If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Румънците по Великден бяха много малко тази година във Варна и комплексите.Мисля,че и на тях взе да им става скъпо за това което получават.
Дайте да свалим розовите очила.Днес бях в Кранево да видя един семеен хотел,че ми трябва почти целия да настаня гости на сватба на сина ми в Блак си рама.Неговите колеги от чужбина ще спят там ама за роднините на жена ми не ми е по джоба.Хотелиера вика ама ти за 2 нощувки ще ми провалиш цялата седмица.Викам му виж табелата for sale на хотела на комшията ти.
Моите наблюдения са от по на юг, на север винаги е било слабо
Румънците по Великден бяха много малко тази година във Варна и комплексите.Мисля,че и на тях взе да им става скъпо за това което получават.
Дайте да свалим розовите очила.Днес бях в Кранево да видя един семеен хотел,че ми трябва почти целия да настаня гости на сватба на сина ми в Блак си рама.Неговите колеги от чужбина ще спят там ама за роднините на жена ми не ми е по джоба.Хотелиера вика ама ти за 2 нощувки ще ми провалиш цялата седмица.Викам му виж табелата for sale на хотела на комшията ти.
Румънците са такава напаст, че хотелиерите са пропищели от тях, но си траят. Няма такива наглеци като тях. Сутрин с чинии изнасят храна и на обяд я изкарват на басейна. Управата постоянно им прави забелжежки има и скандали. Обяда се плаща, но те разбира се не искат да плащат (вадят храната от закуската) и стават скандали. Веднжъж едни нахалници крещяха на английски, че трябва да им благодарят, че вкарват пари тук. Чудя се докога ще ги търпят, понеже българите като чуят, че има румънци и бягат.
Намаляват жителите на София и големите градове !
За 2021 година София е намаляла с близо 700 души !!!
От големите градове най-много жители през 2021 г. губят Добрич и Русе. В Добрич населението е намаляло с 1667 души и вече е под 80 000 – 79 269. В Русе намалението е с 1627 и жителите му са вече 133 813.
С повече от 1000 човека е намаляло населението в още 8 областни града: Плевен (с 1296), Перник (с 1219), Хасково (с 1212), Стара Загора (с 1133), Сливен (с 1120), Габрово (с 1042), Пазарджик (с 1019) и Враца (с 1008).
В София отливът е с 613 души, а има още градове, които намаляват с повече: Видин – с 899, Кюстендил – с 830, Ямбол - със 779, Ловеч - с 694, Силистра - с 671, Монтана - с 667, и Шумен - с 655.
От останалите областни центрове Бургас намалява с 558 човека, Смолян с 558, Разград с 468, Благоевград с 368, Търговище с 346 и Велико Търново с 310. Най-малък сред областните градове е отливът в Кърджали – само 52-ма души.
Румънците стават все повече с всяка година (информация от приятел хотелиер).
Посредствените хотели може и да усетят нещо
Аз съм от Варна и съм израстнал дет се вика на Дружба(така се казваше тогава).Като студент бях и 5години спасител там вместо бригада.Още тогава плажовете се задъхваха от хора а хотелите няма и 1/10 от това което е.Това вече не е курорт а квартал и то пренаселен.За ваканционни имоти просто забрави.Да не говорим за разни римски изцепки тип крепости и оръдия на брега.Да им вземеш архитекта на тимаджиите и да го обесиш на някое оръдие.
В курорта Св. Константин и Елена има много предложения и оферти. И рушняците се изтеглиха. Лошото е че имотите им се изкупуват от богати посредници брокери. И после те пускат на пазара. Цените така остават високи. Все още. И не знам как ще е. Интересувам се в детайли и виждам какво става. Инак е гот да клъвнеш нещо на добра цена и да го пускаш кеш за краткосрочни договори и парата в джоба. Това е държавата - те те крадат, ти пък даваш на познати без пари.
Аз съм от Варна и съм израстнал дет се вика на Дружба(така се казваше тогава).Като студент бях и 5години спасител там вместо бригада.Още тогава плажовете се задъхваха от хора а хотелите няма и 1/10 от това което е.Това вече не е курорт а квартал и то пренаселен.За ваканционни имоти просто забрави.
Не си казал туристи, но каза че хотелиерите ще гризнат дръвцето. Според теб те не разчитат ли основно на туристи? Ето и моята прогноза - сравнително добър сезон по морето, 15-20% по-скъпи кръчми и хотели, повече туристи от миналата година, но по-малко от 2019.
Евтинджос хотелите на 3 та линия може и да гризнат дръвцето. Народа тръгна към гръчко, няма пср няма тестове, няма и евтина раб ръка вече, всеки наточи секирата.
Не съм казал туристи - 300 000 имота х 4 човека ~1.2 млн. руснаци. Всички те, ядат, пият, зареждат гориво, ползват ресторанти ит.н. Да кажем 40 лв да ден ~ 50 млн - на ден само от руснаци. Хубавите хотели може би са пълни, но другите дет чакат сиромаси, ще гризнат дръвцето ми се струва. Ресторантите, атракционите, магазинчетата не ги виждам при тези - 1 млн човека.
Не си казал туристи, но каза че хотелиерите ще гризнат дръвцето. Според теб те не разчитат ли основно на туристи? Ето и моята прогноза - сравнително добър сезон по морето, 15-20% по-скъпи кръчми и хотели, повече туристи от миналата година, но по-малко от 2019.
Не съм казал туристи - 300 000 имота х 4 човека ~1.2 млн. руснаци. Всички те, ядат, пият, зареждат гориво, ползват ресторанти ит.н. Да кажем 40 лв да ден ~ 50 млн - на ден само от руснаци. Хубавите хотели може би са пълни, но другите дет чакат сиромаси, ще гризнат дръвцето ми се струва. Ресторантите, атракционите, магазинчетата не ги виждам при тези - 1 млн човека.
Част от руснаците с имоти са си тук, но и половината да изчезнат, ще има сериозни последствия.
В курорта Св. Константин и Елена има много предложения и оферти. И рушняците се изтеглиха. Лошото е че имотите им се изкупуват от богати посредници брокери. И после те пускат на пазара. Цените така остават високи. Все още. И не знам как ще е. Интересувам се в детайли и виждам какво става. Инак е гот да клъвнеш нещо на добра цена и да го пускаш кеш за краткосрочни договори и парата в джоба. Това е държавата - те те крадат, ти пък даваш на познати без пари.
Даваш за 30~40 дни, а подръжката е 12 месеца. Ако наводнят или чупят нещо пък майсторите дерат кожи. Смяна бойлер 200 кинта при цена на бойлера 300 кинта.
То ако имаше файда нямаше да се продават от 10 год на 200 евра.
Коментар