Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Джонка, поне в планината ще можем ли да се скрием? Мисля да ставам хайдутин...
Замисли се дори да има малка вероятност това да стане (според мен е голяма), ти би ли рискувал живота на семейството си? Ще бягате с 300 към Терминал 2 (самолети обаче няма да има), пътищата ще се задръстят от бягащи, границите ще се затворят, ще настъпи хаос. Това ако гръмне е колкото Чернобил по 10. Варна и Бургас ще ги изпържи за часове. Колко пъти от 2019 насам ви говоря, че ви трябват планове Б, Ц, Д и Е поне? Всеки по-далеч и по-далеч от България? Вие обаче не, ще забогатявате от имоти в България - най-добрата държава за живеене....
От няколко пълни идиота в момента зависи дали ти и децата ти ще живеете, това не го ли осъзнаваш? А сме най-близо, на първа линия.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Спада в активите е програмиран вече и никой от списващите в темата не може да го промени ! Някои могат само да си намалят загубите,като продадат бързо
ЕЦБ си свива баланса с рекордни темпове,като само за последната седмица сумата е минус половин трилион евра
Това е точно обратното на това което "проракуваше" икономическото "светило" 6000
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Джонка, поне в планината ще можем ли да се скрием? Мисля да ставам хайдутин...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Ти не осъзнаваш ли, че Запорожие е пред взривяване, а Европа е изправена пред ядрена катастрофа? Шансовете са 50 на 50 в момента, зависи изцяло от няколко пълни шизофреници и от украинска, и от руска страна. Ти вярваш ли им? Първи ще измрете на Черноморието, особено на северното, където е къщата на онзи клоун твоят приятел.
На твое място бих си вдигнал чукалата и избягал от Европа на секундата - поне ти имаш тази възможност все още, за другите не знам.
За какви ръстове, заплати и назначения ми говориш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Лордиевич, не е добре това. Дано и спада в БГ който е +9,3% не е толкова краткотраен колкото в Германия. Вчера си приказвахме с Купата и него му е пламнала главата от работа, че назначава още нови хора. Явно и глада за персонал и увеличението на доходите ще доведе до спад. Добре, че ти взе в Бургас, там спада ще е по-малък.
На твое място бих си вдигнал чукалата и избягал от Европа на секундата - поне ти имаш тази възможност все още, за другите не знам.
За какви ръстове, заплати и назначения ми говориш?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеЯ, виж ти, всичко, ако е огледално като в Германия:
Цените на жилищата в Германия се покачват, тъй като по-високите разходи за строителни материали забавят строителството и помагат да се сложи край на краткотрайния спад.
https://fakti.bg/imoti/796360-obrat-...ra-na-jilishta
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Посочил си 1 акция която е ок, но има 101 които не са I- индекса който показва ситуацията без лотария дава за периода 30% примерно.... това ако не почна да продавам, че ако имам мелеон / 1 тристаен апарт/ на БФБ и тръгна да продавам на финала ще съм 30% ама на минус....
Златото е добре прав си, но далеч от Софийска тухла и отново не се виждам къде бих съхранявал мелеон в злато.....трябва да ми е във възглавницата :-)
Фондовете за ЗЗ сигурно са добре донякъде, ама там не контролираш процеса - да речем купил съм дадена земя на 1000 лева , сега струва 5000 / не знам има ли такава/ и я продавам на арендатора за 2500 и 1000 лева кеш на ръка за мен....примерно.....фонда е на печалба....
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Я, виж ти, всичко, ако е огледално като в Германия:
Цените на жилищата в Германия се покачват, тъй като по-високите разходи за строителни материали забавят строителството и помагат да се сложи край на краткотрайния спад.
https://fakti.bg/imoti/796360-obrat-...ra-na-jilishta
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Да бе да ,продажбите падат постоянно но цените нямало да паадат ,такъв пазар досега никой не е измислил на планетата ЗемяОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
алтерко на 1.9 сега на 27
жълто на 1200$ сега на $1900+
земеделска земя - качи повече от имотите , а за който не иска ЗЗ, че не му се занимава, но я харесва - атера - на 1.9 сега на 3.34 и платени виж колко дивидент от 2018-2023 (1лев общо след данъци)
импулса се мота на +/- около нулата, но и там съм убеден, че ще има добри резултати вбъдеще.
горецитираните алтернативи ти дават и относително добра ликвидност (относително заради ЗЗ, че е специфична) + доходност + правиш нещо по-различно от това да се цакаш с таксиджии, майстори и тн инвеститори в жилищни НИ.
Златото е добре прав си, но далеч от Софийска тухла и отново не се виждам къде бих съхранявал мелеон в злато.....трябва да ми е във възглавницата :-)
Фондовете за ЗЗ сигурно са добре донякъде, ама там не контролираш процеса - да речем купил съм дадена земя на 1000 лева , сега струва 5000 / не знам има ли такава/ и я продавам на арендатора за 2500 и 1000 лева кеш на ръка за мен....примерно.....фонда е на печалба....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Е айде де от 7 години те молим да кажеш в какво да си вложим спестяванията и ти все у лавандулата ни пращаш...
Дай моля те нещо което има същият рисков и работен профил / без да ставаме бизнесмени, земеделци или на пълен работен ден и да има фонд за гарантиране на стойността да речем от неколко мелеона на каквато стойност са имотиту примерно/ като имотите и да има същата доходност като от имотният връх през 2016 ?
алтерко на 1.9 сега на 27
жълто на 1200$ сега на $1900+
земеделска земя - качи повече от имотите , а за който не иска ЗЗ, че не му се занимава, но я харесва - атера - на 1.9 сега на 3.34 и платени виж колко дивидент от 2018-2023 (1лев общо след данъци)
импулса се мота на +/- около нулата, но и там съм убеден, че ще има добри резултати вбъдеще.
горецитираните алтернативи ти дават и относително добра ликвидност (относително заради ЗЗ, че е специфична) + доходност + правиш нещо по-различно от това да се цакаш с таксиджии, майстори и тн инвеститори в жилищни НИ.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.bloombergtv.bg/a/17-v-ra...ane-na-lihvite
България няма да може да избегне процес по нормализиране на лихвите Кристофор Павлов, главен икономист на УниКредит, "В развитие", 05.07.2023 г.
Айде край с надеждите на теглилите кредити
Четох че Гърцип си изкупувала предварително много скъпи ДЦК-та на 3.9% Това гоРови ли ти нещо ?
Помниш ли като ти пишехме, че основната лихва на 3% води до сериозно държавно задъхване и нагоре е сложна работаLast edited by pesimist4o na kvadrat; 05.07.2023, 20:02.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеПеси тъй тъй съм те хФанал, я кай сиА, да купуваме ли на 3000 евра/кв, ако да. Защо? На колко ще мога да продам след 2 год?
Обаче изначало питанката ти е грешно конструирана..... имот не се продава освен при много ама много принудителна ситуация, та след 2 години като сметнем транзакционните разходи меко казано безсмислено....некъде между 20 и 200 години требе да се мисли ко да се прави....Та каквато е да е цената на имотя след 2 години нема смисъл да се продава....
Имотята не са за спекула.... ного куцо нещо в тази посока...., виж там, коне, магарета, акции колкото искаш лесни неща за спекула има и ако се гони точно тя и човек е добре с нервите е вероятно да изкара повече отколкото от имотната спекулация.... Например ако беж взел коне на колко там беше дъното 15К ли сега щях д ги продам на мига и конвертирам в нещо материално....За една година 100% е повече от доволно и алчно и рисково да се чака за повече....
- 1 like
Коментар
-
https://www.bloombergtv.bg/a/17-v-ra...ane-na-lihvite
България няма да може да избегне процес по нормализиране на лихвите Кристофор Павлов, главен икономист на УниКредит, "В развитие", 05.07.2023 г.
Айде край с надеждите на теглилите кредити
Коментар
Коментар