IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    Въпросът е какво се случва, когато дойде криза.
    Сервитъора идва със сметката и пишман икономиста от временен банкороб,става доживотен такъв.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

В момента така или иначе имам сделка с ДЦК до Октомври и ако изляза преди падеж ще загубя ,след това ще действам според ситуацията и възможности .Това ми е плана
      Не мисля да чакам дъна с години ,обаче.
      Как можа да се ушиеш с тия ДЦК? До Октомври има много време, скоро ще имаме правителство, дотогава може направят бюджет и цените да се вдигнат с още 5%. Еле па ако дойдат и още няколко милиарда по ПВУ, твоята справка ще наближи 2к евро квадрата.

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

Берти, ти си бизнесмен, погледни от такава гледна точка, за какво са им на банките проблеми с изгърмели ипотеки и взети имоти, ако това имаш предвид под жънене? Те искат дългосрочно да си получават горницата между депозитната лихва и заемната и да печелят тези 1.8-3%. Това е жътвата за тях.
        При работеща икономика е точно така, когато обаче има сътресения в икономиката на 100 кредита ако 5 или 10 се окажат проблемни - банката трябва да има буфер, за да покрие дупката. При качващи заплати и ниска безработица кредити се теглят лесно и процента на лоши вземания е пренебрежимо малък. Въпросът е какво се случва, когато дойде криза.
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Кредит няма да вземе никога и донякъде съм съгласен с него, но проспа много ,много време . Аз смятам ,че ники друг апартамент няма да вземе ,има къде да живее , нови деца няма , жени предполагам също . За кво му е ?!
          не бързай да го отписваш
          виж евго, тепърва ще има жени и деца
          а накавръка е дори малко по-млад
          може дори да купи някое епк из красна поляна
          препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Супер. Октомври не е далеч, а и по традиция най-евтино за годината се пазарува февруари-март. Мисля, че тогава ще има изгодни промоции, защото приятелите от Европа и отвъд Океана не търпят спад в стандарта, както ние. И определено ще вземат мерки навреме. Затова мисля, че прозореца няма да е широк както през 2008г.-2012г.

Отделно сам си споменавал, че работиш стабилна работа, която криза трудно я лови. Това е идеална предпоставка да вземеш не това което можеш, а това което искаш. Капитализиран си добре, доколкото знам и в момента шансовете са на твоя страна.
            силата е на страната на накавръка
            ....обаче смелостта не е
            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

Берти, ти си бизнесмен, погледни от такава гледна точка, за какво са им на банките проблеми с изгърмели ипотеки и взети имоти, ако това имаш предвид под жънене? Те искат дългосрочно да си получават горницата между депозитната лихва и заемната и да печелят тези 1.8-3%. Това е жътвата за тях.
              Я питай банките дето изгърмяха защо са им били държавните ценни книжа ?
              Купували са в една среда ,после средата се променя,банките дават кредити в една среда ,после средата се променя .
              Не мисли банките защото банките винаги дават кредити с едни 10%-20% по ниска стойност на имота ,и така се застраховат ,ако стане нещо излизат но тоя дето не може да плаща гърми и то здраво.

Коментар

В момента процеса е ,че по малките банки почват да вдигат лихвите по депозитите ,Ти Би Ай преди дни актуализира лихвите по депозититите си с близо 0.5 пункта ,вече през мобилното приложение ти дават 1.7% лихва за 12 месечен депозит,Прокредит също е в тяхната линия ,с по-малко но няколко мееца имат кампания за депозити също и за фирми
                Ето, започва се. Все някой ден ще има промяна. Да видим след половин година какво се е случило. На 18-ти пак ще пусна справка дали имам повишение и така до 1.12.23г. да направим равносметка.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

2008-ма банките също имаха пари и бяха ликвидни.
                  Колко банки фалираха в България през 2008-ма-2009-та.

Лихварите винаги имат пари, а схемата им е първо раздаваш после жънеш.

Коментар

• ЧCИ paзпpoдaвa имyщecтвoтo нa бoтeвгpaдcĸaтa фaбpиĸa "Πpeмиep"

Фиpмa "OPXAHИE MИЙT" EOOeД peгиcтpиpaнa пpeз 2012 гoдинa, нo e пpaвoпpиeмниĸ нa "Opxaниe-Цвeтocлaв Лaзapoв" ET - пъpвaтa чacтнa фиpмa нa тepитopиятa нa Бoтeвгpaд, peгиcтpиpaнa пpeз 1989 гoдинa.

Фиpмaтa e coбcтвeниĸ нa мoдepнoтo мecoпpepaбoтвaтeлнo пpeдпpиятиe "ΠPEMИEP", нaмиpaщo ce в Бoтeвгpaд нa бyл. "Цap Ocвoбoдитeл" №36, въpxy пoзeмлeн имoт c плoщ 15 454 ĸв.м.

Зa пocлeднитe тpи дeceтилeтия пpeдпpиятиeтo ce e yтвъpдилo ĸaтo eдинo oт нaй-гoлeмитe нa бългapcĸи пaзap. Mapĸaтa "Πpeмиep" e впиcaнa в ΠB пpeз 1998 гoдинa c peгиcтpaциoнeн нoмep 34011 вaлиднa дo 2028 гoдинa, a "Дядoвaтa ĸъщa" пpeз 2009 гoдинa c peг. Hoмep 76461 вaлиднa дo 2029 гoдинa.

Тази фирма е със 60 служители по последни данни

Коментар

Супер. Октомври не е далеч, а и по традиция най-евтино за годината се пазарува февруари-март. Мисля, че тогава ще има изгодни промоции, защото приятелите от Европа и отвъд Океана не търпят спад в стандарта, както ние. И определено ще вземат мерки навреме. Затова мисля, че прозореца няма да е широк както през 2008г.-2012г.

Отделно сам си споменавал, че работиш стабилна работа, която криза трудно я лови. Това е идеална предпоставка да вземеш не това което можеш, а това което искаш. Капитализиран си добре, доколкото знам и в момента шансовете са на твоя страна.
                      Кредит няма да вземе никога и донякъде съм съгласен с него, но проспа много ,много време . Аз смятам ,че ники друг апартамент няма да вземе ,има къде да живее , нови деца няма , жени предполагам също . За кво му е ?!

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Според мен проблемът на Ники е,че за него тегленето на кредит е много лошо нещо.Ако е имал спестена сума и с добавка с кредит е щял да си купи желаното жилище. И сега щеше да е изплатил голяма част или дори погасил изцяло.
                        В неговия случай, доколкото знам, кредита е щял да отиде изцяло за интериора. Така, че дори е можело да се мине без ипотека. Но каквото било-било. Пари се изкарват, здраве да има.

Коментар

Според мен проблемът на Ники е,че за него тегленето на кредит е много лошо нещо.Ако е имал спестена сума и с добавка с кредит е щял да си купи желаното жилище. И сега щеше да е изплатил голяма част или дори погасил изцяло.

Коментар

В момента така или иначе имам сделка с ДЦК до Октомври и ако изляза преди падеж ще загубя ,след това ще действам според ситуацията и възможности .Това ми е плана
                            Не мисля да чакам дъна с години ,обаче.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Така е.

Българите не са бедни.

Имам леля в провинцията, която в продължене на 50г е много икономична, стисната и пестелива. Има висока пенсия и малко странични доходи и от известно време стяга една селска къща и налива пари в нея.

Дала 2000 лв за 2 метални селски врати, А на мен никога не ми е подарявала нищо за рожден ден или за нов апартамент, въпреки че е сестра на баща ми.

Те хората (през 2012-2015 г. и дори сега ) за 5000 лв готова къща купуват в някой села, при които има много слабо търсене и сделките са рядкост.
                              В момента има голямо търсене на къщи и парцели в близките села до градовете. В резултат и цените нараснаха доста. Около нас в последните 4-5 години се построиха около 20 къщи,още толкова се ремонтираха основно, а и в момента доста се строят и ремонтират.

Коментар

Това, че си осъзнал грешката е страхотно. Недоумявам само защо искаш да я повториш пак? Правиш абсолютно същото, което и преди години и очакваш различен резултат.

Ще ти дам пример за явни сигнали на започваща рецесия - постоянен ръст на безработицата, който дори сезонната заетост не може да спре. От там проблем със задлъжнялостта - почват да се появяват първите признаци на разпродажби от физически лица. Но!!! Разпродажбите винаги започват от евтиното и вървят към скъпото. Т.е. длъжникът ще стигне до продажба на ипотекираната тухла, когато вече няма какво друго да продаде. Следователно телевизори, телефони, коли, паркоместа, гаражи, злато дори и чак тогава тухлата. Като някъде измежду разпродажбата, ще е прозвънил всички възможности да заеме пари от роднини, приятели и т.н.

Сам можеш да прецениш колко време и обстоятелства са нужни да се насложат, за да се стигне до ситуацията за която чакаш. Е, заслужава ли си чакането, когато наченки за написаното, все още няма?
                                В България ръст на безработицата няма да има.Заради демографският срив работната ръка все повече намалява. Увеличават се работещите пенсионери. Вече са 340 хиляди.
                                Така че дори и при рецесия в България тя ще се отрази много по-слабо отколкото в други държави.

Коментар

Working...
                                X