IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    дай първо твоя да се посмеем
    Много удобно!

Не ми прехвърляй топката! Пръв аз поисках. Когато ми говориш, че ми даваш разбивки по сектори, в мен се породи чувството, че ми говориш "на изуст"!
    Така, че давай разбивката без да "клинчиш"!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
      Дай да ти видя източника? Защо определено сме на различни информационни потоци!
      дай първо твоя да се посмеем

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
        Mike Florida, тези неща ми ги говорите от шест години, но нищо от тях не се случва. Аз също съм убеден, че в следващите 30 години ще има мащабна криза, която ще е треднобръщаща. По това си приличаме. Разликата е, че на този етап такава не се вижда да се задава. Златните фетишисти ще изкарат целият мечи пазар при златото в тежащи кюлчета и вероятно ще се разпродадат точно когато не трябва. Но факта си е факт. За последните 4 години финансовите активи се удвоиха а суровините (златото е точно къмодити) спаднаха на половина.
        Между другото кой беше старият ти ник?
        аре ве ти не си ли на училище ве ало, дърпай и нема нужда от твойте излияния видяхме вече, че Рон Пол бил лумпен ..... Ти не си прочел и един ред, незнам можете ли да четете в училищата сигурно сричате там.... ебаси тъпаците айде пали гаси и тръгвай

Коментар

Е ти почна да цитираш анализатори - аз просто им цитирах разбивката по сектори. След една година я камилата я камиларя - то тогава златото може и да е 400 долара.
          Дай да ти видя източника? Защо определено сме на различни информационни потоци!

Коментар

Mike Florida, тези неща ми ги говорите от шест години, но нищо от тях не се случва. Аз също съм убеден, че в следващите 30 години ще има мащабна криза, която ще е треднобръщаща. По това си приличаме. Разликата е, че на този етап такава не се вижда да се задава. Златните фетишисти ще изкарат целият мечи пазар при златото в тежащи кюлчета и вероятно ще се разпродадат точно когато не трябва. Но факта си е факт. За последните 4 години финансовите активи се удвоиха а суровините (златото е точно къмодити) спаднаха на половина.
            Аз ти го говоря сега. Не знам с кой си говорил преди 5 години, но определено не е било с мен! Ясно беше, че при политика, НЕВИЖДАНА В ИСТОРИЯТА, на вливания QE и безпрецедентно дълго време на нулеви лихви, ще има корекция на спада от 2008г.
            Днес сме 2015г. обаче, а аз мисля за 2016 и 2017г.

Коментар

Няма никакви индикации за проблеми в американската икономика. Напротив тя се възстановява.
              Ти сериозно ли ?!?!? Сменяй вестника си.
              Нямам как една 100$ банкнота да струва доста под 1$ (100% печалба), а в същото време себестойността на 1 унция злато да е около 900$ и да се продава на 1100$ (което е около 20% печалба).
              Има как да печаташ $ и то на цена, която винаги е една и съща без ограничения в необходимото ти количество (т.е. печаташ колкото си искаш), но не и да произвеждаш злато колкото си искаш на фиксирана цена.
              Дръж си хартийките и не му мисли, то златото не е за балъци

Коментар

Ще видим какви ще са обобщените резултати след нова година! Аз не бих бил толкова убеден!
                Е ти почна да цитираш анализатори - аз просто им цитирах разбивката по сектори. След една година я камилата я камиларя - то тогава златото може и да е 400 долара.

Коментар

• Mike Florida, тези неща ми ги говорите от шест години, но нищо от тях не се случва. Аз също съм убеден, че в следващите 30 години ще има мащабна криза, която ще е треднобръщаща. По това си приличаме. Разликата е, че на този етап такава не се вижда да се задава. Златните фетишисти ще изкарат целият мечи пазар при златото в тежащи кюлчета и вероятно ще се разпродадат точно когато не трябва. Но факта си е факт. За последните 4 години финансовите активи се удвоиха а суровините (златото е точно къмодити) спаднаха на половина.

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                    Много мрачно бе Равен,верно,че е петък 13-амаа.....
                    Това си е официална статистика - но аз ги виждам тук златните буболечки че не им и хрумва да погледнат официална статистика - четят си конспиративните сайтове и си мислят че света ще свърши всеки момент.

Коментар

Ъхъ и целия спад на печалбата е само в два сектора петрол и материали - на всичко друго печалбите растят.
                      Ще видим какви ще са обобщените резултати след нова година! Аз не бих бил толкова убеден!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                        Равновесиев - зависи от мащабът, видът и опустошителността на форсмажорното обстоятелство. Едно е национална криза - нещо като бамковият срив от 96-а и хиперинфлацията после - друго е европейска гражданска война, в която например европейски хора и нашественици-талибанци се колят и разстрелват по улиците - и то не в ограничени групи, но масово... или ужасяващ природен катаклизъм.

Колко ще струват твоите маркет-фондове във Виена, ако самата Виена е станала на пепелище? Нищо... нищо няма да струват и златните фючърси, за които ти упорито говориш, макар ние да ти говорим за истинско златце. Апропо - търговията на "златце" на световните пазари се движи основно от същите тия фючърси, нали? Тоест реално има ПОДМЯНА на златцето с някакви хартийки, тоест вече сигурно не и хартийки, но символи в компютърна памет, което е смешно - това НЕ Е търговия със златце в нормалният смисъл на.

Друго е истинската търговия със - там купуват и трупат могъщи купувачи - Русия, Китай основно и ного-ного-ного - немогъщи купувачи - и то не само индийски селяни. Все повече хора в САЩ и не само там - кътат по малко или по повече истинско златце.

Пешо - то и със златце трудно ще бягаш - щото ще те фанат с металотърсачът - може само да пробваш някъде да го заровиш, та да си го потърсиш после. Ако е за бягане - по ще ти свършат работа 2-3 елмаза, които да нагълташ.
                        Трупат като обем - в доларово изражение има ръст на покупките само на един сегмент - идиотите дето пазаруват физическо злато за да се предпазват от апокалипсис.

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
                          Ей много сте ербаб и курназ, ама като ни тресне пак някоя хиперинфлация, която сме виждали вече няколко пъти за последните 50г. друга песен ще запеете.
                          Хипер инфлация при долара никога не е имало

Коментар

Пазара е не само надценен, а супер надценен. Не знам къде си ги видял тези печалби, но според водещите анализатори тази година ще имаме спад от около 3% в годишните корпоративни печалби!

През последните 5-6 години компаниите правиха вътрешно преструктуриране и това подкрепяше печалбите, но сега този ефект е в голямата си степен изчерпан. От друга страна натискът на инвеститорите накара много компании да поддържат обратно изкупуване, което допълнително, по изкуствен начин повишаваше цената на пазара!
                            Ъхъ и целия спад на печалбата е само в два сектора петрол и материали - на всичко друго печалбите растят.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis15 Разгледай мнение
                              ае добре ве що висите тука в тая тема кат не ви интересува тенекията, ми дърпайте там напраете си Тема за "Долара и Сашовите Облизвации Балон ли са" и киснете там
                              Как да не ме интересува, вчера купих малко хартиено, днес продължавам

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                                Тц, точно ние ще се оправим прекрасно при хиперинфлация, вие му мислете
                                ае добре ве що висите тука в тая тема кат не ви интересува тенекията, ми дърпайте там напраете си Тема за "Долара и Сашовите Облизвации Балон ли са" и киснете там

Коментар

X