Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
В момента така или иначе имам сделка с ДЦК до Октомври и ако изляза преди падеж ще загубя ,след това ще действам според ситуацията и възможности .Това ми е плана
Не мисля да чакам дъна с години ,обаче.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Берти, ти си бизнесмен, погледни от такава гледна точка, за какво са им на банките проблеми с изгърмели ипотеки и взети имоти, ако това имаш предвид под жънене? Те искат дългосрочно да си получават горницата между депозитната лихва и заемната и да печелят тези 1.8-3%. Това е жътвата за тях.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Кредит няма да вземе никога и донякъде съм съгласен с него, но проспа много ,много време . Аз смятам ,че ники друг апартамент няма да вземе ,има къде да живее , нови деца няма , жени предполагам също . За кво му е ?!
виж евго, тепърва ще има жени и деца
а накавръка е дори малко по-млад
може дори да купи някое епк из красна полянапрепоръка е
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Супер. Октомври не е далеч, а и по традиция най-евтино за годината се пазарува февруари-март. Мисля, че тогава ще има изгодни промоции, защото приятелите от Европа и отвъд Океана не търпят спад в стандарта, както ние. И определено ще вземат мерки навреме. Затова мисля, че прозореца няма да е широк както през 2008г.-2012г.
Отделно сам си споменавал, че работиш стабилна работа, която криза трудно я лови. Това е идеална предпоставка да вземеш не това което можеш, а това което искаш. Капитализиран си добре, доколкото знам и в момента шансовете са на твоя страна.
....обаче смелостта не епрепоръка е
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Берти, ти си бизнесмен, погледни от такава гледна точка, за какво са им на банките проблеми с изгърмели ипотеки и взети имоти, ако това имаш предвид под жънене? Те искат дългосрочно да си получават горницата между депозитната лихва и заемната и да печелят тези 1.8-3%. Това е жътвата за тях.
Купували са в една среда ,после средата се променя,банките дават кредити в една среда ,после средата се променя .
Не мисли банките защото банките винаги дават кредити с едни 10%-20% по ниска стойност на имота ,и така се застраховат ,ако стане нещо излизат но тоя дето не може да плаща гърми и то здраво.
Коментар
-
В момента процеса е ,че по малките банки почват да вдигат лихвите по депозитите ,Ти Би Ай преди дни актуализира лихвите по депозититите си с близо 0.5 пункта ,вече през мобилното приложение ти дават 1.7% лихва за 12 месечен депозит,Прокредит също е в тяхната линия ,с по-малко но няколко мееца имат кампания за депозити също и за фирми
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
2008-ма банките също имаха пари и бяха ликвидни.
Колко банки фалираха в България през 2008-ма-2009-та.
Лихварите винаги имат пари, а схемата им е първо раздаваш после жънеш.
Коментар
-
ЧCИ paзпpoдaвa имyщecтвoтo нa бoтeвгpaдcĸaтa фaбpиĸa "Πpeмиep"
Фиpмa "OPXAHИE MИЙT" EOOeД peгиcтpиpaнa пpeз 2012 гoдинa, нo e пpaвoпpиeмниĸ нa "Opxaниe-Цвeтocлaв Лaзapoв" ET - пъpвaтa чacтнa фиpмa нa тepитopиятa нa Бoтeвгpaд, peгиcтpиpaнa пpeз 1989 гoдинa.
Фиpмaтa e coбcтвeниĸ нa мoдepнoтo мecoпpepaбoтвaтeлнo пpeдпpиятиe "ΠPEMИEP", нaмиpaщo ce в Бoтeвгpaд нa бyл. "Цap Ocвoбoдитeл" №36, въpxy пoзeмлeн имoт c плoщ 15 454 ĸв.м.
Зa пocлeднитe тpи дeceтилeтия пpeдпpиятиeтo ce e yтвъpдилo ĸaтo eдинo oт нaй-гoлeмитe нa бългapcĸи пaзap. Mapĸaтa "Πpeмиep" e впиcaнa в ΠB пpeз 1998 гoдинa c peгиcтpaциoнeн нoмep 34011 вaлиднa дo 2028 гoдинa, a "Дядoвaтa ĸъщa" пpeз 2009 гoдинa c peг. Hoмep 76461 вaлиднa дo 2029 гoдинa.
Тази фирма е със 60 служители по последни данни
Коментар
-
Супер. Октомври не е далеч, а и по традиция най-евтино за годината се пазарува февруари-март. Мисля, че тогава ще има изгодни промоции, защото приятелите от Европа и отвъд Океана не търпят спад в стандарта, както ние. И определено ще вземат мерки навреме. Затова мисля, че прозореца няма да е широк както през 2008г.-2012г.
Отделно сам си споменавал, че работиш стабилна работа, която криза трудно я лови. Това е идеална предпоставка да вземеш не това което можеш, а това което искаш. Капитализиран си добре, доколкото знам и в момента шансовете са на твоя страна.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Според мен проблемът на Ники е,че за него тегленето на кредит е много лошо нещо.Ако е имал спестена сума и с добавка с кредит е щял да си купи желаното жилище. И сега щеше да е изплатил голяма част или дори погасил изцяло.
Коментар
-
- 2 Харесвания
Коментар
-
В момента така или иначе имам сделка с ДЦК до Октомври и ако изляза преди падеж ще загубя ,след това ще действам според ситуацията и възможности .Това ми е плана
Не мисля да чакам дъна с години ,обаче.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Така е.
Българите не са бедни.
Имам леля в провинцията, която в продължене на 50г е много икономична, стисната и пестелива. Има висока пенсия и малко странични доходи и от известно време стяга една селска къща и налива пари в нея.
Дала 2000 лв за 2 метални селски врати, А на мен никога не ми е подарявала нищо за рожден ден или за нов апартамент, въпреки че е сестра на баща ми.
Те хората (през 2012-2015 г. и дори сега ) за 5000 лв готова къща купуват в някой села, при които има много слабо търсене и сделките са рядкост.
- 1 like
Коментар
-
Това, че си осъзнал грешката е страхотно. Недоумявам само защо искаш да я повториш пак? Правиш абсолютно същото, което и преди години и очакваш различен резултат.
Ще ти дам пример за явни сигнали на започваща рецесия - постоянен ръст на безработицата, който дори сезонната заетост не може да спре. От там проблем със задлъжнялостта - почват да се появяват първите признаци на разпродажби от физически лица. Но!!! Разпродажбите винаги започват от евтиното и вървят към скъпото. Т.е. длъжникът ще стигне до продажба на ипотекираната тухла, когато вече няма какво друго да продаде. Следователно телевизори, телефони, коли, паркоместа, гаражи, злато дори и чак тогава тухлата. Като някъде измежду разпродажбата, ще е прозвънил всички възможности да заеме пари от роднини, приятели и т.н.
Сам можеш да прецениш колко време и обстоятелства са нужни да се насложат, за да се стигне до ситуацията за която чакаш. Е, заслужава ли си чакането, когато наченки за написаното, все още няма?
Така че дори и при рецесия в България тя ще се отрази много по-слабо отколкото в други държави.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар