Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
фанелките и колата нямат особено значение.
при 500+км шофиране по кофти път (натоварен) си смачкан
тръгни в петък след работа и се върни в неделя вечер в трафика - и го направи 10 пъти и ще разбереш какво имам предвид
на мен 170км (по празния подбалкански път) ми идват малко нанагорно в неделя вечер, а си представям да тръгна от балчик с всичката драма по северното направление (магистралата не е готова)
за самолет за 4-членно семейство и такси от варна до балчик и после за връщане... мисля няма какво да коментираме ако се случи повече от 2 пъти на сезон.
Търговище до Бяла е добре, е, има камиони тук там, но ядва се. После Бяла - Плевен е малко по натоварен, но както казва Песимиста ако пътуваш рано сутрин и избягваш недели и петъци става. За всеки уикенд е далеч и не става. Ако живееш в Добрич е идеално. Аз сега пътувайки до Пловдив през Троянския проход не го усещам, няма много коли. Малко към Пловдив се сгъстява, но зимата с двете магистали не ми се мисли.Last edited by два_таралежа; 29.08.2023, 19:15.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Видях го имаш съобщение ,малко е дълго но ще ти е от полза ,сигурен съм
Коментар
� -
фанелките и колата нямат особено значение.
тръгни в петък след работа и се върни в неделя вечер в трафика - и го направи 10 пъти и ще разбереш какво имам предвид
на мен 170км ми идват малко нанагорно в неделя вечер, а си представям да тръгна от балчик с всичката драма по северното направление (магистралата не е готова)
за самолет за 4-членно семейство и такси от варна до балчик и после за връщане... мисля няма какво да коментираме ако се случи повече от 2 пъти на сезон.
Имам свободно време достатъчно и си избирам кога да пътувам спрямо трафика / никога не се прибирам неделя вечер, нито пък тръгвам петък вечер за където и да било/
Да не забравя че 40 годишната ми Шкода е автоматик, ползвам и редовно автопилота / на магистрали/ има подлакътници и и е с много вътрешно пространство.... т.н. удобна е за дълъг път...
Това не е проблема. , а той е че на Север и въобще в Черно море водата ми е студена, а на море без да се топна.... , то като и където ходя не излизам от водата...., но знам колко струват подобни къщи на местат които ми харесват като вода и цените им нямат нищо общо с нашите и това дето Левчо плати...ама нищо....Т.е. може да се жертвам и тук стига цената и местоположението на къщата да са ок....
Това не изключва Индийският океан примерно през Декември....
ПП предполагам, че до 4-5 години ще я направят магистралата.... трябва да се краде....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 29.08.2023, 14:52.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Пуснах ти съобщение...Не знам дали работят....
Коментар
� -
Не разбира се, за уикенда си имам Радомир, ако някога взема нещо там / на Левюо къщето бих го взел/ ще е за поне 2 седмици на курс и евентуално за по 2-3 месеца когато децата минат гимназията....
Относно карането не ми е любимо , но се справям без проблем и 1000км са нищо....дори с 30 годишната ми Шкода или беше 40 годишна забравих вече :-) Не можем всички да имаме жипки Берти, нито ядем стекове нито даваме по 200 кинта за фанелки....:-)
на мен 170км (по празния подбалкански път) ми идват малко нанагорно в неделя вечер, а си представям да тръгна от балчик с всичката драма по северното направление (магистралата не е готова)
за самолет за 4-членно семейство и такси от варна до балчик и после за връщане... мисля няма какво да коментираме ако се случи повече от 2 пъти на сезон.Last edited by bertram; 29.08.2023, 14:36.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
� -
и ще караш 1000км+ за едно отиване за уикенда
я пак
да не те знаем какъв карач си да ти повярваме
Относно карането не ми е любимо , но се справям без проблем и 1000км са нищо....дори с 30 годишната ми Шкода или беше 40 годишна забравих вече :-) Не можем всички да имаме жипки Берти, нито ядем стекове нито даваме по 200 кинта за фанелки....:-)
ПП Ама се замислих явно и мен си ме разкрил вече изцяло. След като разбра че отдавам един апарт при това с ипотечка вече ме знаеш дори как карам :-)))) Уникален си Бетти, ако познаваше и 10% от това за имотите цена немаше да имаш :-)Last edited by pesimist4o na kvadrat; 29.08.2023, 14:27.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Не знам къде работиш сега (беше писал за Пловдив и Плевен), но за уикендите ще ти е много път от Пловдив.
Търси си работа във Варна и ще си екстра
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
https://www.jobs.bg/trends.php?typeI...ories%5B%5D=23
Коментар
� -
Ох, дано да не намери подобно, че ще ми се наложи да го взема :-)
я пак
да не те знаем какъв карач си да ти повярваме
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
� -
Ох, дано да не намери подобно, че ще ми се наложи да го взема :-)
Коментар
� -
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
Мерси, Песи. Не бой се. Чуват се само отвън. И то не силно. Защото тишината е пълна. Вътре не. А от втория и трети етаж на къщата имаш чувството че морето е досами къщата.
Споко, Еж 1 започна да се оглежда да ти търси къще.
Коментар
� -
Не знам къде работиш сега (беше писал за Пловдив и Плевен), но за уикендите ще ти е много път от Пловдив.
Търси си работа във Варна и ще си екстра
Коментар
� -
Поздравления за успешното завършване на сделката Доктор Еж !
С радост да си ползваш къщичката... Да ти кажа аз не мога да спя на шума от морските вълни. Дано ти да го нямаш този проблем :-)
Споко, Еж 1 започна да се оглежда да ти търси къще.
Две папки с документи прибрах. Удостоветение за търпимост, Конструктивно решение на Общината, къщата отговаря на всички стандарти и може безпроблемно да се ползва. Бая работа се свърши покрай тази къща. Сега всичко е шест. А цената и е по три.Last edited by два_таралежа; 29.08.2023, 13:16.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
4,5% не са много, но не са и малко на фона на ситуацията преди година-две само. Хубавото е, че днес имаме алтернативи и пазарите се нормализираха, т.е. парите отново имат цена. Ако сега се подсигуриш средносрочно с ДЦК над 5% (да речем 5 до 10 годишни), когато инфлацията слезе на 2%-3% (yield curve-то сигнализира точно това) ще имаш реална лихва за дълъг период. Централните банки ще започнат да свалят лихвите от догодина, тогава и пазарната стойност на облигациите ще скочи и ще можеш да ги продадеш с капиталова, при положение че не ти се чака матуритета. Но може и да чакаш и да си прибираш по 5% за 10 години. При дългосрочния хоризонт вече акциите не могат да бъдат бити по никакъв начин - там трябва да стои и основната част от капитала. Вече класическите портфейли 60/40 или 80/20 са си напълно стабилни варианти - нищо общо със ситуацията преди 2 години.
В ДЦК и депозити съм на този етап около 20% от всичко. Не смятам, че е много. Останалото ми е в акции. Ако има някакъв силен срив на борсите ще сложа и останалите 20% в акции. Всичко ми е супер ликвидно, буквално нулеви транзакционни разходи, преструктурирането става за минути при желание.
Ще видим дали ЦБ няма да измислят нещо различно от аматьорските очаквания дето имаме...В тях е ножа....
И тук идва разликата ми с теб, че имотите са по-слабо зависими от директивите които има някоя ЦБ....
Коментар
�
Коментар