If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Виждам, че съм те жегнал по местообитание. Панелкаджийче си значи. Нищо де не си сам, още около 2 млн са такива като тебе. Живеете като скотове, но пък сте софианци.
Дай по същество- в таблицата на наредбата за експлоатационния срок ясно е написано 50 ГОДИНИ за ВСИЧКИ ЖИЛИЩНИ и общински сгради и 100 години за мостови конструкции( мостове). Какво правим с новото строителство като му " изтече експлоатационният срок" от 50 години?. За " къщите" на колела даже няма да повдигам въпрос
Други мотиви на Портних са пасивно отношение по ключови проекти като Дупката, къщата на Антон Новак, презастрояването в определени зони на града, липса на организация и ясни правила в работата на ЕСУТ.
Кмете, кмете, ти чак сега ли го видЕ бре? Да не идват избори?
На тоя все някой друг му е виновен. За нищо не става освен за затвора.
Много взеха да бавят акт 16 що тъй?
Знам за няколко случая със забава от 1 до 2 години.
Тези почнаха да се самоизяждат. Да видим до къде ще стигнат?
Линка е пряко свързан с имотите и техните цени.
Други мотиви на Портних са пасивно отношение по ключови проекти като Дупката, къщата на Антон Новак, презастрояването в определени зони на града, липса на организация и ясни правила в работата на ЕСУТ.
Кмете, кмете, ти чак сега ли го видЕ бре? Да не идват избори?
Конане, а какво ще правим с "новото" строителство което също като панела и епк- то има предвиден 50 години експлоатационен срок- ще го събаряме или?
Според действащата Наредба №3 от 21 юли 2004 г. за основните положения за проектиране на конструкциите на строежите и за въздействията върху тях "проектният експлоатационен срок на конструкции на жилищни, обществени, производствени и други сгради и съоръжения" е 50 години. Срокът е валиден за всички типове строителство - включително тухла и панел.
И накрая екзистенциалния въпрос- какво ще правим с недовършените от години хотели в Банско- и те ли ще подлежат на събаряне?
Виждам, че съм те жегнал по местообитание. Панелкаджийче си значи. Нищо де не си сам, още около 2 млн са такива като тебе. Живеете като скотове, но пък сте софианци.
Нека хипотетично си представим, че панелките са към края на експлоатационния им срок. От статията разбираме, че почти 2млн. българи живеят в панелни кофтори. Въпроса който ме мъчи е: Какво би станало с търсенето и съответно цените на новото и тухленото строителство, ако дори 1/2 от панелкаджиите сега започнат да търсят нормално жилище?
Все ми се струва, че панелите и ЕПК са бита карта. Да се инвестира сега в панел или ЕПК е все едно да се купи фабрика на 8ми септ 1944та
Конане, а какво ще правим с "новото" строителство което също като панела и епк- то има предвиден 50 години експлоатационен срок- ще го събаряме или?
Според действащата Наредба №3 от 21 юли 2004 г. за основните положения за проектиране на конструкциите на строежите и за въздействията върху тях "проектният експлоатационен срок на конструкции на жилищни, обществени, производствени и други сгради и съоръжения" е 50 години. Срокът е валиден за всички типове строителство - включително тухла и панел.
И накрая екзистенциалния въпрос- какво ще правим с недовършените от години хотели в Банско- и те ли ще подлежат на събаряне?
На къси разстояния може и да мога. Хахаха. Голем лаф!
А така, тва да се чува!
Между другото, настина ми кръста по празниците, от там болка, надолу по бедрата, и се замислих, че едно време наште деди са носели пояси, а сега... от студ умри, гъзар бъди....
Въпросните разходи бяха наложителни, защото покрива течеше много и тръбата също и щяха да направят проблеми у нас за хиляди левове.
А за освежаването реших да платя на своя глава и да стане хубаво.
Мисля повечето хора да ги поздравявам с половин уста и избирателно. Те по входовете и за 5 лв го правят на въпрос и се разправят, правят номера на дребно. Касиерките си пробутват лични бележки и фактури.
Покрива е обща част и всички солидарно отговарят. Можеш да заведеш дело срещу ЕС за възстановяване на разходи.
Въпросът е принципен!
Следващият път ще знаеш. .... слад, като съседите са боклуци нищо извънредно не се плаща, особено самосиндикално.
Плащаш си месечните такси и си кротуваш. Тъпо е, но за да не те цакат, това е.
Хващам се на бас, че всички си мислят- изклатихме го баламурника, като има пари да плаща.
По принцип и аз мисля като теб.
Въпросните разходи бяха наложителни, защото покрива течеше много и тръбата също и щяха да направят проблеми у нас за хиляди левове.
А за освежаването реших да платя на своя глава и да стане хубаво.
Мисля повечето хора да ги поздравявам с половин уста и избирателно. Те по входовете и за 5 лв го правят на въпрос и се разправят, правят номера на дребно. Касиерките си пробутват лични бележки и фактури.
- 700 лв несъбрани при основен ремонт на покрива и платени от мен
- 400 лв за боядисване на общите части
- 200 лв за 2 PVC дъски
- 200 лв за спукана тръба на парното и ремонта й
И аз си поисках да ми се приспаднат от таксите само последните 200 лв. Първо се разправях с касиерката и домоуправителката, а после се гласува и всички гласуваха против, дори хората под мен, чиито стени аз спасих от наводняване.
Няма такава наглост! Парите не са ми проблем, въпросът е принципен и морален.
Проблемът е, че тръбата е в един безстопанствен апартамент и трябвало да си искам парите от собствениците, не от входа.
Ами в случая са си прави хората. Търси си парите от съседа. Имал си пари дал си. Такъв е живота в кофтор. Купи си къща, няма да имаш такива проблеми.
- 700 лв несъбрани при основен ремонт на покрива и платени от мен
- 400 лв за боядисване на общите части
- 200 лв за 2 PVC дъски
- 200 лв за спукана тръба на парното и ремонта й
И аз си поисках да ми се приспаднат от таксите само последните 200 лв. Първо се разправях с касиерката и домоуправителката, а после се гласува и всички гласуваха против, дори хората под мен, чиито стени аз спасих от наводняване.
Няма такава наглост! Парите не са ми проблем, въпросът е принципен и морален.
Проблемът е, че тръбата е в един безстопанствен апартамент и трябвало да си искам парите от собствениците, не от входа.
Направи добро изяж ла*но!
Следващият път ще знаеш. .... слад, като съседите са боклуци нищо извънредно не се плаща, особено самосиндикално.
Плащаш си месечните такси и си кротуваш. Тъпо е, но за да не те цакат, това е.
Хващам се на бас, че всички си мислят- изклатихме го баламурника, като има пари да плаща.
Коментар