IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
    Да ти кажа честно, тези 3500$ грам не ме вълнуват, ако ще да стане и 100к $ за унция.
    Ще си бутна физическото злато, което имам само в случай на необходимост, а иначе колкото и хартия да ми предлагат не го давам.
    Нека ме запомнят с добри наследниците ми и споменяват като "легенда"... ти да видиш!?!?!
    Твойте наследници, да си жив и здрав, могат да наследят, коренно различна ситуация при златото от тази, която имаме в момента!

В близка перспектива обаче до няколко години, то ще покаже мускули по обективни причини!
    Иначе за след 50 години, може и наистина да е 100$ унцията, с уговорката, че още има долар обаче!

Такива дългосрочни прогнози, само баба Ванга!

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
      На 1125.00 ми грабна стопа на късите от 1115.00.Истината е,че вдигне ли се "ниската"безработица от 5.1% и фед минава на отрицателни лихви.А къде ще е сток-маркета - кой,кой да ти каже.....(в краш-киреча по моему )
      Според мен ще върне ... целта е изпълнена - да избие стоповете на късите ...
      Но докато не падне до 800 ми е все тая (ако се случи въобще). Аз си дебна NEM , GG и BVN... Не съм фен на кюлчетата - щото смятам да прекарам остатъка от живота си в пътешествия и ще ми тежи да го мъкна
      п.с. хубава спирка направи на 1140 - с дълъг престой ... нали трябва да се качат всички дълги и после ... на обратно
      Last edited by Protokol; 02.10.2015, 18:23.
      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
        При предстоящата световна дългова криза си мисля, че цена от 3500 е постижима, може и повече, но едва ли!
        Чем больше - тем лучше! - сказал "Винни-Пух!" , т.е.Ленин когато Троцки му докладвал за терора срещу Църквата!Та и същото е и със златото в дългосрочен план...
        Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

При предстоящата световна дългова криза си мисля, че цена от 3500 е постижима, може и повече, но едва ли!

А тя чука на вратата, 1,5 -2 години! Помни ми думата!
          Да ти кажа честно, тези 3500$ грам не ме вълнуват, ако ще да стане и 100к $ за унция.
          Ще си бутна физическото злато, което имам само в случай на необходимост, а иначе колкото и хартия да ми предлагат не го давам.
          Нека ме запомнят с добри наследниците ми и споменяват като "легенда"... ти да видиш!?!?!

Коментар

ОМГ. Какво се случи с цената ?!?!? от 1105$ скочи на 1135$ за няколко минутки.
            САЩ издъни леко и сега пак цяла седмица ще трябва да спекулира за да върне нивата.
            Нормално, златото "облиза" близката си съпротива! И отскочи!
            Пък и "война" имаме все пак!

Аз влезнах вчера на 1112, на като дългосрочно хеджиране! Все още може да видим и цена от 900, дори 800.
            Въпросът е до кога ще се издува фондовия. Това е основният фактор. Никакъв долар, никакви лихви, та дори и инфлация.

А тя чука на вратата, 1,5 -2 години! Помни ми думата!

Коментар

от 1105$ скочи на 1135$ за няколко минутки.САЩ издъни леко.
              На 1125.00 ми грабна стопа на късите от 1115.00.Истината е,че вдигне ли се "ниската"безработица от 5.1% и фед минава на отрицателни лихви.А къде ще е сток-маркета - кой,кой да ти каже.....(в краш-киреча по моему )
              Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• ОМГ. Какво се случи с цената ?!?!? от 1105$ скочи на 1135$ за няколко минутки.
                САЩ издъни леко и сега пак цяла седмица ще трябва да спекулира за да върне нивата.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                  Да ти кажа защо са мечи данните, щото ти явно си фен на златото, но бъди и реалист. А и графиката също показва.

При положение, че Китай иска да направи юана част от кошницата SDR на МВФ, то той трябва да покрие определени критерии. Звучи несериозно да искаш да ти признаят валутата в цял свят, а да я гарантираш с какво?! С празни молове ли?! Виж развитите държави какво покритие имат. Та затова е "необичайно малко" купеното количество. Може да се тълкува само мечи - Китай очаква продължаващ спад в цената на златото.
                  Китай искаше да направи, ноо тея в Конгрес им само им праат Велчова Завера и нещо се мотат, а китайците не са прости, все пак са най-старата жива цивилизация и си викат "Дай ние да вземем това железо, щото ако тея ни изпържат един ден с тея долари да имаме с кво да зкърпиме положението". САЩа им широко около врата с чуждо злато ама собственото не пипат.
                  Е що не го пипат а всеки паът в класациите стой САЩ 8.5 хил. метрични тона, е що не стои 6.5 хил метрични тона

Аз лично му викам на тоя процес "дедоларизация" и не само аз. Това е диверзификация, за кво да иам само долари като утре други ден ше стане нещо с тея и айде кой има най-много долари ше потъне, а САЩа ги боли те ше излязат сухи от водата
                  Last edited by Andi11; 30.09.2015, 21:34.

Коментар

Те много глупави тия китайци! Що не чакат да падне до 500$!
                    ше чакат те, да не са Мезетката да чакат на 500 стин гущера.

Коментар

Здраве да е.
                      Успех!
                      Да най-важното!
                      Успех!

Коментар

Не съм запознат с критерийте за "кошницата SDR на МВФ", но извода, който влагаш като теза, съвсем не съм убеден, че стой по начина, по който твърдиш!
                        Това са си някакви твой хипотези!

Иначе за златото дали съм му фен или не няма значение в случая!
                        Здраве да е.
                        Успех!

Коментар

Да ти кажа защо са мечи данните, щото ти явно си фен на златото, но бъди и реалист. А и графиката също показва.

При положение, че Китай иска да направи юана част от кошницата SDR на МВФ, то той трябва да покрие определени критерии. Звучи несериозно да искаш да ти признаят валутата в цял свят, а да я гарантираш с какво?! С празни молове ли?! Виж развитите държави какво покритие имат. Та затова е "необичайно малко" купеното количество. Може да се тълкува само мечи - Китай очаква продължаващ спад в цената на златото.
                          Не съм запознат с критерийте за "кошницата SDR на МВФ", но извода, който влагаш като теза, съвсем не съм убеден, че стой по начина, по който твърдиш!
                          Това са си някакви твой хипотези!

Иначе за златото дали съм му фен или не няма значение в случая!

Коментар

Bloomberg припомня, че през юли Китай сложи край на мистерията около златните си резерви, като разкри скок от 57% от 2009 г. насам, изпреварвайки Русия на пето място по обем на златните резерви.

Китайците нямат политика да държат огромни златни резерви! Това е политика!!!
                            След кризата от 2008 те се увлякоха заедно с други към сериозно увеличение на резервите, както е и написано! 57% скок имаме!!!

Коментар

Е, колко могат да ги намалят?!

"Все още едва 1,6% от международните резерви на Китай са гарантирани със злато. За сравнение този дял в САЩ е 73%, в Германия – 67%, а във Франция и Италия – по 65%, сочат данни на Световния златен съвет. "
                              Bloomberg припомня, че през юли Китай сложи край на мистерията около златните си резерви, като разкри скок от 57% от 2009 г. насам, изпреварвайки Русия на пето място по обем на златните резерви.

Китайците нямат политика да държат огромни златни резерви! Това е политика!!!
                              След кризата от 2008 те се увлякоха заедно с други към сериозно увеличение на резервите, както е и написано! 57% скок имаме!!!

Коментар

Въпрос на тълкуване!

Въпрос на акцент също така!
                                Ти псотавяш акцента на "купил необичайно малко"! Аз поставям акцент НЕ върху думата "купил", а върху факта, че НЕ намаляват златните си резерви каквито спекулации имаше!
                                Е, колко могат да ги намалят?!

"Все още едва 1,6% от международните резерви на Китай са гарантирани със злато. За сравнение този дял в САЩ е 73%, в Германия – 67%, а във Франция и Италия – по 65%, сочат данни на Световния златен съвет. "

Коментар

Working...
                                X