IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Що се Абиш незнам , чесНо ...
    Еми де да знам може да се осъзнае в личен план....
    Важното обаче е друго, че никой не забелязва че държавата раздава по 1 млрд ПОВЕЧЕ всеки месец спрямо миналата година.... Всеки месец ! Ясно е че част от него отива за храна и за инфлация ама крайният получател в повечето случаи е друг субект от държавата....
    Айде още малко цифри - жилищните сделки в София са за 5-6 млрд лева годишно, а държавата раздава в ПОВЕЧЕ от преди 12 млрд на година. поне / не знам точно колко е бюджета и каква част са подаръците/... Ъхъ нема да има инфлация и цените на имотиту утре ще са минус 300% / фениксови/
    Мъкааааа все едно требе да обяснявам на първолак нещата от острова на стабилност :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Тя държавата, че раздава - раздава, ама не одят за туула вече (щото тез дет ги зимат имат по много и то на много места ). Погледни 115 млрд вече станаха, но никой не инвестира, държи си ги макар и инфлацията да ги яде. Туулата (не скачай, за инвестиция говоря ) свърши и то не само у нас.
      Парадокс има , умните глави работят с него . Другите вият и пророкуват ....

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Хихихи Джонка ного си як :-) Разбирам че отношенията в твоето семейство преди и липсата на такова сега са много различни от тези в моето семейство преди и сега и имаш трудности за осмисляне на нещата които пиша. Та начи баща ми е не на 80 , а на 80+.... екскурзия най-много до село....ох ама забравих, че и той е селянче като мен...та екскурзията е до градината. Най-голямата радост за него е да помогне на близките си.... както и за мен...живея за тях....не за себе си....и това ти е неразбираемо нали ? :-).Та това че е решил да ми даде пенсионен кеш сега е много специална радост за НЕГО..., ама не е за първи път....Ще има още толкова тази година пак ако е жив и здрава... и пак ще ги взема...Не че ще купя много нещо с тях / в момента и не търся/ , а за да му дам чувството, че ми помага ...Едно време като ми беше най-трудно за първата покупка не ми е дал и един лев например....
        Както и да е не аз и баща ми са важните, а че държавата раздава не на кило, а на тон кеш.... за имоти..... или и теб в хохшулето не са те научили какъв е пътят на парите :-)
        Тя държавата, че раздава - раздава, ама не одят за туула вече (щото тез дет ги зимат имат по много и то на много места ). Погледни 115 млрд вече станаха, но никой не инвестира, държи си ги макар и инфлацията да ги яде. Туулата (не скачай, за инвестиция говоря ) свърши и то не само у нас.
        Last edited by better; 07.03.2023, 00:25.

Коментар

Пълни глупости...разбира се че съм келнер на село.... Жонката има богата фантазия ..... Иначе на младини съм правил професионални грешки. Добре че бързо ми мина и разбрах къде да са ми приоритетите - именно семейството....Що ми е кариера, кеш или богатство ако нямам времето да ги споделя с близките си ?! Сега понеже кръчмите на село не вървят много имам предостатъчно време за всичко което поискам....а имотите помагат за това също....
          Виж ся , Вангелия е казвала ,че не може да имаш всичко, ако имаш семейство и пари , здраве или нещо друго нема да има , ако има здраве и пари ,семейство нема ...и те така те .

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Верно ли бе? И такива ли има вече във форума ? Ей, явно бизнес климата в България е на такова ниво, че топ мениджърите само си бъркат в носа и се чудят в кой форум да утрепят 2-3 часа.
            Пълни глупости...разбира се че съм келнер на село.... Жонката има богата фантазия ..... Иначе на младини съм правил професионални грешки. Добре че бързо ми мина и разбрах къде да са ми приоритетите - именно семейството....Що ми е кариера, кеш или богатство ако нямам времето да ги споделя с близките си ?! Сега понеже кръчмите на село не вървят много имам предостатъчно време за всичко което поискам....а имотите помагат за това също....

Коментар

Хихихи Джонка ного си як :-) Разбирам че отношенията в твоето семейство преди и липсата на такова сега са много различни от тези в моето семейство преди и сега и имаш трудности за осмисляне на нещата които пиша. Та начи баща ми е не на 80 , а на 80+.... екскурзия най-много до село....ох ама забравих, че и той е селянче като мен...та екскурзията е до градината. Най-голямата радост за него е да помогне на близките си.... както и за мен...живея за тях....не за себе си....и това ти е неразбираемо нали ? :-).Та това че е решил да ми даде пенсионен кеш сега е много специална радост за НЕГО..., ама не е за първи път....Ще има още толкова тази година пак ако е жив и здрава... и пак ще ги взема...Не че ще купя много нещо с тях / в момента и не търся/ , а за да му дам чувството, че ми помага ...Едно време като ми беше най-трудно за първата покупка не ми е дал и един лев например....
              Както и да е не аз и баща ми са важните, а че държавата раздава не на кило, а на тон кеш.... за имоти..... или и теб в хохшулето не са те научили какъв е пътят на парите :-)
              Що се Абиш незнам , чесНо ...

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

И какво, вместо да накараш баща ти да иде на някоя екскурзия, ти ще му вземеш мижавите 20к и ще ги набиеш в 3 квадрата общи части, т.е. ще ги подариш на някой крадец-инвеститор? При положение че имаш няколко имота и всеки има къде да живее?

Това е висша форма на наглост и безумие едновременно. Само болен мозък може да вземе спестени от пенсия пари на родител и да ги набие в имоти.

Коментар

големият баровец, уж управител на "милиардна компания", имащ поне 10 апартамента.
                  Верно ли бе? И такива ли има вече във форума ? Ей, явно бизнес климата в България е на такова ниво, че топ мениджърите само си бъркат в носа и се чудят в кой форум да утрепят 2-3 часа.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

трайчо, не си лощо момче, но се правиш, че не разбираш
                    а закачкта ми беше към джонката
                    Напротив, каза ти 100% истина човекът. Но вие сте заслепени на тема имоти, заслепени сте от алчност, а същевременно не можете и една една елементарна сметка да направите колко безумни са подобни инвестиции и колко губите всъщност.

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Като е на 80г не може да отиде някъде където ще му слугуват и ще се почувства човек, а не да мизерства за да има за тухли, ей така да има?
                      Всяка година ходя на почивка в Испания и понеже съм скъсан държавен чиновник посещавам бюджетни хотели извън сезона и там е пълно с испански пенсионери, които си живеят живота. Направо ми пълнят душата как живеят хората и се забавляват.
                      Няма спасение за това племе, което гледа да живее скотски, но да купи поредния ненужен имот - с мъка на сърцето го казвам!
                      трайчо, не си лошо момче, но се правиш, че не разбираш
                      а закачкта ми беше към джонката
                      Last edited by ratten; 07.03.2023, 00:23.
                      препоръка е

Коментар

и аз не го разбирам, место да ги остави на разположение на 80 годишния си родител
                        да си поръча кака и бело или да иде на неко мишлен ресторант по радомирско...

джонка, ти не се прави на разсеян,
                        стария дс кадър ще ти остави много повече от 20к
                        + имоти на места, които и с пари не е могло да си купи човек
                        не вярвам да ги раздадеш
                        Стига бе. И какво, големият баровец, уж управител на "милиардна компания", имащ поне 10 апартамента все на хубави локации (според неговите описания и като игнорираме глупостите му за келнерството) взел спестени 20к от пенсии на баща си да ги влага в още имоти. Пак казвам, ако е вярно, значи е висша форма на наглост и алчност.

Относно моя баща - с него не си говорим. Отказал съм се от наследство, да ги завещава на когото си иска. Не ми трябват неговите пари, единствено апартамента на П.Каравелов ще взема, защото съм израстнал там. Ще му го платя ако трябва.

Коментар

и аз не го разбирам, место да ги остави на разположение на 80 годишния си родител

не вярвам да ги раздадеш
                          Като е на 80г не може да отиде някъде където ще му слугуват и ще се почувства човек, а не да мизерства за да има за тухли, ей така да има?
                          Всяка година ходя на почивка в Испания и понеже съм скъсан държавен чиновник посещавам бюджетни хотели извън сезона и там е пълно с испански пенсионери, които си живеят живота. Направо ми пълнят душата как живеят хората и се забавляват.
                          Няма спасение за това племе, което гледа да живее скотски, но да купи поредния ненужен имот - с мъка на сърцето го казвам!

Коментар

И какво, вместо да накараш баща ти да иде на някоя екскурзия, ти ще му вземеш мижавите 20к и ще ги набиеш в 3 квадрата общи части, т.е. ще ги подариш на някой крадец-инвеститор? При положение че имаш няколко имота и всеки има къде да живее?

Това е висша форма на наглост и безумие едновременно. Само болен мозък може да вземе спестени от пенсия пари на родител и да ги набие в имоти.
                            Той ги "спасява" от инфлацията бе. Освен това, ако съм разбрал правилно, това са пари останали след като баща му не се е лишавал от нищо и сигурно вече му е писнало от екскурзии и подобни и се е чудил какво да ги прави. Вероятно първо ги е предложил на табладжиите от пенсионерския клуб, но никой не ги е искал и е опрял да се моли на децата да ги вземат.

Коментар

не вярвам да ги раздадеш
                              Last edited by ratten; 06.03.2023, 22:01.
                              препоръка е

Коментар

Ще го напиша бавно, че трудно схващате. Бюджетните разходи на държавата са увеличени основно в направление заплати, пенсии и подпомагания. Кеша от тези увеличени разходи в някаква степен влияе на имотният пазар.... Дали е с 20К на човек на година или с 2К са детайли....Може да е директно или индиректно след завъртане през бизнеса....
                                Тези увеличени разходи не са нещо отрицателно за цените на имотите в момента. Ще станат МНОГО отрицателно примерно след 5 години когато ще се наложи да се обслужват много повече кредити поради тях и съответно данъци нагоре и т.н..... Но дотогава ще помпат....

Коментар

Working...
                                X