IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

    Нямаш ли захаромер? Ако спре да пада захарността, го затваряй. Иначе може да стане на вино при 0-захарност. Ти си решаваш.
    Ясно , благодя.
    ​​​​​​Ще прочета по темата у ще действам.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение

      Дали да не почакам малко че още доста сладко . По скоро от неколко дни е така и ферментацията ми се струва още в началото.
      По принцип го направих преди 10 дни.
      Кога точно да го стелизирам , по какво да,съдя. Уреди нямам ще трябва на вкус.
      Нямаш ли захаромер? Ако спре да пада захарността, го затваряй. Иначе може да стане на вино при 0-захарност. Ти си решаваш.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

        Май на сайдер е станало. Прецеди го, затваряй в бутилки с капачки и стерилизирай към 20 минути. Ще стане безалкохолно почти.
        Дали да не почакам малко че още доста сладко . По скоро от неколко дни е така и ферментацията ми се струва още в началото.
        По принцип го направих преди 10 дни.
        Кога точно да го стелизирам , по какво да,съдя. Уреди нямам ще трябва на вкус.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
          Тая година си направих сироп от бял бъз
          ​​​​​Но явно съм направил младо вино.
          Сега бъза не го мих и има много прашеш на дъното на шишетата , също така не сложих лимонтозу а малко лимонов сок всичко това способства за фрементацията.
          Килограм и половина захар на 6 литра вода.
          В момента течноста е приятно газирана и резлива.
          Кво да направя да не се похаби винцето.
          Да го филтрирал ли по Некое време и да го стабилизирам ли с няква химия и когада го направя това.
          Май на сайдер е станало. Прецеди го, затваряй в бутилки с капачки и стерилизирай към 20 минути. Ще стане безалкохолно почти.

          Коментар


          • Тая година си направих сироп от бял бъз
            ​​​​​Но явно съм направил младо вино.
            Сега бъза не го мих и има много прашеш на дъното на шишетата , също така не сложих лимонтозу а малко лимонов сок всичко това способства за фрементацията.
            Килограм и половина захар на 6 литра вода.
            В момента течноста е приятно газирана и резлива.
            Кво да направя да не се похаби винцето.
            Да го филтрирал ли по Некое време и да го стабилизирам ли с няква химия и когада го направя това.
            Last edited by Майстора233; Вчера, 16:29.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

              А мезе!?
              Айде, да не го караш по тънката лайсна.
              Наздраве, Мръни!
              Досадна кучепрелъстителка, ей! Няма отърване. Наздраве, Дръни!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
                Айде, от мен да мине и да замине.
                А мезе!?
                Айде, да не го караш по тънката лайстна.
                Наздраве, Мръни!
                Last edited by tnm; 20.05.2025, 22:02.
                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                Мечо

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение

                  Тамън и винената попара , ама за гъските и глухарите също .
                  След тва директно у фурната на бавен огън.
                  Нема нужда от Марина дивичо.
                  Знаааешш тиии! Природолюбител си! И хуманист!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

                    Мани я таа ренегатка! На правозащитник на животните ще ми се прави. И те имали право на забавления. Злите песове например, да се забавляват с глухари, пъдпъдъци и зеленогуши гъски. Пфу, отврат! Абе, направи им една винена попарка и им гледай сеира, как се забавляват като човеци.
                    Тамън и винената попара , ама за гъските и глухарите също .
                    След тва директно у фурната на бавен огън.
                    Нема нужда от Марина дивичо.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение

                      Добро утро ,
                      Не знам за смок , но некой се сети да изпълзи от дупката и да изцърка най накрая.
                      Мани я таа ренегатка! На правозащитник на животните ще ми се прави. И те имали право на забавления. Злите песове например, да се забавляват с глухари, пъдпъдъци и зеленогуши гъски. Пфу, отврат! Абе, направи им една винена попарка и им гледай сеира, как се забавляват като човеци.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                        Защо, питам аз, Кръчмата е пуста, а по масите няма никакво пиене и ядене!?
                        Мрънкало, извади тоз смок, дето ти се свил у кесията и почерпи, бре!!!
                        За твое здраве, скръндзо!
                        Добро утро ,
                        Не знам за смок , но некой се сети да изпълзи от дупката и да изцърка най накрая.

                        Last edited by Майстора233; 20.05.2025, 19:33.

                        Коментар


                        • Айде, от мен да мине и да замине.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                            Защо, питам аз, Кръчмата е пуста, а по масите няма никакво пиене и ядене!?
                            Мрънкало, извади тоз смок, дето ти се свил у кесията и почерпи, бре!!!
                            За твое здраве, скръндзо!
                            Защо, защо? Защото каката на кръчмата е станала кучкарката на стипцата и си гледа пуделите, наместо да сервира. Съсипаха я тая държава, провалиха я тая кръчма!

                            Коментар


                            • Защо, питам аз, Кръчмата е пуста, а по масите няма никакво пиене и ядене!?
                              Мрънкало, извади тоз смок, дето ти се свил у кесията и почерпи, бре!!!
                              За твое здраве, скръндзо!
                              Last edited by tnm; 20.05.2025, 16:17.
                              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                              Мечо

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от ярък Разгледай мнение
                                Добро утро !
                                То на моята възраст у кръчма не ми се оди...
                                Младежи с бради задяват кръчмарки и готвачки и се надяват на добро и пълноценно обслужване.
                                В новата работа не разрешават никаква отворена комуникация...( американска простотия)
                                Чукчи читател ...
                                Наздраве !
                                На твойта възраст хич и не бива тук да влазяш. Ама, се мъкнеш да ощипеш некоя гарсонка с фасон. Засрами си, стар чиляк си!

                                Коментар

                                Working...
                                X