IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
    Много сложно сте я подкарали.. А дедо Гого допива и дояжда вчерашната софра.. Ха наздраве. А утре какъв ден ме чака...
    Е, какъв Ще дояждаш днешната софра
    Утре и аз съм се настървил здраво да работя. Даже ще се опитам да отида рано, да присъствам на задвижването на машината.

Днес докато чаках синковеца на Невски, при мен дойде възрастна женица. Беше толкова мила, толкова грамотно и хубаво говореше. Започна отдалеч, с ода за колата ми, на която не се вързах, но в последствие, като се заприказвахме ми стана много тъжно. Дадох и 20 лева, стана ми неловко. Приличаше ми на пенсионирана учителка, която се мъчеше да изживее останалия си животец, забравена от всички

Коментар

• Много сложно сте я подкарали.. А дедо Гого допива и дояжда вчерашната софра.. Ха наздраве. А утре какъв ден ме чака...

Коментар

• Затова из целия "демократичен" свят сега упорито се търси нов ВРАГ !! Ислямския фундаментализъм и и самоубийствения тероризъм бяха първия ВРАГ. Като се започне от първия атентат срещу СТЦ през ' 93 г. (ако не греша) , минем през" 9/11" , Московския театър , Мадрид , Лондон , Бостън , Бургас , преди Нова година в Русия .
        Новият ВРАГ сега са емигрантите и "бежанците" (кавичките са за това , че война се води с оръжия - а кой ги доставя ?- тези , дето реват най- силно ) .... И този ВРАГ а) държи в страх и напрежение хората и ги прави подозрителни към всички с различен цвят на кожата , б) оправдава купищата пари , дадени за "национална сигурност" , в) ражда националистически и "патриотични" партии и организации , като хората от т. а) са основните им поддръжници Чували сме го вече - "Германия ( Америка , България) над всичко"
        Та те така - трябва ВРАГ за да живеем по - спокойно с възможно най - малки загуби на "човешки ресурс" !!!!
        Last edited by rado 42; 05.01.2014, 14:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          Сигурно е комунист !!!
          Той самият едва ли знаеше какъв е
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
            НЯМА СВЕТОВНА КОНСПИРАЦИЯ - ВСИЧКО Е ПРЕД ОЧИТЕ НИ

Западните страни се намираха в истинска демокрация по време на Студената война. Тогава политическите партии имаха истински идеологически различия, както и различни политически програми. Медиите също много се различаваха едни от други. Всичко това оказваше влияние върху живота на обикновените хора, спомагаше за растежа на благоденствието им. Сега всичко това приключи. Демократичният и процъфтяващ капитализъм със социално-ориентирано законодателство и гарантирана трудова заетост съществуваше в голяма степен поради страха от комунизма. След падането на комунизма в Източна Европа обаче на Запад започна масирана атака против социалните права на гражданите. Сега социалистите, които са на власт в повечето европейски страни, провеждат политика на демонтаж на системата за за социална защита. На Запад вече няма политическа сила, способна да защити обикновените граждани. Наличието на политически партии е чиста формалност. Различията между тях все повече ще намаляват. Войната на Балканите беше всякаква друга, само не и в защита на демокрацията. Въпреки това я водиха социалистите, които исторически уж винаги са били против такива авантюри. Еколозите, които също са на власт в някои страни, приветстваха екологичната катастрофа, причинена от бомбардировките на НАТО. Те дори имаха нахалството да твърдят, че бомбите с обеднен уран не са опасни за околната среда, въпреки че при работа с тях войниците носят специални защитни костюми.
            Така, че демокрацията постепенно изчезва от обществената система на страните от Запада. Навсякъде там се разпространява тоталитаризъм, защото наднационалната структура налага на държавите своите собствени закони. Тази недемократична надстройка дава заповеди, санкционира, организира ембарго, хвърля бомби, убива чрез глад. Дори американските президенти й се подчиняват. Финансовият тоталитаризъм подчини политическата власт. На студения финансов тоталитаризъм са чужди емоциите и милостта. Политическата диктатура може да се счита за съвсем нормална и човешка в сравнениее с финансовата диктатура. Вътре в най-жестоките диктатури беше възможна поне някаква съпротива. Срещу банките няма как да се бунтуваш.
            Няма ли пряка демокрация - няма демокрация !!!
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

• НЯМА СВЕТОВНА КОНСПИРАЦИЯ - ВСИЧКО Е ПРЕД ОЧИТЕ НИ

Западните страни се намираха в истинска демокрация по време на Студената война. Тогава политическите партии имаха истински идеологически различия, както и различни политически програми. Медиите също много се различаваха едни от други. Всичко това оказваше влияние върху живота на обикновените хора, спомагаше за растежа на благоденствието им. Сега всичко това приключи. Демократичният и процъфтяващ капитализъм със социално-ориентирано законодателство и гарантирана трудова заетост съществуваше в голяма степен поради страха от комунизма. След падането на комунизма в Източна Европа обаче на Запад започна масирана атака против социалните права на гражданите. Сега социалистите, които са на власт в повечето европейски страни, провеждат политика на демонтаж на системата за за социална защита. На Запад вече няма политическа сила, способна да защити обикновените граждани. Наличието на политически партии е чиста формалност. Различията между тях все повече ще намаляват. Войната на Балканите беше всякаква друга, само не и в защита на демокрацията. Въпреки това я водиха социалистите, които исторически уж винаги са били против такива авантюри. Еколозите, които също са на власт в някои страни, приветстваха екологичната катастрофа, причинена от бомбардировките на НАТО. Те дори имаха нахалството да твърдят, че бомбите с обеднен уран не са опасни за околната среда, въпреки че при работа с тях войниците носят специални защитни костюми.
              Така, че демокрацията постепенно изчезва от обществената система на страните от Запада. Навсякъде там се разпространява тоталитаризъм, защото наднационалната структура налага на държавите своите собствени закони. Тази недемократична надстройка дава заповеди, санкционира, организира ембарго, хвърля бомби, убива чрез глад. Дори американските президенти й се подчиняват. Финансовият тоталитаризъм подчини политическата власт. На студения финансов тоталитаризъм са чужди емоциите и милостта. Политическата диктатура може да се счита за съвсем нормална и човешка в сравнениее с финансовата диктатура. Вътре в най-жестоките диктатури беше възможна поне някаква съпротива. Срещу банките няма как да се бунтуваш.

Коментар

• така е, дано да не ми се налага, въпреки че рано или късно опира ножа до кокала
                The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                не е препоръка

Коментар

• Хуманитарите са ми безинтересни- лаладжии.
                  Нотариусите не мога да прескоча, но адвокатите- да, засега.
                  "Велики" адвокати с елементарни процесуални пропуски, но пък не пропускат хонорарчетата си от 3-4К.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                    Сигурно е комунист !!!
                    Може да е фашист!!!!!!
                    The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                    не е препоръка

Коментар

• Уффф, това с адвокатите много позната история. Спомням си обаче навремето, как сътворено от 6-ма юристи не потегляше без да мине през мен. Та абсолютно съм сигурен, че ако става въпрос за конкретен казус почти със сигурност практик би се справил по-добре. На тях им остава само да облекат нещата в членове. Така и не разбрах, кое до кой съд се праща
                      Само за пример ще дам един случай:
                      Издадена фактура за 50000 лева
                      Издадено кредитно към нея за 50000 лева
                      Издадена нова фактура за 50000 лева.
                      3 години ни съдиха за 1-та фактура, без да погледне някой, че има кредитно към нея
                      Нито от нашите, и за голямо съжаление на насрещната страна - никой от тях

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                        Добро утро, Мечо!
                        Добро утро, тайфата!

Вчера имах възможност да се сблъскам на живо с проблема за утъпканите коловози.
                        Имам приятел от неспокойната си младост, който е адвокат във Варна. Винаги когато мине през хабитата ми се обажда и ходим да пием по някое питие.
                        Така стана и вчера, обаче този път срещата беше белязана с височайшото присъствие на едно стадо адвокати, съдии и юристи с прилежащите към тях съпруги, съпрузи и други придружители. Весела маса от около десетина човека.
                        И тези петима господа с юридическо образование, като обсъждат едни казуси, едни членове и алинеи, едни решения на съда ... свят да ти се завие. А другите присъстващи стоят и ги слушат колко са велики и колко са върха Рече ли някой друг да се включи в разговора и веднага му казват, че не е компетентен.
                        Изпих аз чашата с вино и викам на приятелят си, че ще си тръгвам. Защото ми е скучно, не ми е интересно и като цяло атмосферата не ми допада.
                        Че като скочи единият момък и като се засегна - коя съм била аз, какво съм работела, знаела ли съм колко сложна била професията им ... докато приятелят ми го спре, беше наговорил една камара глупости /адвокат човек/
                        Отговорих му, че съм изключително умна и изкарвам пари без да ми се налага да работя и освен това съм възпитана и знам, че когато съм в компания с хора, с различни от моите интереси, не трябва да им ги натрапвам през цялото време.
                        Казах му също, че съм склонна да приема неувереността на хората, когато им наложи да излязат от познатите коловози на професиите и хобитата си и трябва да водят смислени разговори на непознати за тях теми, обаче точно днес търпимостта ми не се движи в широк граници
                        Мисля, че му вгорчих остатъка от деня
                        Сигурно е комунист !!!
                        Баба ме научи на много неща.
                        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                          Абе можело е да си намериш повод да си тръгнеш и без последният екшън.. Безмислено е да спориш с подобни пияни, самовлюбени педалчета, защото на края винаги се налага я да ги пребиеш, а да ги влачиш с колата по улиците и ти остава един горчив вкус в устата от цялото събитие...
                          Космо, най-лошото е, че въобще не бяха пияни.
                          А аз явно бях леко заядливо настроение
                          Мечо

Коментар

...
                            Едва ли. Щом не е имал достатъчно възпитание преди това, едва ли изобщо е разбрал какво му казваш.
                            Изобщо смесването на компании е тънка работа.

Коментар

Добро утро, Мечо!
                              Добро утро, тайфата!

Имам приятел от неспокойната си младост, който е адвокат във Варна. Винаги когато мине през хабитата ми се обажда и ходим да пием по някое питие.
                              Така стана и вчера, обаче този път срещата беше белязана с височайшото присъствие на едно стадо адвокати, съдии и юристи с прилежащите към тях съпруги, съпрузи и други придружители. Весела маса от около десетина човека.
                              И тези петима господа с юридическо образование, като обсъждат едни казуси, едни членове и алинеи, едни решения на съда ... свят да ти се завие. А другите присъстващи стоят и ги слушат колко са велики и колко са върха Рече ли някой друг да се включи в разговора и веднага му казват, че не е компетентен.
                              Изпих аз чашата с вино и викам на приятелят си, че ще си тръгвам. Защото ми е скучно, не ми е интересно и като цяло атмосферата не ми допада.
                              Че като скочи единият момък и като се засегна - коя съм била аз, какво съм работела, знаела ли съм колко сложна била професията им ... докато приятелят ми го спре, беше наговорил една камара глупости /адвокат човек/
                              Отговорих му, че съм изключително умна и изкарвам пари без да ми се налага да работя и освен това съм възпитана и знам, че когато съм в компания с хора, с различни от моите интереси, не трябва да им ги натрапвам през цялото време.
                              Казах му също, че съм склонна да приема неувереността на хората, когато им наложи да излязат от познатите коловози на професиите и хобитата си и трябва да водят смислени разговори на непознати за тях теми, обаче точно днес търпимостта ми не се движи в широк граници

Абе можело е да си намериш повод да си тръгнеш и без последният екшън.. Безмислено е да спориш с подобни пияни, самовлюбени педалчета, защото на края винаги се налага я да ги пребиеш, а да ги влачиш с колата по улиците и ти остава един горчив вкус в устата от цялото събитие...

Коментар

• Добро утро, Мечо!
                                Добро утро, тайфата!

Last edited by tnm; 05.01.2014, 11:19.
                                Мечо

Коментар

X