IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Хахаха-ами нали имам погасителен план за всички 120 месеца.И всеки месец вноската е една и съща.
    И лихвата не е 5 процента, а 4.6 мисля,че беше. ГПР е 5 процента.Мен естествено ме интересува ГПР затова знам точно колко е.
    Казват, че средната лихва е 8%, ти твърдиш, че имаш на 5? Дай да ги видим тоя план, махни имена, адреси и др лични данни - не ни трябват.
    Last edited by better; 05.06.2023, 01:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Не искам да бъда краен и затова ще кажа, че много ме съмнява това, което казваш. Утре ще ме накараш да звънна на моя приятел банкерчето да ми каже дали се е предлагал изобщо такъв продукт през 2023! Фиксирана лихва от 5% за 10г...
      Естествено, че подобно нещо не съществува. Освен за някои политици предполагам. Просто от много време банките не са пипали лихвите и някои хора ги приемат за фиксирани.

Коментар

• Я да видим и тук кво става, май си стоят все така непродадени 200 парчета от 1 год.

https://sohome.bg/apartment/
        Last edited by better; 05.06.2023, 01:12.

Коментар

• Само си чешите езиците тука, а истината е че пазарЯ умрЕ, зеленото - хептен. 138 апартамента - непродадени, който купил ще има да чака....чака...чака.... акт 16....

https://www.varnaview.com/search?status=forsell

Click image for larger version

Name:	vview.jpg
Views:	1
Size:	59.5 КБ
ID:	4072518

Last edited by better; 05.06.2023, 01:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Абе, какво им става на понижителите тази вечер? Хем никога не са влизали в банка, хем смятат лихвите на банките по отпуснатите кредити!!! Минаха две години и два месеца откакто моята банка ми отпусна кредит за 5г. за апартамент в центъра на Бургас. Вноската не ми е вдигната с 1ст. при 4,2% ГПР.
            Надеждата им е да се вдигнат лихвите по депозитите и кредитите,ама в банките има над 40 милиарда лева повече средства по депозити,отколкото раздадени кредити. Вдигат се заплатите,бизнеса прави рекордни печалби,което води и до увеличаване на депозитите. Така че банките не са малоумни да вдигат вноски по депозити,с които и сега са претъпкани и да увеличават лихвите по кредитите, та да откажат малкото си кредитополучатели.
            С изключение на фирмите за бързи кредити, ама там е друга история.

Коментар

Хахаха-ами нали имам погасителен план за всички 120 месеца.И всеки месец вноската е една и съща.
              И лихвата не е 5 процента, а 4.6 мисля,че беше. ГПР е 5 процента.
              Абе, какво им става на понижителите тази вечер? Хем никога не са влизали в банка, хем смятат лихвите на банките по отпуснатите кредити!!! Минаха две години и два месеца откакто моята банка ми отпусна кредит за 5г. за апартамент в центъра на Бургас. Вноската не ми е вдигната с 1ст. при 4,2% ГПР.

Коментар

Тегля потребителски кредити от 20 години. И НИКОГА не е имало промяна на месечната вноска.
                Повече няма да коментирам.
                Мисли каквото щеш.
                Ебаси якото. Ай лека нощ

Коментар

Не го гледай погасителния план, той е на база текущата лихва, ако тя мръдне ще ти пратят нов погасителен план. Виж условията по договора как е формирана лихвата... Ама ти си юрист не е редно да ти казвам аз тези неща...
                  Тегля потребителски кредити от 20 години. И НИКОГА не е имало промяна на месечната вноска.
                  Повече няма да коментирам.
                  Мисли каквото щеш.

Коментар

Не го гледай погасителния план, той е на база текущата лихва, ако тя мръдне ще ти пратят нов погасителен план. Виж условията по договора как е формирана лихвата... Ама ти си юрист не е редно да ти казвам аз тези неща...

Коментар

Не искам да бъда краен и затова ще кажа, че много ме съмнява това, което казваш. Утре ще ме накараш да звънна на моя приятел банкерчето да ми каже дали се е предлагал изобщо такъв продукт през 2023! Фиксирана лихва от 5% за 10г...
                      И лихвата не е 5 процента, а 4.6 мисля,че беше. ГПР е 5 процента.Мен естествено ме интересува ГПР затова знам точно колко е.
                      Last edited by mirodes; 05.06.2023, 00:29.

Коментар

За целият период е фиксирана лихвата.Само при ипотечни кредити има фиксирана лихва само първите години. При потребителските лихвата е една и съща през целият период.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

nradev111 от години твърди, че банките лъжат, а той лично не е влизал в банка. Ти също си юрист, ако беше така, щеше да има лавина от дела, не мислиш ли? Да не говорим, че всяка банка си има юридически отдел...
                          Ами някои банки си имат калкулатори за кредити. Да влезе в сайта им и да изчисли колко са лихвите и тогава да пише.
                          В момента е много изгодно да се тегли потребителски кредит.

Коментар

За колко години е фиксирана лихвата в размер на 5%, а не за колко години ти е кредита?
                            За целият период е фиксирана лихвата.Само при ипотечни кредити има фиксирана лихва само първите години. При потребителските лихвата е една и съща през целият период.

Коментар

Рефинансирах потребителски кредит февруари месец тази година с 5 процента ГПР.И си го пише изрично в договора, че е толкова. А тоя кредитен инспектор ако е във фирма за бързи кредити може и на толкова да дава кредити.
                              nradev111 от години твърди, че банките лъжат, а той лично не е влизал в банка. Ти също си юрист, ако беше така, щеше да има лавина от дела, не мислиш ли? Да не говорим, че всяка банка си има юридически отдел...

Коментар

10.Това е максималното за потребителски кредити.
                                За колко години е фиксирана лихвата в размер на 5%, а не за колко години ти е кредита?

Коментар

Working...
                                X