IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Не ме интересува сградата на банксия ако има такава ,искам земята ,по скоро инвеститора
    Ти нито имаш пари нито си в пазара. Може да те интересува само и единствено като зрител. Game Over.
    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
      накаврък, вие с берти да не обмисляте покупка в банско
      Не ме интересува сградата на банксия ако има такава ,искам земята ,по скоро инвеститора

Коментар

• Първоначално изпратено от AMG2023

Да така е много от вас скоро ще плачат но още не си го признават.Вече и да искаш не може да го продадеш дори с отстъпка.Всеки знае че кешът е цар в момента и брокерите трябва да се третират като изтривалка за крака - те го заслужават най-много.
        След малко и ЕЦБ ще повишат лихвите отново и ще съобщят че предстоят още увеличения. Хайде ще ги видим много скоро повдигачите с вирнатите носове дали шефовете им мутри няма да ги изритат с мощен шут.
        Както каза Песито аз в живота си толкова кеш не съм имал колкото в момента и въобще нямам усещането да е станал цар - Дай боже да го видим тоя спад щото аз при тези нива не бих купил и накрая ще ми изгорят паричките като на всичките дето дремете по перона от години

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

за великобритания не мога да кажа, но за България с демографската катастрофа и невъзможността да привлечем читаво население отвън (нисък стандарт) - една криза ще приземи доста хора.

колко е себестойността на новопостроен квадрат според теб (говорим условно за квартали извън топ-топ локации) ( долините,вадите, ливадите, люлините, наежди, овча купел и тн) ??

в западна европа първо компенсират кофти демографията с емигранти и второ не се строи на всяка поляна
          при нас правим възможно най-голямата глупост - на обедняващ откъм хора пазар строим като за последно... за да обслужим интересите на перачи,строители и кредитни институции (това по-късно ще се разбере).

паралел между запада и нас не може да се прави много много, а промяната за % собственост, за която бленуват аматьори рентиери е възможна, но като се случи ще има много мяучещи...
          Берти тя демографската криза и якото строителство бяха факт и 2017-та а цените направиха дубъл защото и заплатите направиха дубъл

Тоест пазара в БГ най много се води от заплатите ако заплатите в София продължат да растът и цените ще растът къде с повече къде с по малко

От 6 години ви го разправям че докато не скочи безработицата трайно срив няма да има вие пак старата песен си пеете

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

за великобритания не мога да кажа, но за България с демографската катастрофа и невъзможността да привлечем читаво население отвън (нисък стандарт) - една криза ще приземи доста хора.

колко е себестойността на новопостроен квадрат според теб (говорим условно за квартали извън топ-топ локации) ( долините,вадите, ливадите, люлините, наежди, овча купел и тн) ??

в западна европа първо компенсират кофти демографията с емигранти и второ не се строи на всяка поляна
            при нас правим възможно най-голямата глупост - на обедняващ откъм хора пазар строим като за последно... за да обслужим интересите на перачи,строители и кредитни институции (това по-късно ще се разбере).

паралел между запада и нас не може да се прави много много, а промяната за % собственост, за която бленуват аматьори рентиери е възможна, но като се случи ще има много мяучещи...

Съдбата на имотния пазар в България е повече от ясно на къде отива, но за мнозина “повишители” (коне с капаци), подобен сценарии е само в главите на хора, които бленуват за жилище но нямат средства. Явно тези, които са най-заинтересовани от това пазарът да се повишава постоянно, нямат ни най-малка представа от това, че пазарът е цикличен, а сега е видимо, че се навлиза в нова фаза, или просто се опитват да убедят всички останали участници на пазара в противното.

Исторически погледнато има много примери за цикличността на имотните пазари и сега има доста предпоставки, това да е фазата, в която започва спада - първо в броя на сделките а в последствие и в цените.

Постфактум “специалистите” в бранша коментират, как подобна корекция (която се наблюдава в момента) е минимална и полезна, докато година по-рано това звучеше … “пазарът ще ръсте с по-бавни темпове” …

Ще видим какъв ще бъде коментарът им след 6-12 месеца!

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Или трябва да се върнем на тези нива или пазарът ще замръзне за много дълго време

Намаляването на броя сделки и запазването на цените говори в тази посока което на мен не ми върши работа

Една здравословна корекция до нивата от 2020-та е перфектна защото в мътни води риба се лови

Замръзнат е сложно казано . Броят сделки спрямо жилищният фонд все още е пъти по-голям от този в милионните градове по света и особено в Европа. По спомен например в Прага имаше едва по няколко хиляди сделки на година.
              Ще се стигне до момент , че все по-малко хора ще имат зор да продават, а пък купувачите особено с повишаване на лихвите не дори да искат не могат масово да плащат на тези нива....
              В същото време строителите ще спрат строежите - нещо което вече се видя от статистиката....
              И става патова ситуация с намаляващи сделки....
              Last edited by pesimist4o na kvadrat; 27.07.2023, 14:01.

Коментар

Що пък 2008-ма

Ми то подобни лихвени нива е имало и през 60-те и през 90-те що не се върнем на тези цени къща в Лондон 5 до 30к паунда

Колко мъка има по тоя свят Господи колко мъка

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Според мен ти е от изключителна важност и всеки един твои пост го показва по категоричен начин
                  Беше до началото на тази година важно, сега вече не ми пука, купувахме, продавахме последните години, направихме покупка тази за последно и повече не ме интересуват имотите, не виждам засега как да изкарам пари от тях. Дали нагоре или надолу, все едно. Все по-малко ме интересува темата.

Я кажи, ако не е тайна, колко имота продаде прз последните години и колко пари общо събра от тях?

Коментар

Що пък 2008-ма

Ми то подобни лихвени нива е имало и през 60-те и през 90-те що не се върнем на тези цени къща в Лондон 5 до 30к паунда

еми, като не се преследват от закона браковете между кръвни роднини при ромовете
                    препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Точно така, но не виждам как може да стане връщане до 2020.
                      Гледам и по света как е.....имало спадове и т.н. Има обаче само спад на ПОВИШЕНИЕТО. което макар и спаднало пак е повече да речем от 2016-20.
                      Някъде четох, че дори в Щатите които са изцяло лихвено зависим пазар , а лихвите са доста високи цените вече са отново нагоре след малък спад за година време....
                      А при нас дори малък и временен спад няма / имаше 6 месеца застой....
                      Да подчертая, че не съм гледал конкретни обяви от година насам с цел търсене и пускам само справки и се чудя кой плаща исканите цени. То е некво безумие - искат се по 2-3К в некви трънаци и пущинаци с тотали по 300-400-500К. Наистина не разбирам откъде толкова хора купувачи с такива цифри биха се намерили....
                      Или трябва да се върнем на тези нива или пазарът ще замръзне за много дълго време

Намаляването на броя сделки и запазването на цените говори в тази посока което на мен не ми върши работа

Една здравословна корекция до нивата от 2020-та е перфектна защото в мътни води риба се лови

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Под 2008 потапяне в бездната е програмирано !
                        Вижте къде са лихвените нива на ЦБ-и и тогава се изказвайте "умно"
                        Що пък 2008-ма

Коментар

Има да почекаш... Все пак от Берти иде.... Т.е. очаквай обратното :-)
                          ами тогава излиза, че сега е моментът да купиш смело с много ипотека

действай
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• накаврък, вие с берти да не обмисляте покупка в банско
                            препоръка е

Коментар

Точно така, но не виждам как може да стане връщане до 2020.
                              Под 2008 потапяне в бездната е програмирано !
                              Вижте къде са лихвените нива на ЦБ-и и тогава се изказвайте "умно"

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Ква ядренна бе Песи?
                                Ти още не ли не си разбрал как работи този свЕт? Мислиш ли, че онези с пурите или онези дет си обикалят с яхтите за половин милиард (т.е хората които управлят света) изведнъж, ще се скрият в бункери, и ще дочакат края си ядейки консерви? Я по-сериозно, 3 световна (ядренна) няма да има, но магарета като нас, румънци, молдовци, поляци като нищо могат да бъдат хвърлени в огъня. В голямата геополитика джуджета като нас, никой, ама никой не ги брои. Ако сме определени за разрушаване - ще бъдем разрушени, както в момента се руши Украйна.
                                Според мен когато Путин реши да пусне някой дрон ,ще махне от настройките Гоце Делчев като квартал и района на имотите на Песимиста .

Коментар

Working...
                                X