If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
все едно кажеш на някой, че ако купи акции на епъл сега ще е също толкова добре както тези, които са купили 2000-та година
има момент за купуване, а има момент и за гледане, а има момент и за продаване
Берти, аз нищо не казвам още по-малко пък карам някой да купува. Не, не правя такива неща. Казах от опит какво се случи ,нищо друго
Не само ,че ги спасихме ,а и спечелихме много от това ,че примерно 2000 г. купихме имоти. Вече са изплатени повече от два пъти, продължават да носят доходи и цените колкото и да падат не могат да паднат толкова ,че да не може да ги продадем поне три-четири пъти от това което сме ги купили
все едно кажеш на някой, че ако купи акции на епъл сега ще е също толкова добре както тези, които са купили 2000-та година
има момент за купуване, а има момент и за гледане, а има момент и за продаване
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Мерси. Още нищо не правя. Една местна фирма ще се разправя с него, но там пазара е друг и има мегдан да плащаш за менажиране. Честно казано не съм сигурен и за това.
Знам как е тук във Франция и затова ти зададох този въпрос Няма да ти е лесно .
Браво , честито Задаваш погрешни въпроси ,но това е разбираемо защото никога не си се занимавал с отдаване под наем. Например мислиш ,че когато си наемодател ти трябва счетоводител , не ти трябва или ,че тичаш да правиш нещо по тези апартаменти , не го правиш ако имота се управлява добре. Колкото до застраховките или данъците това го има навсякъде и всички собственици го правят. Колкото до това дали има сметка от отдаването под наем ,има ама зависи кога е купен имота и колко можеш да чакаш. Чакането не е страшно защото винаги в течение на времето ,хем получаваш наем , хем цената се качва. Например, аз живея на 2500 км. от там където отдавам и досега не съм имала проблеми с това.
Какво ще правиш имота в Кан, когато не го ползваш ?
Мерси. Още нищо не правя. Една местна фирма ще се разправя с него, но там пазара е друг и има мегдан да плащаш за менажиране. Честно казано не съм сигурен и за това.
Аз не съм давал под наем , но съм живял под наем и знам че за 2 години ни протече бойлера, по едно време се появиха някакви мравки, скапа се поливателната система а и всеки две седмици трябваше да се коси трева, така че компанията собственик си имаше хора на пълно работно време.Освен това правеха освежаване на няколко години ( боядисване, пране на килими и т.н.) и основен ремонт на някакви повече години ( кухненски шкафове например). Някои ремонти май минават за сметка на напускашия наемател зашото му задържат депозита, но не знам дали в България я има концепцията за плащане на 3 наема при нанасяне ( първи, последен и депозит)
Нищо не разбирам, сегашните собственици на жилища за зачеркване нали някога са ги купили за да си спасят парите ? Излиза, че не са успели.
Сигурно си чувал за Аристотел и етос, патос, логос ( Ethos, Pathos, Logos). Струва ми се, че наблягаш на патоса и не ти е останало време за логоса а за етоса мисля въобше да забравим.
Не само ,че ги спасихме ,а и спечелихме много от това ,че примерно 2000 г. купихме имоти. Вече са изплатени повече от два пъти, продължават да носят доходи и цените колкото и да падат не могат да паднат толкова ,че да не може да ги продадем поне три-четири пъти от това което сме ги купили
Изглежда не правиш разлика между движимо и недвижимо имущество. Едното се движи и може да хукне нанякъде, а другото стои и не мърда - можеш да отидеш на почивка, то ще те чака. Колкото до празните апартаменти - това е твърде обобщаващо. Има много жилища, които са за зачеркване - за жалост на притежателите им. Няма непродаваем или празен апартамент, който има своята стойност - локация, вид и прочие. Ако има един цял панелен блок в Обеля, който стои празен - това не е показател за празни жилища. Там и за курник не става. Може да има празни и необитаеми курници, но това е друго нещо. Трябва да се прави разлика между курници, апартаменти, чинии и изобразително изкуство
Нищо не разбирам, сегашните собственици на жилища за зачеркване нали някога са ги купили за да си спасят парите ? Излиза, че не са успели.
Сигурно си чувал за Аристотел и етос, патос, логос ( Ethos, Pathos, Logos). Струва ми се, че наблягаш на патоса и не ти е останало време за логоса а за етоса мисля въобше да забравим.
Да, бях дошъл във форума миналата година да набирам инфо за София , но се отказах и купихме в Кан .. още Септември. Какъв акъл давам, аз гледам да задавам въпроси.
Браво , честито Задаваш погрешни въпроси ,но това е разбираемо защото никога не си се занимавал с отдаване под наем. Например мислиш ,че когато си наемодател ти трябва счетоводител , не ти трябва или ,че тичаш да правиш нещо по тези апартаменти , не го правиш ако имота се управлява добре. Колкото до застраховките или данъците това го има навсякъде и всички собственици го правят. Колкото до това дали има сметка от отдаването под наем ,има ама зависи кога е купен имота и колко можеш да чакаш. Чакането не е страшно защото винаги в течение на времето ,хем получаваш наем , хем цената се качва. Например, аз живея на 2500 км. от там където отдавам и досега не съм имала проблеми с това.
Какво ще правиш имота в Кан, когато не го ползваш ?
Е аз затова попитах зашо не купувате примерно чинии а апартаменти. Какви пари ше спасите от инфлацията ? Ако апартаментите стоят празни и единствената цел е да се продадат на по-висока цена за да се избие инфлацията, това е аналогично на да дадеш на някой едни пари и да чакаш следващия да ти даде повече на теб ... това е дефиницията на пирамида. Колко човека си видял да си спасят парите с пирамида ?
Изглежда не правиш разлика между движимо и недвижимо имущество. Едното се движи и може да хукне нанякъде, а другото стои и не мърда - можеш да отидеш на почивка, то ще те чака. Колкото до празните апартаменти - това е твърде обобщаващо. Има много жилища, които са за зачеркване - за жалост на притежателите им. Няма непродаваем или празен апартамент, който има своята стойност - локация, вид и прочие. Ако има един цял панелен блок в Обеля, който стои празен - това не е показател за празни жилища. Там и за курник не става. Може да има празни и необитаеми курници, но това е друго нещо. Трябва да се прави разлика между курници, апартаменти, чинии и изобразително изкуство
Е аз затова попитах зашо не купувате примерно чинии а апартаменти. Какви пари ше спасите от инфлацията ? Ако апартаментите стоят празни и единствената цел е да се продадат на по-висока цена за да се избие инфлацията, това е аналогично на да дадеш на някой едни пари и да чакаш следващия да ти даде повече на теб ... това е дефиницията на пирамида. Колко човека си видял да си спасят парите с пирамида ?
И аз си го задавам тоя въпрос от години и нямам отговор какво кара хората да купуват жилища, в които няма да живеят или отдават под наем, в държавата с най-бързо намаляващото население в света и огромен брой новопостроени жилища.
Бъркаш малко в изводите. Хората не инвестират, а си спасяват парите. Разликата е съществена. Инвеститори и умници са 2-3 % от населението - тези, които движат всяка една икономика. Инфлацията е 20% по официални данни. По неофициални я умножи по 2. Обикновеният човек предпочита да гледа разтоварен камион с тухли на двора пред гледката на бял дим от изгорели от инфлацията пари. А и ние сме яли дървото два пъти за последните 30 години - клетките помнят.
1,5 милиона , ако са 10 х150к . Накрая половината празни , и дори повече - едва ли ще докараш 1-2к месечно . Статистиките показват 300 000 празни в София . Ако знаеш колко са наетите ще стане по- ясно какъв % ще са заетите . Съвсем отделен е въпросът с окрупняването на бизнеса за управление на наеми . А трети е идващата безработица покрай AI , икономическа криза и тн. За демография няма да се повтаряме .
Да , 10x150к евро за да изкараш по 500 лева на апарамент или 5000 лева на месец. Затваряш 3 милиона лева и слугуваш на 10 човека за по 500 лева на месец. Звучи ми абсурдно някой да го направи. Сигурно бъркам някъде.
Чудно ми е защо избрахте да си фантазирате , че "инвестирате" в имоти а не например в коли или чинии под наем ? При повече от 80% население живеещо в собствено жилище в България, кой Ви вкара в главите, че бизнеса с имоти е печеливш ?
Бъркаш малко в изводите. Хората не инвестират, а си спасяват парите. Разликата е съществена. Инвеститори и умници са 2-3 % от населението - тези, които движат всяка една икономика. Инфлацията е 20% по официални данни. По неофициални я умножи по 2. Обикновеният човек предпочита да гледа разтоварен камион с тухли на двора пред гледката на бял дим от изгорели от инфлацията пари. А и ние сме яли дървото два пъти за последните 30 години - клетките помнят.
Аз същата сметка правих за АИРБНБ за Атина. Имах предложение за малък хотел - 4 етажа по 4 2-ни на етаж. Беше 200к€ (орташка работа - 50/50) ама ги и нямах парите а и 4-5к€ доход с 2-ма души занимаващи се не ми се видя много.
При сегашната ситуация щях да изрина света да се набутам. аз питах дали банка ще ме финансира и като ме отрязаха и веднага се отказах.
Няма как да финансираш инвестиция в чужбина от БГ банка, не и за простосмъртни
Нямам идея за пазара в Гърция. Аз лично почнах да избягвам AirBnb. Съвсем се побъркаха, такси , почистване, това не работи , онова не работи ... накрая ти излиза на цената на хотел и переш сам..
Не търсеше ли да купиш нещо в София и се чудеше дали да не купиш в Италия или Франция ? Може и да ви бъркам, че много минавате тук да давате акъл ако е така се извинявам
Да, бях дошъл във форума миналата година да набирам инфо за София , но се отказах и купихме в Кан .. още Септември. Какъв акъл давам, аз гледам да задавам въпроси.
Коментар