясно какъв % ще са заетите . Съвсем отделен е въпросът с окрупняването на бизнеса за управление на наеми . А трети е идващата безработица покрай AI , икономическа криза и тн. За демография няма да се повтаряме .

Коментар

Няма да излязат, че ще умре прането. Ма за частни лица не го разбирам. , Счетоводители, майстори , подръжка, застраховки, търсиш наематели, слагаш примерно 150к или се разправяш с банки и накрая .. 400-500 лева наем ... ми то си е като работа на пълно работно време бе. Кой работи за 500 кинта ? Или трябва да затвориш 1.5 милиона за да изкараш 5000 лева, който май не осигуряваят някакъв шеметен стандарт.
                      Аз същата сметка правих за АИРБНБ за Атина. Имах предложение за малък хотел - 4 етажа по 4 2-ни на етаж. Беше 200к€ (орташка работа - 50/50) ама ги и нямах парите а и 4-5к€ доход с 2-ма души занимаващи се не ми се видя много.
                      При сегашната ситуация щях да изрина света да се набутам. аз питах дали банка ще ме финансира и като ме отрязаха и веднага се отказах.
                      Няма как да финансираш инвестиция в чужбина от БГ банка, не и за простосмъртни
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Не търсеше ли да купиш нещо в София и се чудеше дали да не купиш в Италия или Франция ? Може и да ви бъркам, че много минавате тук да давате акъл ако е така се извинявам

Коментар

• Турция забрани износа на домати, ще ядем албански и италиански по 7 лв

За да гарантира продоволствената сигурност след трагичното земетресение и да стабилизира цените, турското министерство на земеделието забрани износа на домати до 14 април. Забраната е влязла в сила веднага и така на практика около 70% от вноса на домати у нас е прекратен.

https://www.24chasa.bg/biznes/article/13929815

Тухли ще ядем по Великден.
                          Last edited by unimog; 07.03.2023, 10:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от facingthesun Разгледай мнение
                            Опитвам се да обясня на испанците че идва рецесия, че цените ше падат, че лихвите ше се дигат и да праят отстъпки , ама много ми се смеят ((.
                            Ти първо го обясни на себе си, че после на испанците! Много неща не са ти ясни!

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                              започва се МВР задържа един от най-големите строителни предприемачи – Велико Желев
                              Според първоначалната информация той е арестуван за 24 часа, а акцията е по дело за принуда

един по един ще бъдат изправени да отговарят за принудително високите цени
                              Дали?
                              Поне ще им секнат въздушните пари е НЯМА как да надуват балоня. Ако вземат да свършат и неква работа прикриватурата ще има яко разпродавания на тулите купени с ОТКРАДНАТИ пари
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от corner Разгледай мнение

Както е бизнесът със сладолед на Антарктида . Според мен има реални предпоставки не само да се срути пазарът , ами имотите да излязат от кошницата на активите .

Коментар

X