Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнениеЩом под 2500е се продава на загуба, съм обречен на перона
Не знам за джоба, ама за целевия апарт, психиката нема да ми издържи, виждайки “ “кредитчето”, което трябва да гушна
Коментар
-
Първоначално изпратено от Econlav Разгледай мнение
Средната заплата в София вече минава 2,500 лева бруто, в момента обзавеждам апартамент и с ниски цени на качествени материали ми излиза 500 евро на кв.м. Ако си го купил на текущата пазарна цена от 1,800-1,900 евро на кв.м. няма как да ме накараш да продам на под 2,500-2,600 евро, при отстъпка от 100-200 евро ще съм на загуба. След 3 месеца ще вдигнат минималната с 15%, няма логика да паднат цените, тъй като има ниска безработица, най-доброто финансиране от целия свят с покачване на възнагражденията, което води до инфлация и покачване на разходите, т.е. ще става по-скъпо.
Единствения проблем който може да обърне колата е приемането на еврото и заменянето на средносрочните индекси на нашите банки с юрибор, което ще увеличи лихвата с едни 100% на всички, но не е сигурно какво ще измислят банките, тъй като не искат портфейлите им да се обезценят с милиарди, тъй че ще видим.
П.П. И дядо ми едно време на заплата 80 лева беше купил апартамент за 40,000 лева, ама това време мина.
Поздрави,
Как е успял да го изплати и за колко време?
През соца няма апартаменти по 40 000 лв за обикновения българин.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Цените преди пандемията е реалистично. Но няма връщане, сори. Може би 15% тази година, поне така ми се струваше в началото на годината, а както изглежда няма да е така, защото банките упорито държат ниски лихви.
Единствения проблем който може да обърне колата е приемането на еврото и заменянето на средносрочните индекси на нашите банки с юрибор, което ще увеличи лихвата с едни 100% на всички, но не е сигурно какво ще измислят банките, тъй като не искат портфейлите им да се обезценят с милиарди, тъй че ще видим.
П.П. И дядо ми едно време на заплата 80 лева беше купил апартамент за 40,000 лева, ама това време мина.
Поздрави,Last edited by Econlav; 08.09.2023, 17:07.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.dnevnik.bg/bulgaria/2023...ef=home_layer2
Как беше лафа ?
Локация,локация ,локацияха ха
Поздрави за всички притежатели на морски имоти .
Другари,
Може би сгрешихте
Пороят, след който фекално-кафявите морски тайни станаха явни !
/ама как така ?/
Ешерихия коли, циркове и "антибългарска пропаганда"
Изплуването на тръбите идва па-малко от месец след като държавата, бизнеса и неправителствена организация влязоха сблъсък тъкмо заради качеството на морската вода по Южното Черноморие.
След съвместна проверка, направена в края на юли съвместно със Софийския университет "Св. Климент Охридски", асоциация "Активни потребители" обяви, че на 7 от 11 плажа по Южното Черноморие замърсяването с ешерихия коли - бактерия, която живее в червата и заразяването с която причинява стомашен дискомфорт и диария, е до 41 пъти над нормата.
На север - кърпички и плъхове
С неприятните новините и снимки от последните дни Южното Черноморие всъщност догонва Северното.
Само преди дни проверка на "Дневник" показа, че в продължение на поне пет години администрацията на варненския кмет Иван Портних не е реагирала на сигналите, подавани от районната екоинспекция за замърсяването на градските плажове с вода от мръсната канализация, хиляди санитарни кърпички и дори фекална маса. Това каза в отговор на зададени въпроси директорът й Ерджан Себайтин. Според него освен крайбрежните заведения в града, причина за непрекъснатото изливане на фекални води в морето са презастрояването на града и мръсната канализация, която не е преустроена, за да понесе претоварването.
Десет месеца тъна в мълчание местната администрация и когато през април 2020 г. стана ясно, че в продължение на десет месеца - два от които в разгара на летния сезон, във Варненското езеро, а оттам в залива пред града, а и по плажовете му са се излели над 3 млн. кубически метра непречистена вода от мръсната канализация на кв. Аспарухово. Предизвиканото замърсяване беше толкова мащабно, че беше регистрирано и на сателитни снимки. През цялото това време риболовът, добивът на миди и къпането не са били спрени нито за ден.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
За най-добър ефект аз препоръчвам узо. Пробвай и няма да съжаляваш!
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Така е,но в момента ти не си живееш живота ,ами пак се увърташ в спирала от дертове ,мое мнение ,вариант 1 е да си мислиш че ще живееш с костенурките или вариант 2 е ...май пак свързан с вариант 1 ,не намирам логика ?
На твоите години ,опции да се увърташ още и още не виждам,а и си свидетел какво прави новото поколение със старта който му даваш ,да не изпадам в лични ,то навсякъде е така ..затова мисля е време за старта на нещо новоLast edited by два_таралежа; 08.09.2023, 14:39.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
15% но върху какво?
Проблемът е, че изобщо нямаме някакви установени пазарни нива, върху които да смятаме проценти. Всичко е тотална спекула.
Ето ти пример за 15% дискаунт в сграда на Артекс (махнали са тарикатски и ДДС-то, за да изглежда по-голям дискаунтът). Тук имаме типичния пример - ненужен и празен имот купен на зелено, решил да прави големите печалби от препродажба, но не му вързал никой естествено и сега сваля цената, но от Април пак никой не му е вързал. Е можем ли да говорим изобщо за пазарно ниво? Не, не можем. Не и преди 10 човека да са готови да извадят по 1 милион за апартамент. А такива както виждаш няма.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...clx&f1=1&fe7=1
Друг пример:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...djh&f1=1&fe7=1
Този тук иска 50% над цената на Артекс. И наполовина да свали, ще е малко. Тотално неадекватна обява и цена, изцяло откъсната от всякакъв разум и реалност.
За какъв пазар и какви проценти да говорим при това положение, след като 90% от обявите са тотално неадекватни, а 50% от исканите цени са абсолютен въздух под налягане. Вчера беше 2000, днес 4000 и нямало как да падне от 4000 на 3600. Пълен абсурд.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Цените преди пандемията е реалистично. Но няма връщане, сори. Може би 15% тази година, поне така ми се струваше в началото на годината, а както изглежда няма да е така, защото банките упорито държат ниски лихви.
Проблемът е, че изобщо нямаме някакви установени пазарни нива, върху които да смятаме проценти. Всичко е тотална спекула.
Ето ти пример за 15% дискаунт в сграда на Артекс (махнали са тарикатски и ДДС-то, за да изглежда по-голям дискаунтът). Тук имаме типичния пример - ненужен и празен имот купен на зелено, решил да прави големите печалби от препродажба, но не му вързал никой естествено и сега сваля цената, но от Април пак никой не му е вързал. Е можем ли да говорим изобщо за пазарно ниво? Не, не можем. Не и преди 10 човека да са готови да извадят по 1 милион за апартамент. А такива както виждаш няма.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...clx&f1=1&fe7=1
Друг пример:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...djh&f1=1&fe7=1
Този тук иска 50% над цената на Артекс. И наполовина да свали, ще е малко. Тотално неадекватна обява и цена, изцяло откъсната от всякакъв разум и реалност.
За какъв пазар и какви проценти да говорим при това положение, след като 90% от обявите са тотално неадекватни, а 50% от исканите цени са абсолютен въздух под налягане. Вчера беше 2000, днес 4000 и нямало как да падне от 4000 на 3600. Пълен абсурд.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
Така е, където има пара, всяка сфера е окупирана от правилните хора. Съжалявам, аз съм професионалист и си върша работата. И горивата дето сипваш и цакаш и те са в техни ръце. Ама не боли, нали? Ами Енергетиката, ами фармакомпаниите...пак ти казвам. Аз съм работил преди години в Демокрацията на 90те и до 2008 почти без пари. Сега поне си взех моето.
На твоите години ,опции да се увърташ още и още не виждам,а и си свидетел какво прави новото поколение със старта който му даваш ,да не изпадам в лични ,то навсякъде е така ..затова мисля е време за старта на нещо ново
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
15-20 е твърде амбициозно. Още 2018 балонът си беше надут с толкова. Изкуственото надуване на цените 2021-2022 изобщо не го броим.
50% е минимум надценката, на някои имоти и 100% (двойно).
Никой не може да ме убеди, че в тази беднотия квадратен метър може да струва над 1000-1500 Евро.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Ква демокрация кви 5 лева ,айде да не изкарвам имена ,коя болница ,кой шеф,лекар към коя партия е ,застрахователи,депутатчета ,мутрички ,всеки нов център,болница ,отделение ,зад всичко това са ТЕ ,и ти го разбра болезнено,върна се с надежди но те бяха попарени набързо ,това е жалкото ,но още по-жалкото е овчедушието на мАтРиЯла
- 1 like
Коментар
Коментар