Първоначално изпратено от Грую Груев
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
Заради атеисти като тебе - до ден днешен,къпем, мажем,подстригваме и преобличаме Ленин от Големия сняг на 1924!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Мрънкало, днес префърча кукувичи сняг. Кукувицата я чух по обяд - бях хапнала, пийнала и джобчето освен семки и бонбонки имах и железни левчета. И най-важното - хайлазувах, дорде наблюдавах как другите арбайтеха.
Наздраве!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнениеПодло време като нашта Кака. Не мога си опъна хамака. И ми се налага да се карам с разни каки около казана. Не можело днес да ми боядисат яйцата. Утре бил денят. Ай, да видим утре дали ще ги боядисат, с боички ли с гладък рисунък или пък с шарки разни и какви ваденки ще сложат.
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение...Не можело днес да ми боядисат яйцата. Утре бил денят. ...
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
Бре Емо !
Кво е туй каве в 6.30 ч .. ?
Само петлите пеят по това време. Кокошките още спят....
Малийй, колко е готино навън !!!Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
Някои казват, че познавали същността на дамите... Съмнявам се, но могат да опитат да ми отговорят:
Бих попитал именно тия, "познавачи" - защо дамите напоследък, с пожеланието "Лекинка!" - ти изпращат някакви пиратски изпълнения и зверски щурмувания на кораби с ветрила... Колко трябва човек да е лош, за да получи такива страхотии, преди сън? ... Много трябва да е лош! /отговарям си, поклащайки глава утвърдително на произнесената присъда/... Да, до края трябва да съм лош, за да потвърдя впечатлението: лош и на възраст!
.....................................
От друга страна, каква е ситуацията, при която дамата - "на ужким" се съгласява с теб, но вътрешно кипи и съска /аналогията е такава: съскане, почти като при отваряне на шампанското!/: "Ах, колко си ми лесен! Когато /и АКО/ ми паднеш - познай какво ще те правя: на пост и молитва..., изобщо - от сега си четИ молитвата!"...
....................................
От трета страна: "познаващите" психиката на дамите, вероятно биха ме отворили с някакъв факт, наприииимер, че жените във всяка връзка търсели сигурността и тръпката.
Никак не го вярвам това! Бих ДОуточнил /интуитивно/, че, когато дамите имат сигурност, задължително търсят тръпката, а когато имат тръпка - обратно: почват да търсят сигурността.
Да де, но!... Всички що-годе разумни хора знаЕМ, че тръпката и сигурността могат да съществуват едновременно за много кратък миг от живота..., но и почти винаги са разделени!
......................................
Е, до къде стигнахме? И кВо от това, че за кратък миг съществували, а и поотделно! Ами - за едното си има длъжностни лица: сигурността се обезпечава при нотариусите..., а тръпката - мисля си - може да се пренебрегне, ако вече сме обезпечили сигурността...
Какви мисли ме налегнаха... Ето на - мислите ми са в унисон с абордажа на пиратския кораб и покриване палубата с тела от изстрелите на оръдията...
Извод - пак нямаме! Вече наистина нещата преминаха всяка граница!
.................................................. ..
Една песничка-предсказание, която често въртяха по радиото, а ние весело играехме навън...
https://www.youtube.com/watch?v=enyUCiIUsZQ
И сега ? Какъв да ти пожелая денят ?! Сетих се ! Какъвто го искаш , да ти се случи !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
Легендата , за оня с мечтата на пост , недостоверна била . Другото ми виждане по въпроса , за групичката и то ...
Като оставим това настрана , както и липсата на поука в поста ти , съм изцяло съгласна с него
Лекинка
https://m.youtube.com/watch?v=SZGzpdmvChU
Някои казват, че познавали същността на дамите... Съмнявам се, но могат да опитат да ми отговорят:
Бих попитал именно тия, "познавачи" - защо дамите напоследък, с пожеланието "Лекинка!" - ти изпращат някакви пиратски изпълнения и зверски щурмувания на кораби с ветрила... Колко трябва човек да е лош, за да получи такива страхотии, преди сън? ... Много трябва да е лош! /отговарям си, поклащайки глава утвърдително на произнесената присъда/... Да, до края трябва да съм лош, за да потвърдя впечатлението: лош и на възраст!
.....................................
От друга страна, каква е ситуацията, при която дамата - "на ужким" се съгласява с теб, но вътрешно кипи и съска /аналогията е такава: съскане, почти като при отваряне на шампанското!/: "Ах, колко си ми лесен! Когато /и АКО/ ми паднеш - познай какво ще те правя: на пост и молитва..., изобщо - от сега си четИ молитвата!"...
....................................
От трета страна: "познаващите" психиката на дамите, вероятно биха ме отворили с някакъв факт, наприииимер, че жените във всяка връзка търсели сигурността и тръпката.
Никак не го вярвам това! Бих ДОуточнил /интуитивно/, че, когато дамите имат сигурност, задължително търсят тръпката, а когато имат тръпка - обратно: почват да търсят сигурността.
Да де, но!... Всички що-годе разумни хора знаЕМ, че тръпката и сигурността могат да съществуват едновременно за много кратък миг от живота..., но и почти винаги са разделени!
......................................
Е, до къде стигнахме? И кВо от това, че за кратък миг съществували, а и поотделно! Ами - за едното си има длъжностни лица: сигурността се обезпечава при нотариусите..., а тръпката - мисля си - може да се пренебрегне, ако вече сме обезпечили сигурността...
Какви мисли ме налегнаха... Ето на - мислите ми са в унисон с абордажа на пиратския кораб и покриване палубата с тела от изстрелите на оръдията...
Извод - пак нямаме! Вече наистина нещата преминаха всяка граница!
.................................................. ..
Една песничка-предсказание, която често въртяха по радиото, а ние весело играехме навън...
https://www.youtube.com/watch?v=enyUCiIUsZQ
Last edited by безимeн; 15.04.2020, 03:38.
Коментар
-
На лели-те, като че не ИМ влияе добре /само/изолацията...
Не само групички почват да виждат, които - пиейки - слушат музика..., но и звезди посред бял ден ще почнат да виждат, както е тръгнало..., Джулая - и той е далече...))
Разбира се, лели-те нямат общо с Lelq!
/в този мой пост легендата не се получи, защото не разбрах къде е задължителната поука от казаното.../
Като оставим това настрана , както и липсата на поука в поста ти , съм изцяло съгласна с него
Лекинка
https://m.youtube.com/watch?v=SZGzpdmvChU
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеСамо петлите пеят по това време. Кокошките още спят....
пущи ме, бела Митро, да си ода...
Нашите петли од вечер ми пеят,
гости ми, мило либе, полежи.
погледай църни очи Митрини
Кокошките крекат, мене ми се жени.
пущи ме, бела Митро, да си ода.
пущи ме, ягне Митро, да си ода...
(Търа-бъра)
покърши тенка снага Митрина
https://www.youtube.com/watch?v=zKGZobufDsQLast edited by Николайко Перник; 14.04.2020, 17:00.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
Аха , така стават легендите . Украсяваш историята , прибавяш малко романтика и задължително поука и си готов .
В случая , най-вероятно се е събрала групичка да послуша музика , пиейки Нищо специално .
Лекинка
На лели-те, като че не ИМ влияе добре /само/изолацията...
Не само групички почват да виждат, които - пиейки - слушат музика..., но и звезди посред бял ден ще почнат да виждат, както е тръгнало..., Джулая - и той е далече...))
Разбира се, лели-те нямат общо с Lelq!
/в този мой пост легендата не се получи, защото не разбрах къде е задължителната поука от казаното.../
- 1 like
Коментар
-
МноооооО сме далеч от реалността, но въпреки това има и мнооооооО истини в казаното от теб:
1. Харесваме легендите - мноооО готин жанр. Там нещата са винаги поучителни и винаги осветляват героя откъм добрите му страни... Ама - разбира се, че той /героят/ е лишен от лоши качества! Кои са лоши - няма и да уточняваме, защото те се формулират светкавично и в движение...
2. Млад мъж "седял" на пост /да не се впускаме в подробности, но между "седял" и "стоял" - разликата е огромна: в конкретния случай /на пост/ - седи и спи са синоними... А, познай кО става, ако спиш на поста си... Жална ти майка! ...
... та - седи си той на поста и се чувства безкрайно самотен /под звездите/..., без да му щукне игривата мисъл - какво аджеба трябва да се направи, за да не е така "самотен"... Цялата нощ той, младият - мисли! Накрая, при изгрева той "родил" мечта...
Много хубава легенда!
Но тя е и с продължение, класически хепи енд: младият мъж намира полянка до морския бряг..., под носа на властта младежът - поотраснал вече - намира онази, с която ще посреща слънцето всяка сутрин..., грабва я през кръста - точно като вързоп и я полага на полянката... Неочаквана съпротива от страна на девойката, но той е по-силен и прави невъзможното, за да се докопа до нейното красиво цвете... Тя изнемогва и накрая той сваля нейната... маска...
Посрещат и изгрева на слънцето, а тя диша учестено, защото за първи път от месеци насам може да вдиша въздуха от поривите на морския бриз...
И мечтата му е жива, въпреки... възрастта... Ама той не беше ли млад? Ега ти твърдото приземяване! "Въпреки възрастта..." ))
Така и не разбрахме - какво точно му е на възрастта на нашия герой... ))
.............................................
Иначе - не говоря и за "короната", която не може нищо да погребе, защото..., времето и... пространството..., че дори и вечността... ))
Мижи да те лажем /вечност, ала-бала/!... /ЖИВОТЪТ Е ТУК И СЕГА!/ ... и пак да кажем: по РАЗНИ причини /нещата са обусловени и се случват винаги такива, каквито е трябвало да бъдат - и няма шанс да бъдат променени от нас, които създаваме определениТЕ СИ условия за живот /... Да де: по-късно почваме да анализираме поведението на хората около нас, собственото си поведение..., какво правя аз, защо така постъпвам, а не можеШЕ ли... Можеше, когато... /напр. - защо на полянката се дърпах и не му позволих да ми свали маската! ))..., майтап, де - но нещо в тоя стил.../
Прави ми впечатление, че хората бързо "сдават багажа", защото психиката ни е такава... Каква е?
Ще дам пример с моята майка: тя е непоправим /!!!/ оптимист! Не ѝ пука от нищо! Няколко пъти - по време на отиването към операционната - майка ми ...пее! Впечатлява сестри и лекари в онкологията със своя дух, който постоянно предава на околните...
Да е жива и здрава!
Същото пожелавамЕ и на околните, четящи, пишещи, мислещи... Нещата винаги се развиват така, както е трябвало да се случат!
Живи и здрави! И ВИНАГИ оп-ти-мис-тич-но на-ча-ло!
В случая , най-вероятно се е събрала групичка да послуша музика , пиейки Нищо специално .
Лекинка
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Чак пък толку ...!? Дума не съм казвала за патка
Наздраве, Мрънкало!Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
Коментар