Първоначално изпратено от Econlav
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Не си академик и нищо не разбираш. Вчера Денков ти го каза директно:
Не е бъзик, реално го каза пред журналистиLast edited by Econlav; 09.09.2023, 19:27.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Не е баш едно и също, защото купилите на 3% ипотека, няма вечно да са на 3% при покачващи се лихви. Тяхната лихва също ще расте (макар и с по-малко от тези с нови кредити) и ако главницата е голяма е неприятно.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Направо ще е погром, когато всички се втурнат към депозити от над 3%:
https://www.ca-consumerfinance.de/zur-kontoeroffnung/
12 мечен депозит на 4.05%
Това ще направи ипотеките на 6,5% и нагоре при сегашните условия, съответно порфейлите на банките ще получат бонус след като вдигнат временно на всички вноските с най-малко депозитната лихва на ЕЦБ (ако приемем тази стойност за груб ориентир на средните депозитни лихви за периоди до 2 години). НО обезценката на обезпеченията може да бъде описана само с "Ей сега си е****о, мамата!".
Все пак за тези без имущество може да им е все тая, стига да не се набутат на спекулативния връх. Дали ще купят 1500е/м2 при 3% ипотека или 1000е/м2 при 6% (груб пример) е все тая.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Какво пише тук?
https://www.google.com/maps/@43.3769...6656?entry=ttu
Внимание, свлачище, не преминавай!
Няма какво да разграничавам, те нещата са ясни. 100% незаконни строежи. И опасни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
Джони, сладур уважаеми, аз не съм спал и в периода 2011-2023 както сам видя съм купувал имоти които са доста добри. В нито един момент аз не съм разполагал с 640 хил евро. Макса е бил с около 240-275 хиляди. Със спечелен кеш не се догонва цена на имот. Никога не достига. Запомни, безплатен урок!
Намествал съм ги моментално, да, милион и нещо бая отгоре съм, сега ще кажеш че капиталовата която е дабъл се пипа ако продадеш. Учи се на локация и ликвидност, дори имота да изглежда скромен.
Не познаваш геодезията на района. Вълна от морето не би бил проблем. Морето не бута, поглъща само. Проблем са дренажи, подпочвени води, лоша отводнителна система и пласт от почва върху скала. Реки и долини няма, язовири също, презастроени южночерноморски алчни чекии също. Затова в Малката София - Лозенец отдавна не купих и не бих купил и 1 кв. м. Научи се да се разграничаваш и да получаваш инфо не от тълпата.
https://www.google.com/maps/@43.3769...6656?entry=ttu
Внимание, свлачище, не преминавай!
Няма какво да разграничавам, те нещата са ясни. 100% незаконни строежи. И опасни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Econlav Разгледай мнение
Средната заплата в София вече минава 2,500 лева бруто, в момента обзавеждам апартамент и с ниски цени на качествени материали ми излиза 500 евро на кв.м. Ако си го купил на текущата пазарна цена от 1,800-1,900 евро на кв.м. няма как да ме накараш да продам на под 2,500-2,600 евро, при отстъпка от 100-200 евро ще съм на загуба. След 3 месеца ще вдигнат минималната с 15%, няма логика да паднат цените, тъй като има ниска безработица, най-доброто финансиране от целия свят с покачване на възнагражденията, което води до инфлация и покачване на разходите, т.е. ще става по-скъпо.
Единствения проблем който може да обърне колата е приемането на еврото и заменянето на средносрочните индекси на нашите банки с юрибор, което ще увеличи лихвата с едни 100% на всички, но не е сигурно какво ще измислят банките, тъй като не искат портфейлите им да се обезценят с милиарди, тъй че ще видим.
П.П. И дядо ми едно време на заплата 80 лева беше купил апартамент за 40,000 лева, ама това време мина.
Поздрави,
https://www.ca-consumerfinance.de/zur-kontoeroffnung/
12 мечен депозит на 4.05%
Това ще направи ипотеките на 6,5% и нагоре при сегашните условия, съответно порфейлите на банките ще получат бонус след като вдигнат временно на всички вноските с най-малко депозитната лихва на ЕЦБ (ако приемем тази стойност за груб ориентир на средните депозитни лихви за периоди до 2 години). НО обезценката на обезпеченията може да бъде описана само с "Ей сега си е****о, мамата!".
Все пак за тези без имущество може да им е все тая, стига да не се набутат на спекулативния връх. Дали ще купят 1500е/м2 при 3% ипотека или 1000е/м2 при 6% (груб пример) е все тая.Last edited by Chio; 09.09.2023, 11:02.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Така е Каврък, сега като останат без работа в ИТ сектора, очаквай да започнат да изявяват претенции за твоята стабилна позиция.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
Но и купувачите са друг сегмент. Разбира се. Не с един, с по 10-15 подобни разполагат продавачите.
Тва се едно аз с моите милион и няколко стотин хиляди евра да купя в Сардиния. Кога? Аз съм ги взел не накуп, а постепенно. И да купя аз оставам под моста, щото няма да имам и грош да ги поддържам.
В крайна сметка цената е наопаки, и ако преди колкото беше по-голям имота, толкова по-евтин ставаше м2, сега е обратното. Има време нещата да си дойдат на мястото.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Ит,тата доста ще изпокапете, гледам масово почнаха да,съкращават позиции,дейности,хора,проекти
- 4 Харесвания
Коментар
-
Гледам четниците сте сринали имотите до 1906 https://www.imot.bg/9q7orm
===2039===
Останаха още 6 дни до старта на новото поскъпване.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Не си академик и нищо не разбираш. Вчера Денков ти го каза директно:
Не е бъзик, реално го каза пред журналисти
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Econlav Разгледай мнениеЕдинствения проблем който може да обърне колата е приемането на еврото и заменянето на средносрочните индекси на нашите банки с юрибор, което ще увеличи лихвата с едни 100% на всички, но не е сигурно какво ще измислят банките, тъй като не искат портфейлите им да се обезценят с милиарди, тъй че ще видим.
Поздрави,
Еврото е стабилна валута, която води до по-ниски лихви, отколкото лева. Ако имахме евро в момента, инфлацията щеше да е по-ниска, както и лихвите. Много е важно да престанем да живеем с илюзии
Коментар
-
Хаха, я виж в Сардиния какво можело да се купи?
https://www.green-acres.it/de/proper...s1rdap3v5u.htm
А ти, подведен от оня чалнатия, взе че купи на свлачището край село Оброчище, незаконен кофтор без канализация сред фекални води. Познанството ти с този те дърпа толкова силно към дъното, не знам как още не си го осъзнал.
https://www.green-acres.es/bg/proper...tv28btoufd.htm
Уникални имотиLast edited by bota156; 09.09.2023, 08:13.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Е как, нали имаш милион и нещо иляди? И казваш, че не можело нищо да се купи с тях в Сардиния....
За документите ясно, на това свлачище строежите няма как да са и на 1% законни. Кой знае какви врътки са правени. Но ти си знаеш. Моли се да не се издавите, една вълна и сте чао.
Намествал съм ги моментално, да, милион и нещо бая отгоре съм, сега ще кажеш че капиталовата която е дабъл се пипа ако продадеш. Учи се на локация и ликвидност, дори имота да изглежда скромен.
Не познаваш геодезията на района. Вълна от морето не би бил проблем. Морето не бута, поглъща само. Проблем са дренажи, подпочвени води, лоша отводнителна система и пласт от почва върху скала. Реки и долини няма, язовири също, презастроени южночерноморски алчни чекии също. Затова в Малката София - Лозенец отдавна не купих и не бих купил и 1 кв. м. Научи се да се разграничаваш и да получаваш инфо не от тълпата.Last edited by два_таралежа; 09.09.2023, 01:58.
- 1 like
Коментар
Коментар