Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Ти малоумен ли си? Отговорих ти съвсем точно, само че явно сивите ти клетки са твърде ограничени, за да схванеш. Имам широко-диверсифициран портфейл с над 8000 компании вътре от цял свят. Имам отделни акции с висок дивидент. Имам ДЦК с висока доходност на развиващи се страни. Имам инвестиция (дял) в компанията, за която работя. Имам злато. Имам койни. Имам и кеш, който въртя.
Ти какво имаш? Ипотечка? Когато я изплатиш, тогава можеш да ми говориш дали всичко при мен е тотал щета или не. Дотогава си роб на банката.
Нема страшно като се върне койна пак над 60 ще го довършиш тоя ремонт бърза работа нямаш
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Почти всеки един инвеститор в акции последните години е спечелил х10 в сравнение с теб.Ако изобщо си спечелил нещо с мижава ти заплатка.
Ипотеката ти не я броя,защото коптора е собственост на банката,не е твои
Увъртяли са са такива пишман инвеститори като теб ,хванати от улицата и купили кочини в гетото на Европа на баснословни цени.И то баш преди централните банки да почнат да затягат.
Да не си от тези с качените тихомълком вноски по кредита,че си така нервен? Спокойно ,едва сега започва
също така си спомням как в началото на годината обявихте че заради предстоящата война и вдигането на лихвата отново минавате в кеш но не просто в кеш а в долари
Само за протокола да попитам Алтерко на 23 ли го чакаш или на 2.30
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Кавръков, за жалост не разбра, че когато трябваше да купуваш при качващ се пазар на цена 700-800 € за кв.м. ти не го направи и сега ще купуваш при 2000 € при падащ пазар. Страшна далавера, вместо да имаш два двустайни апартамента, я купиш един ,я не го купиш и негоЛошото е ,че на теб този апартамент ти трябва за да живееш в него, та взимай се в ръце и купувай ,че и този прозорец може да се затвори преди да се е отворил още !
говориш леко наизуст, но явно е от ЕГН-то
когато бяха по 700-800 Кавръчето беше извън пазара по повод семейни драми, а когато тръгна за изтърбушено ЕПК или Панелка в Красната търсеха малко над 1000Е квадрата, което всеки видял обявите за 700 не беше ок да купи. Колко от тук многзнайстващите купиха панелки на 1000+Е.
Факт е, че цените качиха, но както ги пишеш са приказки от лелински вечеринки. На добрите цени на кавръчето акъла беше другаде.
Хубав ден.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение50% корекция няма да е никакъв реален спад, просто ще елиминира спекулата. Кофтор в София, най-бедната и мизерна столица в Европа, няма причина да струва повече от 1000-1500 Евро на кв.м.
А 1000е е реалната цена в момента,даже мисля е доста висока при тази инфраструктура и липса на държава.А при задаващата се катастрофа на НИ и няколко годишен спад всеки сам може да прецени колко още ще спаднат
Да,трудно е да се приеме истината от бившите животновъди ,сега новософиянци, след като само допреди няколко месеца са си мислили,че СФ е центъра на Вселената и ще станат милиардери ,но всъщност банките са ги направили роби до живот.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Питам те при такъв мрачен хоризонт от твоя гледна точка за имотите защо купи имот? Елементарен въпрос.
Нонстоп пюеш имотите, а всищност купи и за твоя най голяма изненада това е най доброто нещо дето си направил от инвестиционна гледна точка в последните 2 години
Останалите ти 95% от портфейла се хвалеше че са ти в койни и акции на развиващи се пазари. Тоест там си тотална щета
Ти какво имаш? Ипотечка? Когато я изплатиш, тогава можеш да ми говориш дали всичко при мен е тотал щета или не. Дотогава си роб на банката.Last edited by ejonny2376; 14.10.2022, 15:20.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнениеТеб никой не може да те бие в това отношение. Да заявиш че няма да видим никога повече тези цени на имотите в София при 10% инфлация с дългосрочна переспектива макар и на по ниски нива е като да заявиш че никога повече няма да видим СП500 на сегашните нива
Ако беше добър в прогнозите нямаше да си се увъртел в акции при този мечи пазар
Почти всеки един инвеститор в акции последните години е спечелил х10 в сравнение с теб.Ако изобщо си спечелил нещо с мижава ти заплатка.
Ипотеката ти не я броя,защото коптора е собственост на банката,не е твои
Увъртяли са са такива пишман инвеститори като теб ,хванати от улицата и купили кочини в гетото на Европа на баснословни цени.И то баш преди централните банки да почнат да затягат.
Да не си от тези с качените тихомълком вноски по кредита,че си така нервен? Спокойно ,едва сега започва
Коментар
-
Щото това ми е общо взето 1/20 от целия портфейл към днешна дата - капка в морето. И защото сделката беше на цена далеч под "пазарната", т.е. спекулативната.
Тази ми инвестиция може и да изглежда добра, но периодът е под 2 години. Това не е нищо като времеви хоризонт. Най е лесно да използваш периода на най-големия ръст и да се хвалиш как нещо си било рентабилно. Все едно да се хвалиш, че си купил Биткойни Април 2020 и си продал Ноември 2021.
Нонстоп пюеш имотите, а всищност купи и за твоя най голяма изненада това е най доброто нещо дето си направил от инвестиционна гледна точка в последните 2 години
Останалите ти 95% от портфейла се хвалеше че са ти в койни и акции на развиващи се пазари. Тоест там си тотална щетаLast edited by 6000; 14.10.2022, 15:10.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Айде сега ни обясни защо купи миналата година руйната във Вазов след като така добре ги разбираш нещата и переспективите???
Също не е лошо да ни кажеш как е тази ти инвестиция спрямо убитите ти коне и акциите
Тази ми инвестиция може и да изглежда добра, но периодът е под 2 години. Това не е нищо като времеви хоризонт. Най е лесно да използваш периода на най-големия ръст и да се хвалиш как нещо си било рентабилно. Все едно да се хвалиш, че си купил Биткойни Април 2020 и си продал Ноември 2021.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
То и такива "пророци" като тебе с лопата да ги ринеш.
И кои активи бият в дългосрочен план, дай ни цифри и данни да видим!
За последните 14 години имотите в София са поскъпнали с ~ +65%
2008-ма квадратът вървеше 1100~1500 евра → сега е ~1900 - 2000 евра(+65%)
2008-ма долара 1,22 лева → сега долара над 2 лва, което пак е +65%
В доларово изражение имотите ви са поскъпнали с 0% за последните 14 години.
Демек не са поскъпнали, само еврото се е обезценило с -65% за последните 14 години...
Което прави по 4,6% на година. С тези ваши мижави 4,6% годишно кои останали активи ша бийш?!
Време е да си смените и да коригирате заглавието на темата от
"Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?" на "Каква обезценка на еврото очаквате?"
Защото няма разлика между двете
Е точно на това му се вика следварителни пророци
- 1 like
Коментар
-
Защо един кофтор строен преди 50 години трябва задължително да се влияе от инфлацията? При прогресивно обезлюдяващ се град и ръст на празните имоти? При това ръстът през последните 5-6 години включва инфлацията за 20 години напред.
50% корекция няма да е никакъв реален спад, просто ще елиминира спекулата. Кофтор в София, най-бедната и мизерна столица в Европа, няма причина да струва повече от 1000-1500 Евро на кв.м.
Също не е лошо да ни кажеш как е тази ти инвестиция спрямо убитите ти коне и акциите
- 1 like
Коментар
-
Тъй като лихвените проценти по ипотечните кредити в САЩ са близо до 7%, едно предупреждение, че те могат да станат и много по-високи -
https://www.bloomberg.com/news/artic...uverify%20wall
Коментар
-
Юлиус следварителни пророци с лопата да ги ринеш
Вероятно има активи дето са се представили по добре от имотите за последните 5 10 или 20г, но най лесният и най разбираемият от тях за хората в БГ това са имотите (в София за БГ) и най важното в дългосрочен план те бият останалите активи като мачета в дирек
Преди една година разни разбирачи тук се напъваха да обясняват как СП500 бил бил имотите като беше около 4700 днес на 3600 с тенденция да падне под 3000 нещо няма много викачи
И кои активи бият в дългосрочен план, дай ни цифри и данни да видим!
За последните 14 години имотите в София са поскъпнали с ~ +65%
2008-ма квадратът вървеше 1100~1500 евра → сега е ~1900 - 2000 евра(+65%)
2008-ма долара 1,22 лева → сега долара над 2 лва, което пак е +65%
В доларово изражение имотите ви са поскъпнали с 0% за последните 14 години.
Демек не са поскъпнали, само еврото се е обезценило с -65% за последните 14 години...
Което прави по 4,6% на година. С тези ваши мижави 4,6% годишно кои останали активи ша бийш?!
Време е да си смените и да коригирате заглавието на темата от
"Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?" на "Каква обезценка на еврото очаквате?"
Защото няма разлика между двете( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 1 like
Коментар
-
Теб никой не може да те бие в това отношение. Да заявиш че няма да видим никога повече тези цени на имотите в София при 10% инфлация с дългосрочна переспектива макар и на по ниски нива е като да заявиш че никога повече няма да видим СП500 на сегашните нива
Ако беше добър в прогнозите нямаше да си се увъртел в акции при този мечи пазар
50% корекция няма да е никакъв реален спад, просто ще елиминира спекулата. Кофтор в София, най-бедната и мизерна столица в Европа, няма причина да струва повече от 1000-1500 Евро на кв.м.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар