IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• https://www.economic.bg/bg/a/view/ce...nija-se-srivat
    Цените на жилищата във Великобритания се сриват

По данни на най-голямото строително дружество цените са паднали с 3.4%, което е най-големият спад от юли 2009 г. насам
    Последните данни показват, че броят на продадените имоти намалява. Според данните на HM Revenue and Customs, публикувани в сряда, броят на транзакциите през април е бил 82 120, което е с 25% по-малко от година по-рано.

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение

Да ти е сладко -
      [ATTACH=CONFIG]n4072548[/ATTACH]

Тук ловят пъстървите от сметката -

https://www.youtube.com/watch?v=UMVt-lJZRyQ
      оф топик малко
      не е важно откъде ги ловят, а с какво ги хранят.
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Добре де ,ти в момента в който вземеш кредита пак минаваш в режим на отделяне на средства за да внасяш парите в банката ?Пак отчисляваш,а 10 години назад ако си почнал да отделяш нещичко за ремонта и колата сега и да вземеш кредит ще е доста по малко отколкото си теглил ,все тая пак говорим за пари които и в двата случая нямаш
        Има голяма разлика между спестяването и изплащането на кредит - кредита поевтинява с годините заради инфлацията, а спестените пари са обезценени и само губиш, че ги държиш. Преди 10 години примерно с 200лв на месец си можел да си купиш 100кг чушки, ама днес със тези 200лв ще купиш едва 50кг чушки. Как не го виждате това не знам, хайде ако инвестираш в нещо дуриго добре, ще се качи, ама може и да поевтинее, но да държиш пари в банката на влог 1-2-3-4% при инфлация само за миналия месец 10%, а миналите две години 60-100%?? и да очакваш да се върне инфлацията назад и чушките да станат пак по левче? Е няма да стане. Затова теглиш ипотека за максимално дълъг срок и излиза много по-евтино, да, може да вдигнат малко лихвата някога, но ръста на инфалция, стоки и заплатите в годините е по-голям и печелиш, и като погледнеш назад и ще си кажеш, че си купил апартамент за 50000лв 90-те а сега е 280000лв, докато ако си пестил 10 години на 3% лихва колко излиза?

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Така е-получил съм пари,които не съм изработил. Така е устроен света и банките движат икономиката и потреблението. Другият вариант е да пестя 10 години ,да не си позволя нещата, които искам и след 10 години пак да не мога да си купя колата, която искам и другите стоки и услуги, щото са нараснали значително цените.
          И ми е набутала дълг, ама ми е позволила да имам неща, които не бих имал в противен случай.
          В цял свят средната класа, а и не само тя процедират по същия начин. В САЩ едно от най-важните неща е кредитната история.
          Сега ако някой иска да пести ок негова си воля. Акъл не давам на никого как да живее.
          Добре де ,ти в момента в който вземеш кредита пак минаваш в режим на отделяне на средства за да внасяш парите в банката ?Пак отчисляваш,а 10 години назад ако си почнал да отделяш нещичко за ремонта и колата сега и да вземеш кредит ще е доста по малко отколкото си теглил ,все тая пак говорим за пари които и в двата случая нямаш

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80

Най-сладко ми е, като отида някъде на почивка в чужбина да харча там и да наливам в чуждата икономика, за бг-то само за супермаркета и хоремага на село.
            Да ти е сладко -
            Click image for larger version

Name:	11.JPG
Views:	1
Size:	46.9 КБ
ID:	4072548

Тук ловят пъстървите от сметката -

https://www.youtube.com/watch?v=UMVt-lJZRyQ
            Last edited by X_Y; 05.06.2023, 10:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Взел изгодно кредит ?
              Какво означава думичката изгодно ,за кредит ?
              Взел си дълг,борч,пари дето нямаш ,ако ги имаше ,ако имаше пари щеше да си спестил без да се налага много да се свиваш и да си свършиш работа ,но понеже нямаш парите,отиваш и банката ти дава пари които ти не си изработил и трябва да върнеш и то с лихва,сега дали лихвата е с вдин или два процента по голяма или по малка ,какво значение има за да кажеш че нещо изгодно си получил ,като се каже изгодно разбирам да си купил хубава ,запазена кола с добра цена,изгодно да си направил ремонта ,да си купил например материалии с 30% по евтини от пазарните цени масови ,това разбирам нещо изгодно ама да се заборчиш с банката с кредит и то всички били имали ,абе какво гледаш масата ,няма изгодни неща в банката ,тя ти набутала дълг,той било изгодно...не знам
              Така е-получил съм пари,които не съм изработил. Така е устроен света и банките движат икономиката и потреблението. Другият вариант е да пестя 10 години ,да не си позволя нещата, които искам и след 10 години пак да не мога да си купя колата, която искам и другите стоки и услуги, щото са нараснали значително цените.
              И ми е набутала дълг, ама ми е позволила да имам неща, които не бих имал в противен случай.
              В цял свят средната класа, а и не само тя процедират по същия начин. В САЩ едно от най-важните неща е кредитната история.
              Сега ако някой иска да пести ок негова си воля. Акъл не давам на никого как да живее.
              Last edited by mirodes; 05.06.2023, 09:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Ами аз не съм милионер като повечето от пишещите тук, така че се наложи да тегля кредит за ремонт на къщата си и за покупка на автомобил.А и повечето мои познати имат потребителски кредити.
                Какво точно е смешното,че се радвам, че съм взел изгодно кредит?Тия пари съм ги теглил, за да живея в по-хубаво жилище и да карам по-хубава кола. Ама според теб съм се бил"нашил"и се смееш.
                Взел изгодно кредит ?
                Какво означава думичката изгодно ,за кредит ?
                Взел си дълг,борч,пари дето нямаш ,ако ги имаше ,ако имаше пари щеше да си спестил без да се налага много да се свиваш и да си свършиш работа ,но понеже нямаш парите,отиваш и банката ти дава пари които ти не си изработил и трябва да върнеш и то с лихва,сега дали лихвата е с вдин или два процента по голяма или по малка ,какво значение има за да кажеш че нещо изгодно си получил ,като се каже изгодно разбирам да си купил хубава ,запазена кола с добра цена,изгодно да си направил ремонта ,да си купил например материалии с 30% по евтини от пазарните цени масови ,това разбирам нещо изгодно ама да се заборчиш с банката с кредит и то всички били имали ,абе какво гледаш масата ,няма изгодни неща в банката ,тя ти набутала дълг,той било изгодно...не знам

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Даже е горд че се е нашил на "изгодно" ГПР.
                  Ами аз не съм милионер като повечето от пишещите тук, така че се наложи да тегля кредит за ремонт на къщата си и за покупка на автомобил.А и повечето мои познати имат потребителски кредити.
                  Какво точно е смешното,че се радвам, че съм взел изгодно кредит?Тия пари съм ги теглил, за да живея в по-хубаво жилище и да карам по-хубава кола. Ама според теб съм се бил"нашил"и се смееш.
                  Last edited by mirodes; 05.06.2023, 08:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
                    Я да видим и тук кво става, май си стоят все така непродадени 200 парчета от 1 год.
                    Пазара стагнира силно преди катастрофата.Просто тук финансовата култура на матряла е потресаващо ниска и елементарни икономически логики и закони не се разбират.Сулъо и Пулъо с 3 кредита станал "инвеститор" в имоти и не знае базови неща.
                    А тези "имоти" ще стоят празни 10г както на предишната криза 2007
                    После ще се молят на ромите, които ще са мнозинството купувачи/наематели да ги вземат на половин от сегашната цена,но циганин скъпо не купува.
                    Last edited by petrg5s; 05.06.2023, 07:53.

Коментар

Само си чешите езиците тука, а истината е че пазарЯ умрЕ, зеленото - хептен. 138 апартамента - непродадени, който купил ще има да чака....чака...чака.... акт 16....

https://www.varnaview.com/search?status=forsell

[ATTACH=CONFIG]n4072518[/ATTACH]
                      То по -скъпо от София.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Тука имаше един немец от Ловешко, клатеше банките и показваше годишен доход от 8200€ та скътаваше от всекви данъци, а с 500 евра се печеше седмица в Италия. Ама нещо май го порезаха и май хана замина, а той се прибра в Ловеч. Голем тарикат беше, топ познавач на немската машина.
                        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Тука има колоси, гиганти. С уникални доходи, щъкат безплатно насекъде, намират акции по чекмеджетата, плющят по 15К€ месечно и дее и разходите му, един курник не могат да купят. Не щото нямат сухо разбира се. Геперето им високо, цените им високи...абе лично аз се объркаАх с тези колеги инвеститори.
                          Last edited by X_Y; 05.06.2023, 10:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Ебаси якото. Ай лека нощ

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Ако си намеря еквивалентна работа, като тукашната ще избягам с 200, ама да се бях сетил за това преди 10г., вече е късно за мен.
                              По-добре пръв на село от колкото последен в града...
                              Само така. На село и чат-пат в Брюксел. Нема се излагаш.

Коментар

Казват, че средната лихва е 8%, ти твърдиш, че имаш на 5? Дай да ги видим тоя план, махни имена, адреси и др лични данни - не ни трябват.
                                Вроятно е забравил да сметне и задължителните застраховки ,които поняга са дори повече от лихвата.

Коментар

Working...
                                X