If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз се надявах железният ми аргумент, че кланянето на златният телец е богохулство да подейства, ама...
Не му се кланяме. Просто го уважаваме. Златният телец има различни преображения, по които по-добре да не пропадаш. Примерът със скъперника е само най-елементарният. Например хубавата кола, самальот, яхта са си пак коленичене пред телето.
Вече не правят такива, най-много по някоя бучка захар да ближем като си нямаме злато
Всеки разумен човек трябва да си има поне по едно малко парче златце за целта. Учените професори казват, че имунната система и кокълите просто се скапват без златце.
Купи си поне един малък Напальон - какво му плащаш - малко над стотина кинта.
Абе - защо ЕДИН дукат струва около ДВЕСТА И ПЕТДЕСЕТ кинта или около 138 зелени? Нали парите са по-секси от златцето?
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
добре де не е ли очевидно, че говорите за различни неща, спекулативни цели и хеджиране? Това е малко като да сравняваш ябълки с круши...
Ти не разбираш ли, че тука има едни, които са "умни и красиви" и не само правят пари, ами държат да "отворят" очите и на другите.
Без особени обяснения и аргументи, общи приказки, какъв ТАШАК е всъщност златото.
Айде да действаме с аргументи нека тоя умник dddd, да отговори на въпроса, който съм му поставил!
Между другото 10% доходност за 15 години е просто смешна. Да си ге бе държал в разплащателна сметка и щеше да изкараш повече.
10% доходност НА ГОДИНА е смешна, ако оперираш със смешен капитал. Когато става дума за повече пари и нищожен, да не кажа нулев риск - хич не е смешно.
добре де не е ли очевидно че говорите за различни неща, спекулативни цели и хеджиране? Това е малко като да сраяняваш ябълки с круши...
Златото не хеджира нищо.
Реално ако служи за хеджиране то това е хедж срещу тотален колапс на цялата световна финансовата система. не рецесия, не криза, не инфлация, не колапс в отдалне държава а тотален колапс.
След това този който хеджира би трябвало да прецени каква вероятност дава на подобно катастрофално събитие, което не се е случвало реално от времето на падането на Рим насам. И например преценява че шанса за подобно събитие е 0,01% да кажем и след това да си държи 0,01% от активите в злато. То за подобно нещо шанса е много по-нисък на да кажем че е песимист.
ЛСД то може да има всякакви форми - изобщо не е задължително да е на хапчета. Може даже да се намазва върху хартия. А и не е доказано че помага по какъвто и да било начин. Бях чел за някакъв експеримент някакви луди доктори решили да лекуват осъдени социопати с ЛСД. Затворили ги в една къща, дават им ЛСД и ги поощряват да си споделят преживяванията - последиците са били катастрафолни. Някакъв го пуснали на свобода за малко и той веднага убил непознат човек щото му било интересно как ще се държи до като го убива.
След това май никой не е използвал ЛСД за каквото и да било лечение.
Не съм спец. Но е доказано, че навремето самочувствието и формата на Фюрера подържана с амфетаминки. Така че тези средства дават ефект. Стига да не си на фондовия пазар, че задължително ще изгориш.
Абе, много не разбирам, ма за ЛСД-та намеквах. Сигур вече демоде, ама навремето мисля розовки са биле. Но съм далеч от опит с тях.
ЛСД то може да има всякакви форми - изобщо не е задължително да е на хапчета. Може даже да се намазва върху хартия. А и не е доказано че помага по какъвто и да било начин. Бях чел за някакъв експеримент някакви луди доктори решили да лекуват осъдени социопати с ЛСД. Затворили ги в една къща, дават им ЛСД и ги поощряват да си споделят преживяванията - последиците са били катастрафолни. Някакъв го пуснали на свобода за малко и той веднага убил непознат човек щото му било интересно как ще се държи до като го убива.
След това май никой не е използвал ЛСД за каквото и да било лечение.
Коментар